Ya da sınırlı bir günah işleyen insan
Nasıl sonsuz cehennemi kazanıyor? Kızlar Bir Adım Öne
Nasıl sonsuz cehennemi kazanıyor? Kızlar Bir Adım Öne
Nasıl ki bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız, bir sanat Sanatkârsız olmaz biliyorsun..
Aynen öyle de bu koca kâinat bir sahipsiz, insan denen sanat eseri Sanatkârsız olabilir?
Bu mümkün mü?
Basit bir akılla bu gayet kolay Allah'ın varlığını ispat eder.. Aksi türlüsünü ne akıl alır ne kalp kabul eder..
Gelelim sınırlı bir günah işleyen neden sınırsız bir cezaya müstahaktır sorusuna..
Söyle ki gayet adaletli bir hâkim adaletli bir padişah ona itaat edenlere nasıl hürmet ediyor, ödüllendiriyorsa, onların zerrece haklarını gozetiyor, haksızlık yapmıyorsa..
Ancak böyle bir hâkim ve padisah onların hakki ve hukukunu gözeterek; kendi hesabına değil, ona itaat edenleri, onu tanıyanların hakkı için isyan eden, tanımayan, hakkını yiyenleri tek tek hesabı yapılsa elbette sınırsız cezaya çarptırılır..
20-30 yıllık yaşamış bir adamı öldüren nasıl müebbet hapis cezasına çarptırılıyorsa bu terazi ondan daha hassas ondan daha adaletli olduğundan sınırsız cezaya müstahak görür..
#Vesselam
Peki
Şimdi laf oyunlarını bırakalım
Şimdi ben ilah miyim ki
Günah işleyerek sonsuz cehennemi kazanayım ve benim suçum olsun
Cennet allahın lütfü olsun?
Sonsuz cehennemi nasıl kazanıyorum
Sınırsız günah işlemiyorum ki
Cennet allahın lütfü ise
Amellerimiz ile kazanamiyorsam
Günahlarımızla nasıl cehennemi kazanacagiz
Adalet nerede
O mueebbet bile vakti dolunca bitiyor
En fazla olunce biter
Sonsuz cehennemle nasıl kiyasliyabilirsin
İşlediğinn günah o kadar büyük işte..
Allah'ı tanımamak isyankar olmak, kainatta ne kadar yaratık varsa hepsinin hakkına tecavüzdur..
Onları canım yerine koymaktır..
Bu yüzden bu sonsuz cehennemi hakediyorsun
Sonsuz günah işleyebiliyorum
Ama sonsuz sevap isleyememiyirum
Allahın adil ismi nerede
Eğer bana sonsuz günah işliyorsun diyorsan
Şirk yapmis olmuyir musun
Ben aciz biz varlık
Nasıl sonsuz günah işleyebilirim
Sonsuzluk allaha aittir
Kula değil
Sonsuzluk Elbette Allah'a aittir, sana bakan yönü onun sıfatlarının tecellisi ve yansımasıdır, Yakışıklı şık güzel bir görünüm nasıl onun Cemal isminin yansıması ise, Olgunluk ve ağırbaşlılık Kemal, Mantıklı ve akla uygun iş yapmak Hikmet sıfatlarının yansımasıdır, Kulda bir çok sıfat tecelli eder, Sen günah işleyerek ancak günahkar olursun, Ve her günahı zaten affedeceğini buyurmaktadır. Dünyada sonsuz günah diye bir durum yoktur, Şirk içinde yaşadığı zamanda sonsuz zulüm ve tecavüzdür, Onda da Allah tekrardan iman edip dönerlerse ve tekrar Allah yolunda yaşarlarsa onu bilr affedeceğini söylüyor, Şirk üzerine öleni sonsuz cehennemine alıyor, Onun sebebi ve hikmeti ise şirk sahibinin yaptığı zulüm, Şöyle bak olaya sen hırsızlık yaparsan ne olur, ona göre yargılanırsın, Eğer suçunu itiraf etsen ve pişman olsan cezan hafifler, Eğer ısrarcı olsan şiddeti artar, Kavga etsen, adam yaralasan suçun daha ağır olduğu için cezanda artar, Ama sen ben hükümet kanun tanımam dersen, devletinizi yıkacağım indireceğim dersen Terör suçuyla yargılanırsın, Aynen bu örnek gibi şirk ve inkar Allah'ın tüm kanunlarına karşı mücadeledir, Hakka karşı saldırı, ve tüm insanlığa karşı da sonsuz bir cinayettir, Çünkü bu şekilde kendi menfaati için bütün dünyanın helaketi dahi kendisini rahatsız etmeyecek ve kendi selameti ile umumun helaketinden mesut olacak kişi ve ısrarla dönmeyen 1000 yılda olsa yüz bin yılda olsa aynı yaşayacaktır, bunun delili ise son nefesine kadar ki ömürdür, bu sebepten sonsuz cehennem müstehaktır, Üstelik cehennem dahi rahmettir, evet bu doğru, Allah Zalim olsaydı kötü kullarını tamamen yok ederdi, Cehennem de dahi olsa aynı hisler, düşüncelerle yine insan suretinde var, Var olan mevcudu yok etse Allah zulmeder, Cehennemin vücudu dahi olsa Ebedi Ademe ve Yok olmaya tercih ederim
Tanrı tek olmalıdır yoksa tanrı sayılmaz, aslında iyi kötü kavramını yaratan tanrı yani. Eğer bu dünyadaki kavramlarla anlattığımız şekilde kötü olsaydı biz şu an işkence görüyor olurduk. Bana kalırsa ve aklımın içindeki kavramlarla anlatacak olursam tanrı nötr'dür iyi ya da kötü değildir. Aslında son söylediğim benim bildiğim kavramlarla anlatabildiğim. Yani tam olarak geçerli sayılmaz. Bunlar bizim zihnimizdeki kavramlar.
Niye iki tane ya da 100 tane olamaz
Tanrı sayılıp sayilmayacagina kim karar veriyor
Birbirleri ile anlaşır
Kendi bölgelerine müdahele etmemiş olamazlar mı
Sen tanrı misin ki tanrılarin ne yapacağına karar vericeksin
Tanrının kötü olmadığını nerden biliyorsun
Ya iyileri cehenneme
Kötüleri cennete atacaksa
Ya yalanciysa
Dürüst olması gerektiğini kim söyledi
Nötr olduğunu nerden biliyirsun
Sorularında hiçbir mantık yok. Tanrı tek olmak zorundadır. Tanrının çok olması tanrılık vasfına aykırı bir kere. Mantıken biliyorum :d, fiziksel bir kanıt istiyorsan fiziksel bir kanıtım yok :d. Ha aklını kullanacaksan mantıksal kanıt bol. Şimdi sen cennetin var oldugunu nereden biliyorsun diye sorarsan şaşırmam :d ya da Allah'ın varlığı ne malum o zaman? Allah varsa neden kötü oluyor? Biz kısıtlı hayat vaktimizde ateşte yanmıyoruz direkt olarak değil mi? Bana kalırsa vazgeçiyorum tanrı iyidir. Bizim için cenneti yaratmış. Peygamberlere inanıyorum. Onlar haber verdi bana :d
Cevap
4Cevap
Dusuncene saygi duyuyorum ama dusunsene cevrende o kadar nimet guzellik var bir tanesini bir insan yapabilirmi sence ne diyor niyet onemli gunahi sevabi ayri tut tovbe kapisi var senden kotu birsey mi istiyor bu dinin kurallari.
Tamam ben tanrı yok demedim ki knk
Tanrı merhamet edip vicdan koymasaydı bunca aciz insana, herkes birbirini keserdi.
Dostummm...
Uyu hadi istersen. Dinlen biraz. Az çek malı hem beyne zede veriyor zede...
Yorumlarda aklıyla izah edemeyen ağzıyla hakaret etmeye başlamış
Akıl yok ki
Kullansın babuş
İşte akıl olmayınca tutuncak başka bir şeyler arıyorlar:)
Sorgulamayı bırakalı cok oldu
Bende bıraktım da
Insanların kivranmasini izliyorum
Senin sucun yok o kadar soruyu gorusu engelliyor KS. Buni yayinlamasi utanc verici.
@Dildarbesi36
Ismi malum kişi bana din iman öğretiyor
Cevapla o zaman malum isimli dindar abi
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?