Herhangi bir sebepten dolayı yokuş aşağı giden evliliğinize ailenizin rızası olmadığı devam ettirir misiniz?

Erkeklere öyle bir baskı kolay kolay kuramaz aile çünkü erkek kimseye bağlı değildir ama kadınlar mesleklerini eline almadan evlenmeye kalkınca boşanınca da tek gidebileceği yer ailesi olunca çaresiz olarak ailesinin dediğini yapmak durumunda kalıyor. Yeni jenerasyon ile bu durumun değişeceğine inanıyorum.
Neden kötü gittiği çok önemli, taraflardan birisi şımarmış veya abuk sabuk davranıyorsa boşanılsa dahi hem kendisine hem çevresine hemde ailesine zarar vererek bir süre içerisinde zaten yine hayatını mahvetmiş olacak
Devam ettirmem. O evin içerisinde o kişi ile olan her gece aynı yatağı paylaşan benim onlar değil ilişkimiz eğer devam etmeyecek boyut aldıysa karşımdaki kişiyle ortak karar alıp bitirme noktasına varırız
Zor olur. Yani iki taraf evliliğin bittiğini kabul edip, kağıt üstünse evli kalıp hayatını yaşamayı kabul ediyorsa, ne âlâ. Ama onun dışında ölmüş bir ilişkiyi canlandırmaya çalışmak çok yorucu gerçekten.
Cevap
23Cevap
Benim başımdan boşanma olayı geçti. Ama benimkisi İhanet kaynaklı idi. Ailem sadece ne karar verir isen arkandayız dediler. Sadece kızım ve oğlum için endişe ettiler. Üç sene olacak. Annem ve Babam her ne kadar memlekette dâhi olsalar da çok şükür biz bize yetiyoruz. Mevla' m bir kolaylık veriyor.
Yargı mi izliyorsun sen? 😂😂😂
Şaka bir tarafa ama ailem evliliğim hakkında söz sahibi olamaz. Ancak boşandıktan sonra duyar zaten.
Hayır. Şu an bunu yaşıyorum ve devam etmek istemiyorum. Sonunda kabullenecek herkes :/
Allah razı olsun
Aileme gelin birlikte yaşayalım derimm ☺️
O cehennemi bi tatsınlar madem 😃😂
Evliliğin muhattabı 4 duvar arasında yasayanlardır. Bu konuda 3. Kişiler söz sahibi degildir kimseyi de dinlemem.
O dizide ailesi ayrılmasını istemiyor diye değil karşı tarafın hem onu hem ailesini rezil etmesinden korktuğu için ayrılmıyor fark var.
Ama ben devam ettiremezdim ne olursa olsun
Boşanmayı kafama koydu isem, kimse tutamaz beni dediğimi yaparım. Kafama koyduğumu yapan birisiyim.
Bu denli müdahale edebiliyorlarsa çözümleri var demektir. Oynat bakalım;
Ailemi ilgilendirmez bence bu durum karar verilmesi yeterli. Çocuk gibi etkenler harici
Uğraşırım ailede önemli onların da sözü önemli nihayetinde
İki birey bir evin içinde iki yabancı gibi olmuşa bir şeyin önemi kalmaz ailen nekadar istesede mutsuz olan bir evliliği yürütemessin bu çocuk olsada aynı şeydir
19 senemi verdim boşaymış
selam yeni bişey paylaştim bakarmisin ☺️☺️
Öyleydi ama çokda güzel bitirdim oisnam değilim sonuçta onlar yasamiyo dört duvar arasında o mahlukatla ben yaşıyodum ve bitirdim bukadar basit. Benim hayatım kimseyi ilgilendirmez.
Her aile için konuşamam ama kendi ailem gibi aileler çocuklarının mutsuzluğundan kendi menfaatleri ve elalem kalıpları uğruna beslenmezler. O yüzden anlaşamıyorsam devam ettirmezdim.
Evlilik kötü gidiyorsa insanın işini, yemeğini, uykusunu herşeyini etkiliyor kısaca o yüzden ailemin böyle birşeyi zorlayacağını düşünmüyorum.
Olur mu öyle saçmalık?
Çeken benim, onlara ne oluyor.. Söz hakkı vermem kimseye asla..
Bir süre ettiririm, ailenin sözü önemli benim için.
Ama daha önemli olan çoçuğum, onun için zorda olsa devam ettiririm.
Ailemde dahil kimse için hayatıma kötü olan herhangi bir şeyi dahil etmem, devam ettirmem.
Tek şartla kabul ederim.
selam yeni bişey arim bakarmisin
Söz konusu benim hayatım olunca kendimden başka kimsenin kararları beni bağlamaz dinlerim saygı duyarım ama benim kararlarım olacak yine de
Hayır, kendimi bu ateşe bile bile atamam. Ailem de anlayışlı olur ben mutsuz isem kimse önümde duramaz. Ailem yanımda olur böyle bir durumda.
Gelecekte ne yaşarım bilmem, büyük konuşmak istemiyorum lakin ailem yüzünden kötü bir evliliğe katlanacağımı sanmıyorum
Hayır. Ailem beni seviyorsa benim mutluluğumu düşünür "el alem ne der"i değil...
selam yeni bişey paylaştim bakarmisin ☺️☺️
Evlilik, iki kişi ile olduğuna göre devam edip etmemesini de eşlerin kararı ile olur.
Etmemesi*
Seviyorum o sevmiyor istiyorum o istemiyor ailemde olsun istiyor gitmek en güzeli
Evlendik sanki de bu kaldı. 🤣🤣🤣 Ailem bu yaşta bir şeyime karışmaz.
Hayır. Çocuklugumdan beridir kararlarımı kendi başıma alırım, kimseye sormam.
Devam ettirmem, ailem de devam etmemi istemez bence zaten. Hem istese bile hayat benim hayatım.
Bana karışamazlar beni dinlerler bende ailemi dinlerim kendi bildigimi yaparım 🤗
Hayır ettireceğimi sanmıyorum. ama yine de bir şans verirdim sadece bir şans.
Bence sebep cok önemli. Her ufak şeyde evliliğim kötü gidiyor diye ayrılınmaz bence
Ettirmek büyük hata olur diye düşünüyorum. Sonuçta evlilik 2 kişi arasında yapılıyor.
Devam ettirmezdim, aileme ne bundan onları ilglendirmez.
Elimden geleni yaparım iyi niyetimin mağduru çok oldum cevreme karşı bunu evlenince yaşamak istemem
Zor bence şu an evliyim ve bu hayatı ben yaşıyorum yipranip zorluk cekmektense kendi ayaklarımın üstünde durup bosanirim
Ailem ben ne dersem saygı duyar mutsuzsam ayrılmamı isterler
Böyle bir şeyi talep edemezler..
Çocuklar varsa bir şans verilebilir ama çocuklar için aile zorluyor diye değil
Neden devam edeyim bu benim hayatım
Ettirmem tabii ki bu hayat bana ait...
hayır ettirmem ben sadece kendim için yaşıyorum
ettirmem anında bitiririm
Ailem filan karisamaz onlara ne ya
Çift terapisi yapan doktor a giderim
Tamam da nereye kadar
Aileme ne bundan ayrılırım gider tek yaşarım
Hayır , ettirmedim