Basitçe mantık bile kurduğumda vermelerinin saçma olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
Mutlak güç diye inandıkları bir yaratıcı söz konusu ise neden bir siyasi ya da yöneticiden umut bekliyorlar. Samimiyetsiz olmuyor mu?
Hani inançsız birisi kullansa hoş görülebilir. Sonuçta ona göre bir mutlak güç yok. Çelişecek bir ifade de ortadan kalkmış oluyor.
Mutlak güç diye inandıkları bir yaratıcı söz konusu ise neden bir siyasi ya da yöneticiden umut bekliyorlar. Samimiyetsiz olmuyor mu?
Hani inançsız birisi kullansa hoş görülebilir. Sonuçta ona göre bir mutlak güç yok. Çelişecek bir ifade de ortadan kalkmış oluyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kula kul olma zihniyeti. Derviş Bey isimli filmde bu konuya değiniyorlar. Çobansız yapamayız diye diye kendi eliyle yaptıklarına tapıyorlar.
https://www.youtube.com/embed/j3uO2pwOKqkAaa bunu izlerim. Merak ettim. Eski Türk sinemasında çok güzel göndermeler var.
Türk filmlerinden en sevdiğim. Ne kadar güzel göndermeleri var.
Bu neyin kafası biraderim. İki kişi bile olsan bir kişi lider olmalı. Kaos ortamı olmaması için belli bir düzen kurulması için var bu sistemler.
Bir şeyin kafası değil. Ben gördüğümü söylüyorum. Dinlere veya birtakım inançlara göre Tanrı mutlak güç değil mi? O zaman senin söylediğine göre Tanrı mutlak güç değildir. Noksanlıkları ortaya çıkıyor.
Güzel kardeşim Tanrı mutlak güçtür. Senin mantığına göre peygamberde göndermesin. Direk emirleri kendi versin sesini duysun herkes. O zaman senin Firavundan ne farkın kalır oda azraili görünce inandım dedi. Buradaki amaç gördüğüne inanmak değil görmeden inanmak. Birini gönderme konusuna gelince; Abdullah b. Amru, Nebi SallAllah’u Aleyhi Vesellem’in şöyle dediğini rivayet etti: لا يَحِلُّ لا يَحِلُّ لِثَلاثَةِ نَفَرٍ يَكُونُونَ بِأَرْضِ فَلاةٍ إِلا أَمَّرُوا عَلَيْهِمْ أَحَدَهُمْ "Üç kişinin aralarından birisini başlarına emir tayin etmeksizin bir açık alanda durmaları helal değildir.”[1]
Ebu Said’den Rasulullah SallAllah’u Aleyhi Vesellem’in şöyle dediği rivayet edilmiştir: إِذَا خَرَجَ ثَلاثَةٌ فِي سَفَرٍ فَلْيُؤَمِّرُوا أَحَدَهُمْ "Üç kişi yolculuğa çıktıkları taktirde, başlarına aralarından birisini emir tayin etsinler.”[2]
Yani bunların amacı düzeni korumak. Bu ülkede 88 milyon insan var belirli bir düzen olmazsa bu kadar insan nasıl bir arada yaşayacak. Müslümanlar kendi ülkesine ve yönetimine tabidir. Herkesin haklarının korunması için bu gerekli bir durum.
Bana din ile gelmeyin. Bu felsefi bir sorudur. Daha önce bu soruyu hristiyan, yahudi, musevi yahut uzak şark inancından olanlara dahi sordum insan gibi konuşmayı seçtiler. Ben asıl sizin kafayı bir türlü anlamıyorum. Felsefeden bu kadar yoksun olmayın. Konu sorularlaislamiyet sorusu değil. Nasıl okuyor kendinize pay çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Tanrı mutlak güç diyorsun. Bak mutlak ne demek?
Salt demek, tartışmasız kabak gibi ortada ve üstüne bir şey ifade edilemez demektir. Üstüne ifade edilemeyecek bir şey söz konusu ise konu kapanır. O zaman ne bir siyasi güç, ne bir yönetici ne bir patron önemsizdir. Mutlak güce sahip bir Tanrı inancı düşüncesine göre tabiatta herkes eşittir. Gücün kendisi Tanrı demektir. Bunu ben demiyorum.
Tartışmayı anlamsız buluyorum gülüp geçmeyi tercih ediyorum :D Evet ben felsefeden yoksunum sen de Hegel'sin iyi geceler :D
Yakışacak bir davranış, teşekkürler.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!