Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAilem modern ama gelecekte kimler neler konuşur belli olmaz, yerin kulağı vardır. Her ihtimale karşın ailemlele özelimi paylaşmama huyum vardır, kendi hayatını kuruyorsan dogrusuyla yanlışıyla hayatı kuranı baglar, cocuk gibi gidip nasihat bekler gibi anlatacak halim yok. Ailem ne yaptığımı araştırmaz bana güvenirler, kendilerinden daha kurallı yaşıyorum hatta. Önce ben bu fikre nasıl bakarım, aynı evde yaşamak başka bir şey, yatılı olarak olmasa bile gel git şeklinde bir süre yasanması son derece faydalı olur. Gerekirse dersi olan oturup ders yapacak aynı evde ders yapıp yapamayacağından emin olacak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAslında herkes sevgilisiyle en az bir ay birlikte yaşamalı.
Çünkü, bir insanı tanımanın en iyi yolu onun en doğal olduğu yerde olabilmektir.
Düzeni, disiplini, temizliği, kuralları, dikkat ettikleri, etmedikleri, evinin dekorasyonu, eşyaları, giysilerini saklama ve bulundurma şekli, yatağı, banyosu ve tuvaletini görmek o insanla ilgili geleceğe yönelik çok kuvvetli tahminleri sağlar.
Ama ne yazık ki, bizim toplumumuzda bu her zaman bir ayıp olarak görülüyor. Bizimkiler sanırım kabul ederler.00 Yorumla
+1 yılBence hoş bir şey değil aile kuracağın kişiyle yaşamalısın sevgililiğin tozunu artık kaçırdılar ev açıp evli gibi yaşıyor sonra erkek başka kız bulup sevgilisi olan kızı yüzüstü bırakıyor kızda ağlıyor zırlıyor bence kıza iyi oluyor kendini ucuzlatmasaydı
00 Yorumla
Sevgilimle aynı evde yaşamaya karar versem bu anası babasıyla yaşamak demek pek iç açıcı durum diyil buda diyelim Sevgilimin ayrı evi var o zaman kalmak diylde sık sık baskın yaparım neler yapıyr diye
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
68Cevap
+1 yılOlması gereken budur ailemi dinlemem bir ilişkinin çoğu aynı çatı altında geçer ve kişilerin davranışları toplu yaşamda değişir. Bunun süresi size kalmış. Evlenip aynı evde kalmak başka şey aynı evde kalıp evlneme kararı alabilmek daha başka bir şey. Yani ön bir fikir oluyor sağlam temellendirilmiş bir ilişki olacağını düşünüyorum mesela çoğu kadın neyden şikayet eder?
-Çorabını ortaya çıkartıyor
-Kıyafetlerini kaldırmıyor
-Düzensiz, dağınık
-Evde olunca benimle ilgilenmiyor sürekli TV izliyor
-Ev işine yardım etmiyor
-Ortak alanları (tuvalet, banyo, yatak odası vb) alanları temiz kullanmıyor
Keza erkekler de benzer şeyleri öne sürer (diş macununu ortadan sıktı diye boşanıyor millet, sofraya çatal koymadı diye boşanıyor..)
Gibi gibi
O yüzden gerekli ailemi de dinlemem bu konuda.. önemli bir konu ve olmalı.30 Yorumla
+1 yılBenim ailem baskıcı değildir. İstemedikleri bir şey için diretmezler. O yüzden onay vermezler ama benim kararlı olduğumu görürlerse karışmazlar. Benim mutluluğum onlar için en önemli şey.
Ancak ben zaten böyle bir şeye kalkışmam. Evlenmeden önce yaşanmaması gereken hiçbir şeyi yaşamam sevgilimle.41 Yorumla- +1 yıl
Kral yaa
+1 yıl43 Yorumla- +1 yıl
Bu benim sonum olur
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Aileye kim yürek yemiş onu diyecek🤣 Mervelere devam
Hayir karsilamaz cünkü evlenmeden neden karisini oynayi herseyini yapiyim veya onunla iliskiye giriyim? Ve magdem beraber yasamak istiyor evlenmemesi icin sebep ne? Ciddi olmamasimi yoksa istedigi zaman kiza tekmeyi koymasi daha kolay oldugu icinmi evlenmeden beraber yasamak ister?
31 Yorumla- +1 yıl
Bir çok sebep olabilir🤷🏾♀️
Bırakın ailelerin anlayışla karşılaşmasını, aklı başında hiç bir Müslüman bu durumu normal görmez...
İslam dininde öyle başı boş, istenildiği gibi yaşamak yok..
"Sevgiliyle aynı evde yaşama" kelimeleri baştan sona haram kokan, inancıma ve kişiliğime oldukça ters olan bir şey..30 Yorumla
+1 yılHızlı tüketen bir toplum olduk. Eskiden böyle değildi zaman bile daha yavaş akardı. Şimdi yıl nasıl bitiyor anlamıyoruz. Nasıl ki yemeği hızlı yersek midemize oturur ve zamanla bu zarar verir. Güzel şeylerin de hızlı ve bilinçsiz yapılması eninde sonunda bize zarar verir. Velhasıl kelam böyle bir şeyi ailemden önce ben istemem zaten.
21 Yorumla- +1 yıl
Helal
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok sıcak yaklaşırlardı tabiii ki oğlum aaa ne demek hemen evi biz tutalım size şer yuvasına çevirin orayı diye ellerinden geleni yaparlardı şişkocum :D
21 Yorumla- +1 yıl
😆
+1 yılAslında fazla anlayışla karşılamalarını beklemiyordum ama evet öyle oldu. Hatta annem, babamdan daha çok tepki verdi ilk başlarda... Aynı evde yaşamayın tamam her gün buluşun ama eviniz ayrı olsun diye ısrar etti bir süre. Babam ama öğrediğinde tepki bile vermedi doğal karşıladı.
00 YorumlaBöyle bir saçmalığı yapmam ha diyelimki yapmak istedim beni yaptığıma yapacağıma 1001 defa pişman ederler iyi ki ederler ıyyyy düşüncesi bile tiksindirici
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Ailemden önce ben kabul eder miyim diye sorguluyorum, hayır etmem…
54 Yorumla- +1 yıl
@Salih6116 evlenmeden mezara gitsin daha iyi o ne sapıkça şeyler çok şükür senin gibi cahil degilim yoksa ortalık ne olduğu belirsiz çocuklarla dolardı özgürlük zina değildir evlilik kadar asil bir kurum örf adet temiz helal hiç bir şey olamaz sen git kendi kafandan birilerini bul ömür boyu orada burada sürünün midem bulandı resmen
- +1 yıl
Iyi yaptınız
Ailemin ne diyeceğini bilemem de ben evlenmeden önce karşımdaki insanla zaten aynı evde yaşamayı düşünüyorum bu bazılarına göre kötü bir olay olsa da. Sonuçta hiç kimse dışardaki gibi evinde de aynı olmuyor. Ev, en rahat yaşam alanımız. Eğer evdeki davranışlarını tutumunu beğenmezsem zaten o insanla konuşmayı bırak ilişkiye devam dahi etmem. Dışarıda çok ilgili bir insan aynı eve girdiğinizde çok sorumsuz gevşek rahat olabilir ve bu da aşırı can sıkıcı bir durum.
32 Yorumla- +1 yıl
Ee ondan sonrada bir tanede çocuk ta yapın iyi bir baba olacakmı diye ne kadar yanlış düşündüğünüzun farkındamısınız hayat o kadar kolay değil inanın evlilik çok farklı heleki cocukdan sonra şartlarda değişiyor bir erkeğin ev içi hayatını dış hayatından anlayabilirsiniz illaki aşırılığa gerek yok hayat lay lay lom değil
Ben düğün istemediğim için öcüymüşüm gibi tepki alıyorum. Bir de onu söylersem kalpten giderler herhalde
30 Yorumla
+1 yılPek olumlu yaklaşmazlar..
Hemen senaryo hazır;
Ahlak masasından gelip, fotoğrafların magazin sayfalarına manteş olur oğlum.. Yapma, etme.. 😄
Çok istiyorsan evlen.. Çağa çoluk, torun torba... diye yedi bayram susmazlar.. 😄20 Yorumla
+1 yılailemin onaylamayacağı bir şey bu , ki bana göre de bende yaşamam zaten
41 Yorumla- +1 yıl
En doğrusu bu
Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı. aynı evde yaşamaya karar verdiyssem o kişi ile ciddi düşünüyorum demektir. Oyle olunca da basarım nikahı 😀
20 Yorumla
+1 yılaaynen gorseldeki gibi kutuya koyup postalarlar ahdhd
32 Yorumla- +1 yıl
Haklılar
- +1 yıl
Babam bir sey demez de evde annemin sozu geciyor dhdh
Her ailenin dinamiği farklıdır. Karar ne olursa olsun o ailenin doğrusudur.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. babamın diyeceği aynen şöyle ''Eşşoğlueşek seni ben böylemi yetiştirdim, sie git evden.''sonra Anneme döner '' senin oğlun '' diye birde annemi fırçalar.1 gün küser ertesi gün ''kimmiş o kız ailesi nereli '' felan demeye başlar. :)
10 Yorumla
+1 yılAilem kararı bana bırakır aynı evde yaşamak gibi bu planın varsa büyük ihtimal evlenmek istediğim kişidir
10 Yorumla
+1 yılİstemediklerini söylerler ama karışmazlar aynı evde kalmak istiyorsan kal ama biz istemiyoruz derler, zaten onayları olsa bile bence gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılBana hiç kimse karışamaz
Seversem deli gibi severim kimseyi dinlemem14 Yorumla- +1 yıl
Mesele sevgi değil yalnız 🙄
- +1 yıl
Nasıl yani sevmeden mi sevgili olacağız 😂
- +1 yıl
Aynı evde yaşamayı soruyorum
- +1 yıl
Ben kadına değer vermeyi çok severim ama güçlü irade sahibiyim
Kadın iradeli olursa benim açımdan sorun olmaz ama ne kadar dayanabilir bilemem
Diğer konularda da insan psikolojisini çok iyi bilen anlayışlı biriyim
+1 yılAilem şiddetle karşı çıkar
Evlatlıktan reddeder
Bende şahsen karşıyım20 YorumlaAsla kabul etmezler evlatliktan red ederler zaten bende istemem evlenmeden yasamayi
20 Yorumla
+1 yılİzin vermez yani karşı çıkar. Ki bende yapmam zaten öyle bir şey
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 504 cevap paylaştı.
+1 yılBizimkiler beni evlatlıktan bile reddedebilir, namus kavramını çok iyi bilen bir ailede büyüdüm
20 Yorumla Annem kesin Müge Anlı'ya çıkıp kızımı kandırdılar, kaçırdılar diye halka sesleniş yapar 😄
Çok sıcak bakacaklarını sanmıyorum.30 Yorumla
+1 yılMuhafazakar ailelerin erkek kadın demeden karşı çıkabileceğini biliyoruz diğer türlü herkesin kendi hayatı isteyen istediği gibi yaşamakta özgür bana çok doğru gelmiyor herkesin kendi tercihi
11 Yorumla- +1 yıl
Bencedr
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAilemin tepkisi: Seni evlatlıktan red ediyorum olurdu.
10 Yorumla Zaten tek yaşadığım için ailem bir şey demiyor ve demez. Zaten demedi şuana kadar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ailem karsilamaz ama karsi tarafin ailesinin incinmesini istemem..
11 Yorumla1 yıl birlikte kaldık ve bir şey demediler. Ne diyecekler koca adam olduk 😂
10 Yorumla
+1 yılAnneme desem banane ak. der küfreder kapatır telefonu 😂
10 YorumlaAilem karışamaz. Karışmıyorlar da. Yaşadım. Yaşamam bir daha.
10 Yorumla
+1 yılBiz öyle bir aile miyiz evladım?
Aman ha sakın oğlum 😂
Babam bi kere gece aramıştı beni ve dedi ki ,
Oğlum zina felan yapmıyorsun demi dedi 😂😂
Yok baba dedim ne işimiz olur dedim 😂
Bi kaç hafta sonra arabamı vermiştim bagajda kırbaç, kelepçe vs onları gördü 🥲
Hemen yok et onları dedi 😂00 YorumlaOlumlu bakmazlar ama benim hayatim ve tercihlerim beni ilgilendirir..
Olumsuz olsa da bildigimi okurum.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet oldukça güzel bir fikir ailem karşı çıkamaz djjfk
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılVakti zamanında yaşadım bunu. Aılem senın hayatın yanlış yapmayın basınızı derde sokmayın dedı. Hepsı bu kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir şey yapmam ancak öyle bir şey söylesem kızarlar ve erkeklerin genelinin davranışlarını göz önünde bulundurursak haklı olurlar
30 YorumlaNiye sildin ki yani görüşümü?
35 Yorumla- +1 yıl
Cidden anlamıyorum sizi
- +1 yıl
Hayır bebeğim ben bir şey silmeedim
- +1 yıl
Hmm peki😶
- +1 yıl
🌺
- +1 yıl
🌸🌸
+1 yılAilem olumlu ya sa olumsuz nasıl düşünürlerse düşünsünler saygı duyarlar
10 Yorumla
+1 yılManyak mısın ya😅
Kan davasımi çıkartacak sin 😂10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Valla napicaklarını ben bile kestiremiyorum gerisini sen düşün 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. Ailemden ziyade bende çok sıcak bakmıyorum bu konuya.
15 Yorumla- +1 yıl
Görüşüne tabiki saygı duyuyorum.. bana göre her şey yerinde zamanında güzel.. o anlaşmazlıkları göze alamiyosa, onların üstesinden beraber gelebilecegini dusunmuyorsa hiç yeltenmemeli bana göre.. evlilik demek birazda bu zaten.. yoksa kimin nerde kimle ne yaşadığı çokta umrumda değil kendi fikrimi söyledim sadece
- +1 yıl
Böyle kısıtlıyıcı ailelerin kaldığını duymak ne kadar mutlu edici yorumlara bakıyorum da herkes izin vermez demiş bütün ailelerin bu şekilde düşünmesi dileğiyle !!!
10 YorumlaAilem asla izin vermezdi ki bende asla yapmam 😀
Zaten bekar hayatı yasayamam. evli biri olarak20 Yorumla
+1 yılHayatta izin vermezler. Kendime gelince. Dini olarak olmaz ama yaşanabilir yani bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet. Nadiren karışırlar. Oda sağlığımla ilgiliyse.
00 Yorumla
+1 yılBizimkiler beni vurur da haber vermezsem sorun yok 😅
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılailem ne dese de fikrim değişmezdi ben istiyorsam eğer kadınlar bu konuda problem yaşayabiliyor
00 Yorumla
+1 yılYorumları okumadım ama keSin herkes namuslu ayakları yapmıştır.. : ))))))
00 Yorumla
+1 yıl20 yaşından sonra ne ailesi ya parayı kendiniz kazanıyorsanız özgürsünüz
kurtulun birey olun00 Yorumla
+1 yılIki kız annesi olarak kesinlikle hayir belli değerlerimiz var
33 Yorumla- +1 yıl
Peki iki erkek annesi olsaydın?
- +1 yıl
@CekuLamçina onuda bırakmazdım çocuklarımın sınırları olmalı elhamdülillah müslüman olduğum için kız erkeğin farkı yok erkek diye afedersiniz her halti yiyemez çok istiyorlarsa evlensinler sonuna kadar arkalarında olurum helalinden olsun hatta toruncuklarima ben bakacam canlarim benim bu dünya hayatı kısadır insan 17 ve 25 yaşları arasında düşünmeden baya fevri ve atılgan oluyor yanlışlar bile doğru görünebiliyor aslında bir konunun başını sonunu kârını zararını düşünse islâmîn insan oğlu için ne kadar mükkemmel olduğunu anlayacak.
- +1 yıl
Zina erkeğede kadinada aynı günahtır
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk başta ben olumsuz tepki veririm zaten o duruma ailemin fikrine gerek kalmaz 😅
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılsence. anne olsan kızın senden böyle bir şey istese? veya babanın bunları bilmesine gerek var mı?
00 Yorumla
+1 yılUzun süredir berabersek zaten onlarda doğrusunun bu oldugunu söylerler
10 Yorumla
+1 yılEvlatlıktan reddederler
40 YorumlaAileme sorma gereği bile duymazdım ben istemem
51 Yorumla- +1 yıl
Helal
Gizli Üye(30-35)+1 yıltepkilerini bilemem ki. bunu dedğim an öld. rürler beni :D
31 Yorumla- +1 yıl
Haklılar kadın erkek farketmez insan değerini bilmeli istediginiz kadar cahil veya bilgili olun bir sınır olmalı
- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılBen istemem ailede istemezler 🤗
30 Yorumla
+1 yılEvlatlıktan reddederler
30 Yorumla- Devamını Gör (69)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlenmeden sevgilinizle aynı evde yaşama fikrine aileniz nasıl bir tepki verir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler