Bu ülkelere yerleşebilme şansım var siz olsanız hangisinde yaşamak istersiniz nedenleriyle beraber yazar mısınız?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İsviçreye yerlesirdim daha sakin ve güzel duruyor diğerlerine göre. Hollanda küçük ve insanları aşırı ırkçı Almanya'da insanlar çok disiplinli sıkıcı havası kapalı gezilecek yerler çok yok ve Türklere karşı önyargı ve ırkçılık çok var.
Almanya düşününce hoş geliyor ama ırkçılık mevzusundan ben de biraz çekiniyorum ırkçılık olmasına normal bakmaya başladım çünkü almanya da yaşayan aklı başında çok insan göremedim geneli görgüsüz aptal oluyor (sokak röportajlarında ki cahil banköy kitle) ben mimarım tecrübe ve çevre edindikten sonra kendi ofisimi kurmak istiyorum insanlar Türk olduğumu duyunca direkt karakterime bakmadan bana soğuk davranacaklarsa bu fikirden korkarım
Sadece Türk ve Müslüman olman bile onları yüzde yüz rahatsız eder mimar olman elit olmanı pek umursamazlar diye düşünüyorum ama senin hayatın kendin bilirsin. Almanya ekonomi olarak gelişmiş biryer ama tercih etmezdim ben.
Çok teşekkür ederim
Önceden olsa Almanya derdim ama küresel soğuma yüzünden artık İspanya İtalya hadi olmadı Güney Fransa diyorum
Almanya dan orada ki yaşayan aptal Türkler yüzünden ve ırkçılık mevzusundan dolayı biraz çekiniyorum
Onlar televizyonda. Televizyondan Türkiye'ye bakarsan azkanan tutsağı gibi yer
Teşekkür ederim
Benim de öyle bir şansım var Hollandayı istiyorum bakalım süreç nasıl gelişecek.
Güzel bir ülke ama insanlar ülke bir yerden sonra seni boğuyor diyorlar sürekli karanlık ve soğuk havası yüzünden
Gri bir havası var ama çok soğuk değil. Kalıcı olarak yerleşmek istemem, sadece bir süre için. İşin dolayısıyla mı gitmek istiyorsun?
Ben direkt hayatımı orada kurmak istiyorum çünkü Türkiyenin düzeleceğini düşünmüyorum ileride çocuklarıma güzel bir hayat sunmak istiyorum işim de mimarlık orada tecrübe ve çevre edindikten sonra kendi ofisimi kurup büyük paralar kazanabilirim diye umuyorum
Umarım istediğin gibi olur
Teşekkür ederim umarım sen de istediklerini yapabilirsin
ben almanayayı seçerdim şahsen
Almanya da yaşayan çok aptal görgüsüz türk var onlardan biraz çekiniyorum bir de ırkçılık fazla dediler
hmm bak bu doğru belki isviçere olabilir
Teşekkür ederim
rica ederim :)
İsviçre
Düşündüğüm meslek mimarlık tecrübe ve çevre edindikten sonra kendi büromu kurmak iyi paralar kazanmak istiyorum ama İsviçre buna uygun bir ülke mi onu bilmiyorum
Dil öğrenirsen ciddi gelir elde edersin fizibilite yaparsın zaten yani finans alanında çalışıyorum bunyüzden mimarlık konusunda fikrim yok ama iş yönünden inanılmaz çalışana ihtiyaç bar
Peki İsviçre’de mimarlık işi için bilgi nereden alabilirim ayrıca üniversite için hangi dili bilmem lazım
Yaşam pahalı mı bu gibi şeyler hakkında yorum yaparsan çok sevinirim
Yaşam pahalı ama gelirler çok iyi her kantonun kendi sitesi var ama linkedin üzerinden bulabilirsin iş işe ilgili detayları. Birçok Üni Almanca istiyor ama İngilizce bölümlerde var yani her üninin sitesi var mail atarsan kesinlikle dönüyorlar
Çok teşekkür ediyorum
Ingiltere olamaz mi
Şansım var ama ben istemiyorum
Pardon. O halde Avrupanin kadim ve en kiymetli uyesi olan Almanyayi secerdim.
Turk insnai olarak belki melankolik bakiyorum ama yarin acil zor ayrisma veya savas v. s durumunda bana gore bahsettiklerin icerisinde en fazla guven veren ulke Almanya.
Ingiltere olsaydi, Ingiltere ilk secimim olursu.
Bol sanslar
Peki almanya da ki ırkçılık hakkında ne düşünüyorsun orada yaşayan çok görgüsüz aptal Türkler var ben biraz bunlardan çekiniyorum oraya gidersem büyük ihtimal en güzel şehri Berline yerleşeceğim
Afedersin usluba ama siqerim turku de kafatasciyida...
Ben gecmisi memleketi silip yeni hayat kurmusum. Hödük her yerde var, onlardan kac kac nereye kadar?
Umurumda olmaz, hayatima hedeflerime yoluma bakarim.
Haklısın teşekkür ederim 🙏
Doktor musun, bu gibi secimlere nasil erisebildigini merak ettim.
Anlayacagin uzere bende buralardan gocmeye merakliyim
Hollanda doğumluyum vatandaşlık alabilme şansım var mesleğim mimarlık ve çevremiz biraz geniş bu ülkelerde yaşayan akrabalarımız tanıdıklarımız var biraz tecrübe çevre edinip kendi ofisimi kurmak istiyorum maalesef Türkiyenin düzeleceğini düşünmediğimden tatil dışında gelmem diye düşünüyorum
Herkes gitmek istiyor güzelim ülkemizden soğuttular bizi arap yalakaları
Bende yurdum bezemelerinde çölde kalmis bahtsiz bir landscape architecturer..
Yerinizde olmak isteyen binlercesinden bir tanesi.
Umarım başarabilirsin dostum