Nasıl düzeltirim?

Şimdi çok pişmanım arkadaşlar üniyi çok köhne Bi yerde kazandım asıl memleketim orası ama İstanbul da yaşıyorum o ilin kütüğüne bağlı olduğu başka ilde okul kazandım ama başıma gelmeyen kalmadı bilmem ne içen srdseri türlü cezaları var yapıştı bana yanında biri daha var işte benimle çıkmazsan buradan git tarzı laflar sana iftira atarım gelmezsen görüşme sek falan bende işte keşke yapmasaydım ama boyun eğdim ve insanlar çabuk dolduruşa gelen. Tipler olduğu için korktum birini bulana kadar idareten suyuna gittim okuldan birini buldum dövmekten beter ettiler kız arkadaşım olunca asilmaya başladılar amaç beni yalnizladtirmak bende kendi içlerinden birini buldum o sesini kesti ama ondan da bıktım o gelince ötekini buldum 5 6 kişi falan işte ama istemeden kendime eziyet etmişim acısını çekiyorum ve adamlarin çoğu hapisle hasır neşir adamlar bu olaylar 7 yıl önce öldü hala gitmeye çekiniyorum o pislik kuz kaçırıp evlenmiş ama Bn adım ciktigiyla kaldım çıkıp bıraktığım kişiler de hep bana düşman birbirinin iti yani defalarca odama kız da gönderdiler yolda yürürken VS sürekli laf atma vb durum ve polisi aradiktan sonra bile durmayan tipler gerçekten canım çok sikin sizce oraya gidip diplomamı alıyım mı
Nasıl düzeltirim?