Selamlar arkadaşlar, Anketime katıldığınız için teşekkür ederim.
Başarılı /Etkili
Başarısız /Etkisiz
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben devrimci bir komünist aynı zamanda da deistim.
Akp-Mhp-Bbp nin din ve milliyetçilikle ilgili politikalarını her daim eleştirdim ve hala da eleştirmeye devam ediyorum. Belki yakın gelecekte, daha da sertleşecek dini uygulamalar ülkemizde, onu da bilmiyorum ama bildiğim şu ki, bu ülkeye adamlar sklet atlattılar.
Basit bir AB ülkesi liderinden randevu almak için aylarca sıra beklerdi eski liderlerimiz. Alınan vergiler, dış borç faizini ucu ucuna karşılar durumdaydı ve yatırım yapacak kaynak kalmıyordu. İş gücü ucuz olmasına rağmen lojistik gibi maliyetler o kadar yüksekti ki, serbest piyasada batıyla rekabet edemiyorduk. Basit cihazlar, basit makineler için bile batıya muhtaçtık. Pkk gelir vururdu ve biz peşlerinden kuzey ırak a girip onların peşine düşemezdik çünkü AB ve ABD buna izin vermez, eğer girerseniz, size tank ve uçaklar için malzeme vermeyiz kalırsınız ortada derlerdi. Şu anda savunma sanayi ithal eder durumdan çıkıp ihraç eder duruma geldi.
Tarımda kendine yeten 6 ülkeden biriydik ama şimdi ithal ediyoruz diyen cahiller var ama verilere bakan bir kişi, ithal eden durumdan ihraç eden duruma geldiğimizi, üretimde verimin arttığını net bir şekilde görecektir. Aynı şey sanayi üretimi olarakta karşımıza çıkıyor.
Üretim neden önemli? Dün yaşadığımız Duyunu Umumiye gibi bir durum olmasın, üretelim kazanalım, aksi halde borçla bu çark dönmez hale gelecektir diye önemli.
Velhasıl kelam, daha iyi bir lider gelene kadar oyum cumhur ittifakına olacaktır.
Biraz önce başka soruya yazmıştım. uzun diye okumazlar ama yine de buraya da eklemek istedim.
Siyaset; toplum içinde ayrıştırıcı, dostlukları ve arkadaşlıkları zedeleyen bir şeydir..
Bu zan sebebiyle, siyasi konulardan ve siyasetten uzak duruyorum..
İlginçtir ki, bizim ülkemizde ki kadar politikayı yakından takip eden başka bir millet yoktur..
Yurtdışında iken bir arkadaşım, bana bir kadın gösterdi ve tanıyor musun sorusunu sordu..
Hayır cevabını verdim..
Meğerse kadın, milletvekiliymiş...
Bırakın makam aracını, korumayı, protokolü, ilgi alakayı, hesap almamayı, normal bir süpermarkete gidiyor, evi için alışverişini yapıyor, kasada sıra bekleyip ödemesini yapıyor ve kendi özel aracına binip evine gidiyor..
Hiç bir öncelik, kayırma, ilgi alaka vs yoktu..
Peki ya bizde?
Cevap
3Cevap
Kutuplaştırıcı söylemlerin devam etmesi, ekonomik kriz ve siyasi krizlerin olması uzun süredir iktidarda olan hükümetin başarısızlığının bir göstergesidir.
2002-2013 arası çok iyiydi, sonra Recep Tayyip Erdoğan bey ne olduysa otoriterleşmeye başladı ve git gide irtifa kaybetmeye başladık.
başarısız/etkisiz
Kapitalizm benimsenmeden bir cacık olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?