Arkadaşım var hiç çalışmıyor aylık gideri 20 bin evli kocası da çalışmıyor kirada yaşıyorlar
nasıl buluyor millet o kadar parayı?
nasıl buluyor millet o kadar parayı?
Pasif gelir kaynakları ve yatırımları olabilir
Nasıl yani
Hisse senedi, kripto, kira geliri vs.
Kirada yaşıyor
paradan para kazanabiliyorsun sonuçta
Nasıl oluyor
pek çok yolu var aslında çalışıyorsan fazla takip edemiyorsan örneğin en basit yolu vadeli hesaba yatırırsın paranı faiz üzerinden ek gelir sağlarsın ancak enflasyonun altında kalman sorun burada ancak güvenilir bir yöntem ve takip gerektirmez. çalışmıyorsan vaktin varsa borsaya yatırım yapıp kazanırsın. genelde sanayiye yatırım yapmak güvenilirdir yok aşırı takip ediyorsan küçük şirketlerde dalgalanmalardan kar elde edebilirsin. büyük şirketler genelde daha az takip ister. kriptoya para gömenler var. atıyorum bir kriptoya belli bir miktar para koyup 5 yıl yükselmesini bekleyip uçuk karlar elde edenler var. devlet tahvili alabilirsin. mesela kur korumalı hesaba girebilirsin.
temel mantık şudur yatırımını bir çok yere dağıtırsın bu yatırımlardan elde ettiğin kazanç ile yine yatırım yaparsın ya da geçimini sağlarsın. yatırımı tek bir yere koyanlarda var belli zamanlarda ama risklidir kaybedersen çok kaybedersin. mesela bir akrabam dolar 7 iken toplamıştı bana da topla artacak demişti ben girmemiştim risk almadım. 15 ten mi ne sattı sonra. ancak baya büyük bir işlemle çok kazandı bu sayede.
eski nesil bu tarz şeyleri güvensiz görüyor ancak yeni nesilde bu yatırımlar ile para kazanan çok kişi var. çalışırken takip etmesi zor yalnızca. mesela parayı güvenip yatıracak yer bulamadım 30 günlük vadeye attım. çıkına kadar bir yer bulacağım gibi. çalışanlar anlık değilde zamana atarak yatırım yapar aradaki fark bu.
Diyelim 40-50 bin birikimin var
Asgari ücretle çalışandın ve artık bıktın bu hayattan
Ne yapabilirsin?
zengin olman zor çünkü zengin olmak istiyorsan çok risk alman gerek. paranı böl mesela yarısını bankada yapacağın işlemlerde kullan. mesela 25 bin sana aylık 250 lira getiri sağlar. çok değildir enflasyonun altında ancak tamamen güvenli. paranın evde durmasından ya da bankada vadesiz olarak durmasından daha iyi bir seçenektir.
geri kalan paranın 5 bin lirasını dolar, altın ya da euro üzerinde kullan. artık hangisine güveniyorsan. kısa vadeli ya da uzun vadeli düşünmen lazım. direk altın alıp altın hesabı üzerinden bankadan da kar sağlayabilirsin. ancak gram üzerinden gitmeni tavsiye ederim her zaman.
5 bin lirayı dijital yuana yatır. uzun vadede uluslararası ticarette dolara rakip olarak çıkarıldı. tutulma ihtimali yüksek doğu ve batı arasındaki çatışmaya bakarsak. türkiye de dijital yuanı destekleyecektir diye düşünüyorum.
5 bin lirayı borsaya yatır. ancak kazanma hırsı olmadan bu parayı yatır yani kaybedeceğini bil. para kaybede kaybede öğreneceksin çünkü. bıst 100 den şaşma derim ya da üretim yapan yerlere yatırım yap. fiziki üretimi olsun ama para yatıracağın yerin. takip ettikçe öğrenirsin ona göre yatırımını genişletirsin.
burada mesele şu paranın belli bir kısmını güvende tutarsın. küçük parçaları ile risk alıp yatırım yaparsın. yatırdığın paradan kazandığını ana parana eklersin. sonrasında fiziki yatırım yaparsın. arsa, ev, dükkan gibi. arsa al sat yapıpta para kazanabilirsin sonuçta. onun da zamanı uzun ama
Arsa emlak al sat nasıl yapılıyor?
atıyorum anadoludan, karadenizden, güneyden ya da doğudan bir arsa alırsın. köylerden özellikle.
o bölgelerde arsanın metresi daha düşük oluyor. 50 bin liraya bir arazi aldın. 5 yıl sonra geliştiği zaman bölge 100 bin liraya satarsın.
şunu yapanda var. gider doğudan ya da anadoludan 50 bin- 100 bin liraya arazi alır. artık büyüklüğü metresine göre. oradan tarım- hayvancılık teşviki alır. kendi o işi yapmaz işçi çalıştırır çok kazanmaz o yüzden ancak aylık gelir elde eder. sonra da satar yine.
arsa konusu nereden aldığın nasıl değerlendirdiğine göre değişir.
Çalışmak dışında her şey mantıklı sanki
Bir yerde çalışmak
Nr uzuzyorsun nr kısalıyorsun
Kendine zamanın kalmıyor
Şöyle asgari ücret elde edeceğim bir gelirim dahi olsa çeker giderim herhalde
Bunaldım ya
Cevap
5Cevap
Ekonomi müthiş şu anda. Açız aç diyenlere inanmayın
Biz neyiz
netten kazanıyordur benim gibi. dolar kazanabilirsin
Ne yaparak kazanıyorsun