Sylvain Helaine isimli adam, gözlerinin içi de dahil vücudunun her yerine dövme yaptırdı. Asıl mesleği öğretmenlik olan Helaine'e görüntüsünden dolayı 6 yaşından küçük çocuklara eğitim verme yasağı getirildi.

İnsanları görünüşüne göre yargılamamız gerekir ama kendimi o kadar değiştirmiş ki fotoğrafa bir çocuk gözüyle baktığımda ya çok korkardım ya onun gibi olmak isterdim. Onun gibi olmak isteyrn ço uğun kendine özelliklere de gözlerinin değişik olması daha çok ilgisini çekeceği için gözlerine zarar vermesi kaçınılmaz olurdu. Çocukların en iyi rol modelleri öğretmenleridir, öğretmenlerinden sonra ebeveynleri gelir. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
Bence de yasaklanmalı.. Dövme ve piercing seven ve kullanan biriyim ama bu kadar aşırı bir vaziyet varsa ortada kesinlikle olumsuz örnek teşkil etmemesi adına eğitim vermemesi gerektiğini düşünüyorum.. Keyifli günler..
İnsanları dış görünümlerinden dolayı ötekileştirmek çok yanlış bir şey.. Sonuçta öğretmenlik her babayiğidin harcı değil belli aşamalardan geçip vardığın bir nokta. Üzücü. ✍️
Okudum şahane olmuş yüreğine sağlık hemfikiriz bu konuda. ✍️🦋🦋🦋
Rica ediyorum. Böyle konular ilgimi çekiyor 🦋😊🌠
Çok güzel değinilmiş yine. Aslında biliyor musun insanlar ütopyalar yaratırlar kendi içinde. Çünkü kısıtlanıp engellenildiği bir toplum var insan ne yapıyor peki yapı bu durumu kanıksama yoluna gidiyor ya da rüyalara sığınıp pembe bulutlar yaratıyor kendisine. ✍️
Beni de edebiyata yönelten kendi sınırlarım dışına çıkma isteğimdendi. Çünkü kısıtlayıcı bir aile yapım vardı. Ben en çok kendimle konuşurdum iç sesimi dinlerdim. Kitaptaki karakterlere semtimizde rastlamazdım :) :)
🙂🙂 Belki de o bana rastlamıştır. Bakalım 😊♥️
🦋🦋
Cevap
15Cevap
Abartı 6 yaşında çocuk bunlar yüzünde memelet yok. Bu kadar abartı olmasa olur derdim ama bu eğitim gilan vermesin.
Bence 12 yaşından küçüklere eğitim vermemeli. Tabi kimsenin vücudu bizi ilgilendirmez ama çocuklar korkabilirler.
çocukların hayal gücü gelişimine yardımcı olurdu bence :d
Bu kararın yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum 😐👌
Kendini bu hale sokan kişinin ruh halini sorgularım
Cok yerinde, cok mantikli bir karar olmus , su sekile bir bakar misin 😀🤯
Çok doğru bir karar olmuş ben bile korktum ya çocukların psikolojisini düşünemiyorum bile
İsabet olmuş. 26 yaşında olmama rağmen bana bile ürkütücü geldi. 6 yaş altındakileri siz düşünün.
Bence meslekten men edilmedi değil 6 yaşından büyüklerrr , buna ben bile tahammül edemem..
Türkiyede olsaydı değil öğretmenlik memurluk bile yapamazdı sanırım ya da herhangi resmi bir iş
Bence bu adam öğretmenlik yapmamalı iğrenç gözüküyor
Beni bile korkuttu be, öğretmen olmamalı bence çok fazla uyaran ve dikkat dağıtıcı var.
6 mi bence 18 olmus bu artik okullara girisi yasaklansin
Hocalarım böyle olsaydı derslerde daha dikkatli olurdum. Tırsıtır.
Allah aşkına bu nasıl bir eziyet kendi kendine yapmış ama
Çocuğu bırak ben de korktum. Üniversite hocası olsa dersine girmem😅
Kafayi yemis insan gözünün içine ne diye dövme yaptrr ki
çok yerinde bir karar olmuş ben bile korktum gözlerinden içine cin kaçmış gibi xkskkxjs
Gözlerinin içi özellikle çok ürkütücü gerçekten, olması gerekeni yapmışlar
Rahatız edici görünmedi bana ama küçük çocuklar için doğru karar.
ne guzelmis gozlerine bayildiim resmen D:
Vermesin bir zahmet bu ne hal
herseyı anladımda gozune nıye yaptırmıs bu mal xd
Gözünün içimi? delirmiş olmalı bu iğrenç
Zerre estetik görünmüyor
tövbe estagfurullah bu ne
Epey ürkütücü duruyor bence yerinde bir karar.
Doğru bir karar gerçekten korkutucu görünüyor
Arkadaş bu nedir ben bile korktum
Şimdi buna da “özgürlük” diyenler çıkacak kesin.
Tövbe estağfurullah şeytan elçisi gibi bu ne
Gerçekten de ürkütücüymüş
Doğru bir karar bence.
doğru karar masal yaratığı gibi ne bu böyle
hakkında verilen karar gayet isabetli olmuş.
ebru sanatı hocası olabilir :)
Ben bu yaşta korkarım ondan. İyi olmuş
bence öğretmenlikte yapmamalı..
Korktukları için normal bişey
Yaratık gibi
Dövme öğretmeni
Haklı karar.
Kafayı yemiş millet
Bismillahirrahmanirrahim 😱😱
6 yaşından küçükler okula mi gidiyor zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?