Hani tanrınız diyor ya; "karşıma kul hakkıyla gelme, affetmem" diye...
Siz çok imanlı müslümanlar, kul hakkı yemenin günah falan olmadığını bilseniz, afiyetle ve bayıla bayıla yersiniz.
Sadece korkudan inanıyorsunuz.
Korkumdan değil tercihimden dolayı müslümanım. Doğduğumuz zaman zaten ailelerimiz müslüman diye bizde müslüman oluyoruz bende öyleyim müslüman olmak istemesem yasal olarak 18 yaşıma geldiğim zaman kendi kararım ile bu din seçmi mi değiştirebilirdim veya tamamen kaldırtabilirdim. Mesela haram örneğine yorum yapayım şahsım adına korktuğum için harama el uzatmıyorum değil adaletli ve adil bir şey olmadığı için harama yönelmiyorum. Bazen bazı insanlara korku iyidir şu yönden düşünmek lazım :) korkuyorlar ki harama el uzatmıyorlar korkmasalar bankada soyarlar hırsızlıkta yaparlar. Günümüzde harama el uzatan var mı var bunlar müslüman mı peki? hayır.
bı yazılımcı cıkıyor oyun tasarlıyor bu oyuna kurallar gorevler koyuyor ve dıyorkı bunları yapmadın zaman bı sonrakı surece gecemıceksın oyunu bıtıremıceksın
sımdı kendıne bak ınsanlara bak bunların bı tasarımcıs var yanı Allah u Teala
ınsanları yarattı ve onlara bu dunyada yapıcagı seylerı soledı
iman ediceksin
namaz kılıcaksın
oruc tutucaksın
zekatını verıceksın
hacca gıdıceksın
gunahladan uzak durucak sevap ıslıceksın
senın dunyadakı gorevın dunyada olma amacxın yaratılmna amacın budur ben ınsanları sadece bana kulluk etsınler dıye yarattım diyor cunkı Allah u Teala
sımdı sen ıster ıcınden gelerek yap ıster zorakı yap bu emır ve yasaklara itaatkarlık yaparsan Allah ın ıstedıklerını yaparsan sana cennetı verırım dıyor tabıkıde ıcınden gelerek yaparsan cok daha takva sahıbı olursun ama bunu ıcınden gelmeyerekte yapsan cennetı verıcem dıyor Allah
ama sızın gıbıler cıkıyor hep aynı seylerı bu tur seylerı soleyıp duruyor yok efendım ınsanlık onemlı yok efendım kalbın temızlıgı onemlı kardeşim musluman olanın kalbımı pıslenıyor nıye sız hep namazla orucla ınsanlıgı karıştırıyorsunuz musluman olan ıyı bırı olmuyormu
cunkı hep işin bu tarafından vurmaya calısıyorsunuz bende bu tarafı deşim bari
peygamber efendımızın kalbımı pistide sabahalara kadar ayakları şişene kadar namaz kılıyordu bu kadar hacı hocanın kalbımı piste gunde 5 defa abdest alıp namaz kılıyor
bunların kalbının pıslıgıyle temızlıgıyle ınsanlıkla bı alakası yok sunu anlayın artık
senın asıl yaratılma nedenın Allah a kulluk etmendır Allah senden bunları ıstıyor cunkı senı yaratmıs ve gorevlerını sana ıletmıs
Müslüman olmayan bir insan zorla müslümanım diyemez. Bir şekilde onu belli eder ve açıklar bence. Korkmaz da.
Korkudan inanıyorsunuz diye bir şey yok olsa olsa korkudan söylememedir o.
Elhamdülillah Müslümanız. Ne kadar gurur verici bir şey 🤲🏻:)
Cevap
13Cevap
Kimin ne olduğu umurumda değil önemli olan insanlık
Ben hiç kimseye ben müslümanım ben müslümanım demedim
Evet maalesef çoğu samimi inanç taşımayan müslümanlar. O yüzden Mümin ve Müslüman farklı şeylerdir.
Müslüman değilim, inananlara saygım var.
Din insanın içindedir.
Bu bir tercih aslında inanıp bunları takmayan insanlarda var
Böyle yüzlerine karşı söyleyince gerçeği kabullenmezler :)) çünkü kaynak sevgi ile yakınlaştırmıyor korku ile baskı uyguluyor...
Güzel bir atasözü var
Dinime söven müslüman olsa😊
Herkesin inancına saygım var ve kimseyi eleştirmem. Beni de kimse eleştiremez.
Beyin yok akıl fikir yok nerene yaşıyon acaba köpek görsen donuna edecek cıkcık kalkıyorsun olmayann beyninle konuşuyon
Ben şahsen Tanrının bu Gezegeni takip ettiğine inanmıyorum çünkü akıl buna ihtiyaç duymamalı
Afiyetle yerler mi zaten yiyolar günaydın
Ben korkmam cehennemden falan.
Ben o korkuyu yeneli çok oldu 😅😅
ne boş insansız ALLAH sana akıl versin yaa
Allah kalbimizi biliyor
Ben Beni Yaratan Rabbimden Korkarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?