Hiç kaçıp gitmek istediniz mi?

Bazen o kadar bunalıyorum ki evden kaçıp gitmek istiyorum ama nereye gideceğimi de bilmiyorum... Hani ergenliğe bağlayacak ahlak bekçileri gelmeden açıklayayım 19 yaşında bir ergenim ama zorla evlendirilmek istenen bir ergen... düğüne sadece 6 ay kaldı istemiyorum diyorum günlerdir ağlıyorum annemde ve babamda tık yok. Bazen düşünüyorum bir insan kendi evladına bunu nasıl reva görebilir diye. Hemen kendi zamanlarından kalma saçma sapan gelenekleri gözümün önüne getiriyorlar yok ben anneni 2 kere gördüm yok baban şöyleydi... Sanırım bizim toplumumuzdaki yaygın bir hastalık bu, ne yaşıyorlarsa çocuklarınında onu yaşamasını istiyorlar. Aynı şeyi ablamada yaptılar ve ablam nişan atıcam dediğinde kimse sesini çıkarmadı dinledi. Benimki yakın akrabaları olduğu için kimse sesini çıkarmıyor. Kısaca hatır için hiç oldum. Emircan İğrek 'Beyaz' şarkısında söylüyor ya hani "Kafan eserse çantanı bile almadan kaçacaksın" diye. Şeytan diyor kaç git kurtar kendini ama yaşadığım ilk zorlukta anne diye ağlamaktan korkuyorum çok. Sanırım bunu bildiği için annem ya evlenirsin ya da kapı orada diyor bana. Komik değil mi? Normalde anne dediğin evladı için endişelenir böyle bir şeyi kafasına sokmaz kızının. Özellikle kız çocukları için daha da hassas olur anneler. Sanırım böyle biri olmaktan korktuğum için kaçmak gitmek bu iğrenç dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum. Şimdi bana söyleyin lütfen kaçmalı mıyım?
Hiç kaçıp gitmek istediniz mi?