17'nci yüzyılın en büyük filozoflarından John Locke, kadınların kendilerine bile yardım etmekten aciz olduklarını iddia eder.
Günümüzde bir kadının içinde bulunduğu kaosu erkeklerden ziyade diğer kadınların daha iyi anladığı kanaatindeyim. Siz, bana mı katılıyorsunuz yoksa John Locke'a mı?John Locke
Kadın kadının halinden anlar ama yine kadın kadını vurur.. Bu böyledir.. Erkeklerden daha az zarar görmüşüzdür emin olun.. Yani hemcinsim olduğundan utandığım bir sürü kadın tanıdım maalesef.. Keyifli günler..
Bir tık katılıyorum detaydaki söze. Bir kadın olarak kadından destek beklerken köstek olan çok hemcinsimi gördüm. Kadınlar arasında seneler boyu bitmek bilmeyen çok garip ve hiç de tatlı olmayan bir rekabet ve bunun yanında da bir kıskançlık durumları olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum ki yapımız gereği birbirimizden hoşlanmadığımız bir kadın olduğumuzu unuttuğum olabiliyor. O nedenle bazı durumlarda çok korkunç ve iğrenç bir şekilde kadın kadından psikolojik şiddete maruz kalıyor. Özellikle de bakım ve güzellik konusunda. Burada bile bir sürü bu kategoriye girecek soru dönüyor ve fazlasıyla iğrenç. Yok lazersiz bakımlı kadın olur muymuş yok öyleymiş böyleymiş. Böyle öyle birbirimizi yaralıyoruz işte kadınlar olarak. O yüzden en azından bazı konularda hiç destekçi olmadığımızı söyleyebilirim.
Kadınların halinden gelen olarak cishet erkeklerin anlaması pek mümkün değil. Çünkü patriyarka bütün avantajları cishet erkeklerin ayağını serince çalışma, eşit maaş, dilediğince gezmek vb şeyleri kendileri kolayca yaşadıkları için ve kolay kolay taciz, tehdit, cinsiyet temelli ayrımcılık gibi şeylere uğramayıp yolları kesilmediği için cishet erkeklerin kadınları ve lgbti ları anlaması pek kolay değil. Ancak kadınlar ve lgbti lar kendilerine dayatılan ve onları dezavantajlı duruma düşüren patriyarka karşısında benzer zorluklarla uğraştıkları için empati kurmaları daha kolay oluyor.
Hayat bana insanın en iyi dostunun sadece kendisinin olduğunu ve en kötü düşmanının da yine kendisinin olduğunu öğretti. İnsanların birbirine düşmanlık etmesi için cinsiyet te farketmiyor. İki cinsin de düşmanı temelde aynı içgüdüleri kullanıyor. Misalen; damarına basmış olduğum için, oyununu bozduğum için, bana hased ettiği için ve pek çok daha sebeple düşmanı ve taklitçisi çok fazla olan bir insanım. Kendi hâlimden de evelAllah en iyi ben anlarım. İnsanlarla adalete ve nezakete ve mesafeye dayalı diyaloglar kuruyorum, cidden fazlası herkese alerji yapıyor. Ne kadın ne de erkek arkadaşım, kankam, minnoşum, ponçiğim yok ve gerçekten olmadığı için sonsuz şükürler olsun amin.. #TubaSueda 🍀🍀
Kadınlar birbirlerinin hislerine tercüman olur yani anlar duygusal zekaları burada örtüşür. Fakat çözüm konusunda çıkmaza düşebilirler ya da yardım eden değil anlayandan öteye geçmezler. Burada erkeklerin daha fazla etkili olduğunu yardımda bulunmaktan kaçmadıklarını görüyorum. .. kişisel yorumdur , değişebilir.
Kadının halinden yine kadın anlamalı ama bunun bilincinde olan çok çok az kişi var. Çoğu birbiriyle rekabet ve savaş hâlinde. Basit kıskançlıkları ve aciz egoları yüzünden birbirlerine sadece zarar veriyorlar.
İkinize de katilmiyorum. Disarida bir yandan erkeklerin taciz edici bakislari bir yandan hemcinslerin igrenen kucuk dusuren bakislari. Allah'ın izniyle ben bana yeterim gerisi dusman olmasada o potansiyele sahip kimseler
Kadının halinden kadın anlar fakat bazen öyle anlar olur ki sadece karşı cins anlar ve yardımcı olur. Hani bir söz var ya kadının düşmanı yine kadındır. Bence empati yoksunu olmayan herkes birbirini anlar.
Açıkçası bu iki durumda oluyor, aslında anlıyoruz belki ama yardım etme, uygulama yanlış, hatta uygulama bile yok. Uzaktan izleme var, diğer taraf anlamıyor bile, yani empati kuramayan tarafta var, genel olarak konuşmak doğru olmaz sanırım. : /
Bazen evet bazen hayır. Öyle kadınlar var ki yaptığının yanlış olduğunu yüzüne söylüyorsun pişkin pişkin sırıtıyor. Doğruyu söylemişsin anlamak istemiyorsa yapacak bir şey yok. O onun problemi olur artık.