Ben 7 ay önce evlendim ve benim zamanımda düğünü erkek tarafı yapar biz nerde yapmak istersek orada olur denilmişti. Kınamda düğünümde istemediğim yerde, istemediğim gibi oldu.
Sadece merak ediyorum bu adil mi?
Sadece merak ediyorum bu adil mi?
Sanane eltinden. Sende ağırlığını koysaydın. Adillikle alakslı değil. Kız istemiş olmuş. O yaptırabildi diye kendi isteklerini yapan bir hemcinsin o ya yapacak istediğini. Onlar da paşa paşa yapacaktı. Sen de ağırlık koysaydın.
Daha ne yapıldı ya ay bi sus 🤣 daha istemeye bile gidilmedi para yok diye hahaha bi susar mısınnnnn
Cevap
2Cevap
adil olmamasının nedenı senın kocanı elının altına almayısın alamayısın anladın mı 3 altın kuralı kullan ögren uygula köpek et sonra bak bakalım senın dedıklerın oluyor mu olmuyor mu @sudakaybolanbalık
Allah aşkına bu nasıl olcak abi o kadar basit konuşuyosunuz ki
ben dedım sadece bınlerce tesekkur eden vardı neyse saygı duyarım
eltin ve ailesi kendini ezdirmeyen tipler demek ki, ve kaynında senin kocana göre eşine daha değer veren biri. o yüzden seni pek takmamışlar
İşte asıl mesele bu. Elticik kıskanıyor. Oysa gerek yok. Bu kafayla huzuru bozulur.
@sezarınhakkısezara alakası bile yok eğer ki maddi durumları varsa isterse sosyeteler, ünlüler gibi düğününü alaçatı'da yapsın ben buna karışmıyorum. ben bana yapılana karışıyorum. benim neyim eksik? söyler misin? bir kolum bir bacağım vs mi eksik? herkes mutlu olsun, herkesin içine sinsin mesele adil davranılması gerektiği.
Kaynımın ne halt olduğunu biliyorum canım senin kafanı yormana gerek yok. Bugüne kadar sevgili olduğu her kızı aldattı yarı yolda bıraktı 2 tanesi de benim arkadaşımdı. Şimdi de bunu da öyle yapmasın diye sus payı, görmezden gel payı 😇 kızcağız güvenmediğinden daha şimdiden hizaya getirdi onu merak etme.
Senin gibi pısırığı bulmuşlar istediklerini yaptırmışlar. Eltin özgüvenli demek ki. Böyle giderse sen hep ezilen o hep sözünü geçiren olur.
Çok da üstüne gitme kızın 😳
@BaşbuğKürşad üzmek gibi bi niyetim yok ama işin gerçeği bu yani. Kim daha güçlüyse o üstün gelir. Belli ki sessiz biri. Biraz sesi çıksın.
Ezdirme kendini. Sahipsiz sanmasınlar burada abla ve kardeşlerin var. Geri vites yaptığını görmeyelim ⚔️
@BaşbuğKürşad abicim şu an zaten kaynanamın cebinde 5 kuruş desen para yok. Evlencek olan kaynım da hayatında bir kere bile çalışmamış. Daha isteme olmadı, nişan olmadı kız mobilya begenmeye gitmis yarı yarıya ödeyelim demiş, para yok cevabını almış. Etraftaki söylentiler de kız burada merkezde oturdugu için düğün burada yapılabilir söylentisi. Erkek tarafı %80'i köyden geliyor oysaki. Kaynanamda şu an sadece bu sebepler yüzünden boşanırım ya da düğünlerine falan gelmem diye korkuyor.
İmkanları kısıtlı bir aileye gelin gidiyorsan senin de yaptığın gibi şartlara uyum sağlamak lazım. Bana yapmadın ona yaptın gibi şeyler huzurunu kacirmakta ileri götürmez
Etrafımda o kadar yılan var ki hepsini kudurtmak için seneye istediğim gibi bir kına gecesi düğün organize edip akrabasız kutlama gibi bir düğün ayarlamayı düşünüyordum kocamı da bu fikre ikna etmiştim ama gün geçtikçe bu olaylar yüzünden ondan bile soğumaya başladım. Ağzında kuş tutsa umrumda değil gibi artık.
Gerçi insanların da istediği bu ama...
Üzüldüm hepiniz için. Evlilik böyle bir şey değil, olmamalı.
Kararını sorgulamaya mi basladin
adil değil evet. ama birde şu açıdan bakmak lazım eltin ya senden daha cazgır, sözünü dinletmiş. ya da eşin seni, eltini eşinin sevdiğinden daha az seviyor.
Adil değilde tartişrak kavga ederek değilde tatlı dılle hakkını her zamn ara
O zaman şöyle kocaana ona göre olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?