Zulüm görüyorum. Yalnız yaşamaya korkuyorum yapabilir miyim?

Ben çok zulum gördüm annem beni aciz büyütte yalnız basima bakkala bile gitmeme izin vermezdi beni okutmadilar 21 yaşında zorla evlendirildim şu an 25 yaşındayım evlendikden sonra kayinvalidem bana zulum verdi annemlere bile giderken ondan izin aliyorum annem gil bize cok yakın oraya bile giderken istemiyo gitmemi ve yine yalniz bakkala bilr gitmeme izin yok kaynvlde bana yumruk atti ben izin vermedim kocama soyledim sinirli halde anne o hakkı var dedi ve tokat atti bana cook anneci.. kocam maaşını kaynvaldeme verir ben kendime hicbisey alamam çalişmayada izin vermiyorlar annem beni kabul etmiyor ablam türkiyede ben gürcüstanda yaşiyorum bi tek ablam destek ben ablama yakin bir yere tasinip calisa bilirmiyim yapa bilirmiyim?🥺🥺hickimseye ezdirmek istemyorum kendimi
Güncellemeler
+1 yıl

Çook sıkıldıım evden dışarı adım atsam kapının yanında dursam kavqa cıkarır kaynvaldem 4 duvarda sıkışdım sanki bi insani ne kadar bezdire bilirler canından kocamla bile bakkala gitsem hemen kaynvalidem evde otur cikma der aylarca cikmiyorum dışarı kocamla bi kere parka gidince kavqa cikariyor o zamanda kocami dolduruyor kocamda beni dövüyor
Zulüm görüyorum. Yalnız yaşamaya korkuyorum yapabilir miyim?