+1 yılhele bremınlar ben size bir kırmanci olarak e devlet geçmişime de bakarak soy geçmişimdeki kişilerin dedelerimin ve ninelerimin isimleri hep kürtçe nerdeyse hepsi ben 90 doğumluyum merkezde her ırk var ama emin olun Bayrampaşa mah. telsiz mah. bülbül mah ve Kaleiçi mah. eski garaj yeni garaj hayvan pazarı ve çevresi hep kürt bende sizin bir din gardaşınızım türkte var kürt fazla inanınki her sokak küçük çocuklar bile zazaa ve kürtçe konuşuyor sakın ha digoru ve kağızmane yı saymayın orayı bilen zaten kürt olduğunu bilir arkadaş demiş doğru akyaka ve çevresi azaeri ve terekeme kalanı kürt ve türk zaten Azeri kendini türk sayıyor doğru ama bazıları ben kürtleri dahaçok seviom diyor savaşçı ruhunuz var diyor neyse sarıkamış kürttür susuz ve selim doğru kürt ve zaza terekeme türk azaeri zaten kürtlerin bazısı hdp ve MHP ye ve akp yde oy veriyor ama hdp li gençlik orda çok var bu arada digor ve kağızmanda MHP ve akp nin adı asla yok tünne karsın toplam bence yüzde 71 i kırmanci yüzde 10 zaza kalanlar türk Azeri terekeme belki kızarsınız ama bremınlar yaşadığım doğu Anadolu ili zaten hep bu şekil sizin bile aklınıza doğu denince hemen kürt geliyor samimi olun çoğunluk kürtlerin ama önemli olan insan olalım hewallar yani ona bakarsanız İstanbul bizim kürt kökenli kişilerin eline yalanmı oglim bar disco otopark çek senet hapisler ceza evleri silah işkeri mekan işleri batı İstanbul başta hep kürt yalnmı doğru söleyin bak esenyur kars Sultanbeyli kars agrı tarlabaşı amed van kar Bingöl bitlis muş mardin ve diyer doğu illeri gazi Osmanpaşa gebze Dolapdere arnavutkoy bağcılar avcılar şirinevler fikirtepe Maltepe kartal oooo daha ne diyem oglim neyse benim vaktimi aldınız ama buralı insanlardan duyun birkaç mal doğudan geçmemiş insanlardan bir bok örenemezziniz neyse (te rihet bikin ) yani rahat olun kars kürtlerindir her biji karse ) ha size not hakkımda küfredenlere şimdiden (Dore Dore eze we kutim) ha adam gibi olanlara sözüm yok adam gibi olanlara saygımız vr. her biji kars
175 Yorumla- +1 yıl
Kars merkezde kürt. zaza. türk ve. azeri. yaşıyor. karsın digor zaten belli hep kürt. kağızman belli kürt ve terörün olduğu ilçeler digor ve kağızman çemçe ve madur vadisi karakurt yolu gibi yerlerde dir azda olsa sarıkamış ta da olabiliyor neyse selim susuzda kürt zaza ve karapapk terekeme. Vardır arpaçayda kürt azeri türk vardır azerilerin bazisi zaten ben türküm diyor sarıkamış kürt cogunluktadir akyaka tarafı azeri terekeme dir köylerde kürt yarı oradadır ama genele bulursanız merkez köyleri ful kürttür 9 ila 15 yaş çocuklar hep kürtce konuşuyor hatta bazı köylerde sigorta mesela hiç türkçe bilmeyen çocuklar var ancak okula gider de öğreniyor lar türkçeyi bende kars merkez de kale içi bayrampasadan bir kürt kardeşinizim mahalle hep kırmanci sanayi kürtce bakkal kürtce garaj aynı havan pazarı kürtce konuşuyor ha merkezdeki azeri ve gerekene ben türküm diyor turkse onuda sayarsak toplam karşın genel olarak yüzde 70 kürt geri kalan karışık dir bu bazıları bilmiyor biz burdayiz
- +1 yıl
Bende sarıkamışlıyım kardeşim evet çok doğru yazmışsın eline sağlık
- +1 yıl
Kars'ın yarısı Kürt. Kürt nüfusunu abartmışsın.
- +1 yıl
Batıya göçen Karslıların ise çoğu Türk (Azeri, Terekeme).
- +1 yıl
Fikrimi değiştirdim
En İyi Cevaplar
+1 yılavrupa birligi gibi her ırk var orda
81 Yorumla
Hepsi de olabilir. Konuşmasından çözersin. Karsta yok yok. Şunu da belirteyim: Genelleme yapman ya da ayrım yapman doğru değil aklında bulunsun.
33 Yorumla
Soran+1 yılBen karslıyım kardeşim ne ayrımı ya?
- +1 yıl
Bir Karslı olarak şuna yorum yap
https://m.youtube.com/shorts/wJ5G3JtcAI4
Zamanında kafkasyadan tehcir ettirilen, ırklarda var oldugundan, terekemeler gibi Turklerin de varlığı var... Tabi kürt yerleşkeleri de var
11 Yorumla- +1 yıl
Evet yerlisi Kürtler ve Türkler dır neden Kürtler var Kazım Karabekir paşa ve Kürt tümeni zamanında ermənileri püskürtme amaçlı bir Kürt tümen kurulduğu için Kürtler var ben de bir Kafkasyalı olarak söylüyorum benim ana tarafı karapapak/Terekeme Baba tarafı da Azərbaycan türkü ama ana tarafında Kürtler var kaç yıldır bu coğrafyada hep birlikte yaşıyoruz ırkçılığın yeri yok bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gecikmeli de olsa tatmin edici bir cevap vermeye calisacagim.
Öncelikle Kars´in merkez dahil 8 ilceden olustugunu ve bu ilcelerin yapisina göre cevap verilmesi gerektigini hatirlatmakta fayda var. Merkez´de göcler sebebiyle kozmopolit bir yapi söz konusu, Kürt, Terekeme ve Azeriler merkez de karisik, ancak merkeze bagli köylerin yüzde 70´i Kürt. Ikinci en kalabalik ilcesi olan Kagizman´da merkez nüfusun yüzde 60´i köyler´in ise yüzde 80´i Kürt yine, ancak hatiri sayilir Azeri, Terekeme nüfusta barindirir özellikle ilce merkezinde. Sarikamis ise merkez´de yüzde 40 Kürt, yüzde 60 ise Terekeme ve Azeri nüfus vardir, köyler de ise bu oranlar yari yariya bu sefer. Sonrasinda gelen Digor´da ise merkez ve köylerin nerdeyse tamami Kürt. Selim ilcesinde ise merkez´de yüzde 50, köylerde ise yüzde 60 Kürt nüfus var. Susuz ilcesinde merkez yüzde 40 Azeri, yüzde 20 Terekeme vardir, köylerde ise yüzde 70 Kürt. En kücük ilceler olan Arpacay ve Akyaka´da merkez ve köyler de yüzde 80 Azeri ve Terekeme nüfus vardir. Hepsini toplamaya kalktigimiz vakit kozmopolit bir yapinin ortada oldugu görülür. Yüzde 50-55 civari Kürt, yüzde 30-35 civari Azeri/Terekeme nüfusu oldugu söylenebilir. Hatri sayilir Ermeni nüfusta vardir.63 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bir tesbit. 300.000 küsürlük Kars'ın büyük çoğunluğu Türk (Azeri/Terekeme/Türkmen vs.), biraz daha az bir nüfusu sonradan yerleşme Kürt ve çok küçük azınlıklar olarak Ermeni ve de Zaza'dır.
Eski, büyük Kars'ı göz önünde bulundurursak da Iğdır ve Ardahan'ın da büyük çoğunlukları Türk'tür.
Eski Türklerle ilgili çok büyük araştırmalar yapılmıştır Kars topraklarında uzun yıllar, hatta yüzyıllar boyu... Kitaplara konu olan aileler, gelenekler, değişik Türk boylarının zaman içerisindeki yerleşim, göç ve kalıntıları vardır. Halihazırda Kars da zaten Milliyetçi Hareket Partisi'nin belediye teşkilatınca yönetilir ve Serhat Kars'ın büyük çoğunluğu milliyetçi Türklerden oluşur. Gerçi partiye bakmaz bu iş, CHP'nin, Akp'nin de seçmeninin hemen hemen hepsi Türk zaten ama Hdp'de de Türk seçmen sayısı hatırı sayılır derecededir. Bu demek oluyor ki Iğdır'ı da Hdp teşkilatı yönetse bile diğer partilerin de seçmen sayısı toplamda çok daha fazla olduğundan partiyle ili çok da ilişkilendiremeyiz... - 1 yıl
Yüzde 80 in üzerinde Türk kökenliler Karsta bi digorda çoğunluk Kürtler
1-Bu devirde bu cehalet pes öyle böyle değil pes yani !!!
2-Azeri dediğiniz insanlar Türkdür. Türkmen denir ve Azeriler bu Azeri lafını sevmez ve kullanmaz. Türkmen ismi nereden gelir Divan- lügatı Türkde anlatılır.
3-Karsda Türk Kürt Ermani Rus ve hatta Alman aileler yaşardı 1970 -80 lere kadar. şu an Türk ve Kürtler vardır.(sadece bir Alman aile kalmıştırki 1. dünya savaşına katılan Alman subayların aileleridir)
4-Eger safkan Türk ararsanız Kars Ardahan Iğdır tarafına gidiniz ki Divan-ı lügat-ı Türkün günümüz Türkçesine ç3evrimi için bu illerde ve Azerbaycanda araştırma yapılmıştır.
5-Pek çok orta Asya Türk geleneği hala devam eder.
6-Çoğu kendine Türk diyenin bilmediği binlerce yıllık aşık geleneği burada hala devam eder.
7 Karsında iyisi vardır kötüsü vardır. Karslılarınh kötülüğü kendi hemşerisinedir ama komşuna vs iyidir hoştur. Türkiyede bütün yörelerin anlaşıp konuştuğu arkadaş komsu olduğu tek ortak insanlardır. Bizim burdaki herkes kendi hemşerinmin kahvehanesine gider ama karslıların kahvahanesinde her ilden adam gider.
8-Karısı kızıda öyle itin köpeğin dediği gibi değildir (tabiki öyle olanda vardır ama) geneli ailesine eşine sadıktır.
9-Asıl karsın adını çıkaran Digor insanıdır. Pek sevilecek tarafları yoktur (çok kindar ve pislik çıkarmaya yatkındırlar. hepsi değil tabiki )142 Yorumla- +1 yıl
Kağızman da kötü gözüküyor
Arkadaslar karsta yaklasik 10 tane ırk vardırr ve bunun sebebi cok sayida savas gormesidir oncelikle. kars yerli turk ve azerilerin yogun olarak yasadigi yerdir. Bunlarin yanisira kurtlerde ruslarda cok az sayida alman gurculer ermeni kokenliler ve bunlarin yani sira terekeme karapapaklar vardir bunun sebebide cok savas gormesi ve goc yolu uzerindeolmasidir. hani hep tarih kitaplarinda 1071 malazgirt savasindan bahsedilirya anadolunun kapilari sonuna kadar turklere acildi he iste o savastan once 1064 te kars ani alinmistir. Karstaki turklerin soyle bir ozelligi vardir safkan turklerdir. Hani turklerin ilk sozlugu divani lugatut turk cevrilirken kars ve azerbaycanda arastirmalar yapildiktan sonra gunumuzdeki seklini aliyor. Ve size soyle soyliyeyim karsin turkluk oranini turan ordusunun kurucusu alper tunga yapilan arastirmalar dogrultusunda karsta dogdugu soyleniyor. benim koyum tunckaya koyunde ve o koyde keçivan kalesi vardir koy eski zamanlarda cok korunakli olmasi yani sira koyun 4 de 3.5 i ucurumdur geriye kalan kismi kaleyle kaplidir. Isin bu kismini kenari birakirsak din dil irk mezhep saygi gosterilmesi gereken seylerdir insanlari bu tur seylerle soyutlamamaliyiz. Ben Şu an bunlari anlattim soruldugu icin kendimce arastirmalarim dogrultusunda. yoksa bunlarin hicmi hic onemi yok. Kimse kimseyide sev mek zorunda degil ama saygi duymak zorundadir. hani diyolar karslilar soyle boyle kulakdan duyma seylerle konusuyorlar. gelin bide benim yanimda konusun. Bu arad karsin bircok seyide meshurdur ayni zamanda boksorleride meshurdur daha cok seyler anlatirdimda yaz yaz yoruldum karsin tarihi cok eskilere dayanir hatta kars ismi Şu an sehirlerimiz arasinda en eski turkce sehir ismidir. daha binlercesi. Ben dogma buyume manisaliyim ama bir karsli kafkasyali olarak vatanina bayragina ayni zamanda soyuna kokenine bagli olarak yetistirildim. Bundan oturu karsliligimdan her zaman gurur duydum hicbir zamanda manisaliyim demedim.36 kars ❤👊👊❤
111 Yorumla- +1 yıl
Bende Karslı Azerbaycan türküyüm ana tarafı karapapak (Terekeme) baba tarafıda Azərbaycan türkü ama ana tarafında Kürtluk var saf kan türk mü oluyorum?
Burada Kars'ın %70 i kürt diyenler soruyorum acaba bu nüfus yapısını kendisi mi oluşturmuş. Kars'ta öncelikle her etnik grup vardır. Oy oranlarına bakarak bunu az çok ortaya koyabilirsiniz. Kars'ta yerli, terekeme/karapapak, azeri, ahıskalılar (Türkler) gibi etnik gruplar Kürtlere oranla çok fazla. Bu inkar edilemez. Ayrıca kaleici mahallesine de kürt demiş. Ben orada yaşadım ve o mahallenin büyük çoğunluğu yerli ve terekemedir. Ahmet Caferoğlu'nun ağız araştırmaları kitabını okumanızı tavsiye ederim. Kars neredeyse yuzde 30 35 civari bir kürt nüfus bulunuyor. Ayrıca nişanyan map'e girin arastırın derim merkez köylerinin yarısından fazlası da Türktür.
162 Yorumla- +1 yıl
Kars merkez nüfusunun ç
- +1 yıl
Kars merkez nüfusunun çoğunluğu Kürt değil mi? Röpörtajlarda bakıyorum tipler hep Kürt.
+1 yılArkadaşlar Terekeme ve Karapapaklar çoğunluk şu an Kars'ta bunlar kendilerini Azerbaycan Türkleri olarak görüyor Türkmen olsalarda çünkü zaten Azerbaycan ve Türkiye Türkleri hep Türkmenistan ve civarından göçmüştür çoğu Türkmendir o yüzden Kürt azınlık ama hatırı sayılır bir nüfus yerliler de Ermeni olur Kürt değil Kürtler de sonradan geldiler. Birde Azeri lafını sürekli kullanmayın arkadaşlardan biri hatta abartıp ben Azeri değilim Türküm demiş saçmalamasın Azeri dediğiniz insanda belki de sizden daha çok Türk kanı var saygılar. Birde hemen söyliyeyim orası burası yüzde bilmem kaç kürt falan diyen arkadaş saçmalıyorsun git bir köylere hepsi Karapapak Terekeme Türkmenleri.
135 Yorumla- +1 yıl
@Mrymtrk ben kırmaniyim mürdüm karşın yüzde 75 kürttür azeri ve gerekene zaza türk vardır. azeriler akyaka ilçesindedir yan yendi aormuşsunuz yardım amaçlı yazdım neyse şeye başe
- +1 yıl
Şew başe hevale
- +1 yıl
@muhammet_kars
Kars merkezin çoğu kürt mü?
Neden sınırlarının içinde ki insanları herkes ayırmaya çalışıyor.
Kendini Türk hisseden Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan o kimliği taşıyan taşıyabilen insan elbetteki Türktür.
Ne kadar komik şeyler bunlar.52 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da buyudum dogdum babamda oyle ama babamın ailesi karslı babaannem azeri sayılıyor karsın azerisi işte dedemi bilmiyorum bazı sebeplerden dolayı yoksa ben Türküm
+1 yılKars da çok fazla etnik grup var yerlisi var Azerbaycan türkü var terekemesi var kürdü var
Varda var neden peki bölgenin çok fazla savaş görmesidir ve göç güzergahında
olmasıdır ama kars türkiye cumhuriyetinin bir şehridir yani türk şehridir serhat şehridir30 Yorumla
+1 yıl30 yil önce karsin
%20 Kürt
%25 terekeme
%25 azeri
%15 karapapak
%20 yerli
% 5 Alman gürcü ermeni zaza çerkez
karsta okuma yazma orani %80 civarındaydı hayat şartları zorlasinca batıya yoğun bir şekilde göç verdiler zaten İstanbul Ankara İzmir deki karslilarin çoğunluğu azeri terekme karapapaktir
şimdi ise karsin köylerden merkeze aşırı göç alarak yapı değişti
%55 kürt
%10 azeri
%15 terekeme
%18 yerli
% 2 karapapak Zaza ermeni11 Yorumla- +1 yıl
Terekeme ile Karaapak aynı şeyler zaten. Ayrı ayrı yazmışın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen karslıyım... Dedemlere soruyorum biz yerliyiz diyorlar... Ve kürtçe bilmiyoruz... ama Azerilerin dilini çok iyi biliyoruz... Yani Azerbeycana gitsem sıkıntı çekmem pek... Ama kürt köyleride var... Yani kısaca Kars Serhat şehir... Güzel şehir...
83 Yorumla- +1 yıl
bizde karsin merkizin yerlisiyiz havalimanı 5 dk arbalan bolkondan görüyorum
- +1 yıl
@kars36TRTRTR Yerli ne oluyor?
- +1 yıl
Bunların Karsın neyinden?
https://m.youtube.com/shorts/wJ5G3JtcAI4
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsan insandir ne oldugu fark etmez bence
ama illa bir cevap dersen Turkiyede yasayan herkes Turkiye vatandasidir bu kadar21 YorumlaGündem konusunda 11,7b cevap paylaştı. Azeri ve kürtler var bildiğim kadarıyla. Türk dediklerin de azeriler oluyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbugünkü türkiye 1930-1940 lara benzemez. İstanbul karıştı gitti. yerlisini bulamaz hale geldi. kars da aynıdır. insanlar artık şehire göç ediyorlar. karslı oluyorlar. türk kürt azeri değil :)
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
sarışın mavi gözlü 1.90 karslı kürt arkadaşım var sen düşün artık ne olduklarını :)
43 Yorumla- +1 yıl
Bende Kars türk
- +1 yıl
@Tahaylmz36
Yerli, Terekeme?
- Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKürt var, Azeri var, Zaza var, Türkmen var, Ermeni var, var oğlu var...
20 Yorumla
+1 yılYau arkadaş Kars'ta bir kere Zaza ve Ermeni yok bunları kim söyledi size ve ayrıca her memleketin kötü insanı vardır biri birine kötülük yapmışsa hepsimi kötü oluyor bende karslıyım terekemeyim ve müslümanım elhamdülillah
60 YorumlaKars bölgesinin içinde Türkler, Azeriler ve Kürtler yaşar. Bu insanlari ayirinca ne oluyor anlamadim? Ister Ermeni bir vatandas olsun ama iyi ve zararsiz olsun.
41 Yorumla
Soran+1 yılBen karslıyım.
1 yılBen Vanlıyım Türküm Vanda azınlıkta kaldı Türkler ama Karsada çok gittim terekeme Azeri karapapak yerli ahıskalı bunların hepsi Türktür , Digor harici yerlerin hepsinde çoğunluk Türk nüfustur Yüzde 80 in üstündedir Türk nüfusu net bilgi
40 YorumlaKürt çunku kurtçe konuşuyorlar ardahanda kaldım 4 sene ordan biliyorum
43 Yorumla
Soran+1 yılhayır ben kürt değilim mesela
- +1 yıl
Sinan Sen Kürt Köyünde Felan Kaldın Kars 1900 yılarda %100 Türktü Başka Şehirlerden Gelen Kürtler Diyarbakır ŞanlıUrfa Felan şu an Karsın %60 şı türktür Ve Türkiyede Saf Türk Irkı Karsta Yoğundur Ve Senden Kat Ve Kat Milliyetcilerdir Ve Eğer Bir Karslı Türke Kürt Dersen Hiç Hoşlarına Gitmezler
Karslıyım türküm babaannem falan kafkastan gelmeler
41 Yorumla- +1 yıl
Terekeme mi?
Doğulu oluyo doğuda Türk topraklarının bir parçası.
20 Yorumla
+1 yılben karslıyım almanyada yaşıyorum ve biz türküz ve baba tarafdan terkeme var
kars türk ve azeri'dir62 Yorumla- +1 yıl
Terekemeler ve Azeriler zaten Türkler
- +1 yıl
@gültenbüşra Türki demek daha doğru olur. İngilizcede Turkic deniyor.
karslılar kendini türkleştirmiş kürtlerdir çünkü 7 kadar karslı arkadaşım var çoğu kürdüz diyor ama mhp liler
13 Yorumla- +1 yıl
1900 kars 100% türk kürtler hepsi güneydoğu anadolu dan geldi
- +1 yıl
@kars36TRTRTR Arkadaşım ben soyağacıma bakıyorum ne Diyarbakır yazıyor ne de batman Van Şırnak.1820 kadar hep Kağızman Sarıkamış Kağızman Sarıkamış diyor dedemler hep diyor biz olduk olalı Kağızmanliyiz kürdüz diyor. ve azeriler azerbayca dan sonra dan geldiler terekeme ve karapapaklara sorduğunda Kafkas türküyüz diyorlar onlar da karsa sonradan geldiler karstaki Kürtler Kürtler olduktan beri vardırlar ki Azeri terekeme karapapaklar sonradan gelmişler bunu zaten onlarda diyorlar komşularım var diyor biz Kars Kürtleri oranın yerli Kürtleri yiz vatanımıza milletimize bağlıyiz
- +1 yıl
@kurdishmann 1900 1920 digor kûrtleri erivandan göç etmistir. Kağįzmandaki çoğu türk yerleşimi göçler sonucu boşalmis yerlerine de digor çevresinden kürtler yerlesmistir. Kars'a ilk türk göçleri ms yuzyillarda gerceklesmis. Merkezde çoğunluk azeri karapapak yerliler yani turklerdir. Nisanyan map de daha ayrintili anlatiyor.
+1 yılTürk, Kürt, Azeri, Terekeme ve az da olsa Rus da var:)
01 Yorumla
Soran+1 yılevet bende ne olduğumu çözmeye calısıyorum şu an :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılHepsi var. Ermeni de var sanırım. Ben Kars'lıyım kürdüm.
35 Yorumla
Soran+1 yılKarslıyım, Türk'üm :)
Cevap sahibi+1 yılHepimiz Türk'üz. Ama Kürt doğmuşum yapacak bişey var mı :) Neticede tek ülkedeyiz. Ayrımcılık falan yapmak için kürdüm demedim yanlış anlaşılmasın :) Nerelisin topraam :)
- +1 yıl
yani kurt dogdun kurt degilsin sadece dogdun
- +1 yıl
Bende karsliyim türküm
+1 yılAzer bülbül mesela Azeri diye biliyorum. Kürt ve azeri Yani kısacası hepsi TÜRK :)
00 Yorumla
+1 yıl15% kürt
24% türk \
14% karpaklar = 59% türk
21% Azeri /
türkmen 5%20 Yorumla
+1 yılBen karslıyım genelde köken olarak kürt ama zaman içinde artık değişimler oldu değişik toplumlar var
10 YorumlaAzeri oluyorlar cokda güzel azerice konusuyorlar:)
16 Yorumla
Soran+1 yılAma ben karslıyım ve azerice konuşmuyorum hem babaannem konuşur ama ben Türküm :D
Soran+1 yılİstanbul'da buyudum doğdum ama :D
- +1 yıl
Azeri dediğin toplum da Türk oluyor zaten. ;) Azerbaycan Oğuzlarına kısaca koyulan ad. Yanlış bir kullanım ama alışılmışlık var işte...
Kars'in kaşarı meşhur ;) umarim anlatabilmisimdir
02 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesizlik aşmış.
türk , kürt, azeri , Türkmen vs vs vs
00 Yorumla
+1 yılöyle bir genelleme yapamazsın...
00 Yorumla
+1 yılhepsinide içinde barındırıyor
00 YorumlaKars türkiye sinirlarinda degil mi sanki
00 YorumlaKürt de var azeri de var Türk de var.
20 YorumlaKarslı 😄
Uzak dur :D01 Yorumla- +1 yıl
Neden ya
+1 yılOnu bilmem de hepsi ülkemin vatandaşıdır.
00 Yorumlakarsta tekerekemede var
30 YorumlaBazıları Balkn Türkleri.
00 Yorumla
+1 yılhepsi var. terekemede var.
10 Yorumla
+1 yılKürt.
23 Yorumla
Soran+1 yılYok ben türküm :))
- +1 yıl
Hepsinden var sanırım :D
00 Yorumlaçoğu azeri diye biliyorum
10 Yorumla