"Zengin fakirin halinden anlamazsa,
tok olan aça yardım etmezse,
mutlu olan mutsuza el uzatmazsa,
sen ve ben birbirimizden ayrı kalıp
herkese yetecek olanı pay etmezsek,
bu dünya nasıl tamir olacak?"
Osho...

Farkında mısınız bilmiyorum ama daha güzel bir dünya için yollar hep dinden geçiyor. Her yolun islama gidiyor. Mesela açıklamadaki sözün islamdaki karşılığı, zekat vermek. İnsanlara hoşgörüyle yaklaşmanın karşılığı da sadaka yani tebessüm etmek.
Herkes islamı hakkıyla yaşasa zaten dünya zaten yaralarını sarar ve yenilerini görmez. Bir olmak, merhametimizi kaybetmemek için herkese karşı baktığımız ön yargılı gözlükleri çıkarıp atmalıyız. Yaşadığımız olumsuz deneyimleri unutup yeni ve daha güzel anılar biriktirmek için çabalamalıyız.
Ebeveynler, öğretmenler çocuklara erdemin güzelliğini yaşayarak anlatmalı. Böylece erdemli, topluma faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz. Herkesin yakındığı dertleri kenara bırakarak yerlerini yapıcı eleştirilerle doldurmalıyız. Böyle yaparsak çok daha sağlıklı bir dünyada yaşarız ☾
🪁Empati ve hoş görüyle dünya tamir olur. Eskilerin güzelliği bu yüzdendir. İki eş tartışınca birbiriyle, diğer eş ayrı bir odaya kitlermiş kendini öfkesi dinene kadar bu sayede öfkesi diner iki taraf düşünme fırsatı bulup hatasını anlayıp özür dilerlermiş mesela. Hoşgörü incelik hep artı puan.Kızlar Bir Adım Öne
.
Dunya tamir olmaz. İc gudusel olarak hepimiz bencil varliklariz. Hayvan alemi belgeseli izleyenler ne demek istedigimi anlamistir. İnsan oglunun salt pskolojisi iyilikten cok kotuluge yatkindir. Butun bu savaslar, kiyimlar, tecavuzler, cinayetler de bunu gosteriyor ne yazik ki.
Cevap
11Cevap
Bence dunya bu saatten sonra tamir olmaz.. zaten kucuk kiyamet alametlerinin cogu gerceklesti.. Mesih donemine dogru gidiyoruz.. hayatin cok buhranli doneminde gelecegi yaziyor.. yani bunlar iyi gunlerimiz bence dunya daha da bozulacak.. biz peki napabiliriz? Kendimizi ve bulundugumuz ortami guzellestireviliriz. kendi dunyamizi kendimiz yaratabiliriz. kimse kusurabakmasin tum dunyanin olumlu yonde degisecegine inanmak asiri ütopik ve hayalcilik.
Dünyayı tamir etmek için bütün insanları yok etmek gerek işte o zaman dünya kendi kendini tamir edecektir önemli olan tek tehtid olan insanı yok etmek tek bir tane bile bırakmadan 🙂
Eğer bizim türümüz olan canlılar yok etmeyi bırakıp ve insanlığa dönerse dünya düzelir. Yoksa büyük sona doğru gidiyoruz.
Dünya güzel yerdi kotu yapan insanlar oldu duzletmek de yine insanlara düşüyor ama git gide umidimizi kaybediyoruz çünkü insanlık çok bozuldu.. 🌸
Dunyada hersey gibi yavas yavas yok olmaya mahkum. Duzeltmeye calismak sadece sureci uzatir ama sonucu degistirmez.
Bu dünyada fakir insanlar olmazsa zengin insanlar da olmaz. Güç zengin insanların elinde olduğu için fakirler asla bitmez, dünya da tamir olmaz
Battı balık yan gider
Dünya daha da tamir olmaz
Adalet ve sevgi insanlarda öncelik olmadığı sürece zor.
Çıkan çivisini balyoz yardımıyla yerine sabitleyerek
İnsanın olduğu yerde tamirat zor.
Okudugum icin bu detayi yazdim
Emoji koymadım diye 😂😂😂
Tüm insanları oldurerek
İnsanlardan arınarak..
İnsanların zihniyetleri değiştiğinde
Piramit düzen olduğu sürece düzelmez gibi
Olmaz düzen bu senin binan sağlam değilse bitersin
Olacağını pek sanmıyorum ben
İnsanlardan kurtulursa anca olur o.
Yok artık dünya tamır olamaz geç kalındı.
Valla öyle bı raydan çıktımı tamir olması imkansiz
Olmaz gibi
Melek olarak
Tamir olmaz artık
Zor iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?