Kesinlikle bu konunun siyasi boyuta çekilmesini istemiyorum, zaten meclisteki partilerin hepsinden nefret ediyorum. Yalnız elin gavuru bile gelip ülkemizde rahat rahat dolaşıyorken bu ülkenin gerçek sahipleri başı kapalı diye neden rahat olamasın? Böyle bir yasak olabilir mi?
Cevabın nedir?
hayır neymiş başörtüsü lisede serbest olmuş, "aman efendim nasıl olurlar!!!" başladı yine.
bunları söyleyip bir de "ben kimsenin inancına karışmam, herkes özgürdür" diyenler yok mu, trajikomik !
başörtüsü girdiyse okullara biz de taty giyelim saç boyatalım diyenler var bir de.. beyinsiz BAŞÖRTÜSÜ FARZ , bunu o kafana bir yerleştir ilk sonra kalkıp da millete din iman özgürlük dersini sonra verirsin. madem sen o farzı yerine getirmeyip günaha giriyorsun, bırak takmak isteyen sevabını alsın, sanane? sen de taytınla gir okula öyle bir yasa çıksa başörtülü insanlar kabul etmez mi sanıyorsunuz? hayır ederler, çünkü sizden çok özgürlüğün ne demek olduğunu onlar biliyor.
bizim ülkede zaten ders verenler doludur, böyle habire ders verirler, milletin hayatını bir kalıba sokmaya çalışırlar, milletin yaşamını kendi kontrollerine almaya çalışırlar falan.. ama kimse kusura bakmasın "başörtüsü orada olmaz şurada olur şöyle bağlanır şu yapılır oraya gitme orada başörtünün ne işi var" gibi embesil sorulara takılmayın siz, biz neyin iyi olduğunu biliyoruz, millete ders vermeyi bırakın ilk siz aynaya bakın.
biraz sert oldu kusura bakma soran, ama artık başörtüsü vs. konuların üstüne gidilip bir de özgürlük teraneleri son derece baydı yani. başörtüsü düşmanlığı modern çağ küfürbazlığıdır. net.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen başörtüsünü rahatça savunurken neden başörtüsü takmayan insanları eleştiriyorsun onu anlamış degilim. basörtüsü takmamanın karşıtlığı tayt, mini etek giymek mi? Açık giyip başörtüsünü savunan , saygı duyan bir sürü kadın var. Ayrıca kimse taytı, eteği savunmuyo. burada okumuyorsun galiba. bir bayan biraz acık giyse ne gibi sıfatlara maruz kaldığını? Ya da basını örtüp dar pantolon, kısa bluzler, topuklu giyinen makyaj yapanlara da bir ton eleştiri yagıyor. ki herkes herseyi sevmek zorunda degil. kapalılığı sevmeyen oldugu gibi açıklığa da karsı olan bir cok erkek/kadın var. herkes aynı düşüncede olamaz. senin yorumlarını okudum da açıklar hakkında söylediklerin kapalılara yapılan eleştirilerden hiçbir farkı yok. bu ülkede her sey eleştiriliyo hep bir ön yargı var. bari bir şeyi savunuyorsan karşıt giyenenleri eleştirme. senin kız kardeşine-arkadaşına yapılanları sen baskasının kız kardeşine-arkadaşına yapma. baş örtüsü bir tercihtir ayrıca insanın dinini seçmesi de öyle. bas örtüsü ahlakı bozmaz yazmışsın olay kıyafet de degil onu giyen kişi de. ama ne yazık ki kapalılara karsı olanlardan hiçbir farkın yok ne yazık ki. sadece bir pencereden bakıyorsun olaya.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl"Mesela mini etek giymenin bir sürü zararı sayılabilir, toplumun ahlakını bozar orası okul eğitim yeri. Ama başörtüsünün hiç bir zararı yok." , "Başı açık olup kiminle yattığı belli olmayanlarında bazıları yobaz ilan ediyor kapalıları" ya belli görüşünden yazılarından ben rahatsız oldugum konuyu dile getirdim.
- +1 yıl
İlk kopyaladığın örneği kesinlikle savunuyorum. Orası okul orada insanların ahlakını bozacak bir davranıştır bu. Başörtüsü insanların ahlakını bozmaz. Ben burada okulda mini etek giyilemez diyorum.
Arkadaş başı kapalıların herkesle yattığını söylemiş bende buna örnek olarak başı açık olan bazılarının demişim. Ben o arkadaş gibi hepsi şöyledir böyledir demedim ki... sadece orada anlatmak istediğim, kapalı açık farketmiyor içinde kötülük olan her türlü yapıyor. Hiç bir cümlemde asla genel manada konuşmadım, kimseyi açık kapalı diye ayırmadım ancak bazı şeyler vardır mesela mayo bikini bunlar plajda giyilir. Ama insanlar bunları sokakta giyemez. Ben bunları eleştridim ;)
Cevap sahibi+1 yıl"zaman afedersin p. no film yıldızları hep açık başlı" inşallah seni bası açıklara laf edildiğinde seni o yorumların altında görürüz. ayrıca kapalılar altta arkadasın dediği gibi dışlanmıyor hatta daha ayrıcalıklılar gercekten. Ve herkes sevmek zorunda da degil buna saygı duymalısın. ayrıca burada bir soru sorulmuştu.'bi bayana taciz edilse naparsınız' diye. bir cocuk acıksa yardım etmem kapalıysa ederim demiş. napiyim ben de açıklarla ne alıp veremediğiniz var mı diye soru soriyim mi? Şu an gercekten hem kapalıların sayısı fazla hem de koruyan savunan insan sayısı da. bir dışlanma göremiyorum. sırf kapalı giyiniyo namuslu deniliyor en fazla yobaz diyorlar + tesettürün hakkını vermeyenlere de diger kapalıların adını kirletiyor diyorlar. ama acık giyinen bir bayanın namusuna laf edilebiliyor kasar vs denilebiliyor. ne yazık ki ahlak sadece giyimle olan bişi degil. aslında bu ayrımı yaptıran insanlar utansın orası ayrı. neyse daha fazla tartışmak istemiyorum seninle. iyi geceler
+1 yılya beyinsizlik resmen. neymis ilkokul cocugu o karari verecek yasta degilmis filan diyorlardi haberde. sen okulda o cocuga basortusu taktirma kiz okuldan cikinca ailesi yine taktiracak. bu gun sacma sacma giyinen ne bilim istedigi gibi mini etek giyinen birine karisinca olay olur geri kafalilik yobazlik olur ortaligi inletirler. insanlarin basortusune karismak en buyuk yobazliklardan biridir. saygilarla
41 Yorumla
+1 yılHaklısın gokturk bu gun cok şeyde haklısın bende bunu anladım iyi soru aynen
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılben çocuğumu okula baş örtülü gönderemem yasak ama sen benim çocuğumun baş örtüsüne karışırsın? enteresan bir durum? her anne baba çocuğunu nasıl yetiştirmesi gerektiğini kendi daha iyi bilir buna ne devlet nede başka bir kurum müdahale etmemeli. aile kendi kültürünü çocuğa öğretir yaşı geldiğinde çocuk ister bunu red eder ister kabul edip yoluna devam eder. bunu kavrayamayan herkesi aynı tip aynı düşünce tarzına dönüştürmek isteyen tahammülsüz bir kesim var. kendilerine demokratik laik diyorlar ama alakaları yok.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Eğitim kurumlarında başörtüsünü doğru bulmuyorum. Diğer çocuklar nasıl okul üniforması giymek zorundaysa onlar da öyle ve okul üniformalarında türban olmaması gerekir tek tip kıyafet olması daha uygun. Öyleyse okullardaki üniformanın da kaldırılması lazım onlar türbanla girebiliyosa başkasının da mini etekle girebilmesi lazım o özgürse mini etek giymek isteyen neden özgür değil?
314 Yorumla- +1 yıl
Hayır değil mini eteği örnek olarak verdim. Okulun üniformasını giymesi şartıyla serbest sadece o dediğin mini etekler türban okulun belirlediği tek tip kıyafete uygun olmadığına göre o zaman üniformanın da kalkması gerekiyo. Öğrenciler okul forması giymediği için derse alınmıyo ama formayla alakası olmayan türbanlılar alınıyo hani düzen nerde? ben buna karşıyım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah aşkına bu mu rahat gezemedikleri hali? Bak artık okullara da girmeye hak kazandılar hiçbir engel kalmadı bir gayet ozgurler buna birşey demiyorum o kadar rahatlar ki artık bir kısmı acik lara hakaret etmeye bile başladı yani bu kadar acitasyon yapma bu ülkenin sahipleri onlar artık onlar kendilerini böyle görmüyorlar sende görme bizden ustun ler
16 Yorumla- +1 yıl
Ülkenin sahibi o ülkede yaşayanlardır kapalılar ya da açıklar değil. Okullara girmeye hak kazandılar diyorsun arkadaş bu zaten onların en büyük hakkıydı... biri seni sırf kıyafetinden dolayı sen dur bakalım giremezsin dese nasıl hissedersin? Empati kurmayı denesene. Hakaret edenlerle ne alakası var? Allah aşkına arkadaşlar siz nasıl insanlarsınız, her insan tibinin iyisi kötüsü vardır bu nasıl bir genlleme. Yahu o zaman afedersin p. no film yıldızları hep açık başlı, şimdi ben böyle bir genelleme yapsam olur mu?
Cevap sahibi+1 yılBak yukarda ne yazmışım buna birşey demiyorum yazmışım benim umrumda değil okula girmeleri o kız türbanı takiyorsa okuldan çıktıktan sonrada takıyor bana bir zararı yok yapmalarının anladin mi ama sandığınız kadar ezik değiller dostum burada acik lara ödenmeyen laf kalmıyor bu mu rahat olmadıkları hali kapali lar diye yolda onlara saldıran insanlar var mi mesela yok artık her yere giredebiliyorlar engelleribkalkto rahatlar ışte sen daha neyden bahsediyorsun ne eksik suan? Birde verilen cevaplarıanlayında öyle olay çıkartın kapanmış banne okula girmiş bana ne bana dokunmasinlar tamam mi bana laf etmesinler açığım diye sonra ne yaparlarsa yapsınlar bana bir zararı yok
- +1 yıl
He hiç saldıran yok Allahtan yani ! Ezik değiller zaten ezik olan senin zihniyetin... sadece sana şunu söyliyim. Çanakkale'de ve diğer ülkemizin kurtuluşunda bir çok savaşta binlerce kadın şehit düştü cepheye mermi taşıdı, bebeğinin üzerinde ki örtüyü cephaneye örttü... şimdi bu kadınlar sayesinde biz rahat yaşıyoruz ama bu kadınların elin gavuru kadar hakkı yok ülkemizde daha fazla uzatma. Yeni yeni kaldırılmış bir yasak !
Cevap sahibi+1 yılPardonda algılamada sorun mu var? Ben hak verilmesin mi diyorum? Girsinler her yere diyorum bu zamana kadar o hakkı vermedilerse bizim suçumuz mu? Sana demek istediğim ortada bir acitasyon yapma bir mağdur göster bana sanki dışlanıyorlar gibi konusuyorsunda dislanmalarina imkan yok ülkenin yarısından çoğu kapalı zaten dislanma olsa rahat olmama söz konusu olsa bu kadar kapalı olur mu sakin ol dostum açığım diye bu kadar saldırgan olma insan gibi yorum yapıyoruz senin de acik lara saygın yok
Cevap sahibi+1 yılİftira mi? Hayal görüyorsun sen cidden bence de muhattab kesilsin böyle birşey yok
+1 yılBaşı kapalı olabilir bu bizi ilgilendirmez ama bu ülkede türbanlilara ayrıcalık veriliyo bu bir gerçek madem derslere artık türbanla girilebilicek bazı insanlarda etek giysin o zaman tayt giysin kime ne özgürlügu şu an sadece türbanlilara getirdiler nasıl olsa başı açıklar insan değil dimi.
40 Yorumla
+1 yılEzikligin getirdigi bir psikoloji
Azinlik toplum travmasi
Konu sosyoloji:)21 Yorumla
+1 yılHerkes hürdür bende kadın kılıgında geziyorum ama erkegim türbanlılara kimse karışamaz insanın içi temiz olsun!
30 Yorumla
+1 yılbatıyor onlara işte kimse kimseyi zorla kapatmıyor zaten istiyen kapanır istiyen kapanmaz sanki zorla kapatıyoruz onları.
30 YorumlaŞehirden şehire değişiyor o iş benim yaşadığım şehirde örtülü açıktan çok. Kimse de kimseyi dışlamıyor açık olan dışlanıyor olabilir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMini etek veya tayt giymeyi çağdaşlaşmak zannediyorlar
peeeeh30 Yorumlabaşı kapalıların bildigin hapishane duvarlarından farkı yok gözüm de
başını kapatıp da dinden gram anlamayanları sevecek halim yok !
başını kapatıpsa gidipde kuytu yerlerde saksafon cekenleri siddetle nefret ediyorum
kendisi başı kapalı ve sadece kendisini müslüman görüp , sonra icki icene kafir damgası vuran başı kapalıdan nefret ediyorum
daha sayayım mı ! !! ! ! ! !
sözde müslüman bütün kapalılar hepsi aynı !46 Yorumla- +1 yıl
Başı açık olup kiminle yattığı belli olmayanlarında bazıları yobaz ilan ediyor kapalıları. Bu nasıl bir genelleme? Senin soyunu sopunu bilmiyorum ama o profil fotoğrafında ki adamın annesi başı kapalı bir kadındı ve böyle bir evlat yetiştirdi. Bak bakiyim Atatürk zamanında başörtüsü yasağı var mıymış? İsmet zamanında getirilmiş bir yasak.
- +1 yıl
Anladığım kadarıyla yaşın küçük o yüzden seni çok dikkate almıyorum ve o hakaretleri aynen sana iade ediyorum. O adam dedim çünkü o gerçek bir adamdır. Emin ol Atatürk'ü senin bildiğinden çok daha iyi biliyorum. Profiline fotoğrafını koymakla olmuyor bu işler. Bana gelip araplardan falan örnek veriyorsun... ben zaten arapları sevmiyorum ki, ya da tüm müslümanların dört dörtlük olduğunu söylemiyorum.
Ben nefsime hakim olurum bunu deist olduğum zamanlarda da yapardım, çünkü karakterim böyle ahlak benim için çok önemli, öyle senin sandığın gibi elalemin karısını kızına bakmam o gözle. Ben insanları kapalı açık diye iki sınıfa ayırmam benim için insan olması lazım. Sen bütün insanları genelliyorsun... Hem Zübeyde Hanım'da kapalı ve gayet dindar biriydi ve Atatürk gibi bir evlat yetiştirdi, kucağında büyüttü onu ;) - +1 yıl
tam aksini düşünüyorum aslında yaşının ufak oldugunu.
insan birseyleri söylerken tek taraflı düşünmez.
neden türkiye'de 18 yasından büyük olan kişiler genelevine gidemiyor?
nedir bu kısıtlamanın amacı? o yastaki kız cocukları türban takıyorsa , erkek cocugua gidip ihtiyacını karşılasın?
bu hangi özgürlük anlayısına sıgıyor?
devlet neden türbana el atıyor? ! ! - +1 yıl
18 Yaşından büyük olanlar gidiyor geneleve, sen cinsel ihtiyacını karşılamak istiyorsan bir sürü ilan falan var zaten hatta 12 den sonra bazıı kanallarda tel no veriliyor ara gör ihtiyacını. Ona karışan yok ki, zina yasağı yok ki Türkiye'de. Söylediğin laflar zaten yaşını gösteriyor yarım saattir hakaret edip klavyeye vurup vurup duruyorsun :) insanlara hakaret ediyorsun genelliyorsun... ve bir de büyük ihtimalle bunu Atatürkçülük adı altında yapıyorsun...
Devlet zaten 1938 den sonra halkı sürekli olarak sömürüyor ve saçma sapan yasaklar koyuyor şu an kilerde dahil. Ancak doğru bir şey yapılıyorsa bende desteklerim. Peki sana bu önüne gelen sövme yetkisini kim veriyor?
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kardeşim ağzını yorma meclisteki köpekler de bizim halkımızda cahil. anlamaz o kalın kafaları anlasalardı şu an dertleri bu olmazdı. ülke eğitim gördükçe millet salaklaşıyor anlamadım ki ben bunların üst üste koyucan neyse ağzımı bozmim
00 YorumlaAnlayan varsa ya da mantıklı (!!!) açıklaması evet bizede anlatsınlar...
00 YorumlaCımhuriyetiniz kutlu olsun ey... bizler tağutu reddettik ve müslğmanız !
00 YorumlaKapali zihniyetleri bu ulkeden silmek lazim. Ne halt varsa kapali zihniyette var
30 Yorumlakapalı insanları sevmiyorum açık ve net ne varsa kapalı dindarlarda var
20 YorumlaBence herkes kendine ne yakistirosa onu giymeli. boyle bir yasak oldugunu suanda zannetmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCunku kardesim onlar basortusu degil turban !
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBasörtüsü bas örtüsüdür kardesim. Basini örter cikarsin ! Ne güzel görünmenin ne sacin önemi yoktur !
Türban akil örtüsüdür ! Sacim görünmesin hemen gidip geleyim kafasidir. Ha bir de son zamanlarda güzel görüneyim modasi da ortaya cikti ya...
+1 yılBizim insanlara gereken, saygı ve empati.
10 Yorumla
+1 yılOzgur bir ulke serbestlik gerek
00 Yorumlabu soruyu soranın tassaklarından öpüldü
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bu Başörtüsü Düşmanlığı nedir arkadaşlar, millet taytla rahat gezerken neden başörtüsü birilerine batıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler