Annem bizi bırakıp gitmeyi düşünüyor bense kaldıramıyorum, ne düşünüyorsunuz?

merhabalar, ben 19 yaşında bir kızım ve 3 kardeşim var en küçüğü 8 yaşında olan. anne ve babamız evliliklerinin başından beri sürekli kavga ederlerdi ve biz artık bu duruma alışır olduk, arada ben giriyordum annemi savunuyordum o yüzden de annem benden de bu son kavgalarında onu savunmamı beklemiş ama ben bir şey yapmadım. ilk üniversite senemi uzaktan okumuştum annemin geçen yaz çok ağrıları olduğu için (çok şükür geçti) ve şimdi bundan haberi var mı bilmiyorum ama konu bu değil. uzaktan olduğu için zor bir sene geçirmiş, artık ya lisansımı olduğum şehirde okumak istiyordum ya da tamamen meslek dalı değiştirmek istiyordum. her gençte olduğu gibi bu beni çok gerdi ve etrafımla fazla ilgilenemedim, hele ki geçtiğimiz tüm hafta vizelerim vardı çok erken kalkıp eve geç dönerdim okulun olduğu şehre gittiğim için. dolayısıyla etrafımla fazla ilgilenmediğim gibi annemlerin kavgasına da karışmadım, ama şimdi bakıyorum ki annem o yalnızlıkta 2 gün kendini odasına kapadığı zaman içerisinde kendini kesmeye kalkmış, yaralarını gördüm. bu sabah tüm eşyalarını toplamış arabasına indirmiş ve ona nereye gittiğini sorduğumdaysa henüz bilmediğini, onun evi olan bir yere gideceğini söyledi. bana da odasının kapısını kilitleyeceğini, ordaymış gibi davranmamız gerektiğini söyledi. o şekilde başımızın çaresine bakacakmışız ve zaten iyi geçeceğini düşünüyor çünkü annem sürekli türkiyeye işi veya sağlığı için gittiği için (fransada yaşıyoruz) ben hep bakıyordum kardeşlerime ve annemi aratmıyordum. annemin hayatının ne kadar zor geçtiğini biliyorum, kendisini bulamamış bir insan ve çok şiddet yaşamış bizden önceki hayatında. babamsa çok sorumsuz her şeyi anneme bırakan biri. annemin artık kurtulmak isteyişini, yorulduğunu anlıyorum ama bizi bırakıp gitmesi ona tek çözüm gibi gelse de bana kabullenmesi zor geliyor. hatta açıkçası bana ihanet gibi bile geliyor çünkü "siz benim her şeyimsiniz ben sizin için yaşıyorum" diyip de gitmesi, her yükünü bana bırakması bana göre acımasızca. bana şimdi diyor ki yazın bir biletiniz var ister türkiyeye yanıma gelir yanımda kalırsınız ister tatilinizi yapıp dönersiniz. ama ben hiç gitmemeyi düşünüyorum. sanırım okulumu da bırakıp eve bakacağım ama açıkçası dışarıdan birinin görüşüne ihtiyacım var. umarım anlaşılır şekilde yazmışımdır.
Annem bizi bırakıp gitmeyi düşünüyor bense kaldıramıyorum, ne düşünüyorsunuz?