AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İnsan.
Ama hangi insan
Hz Muhammed (sav)
Resulullah'a bir adam gelip: "Ey Hayru'l-Beriyye (yaratılmışların en hayırlısı)" diye seslendi. Resulullah hemen müdahale etti: "Bu söylediğin İbrahim'dir."
[Kaynak: Müslim, Fedail 150, (2369); Tirmizi, Tefsir, Lem yekun suresi, (2349); Ebu Davud, Sünnet 14, (4672)]
Demekki biz cahiliz. ya da efendimiz tevazu göstermiş. İbrahim atası olduğu için.
Hiç bir peygambere Miraç nasip olmadı ama onu Nereye koyacağız.
Kesinlikle 1. si
Hiçbir Peygambere ölüleri diriltmek nasip olmadı ama İsa'ya (as) oldu onu ne yapıcaz?
1. si derken cahalet var diyorsun sağol sayende öğrendim 🤗
Rica ederim
Hz hiçbir peygamberden kendini üstün görmedi ama bazı rivayetler varki alemleri senin için yarattım konusu.
Alemleri senin için yarattım diye bir ayet ya da hadis yok ama bak şu var:
“Müslümanlar da: 'Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayrım yapmayız.' derler."
(Bakara/285)
Zaten yaptığımız yok. Kuranda yaradan hz. muhammede {sav) peygamber isimleri vererek onları da anmalisin diye söylenir.
Evet yapmamalıyız zaten ve dinimizi iyi öğrenmeliyiz. En azından yaratılmışların en hayırlısının İbrahim (as) olduğunu bilecek kadar kardeşim
Peygamber efendimiz demisse doğrudur. Ama gerçekten inanan bir müslüman peygamber yarışına girmez. Heps hak ve gerçek
Evet gerçekten inanan bir Müslüman (haşa) “Kainat Muhammed (sav) için yaratıldı” da demez
Sen baya bu konularda bilgilsin. Ya bu mutfakta yaşıyorsun ya da kendini yetiştirmiş sin.
Haşa ben öyle demedim. sadece rivayet dedim.
Kendimi geliştirdim son 2 senedir
Ama bazı kaynaklar bak ne yazıyor.
Maşallah ne güzel.
Uzun oalcak ama göz at
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, “Yâ Rabbî, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet” diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği hâlde, cevabını diğer insanların duyması için] “ Yâ Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, “Arşta, La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına, ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün” dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “ Yâ Âdem, doğru söyledin. O, bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım.”) [Taberanî]
(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [M. Ledünniyye] (Demek ki Resulullah, hem Habib, hem Halil olan bir peygamberdir.)
Mirac’da Allahü teâlâ, Resulullah'a, (Senden başka her şeyi, senin için yarattım) buyurunca, Resulullah da, (Ben de, senden başka her şeyi, senin için terk ettim) diye arz etti. (Mir’at-i kâinat)
(Levlâke levlak lema halaktül eflak = Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsî hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhanî hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve İmam-ı Rabbanî hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır. Mektubat’ın Farsça haşiyesinde, bu hadisin Deylemî’nin Firdevs’inde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemî de, diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir. Alusi bile (Galiyye) kitabında bildiriyor. Mektubat-ı Rabbanî’nin 3. cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım) ve (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsî hadisleri de bildirilmektedir. İkinci binin müceddidi İmam-ı Rabbânî
Kardeşim attığın hadislerin hiçbirisi sahih değil tabileri bile belli değil. Ama ben sana sahih bir hadis atıyorum. Oku:
Müslümanlardan biri ile Yahudilerden biri aralarında münakaşa edip küfürleştiler. Müslüman öbürüne: "Resulullah (sav)'ı alemler üzerine seçkin kılan Allah'a yemin olsun!" diye yemin etti. Yahudi de: "Musa aleyhisselam'ı alemler üzerine seçkin kılan Allah'a yemin olsun!" diye yemin etti. Derken, o böyle der demez, müslüman elini kaldınp yahudi'ye bir tokat vurdu. Yahudi de doğruca Resulullah'a gidip hadiseyi haber verdi. Resulullah: "Beni Musa'ya üstün kılmayın! Çünkü insanlar hep bayılacaklar. İlk kalkan ben olacağım. Ben ayılınca Musa'yı Arş'ın bir ucundan tutmuş göreceğim. Bilemiyorum. O, bayılıp hemen ayılanlardan mıdır, yoksa Allah'ın istisna ettiklerinden midir?" buyurdu.
]Kaynak: Buhari, Husumet 1, Enbiya 34, 35, Rikak 43, Tevhid 31; Müslim, Fezail 160, (2373); Ebu Davud, Sünnet[
Hadislerdende hala üzerinde ittifak edilmeyen çok. Burada benim amacım bir peygamber diğerinden üstün görme değil. Zaten böylede düşünülmesi olmaz. Tek üstün Allah CC dür. Baska din mensupları da kendini üstün görecek ya da alıngan olacak ben böyle iddada bulunmuyorum ama maalesef bilgi ve kaynak kirliliği almış başını gitmiş.
Burada peygamber üstünlüğü tartışması yapacağımıza bence KS de onlarca genç deist ve ataist olma peşinde onların imanıni kurtarma adına ne yaparız ona kafa yoralimmmm
Evet maalesef öyle. Sana tavsiyem Kütübü Sitte’de yazan hadisleri oku birde Buhari ve Müslimdekileri çünkü onlar sahih oluyor genelde
İman elden gidiyor diyorum. Asıl olan iman. gerisi zamanla olur.
Biz niye kurtarıcaz onların imanını bizene peygamber miyiz biz neden tebliğ yapalım 🤣
Öyle söyleme. başı örtülü namaz kılan ama artık ben inanmamaya başladım diyen gençler var soru cevap ya da konsumalarda destek o olmak olmazmi.
Bizene kardeşim biz peygamber miyiz? Ben peygamber değilim tebliğ etmek benim görevim değil “İslama gel” demek benim görevim değil. Benim tek görevim Allah’ın ve peygamberin emrini yapmak. Benim insanları Müslüman yapmak gibi bir görevim yok
Müslüman olanı Bir anlık şaşkınlık ve gafletten uyarmak gerekmez mi? Neden camilerde vaaz verenler vs var yapmasınlar.
Her Müslümanın tek görevi Allah’ın ve peygamberin emirlerini yapmaktır.
Allah'a inanmıyorum haşa yok diyen birine destek olmak aydınlatmak olmazmi.
Tamam ama bu kendini kurtarmaktır. Bencil olmadan başkasına örnek olmak iman kazanmasına yardım etmek dinimizde yokmu. Her müslümanın tebliğ görevi yokmu?
“Allah’a inanmıyorum, Muhammed yalancıdır” diyen birine destek olmak mı lazım Yoksa başka şeyler yapmak mı lazım?
Hiçbir Müslümanın tebliğ görevi yoktur. Tebliğ görevi sadece peygamberlere aittir.
Allah'ın varlığını ve birliğini ispat etme adına neden müslümanlar gayret etmesin. İlahi kelimetullah için. ben bu görüşünüze katılmıyorum.
Peygambersen yapabilirsin kardeşim ben peygamber değilim. Ben kafirlere çok daha farklı şeyler yaparım
Yanlış anlamayın yaşınız kaç? Nerden yazıyorsunuz.
Neden sordun ki
Bilmem alakalı değil ama sanki Türkiye'de yaşamayan birisin ya da Türkiye'den değilsin gibi geldi Biraz düşünce farkından belkide. Soylemek istemiyorsanız saygı duyarım
Türkiyede yaşıyorum 19 yaşındayım
Tamam kardeşim..
Aşağıda birine siz Türklerin diye bir cümle okudum dikkstimi çekti o yüzden
Genelleme yaptım kardeşim
Tamam. Kardesim
Acizane bir miktar istifade ettim sohbetinizden. Akil yaşta değil başta demekki.. Sorununuzu beğendim yazmak isterseniz ya da sorularınıza gelmemi isterseniz memnun olurum. Allaha emanet olunuz teşekürler.
Çok teşekkür ederim kardeşim, sende Allah’a emanet ol 💛👼
hz. İbrahim
Doğru kardeşim! 🤍👼☁️🌈👑
Peygamber
Ama hangisi
Hz ibrahim demişsin ama bence hz Muhammed. Çünkü kainat onun hatırına yaratildi
İbrahim (as) diye ben demiyorum ki Muhammed (sav) diyor.
Resulullah'a bir adam gelip: "Ey Hayru'l-Beriyye (yaratılmışların en hayırlısı)" diye seslendi. Resulullah hemen müdahale etti: "Bu söylediğin İbrahim'dir."
[Kaynak: Müslim, Fedail 150, (2369); Tirmizi, Tefsir, Lem yekun suresi, (2349); Ebu Davud, Sünnet 14, (4672)]
Bu hadiste baska bi şey demek istemiş olabilir. Lâkin şüphe yok ki en üstün varlık hz Muhammed dir
Nys çok önemli bi mesele degil
www.nurdanhaber.com/.../
Ohaaaa yani o ne demek öyle “en üstün varlık Muhammed’dir” o ne beee
"Müslümanlar da: 'Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayrım yapmayız.' derler."
(Bakara/285)
Kanka senin İsa diye bir peygamberin de var biliyosun dimi Musa Davud falan var hepsi senin peygamberin hatta İsa 2000 senedir gökte Allah’ın yanında ve yakında yeryüzüne tekrar inip Müslümanları kurtaracak.
Bu hadisi iyi oku:
Müslümanlardan biri ile Yahudilerden biri aralarında münakaşa edip küfürleştiler. Müslüman öbürüne: "Resulullah (sav)'ı alemler üzerine seçkin kılan Allah'a yemin olsun!" diye yemin etti. Yahudi de: "Musa aleyhisselam'ı alemler üzerine seçkin kılan Allah'a yemin olsun!" diye yemin etti. Derken, o böyle der demez, müslüman elini kaldınp yahudi'ye bir tokat vurdu. Yahudi de doğruca Resulullah'a gidip hadiseyi haber verdi. Resulullah: "Beni Musa'ya üstün kılmayın! Çünkü insanlar hep bayılacaklar. İlk kalkan ben olacağım. Ben ayılınca Musa'yı Arş'ın bir ucundan tutmuş göreceğim. Bilemiyorum. O, bayılıp hemen ayılanlardan mıdır, yoksa Allah'ın istisna ettiklerinden midir?" buyurdu.
]Kaynak: Buhari, Husumet 1, Enbiya 34, 35, Rikak 43, Tevhid 31; Müslim, Fezail 160, (2373); Ebu Davud, Sünnet[
Nys gereksiz bi tartisma
Hâdis vardı sanirim. Biri diğerine kadir diyorsa biri kesin kafirdir diye. Ben müslüman olduğuma göre kendine bi sor.
Ki müslüman olduğunu sanmıyorum. Müslüman olan bunun imanın bi şartı olmadığını iyi bilir. Ya cahildin ya..
Siz türklerinde bildiği tek hadis bu. Diğer hadisleri bilseydiniz “Müslümanım” demeye utanırdınız zaten
Boş yapma
Sen boş yapma uzaa