Kürt kadınları ve Doğu Anadolu/ Güneydoğu Anadolu’daki kadınlar özgür değil mi? Hepsi kapalı mı olmak zorunda? Bize Trakya Ege bölgesinde Doğuda kadınların özgür olmadığını erkek baskısıyla yaşadığını erken yaşta evlendirildiğini kadına şiddetin çok olduğunu, kadının açık giyinemediğini toplumsal baskının olduğunu anlattılar. Doğuda kadın değer görmüyor mu? Yoksa bunlar söylenti mi?
Doğuda hep erkeğin mi dediği oluyor. Kadınlara değer verilmiyor mu orada?
Ege de açık kadın mı yokmumuş kim demişse bunu yalan söylüyor gelsin gezsin bakalım var mı yok mu baskı kuran tipler İzmirli değildir zaten odunun tekidir baya hanzıodur gelsinler de medeniyet öğretelim bura da biraz.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğu iÇin söylediğim orada kadınlar özgür değilmiş İzmir de kadınlar özgür zaten
batmanda kürt bir bölgedir bende kürdüm ama bu şeylerden nefret ediyorum yok kapanacak yok namaz kılacak yok aşiretin sözünden çıkılmayacak bu yüzden kurtulmaya çalışıyorum
evet mesela şeyde var sen bir kızdan hoşlanırsın konuşursun ama senin kız kardeşin bir erkekle konuşunca nam*sız olursun niye onların duyguları yokmu işte bu yüzden türk kızlarıyla evlenmek istiyorum çok tatlılar açık bir türk kızı getirecem buraya bakayım ne oluyor
evet çok haklısın hep ben ne biliyorsam babamdan ne gördüysem o doğrudur diyo mesela ben dar panolon giyerim yanımdan geçen popiş veren der köprü şu taraftan der
şiddet olayını bilemem de özgür değliler yani bizde urfalıyız rahat olanlar var ama azınlık kısım geneli kızlarını çok önemseyip hiçbirşeye izin vermiyor
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Kapalı olma zorunluluğu yok diye biliyorum Mardinli bi arkadaşım vardı ama kadına değer verilmez çoğunlukla erkekler ağa paşa gibi büyütülür eğitimli kendini geliştirmiş terbiye almış olmadıkça kadına değer vermez açık giyen de var kapalı giyen de okutulan da okutulmayan da o konuda genelleme yapmayın artık zorla evlendirilen nadirdir bi zorunluluk yok yani gelişip gelişmemesine bağlı biraz urfa da biraz öyle diye biliyorum
Ben üzülmüyorum kendime burada benim sözüm geçiyor ailede oradaki kadın susuyor her şeye babası abisi eşi karar veriyor namus denen saçma kurallar kadında aranıyor onca namussuz zampara erkek varken kadına kir atıyorlar
Doğu erkeklerini gördük üniversitede kız kardeşine mini etek giydirmez üniversitede s*kmediği kız kalmadı. %2 de olsa delikanlı olanları da var ama onlar çok nadir doğuda erkekler namus ve ahlak bekçisi çünkü kendi sapık ruhlu kişi kendinden bilir işi. İyi olan çok az var
Bazı Doğu erkekleriyle konuştum orada kadınlar özgür değil mi diye sordum p*rno videoları izliyorlar pugb oynarken kızı s*ken erkek videosu çekmişler aklı fikri bol bol çocuk yapmak da kadın çıplak gezmesin mazallah gözü başka erkeğe kayar ya benden daha iyisini bulursa. Psikoloğumun baba tarafı Kürt diyor ki doğudakiler kadından kadının özgür olmasından açık giyinmesinden başkasına bakmasından korkuyorlar Doğu erkeği bu yüzden kıskanç yobaz
Namaz kılıp zinaya giren bir sürü Doğulu erkek gördük üniversitede o namaz kılsa ne olur kılmasa ne olur din tüccarlığı dini çıkarlarına ait ediyor yobaz
Aynen öyle geri kafalı yobazlar işte çok nadir de olsa iyi olanları da var Üniversitede Vanlı bir tane tanıdım benim evleneceğim kız istediği gibi açık giyinir yeter ki dürüst olsun diyordu çok kafa biriydi
Sanki bati da hep kadinin dedigi oluyomus gibi sordun sende
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Burada kadınlar istediğini giyiyor baskı daha az
Soran
+1 yıl
Her dediği oluyor sayılır burada ev işini sadece kadın yapmaz erkek de yardım eder
Cevap sahibi
+1 yıl
Burasi dedigin yer?
Soran
+1 yıl
Trakya Bölgesi
Cevap sahibi
+1 yıl
Evlimisin esin cok mu rahat ettirdi seni
Soran
+1 yıl
Evli değilim burada kadın istediğini yapıyor çevremde evli çiftler gayet özgürler
Cevap sahibi
+1 yıl
Fazla ozgurluk tavizlerdendir sekerim. Sen bi evlen. Sonra konusabilirsin
Cevap sahibi
+1 yıl
Kapanmayla evliligin ne alakasi var. Acik olunca ozgur mu oluyo. Kizim ne kadar s. alak sin
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben doğuluyum 2011den Ankara'da yaşıyorum ailemle kendi işimi yapıyorum kız kardeşimle kısa tatillere çıkabiliyorum babam bir adım atmadan önce bize danışıyor bizim görüşümüzü almazsa kalkışmaz bir işe falan bence aile yapısıyla ilgili