Selam 2 gündür amerikada insanlar enflasyonu eleştiriyor. Mesela bizim fabrikadaki işçiler bir anda toplandı ve hayat pahalılığını protesto etmek için eylem yaptı.
Twitterda sanki gecinemiyormuşlar gibi olayı abarta abarta eleştirdiler. Küçük bir örnek veriyorum.Bir vatandaş bira 2$ oldu diye bir ton elestiri paylaşımı yaptı 😂 bu bira dün 1,79$ dı bu gün 2$ olmuş. Yarin hayat pahalılığını protesto etme amaçlı bizim fabrikada kimse işe gitmeyecek 🙂
bu haberi yaptık genel müdürümüz %12 maaşlarımıza zam yapmayı teklif etmiş. Eğer kabul ederse işçi sendikamız, saatlik üçretim 17,79$ yerine 19,92$ olacak. Valla eylem benim işime yaradı 😂😂😂
Bana sorsalar benim için enflasyon yok desek yeridir. Cunku kira elektrik faturalar filan hep aynı değişen bisey yok bence! 2 alkol ürünleri pahalandı millet twitter'a döküldü. Turkiyede bizimkiler domates 20tl salatalık 25tl diyor kimseden gık çıkmıyor.
Iste gelişmiş milletle koyun 🐑 millet arasındaki farkı size göstermek için bu postu açtım. Umarım sizi aydınlatmışımdır...
Tüm Turkiyeye selamlarımı sunarım herkese bol güneşler 🌞
Bu amerikalılar türkiyede sizce kac gün hayatta kalabilir 😂?
amerika'da mesele zam değil. 1 cent için de protesto ederler. mesele para değil. mesele gücün kimde olduğunu göstermek. amerika bu günlere kolay gelmedi. çok kan ödedi, çok bedel ödedi.
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen bunları nereden biliyorsun 🙄 valla 40 yıllık amerikalı gibi 👏👏👏 tebrik 🤝 ederim
Biranın 1,79 dan 2 dolara çıkması %11 artış demektir, geçmiş yıllarda yüzde 3-4 yıllık enflasyonla yaşayan Amerikalılar için 3 yıllık artışın bir defada yapılması demektir, ve buna tepki göstermeleri normaldir, olması gerekendir. Saatlik çalışma ücretinin de tüketici fiyatlarındaki genel artışa paralel artmasını talep ederler ve hakları olanı alırlar. Burada yılbaşında asgari ücrete yapılan artış 3 ayda enflasyon karşısında eridi bile. Asgari ücrete Aralık ayına kadar zam yok, asgari ücretli yıl sonuna kadar düzenli olarak fakirleşecek. Bugün 4.200 TL olan asgari ücretin alım gücü, yılbaşı öncesindeki 2.800 liradan daha kötü. Bugün 4.200 TL ile alınabilen şeyler, Aralık ayında en iyi ihtimalle 5.500-6.000 liraya alınabilecek. Hane geliri iki asgari ücret olan 4 kişilik ailenin, en azından yoksulluk sınırında olmasını beklersiniz, ama öyle değil, yoksulluk sınırının da altında kalıyor, TÜRK-İŞ'e göre Mart-2022 için 4 kişilik ailenin sadece asgari beslenme gideri 5.000 TL, yoksulluk sınırı 16.052 TL. Ailedeki iki çocuğun da okumak yerine asgari ücretle çalışması gerekiyor, yoksul sayılmaları için. Okurlarsa, aile yoksul bile değil, fasfakir. Akepe seçmeni 20 yıldır yaptığı tercihin sonucu ile gurur duyabilir. Ülkenin anasını s. tiler.