Babamın yapıklarını anneme söyleyim mi sizce?

Selam herkese lafı uzatmadan olaya gireceğim. Babamla beraber dışarı çıkmıştık ve zorlu da yemek yiyorduk. Babam hesabı ödemek için masadan kalktı ve telefonu masada kaldı. Telefona bildirim geldi ve ben de merak edip üstten yazıyı okudum. Yazıda bir fake hesaptan cinsel mesajlar geliyordu 2-3 kadından. Ve bunu gördüğümü babama söyledim. Babam itiraz etti tabiki ama ben inanmadım ve anneme söylemekle tehtid ettim. Babam da ne istersen yaparım söyle dedi. Ben de yazın beni kanadaya dil okuluna gönderecek ve üniversiteyi yurtdışında da okutacaksın dedim babam kabul etti. Bu yaz 11. Sınıfın yazında 2 aylığına dil okuluna kanadaya gidiyorum ve ib diploması için babam bazı yerlerle görüşmeye başladı. (İb yurtdışına daha kolay kabul almam ama bi o kadar sıkı ve sat gibi sınavlara girmeden üniversiteye gidebilmem için bir program) bunların hepsi tamamlandıktan sonra anneme söylemeyi düşünüyorum. Sizce söylemeli miyim? yani söylersem büyük bir dert söylemezsem ayrı bir dert. Benim anlamadığım da annem ve babamın ilişkisi daha doğrusu ailecek ilişkimiz süperr. Annem ve babam 7/24 dışarı çıkar yer içer eğlenir ve babam anneme aşık bir adam. Garibime giden şey o mesajlar ne alaka babam niye böyle bişe yaptı? Babamla konuşurken de babam annenle aramız çok iyi sakın bozmaya kalkışma dedi ben de şart koydum
Babamın yapıklarını anneme söyleyim mi sizce?