Neden böyle ne yapmalıyım?

Benim böyle liseden kalma arkadaş grubumuz vardı. İrtibatı koparmamak ve konuşmak için. En yakın kız arkadaşım gruptaki bir kızla kavgalı olduğu için haftalar öncesi gruptan çıkmıştı. Bende o grupta işte diğer arkadaşlar var diye (kavgalı olduğu kız için değil) duruyordum sevdiğim için. Bir ara bu kız dostum dediğim arkadaşım için grupta yalan yanlış şeyler söylemeye çalıştı gruptada biri dolduruşa geldi dostuma küfür etti. Bende bunun ekran görüntüsünü aldım dostuma ilettim. Sonra işte ilettikten sonra her şey oldu. Dostum dediğim canımdan çok sevdiğim arkadaşım geldi gruba küfür edende dahil herkese yalan söyleyene ağzına geleni saydı ve çıktı. Sonra herkes gruptan mesajın ekran görüntüsünü kim attı dediler bende ben yapmadım dedim çünkü savunmam gerekiyordum kendimi. Neyse sonra dostum dediğim arkadaş kendisine küfür eden arkadaşı aramış konuyu o kızlar neden kavgalı olduğu ispatlı bir biçimde anlatmış. Sonrasında ben ve dostum dediğim kişi o grupta yok. Herkes yalan söyleyen kızı destekliyor. O kız hala grupta. İşte beni grupta istemiyorlarmış ss atmışım diye vs. Nasıl düzelecek bilmiyorum ama ben sevdiğim biri için onun bilgisi olsun diye yaptım. Ama şimdi ben suçlanıyorum ben istenmiyorum. Dostum dediğim sevdiğim arkadaşımı ise kaç gündür bu durumdan ötürü başı ağrıyor ve üzgün. Onunda üzülmeye hakkı yok. İnsanların gözü ne kadar kör olmuş göremiyorlar. Böyle. Neden ne yapmalıyım?
Neden böyle ne yapmalıyım?