Allahım sadece 3 4 görüş okudum bir şeyler değişiyor diye düşünmeye başlayıp bu 3iq insanların düşüncelerini görmek cidden sarstı bi tık. Kafasızlar , allah kitap geçinip günah derler etekli şortlu birini görünce ağızlarının suyu akar, gizli sapıklar.
Kızlar da yaşayamadıkları hayatları kıskanmaktan başka bir şey yapmıyorlar, bi insan artık şu yılda istediğini giyme özgürlüğüne sahip olmalı. "Ben kendimden sorumluyum o beni ilgilendirmez" diyemiyorsunuz ya. İlla o pis düşünceler ağzınızdan da çıkacak, mağara insanları sizi.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Maalesef cahil Anadolu toplumu, hep ahlak bekçisi kesilir ama en ahlaksız şeyler de orada olur, üstü örtülür. Sana sabır diliyorum. Eminim mesleğine geçtikten sonra daha özgür ve rahat olacaksın. Hayatında sana zarar veren kişi baban da olsa bir noktadan sonra hayatından cikarman gerekebilir. Biyolojik bağ bir anlam ifade etmez
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Baban abartmış biraz. Tabi onun yetişme tarzı, büyüdüğü yer gereği bu tür şeyler garip geliyor. Aslında eski kafa insanların günümüze ayak uydurmasını bekleyemezsin, çünkü çok mümkün bir şey değil. Ayrıca mini etek giyince modern olunmuyor, bunu da bilmeni isterim. Bu durumda hayvanlar daha modern oluyor.
00 Yorumla
+1 yılNedense Yılmaz Güney'in "Olacaksa okumuş... olsun!.." cümlesi geldi aklıma açıklamanı okuyunca. Latifesi kenara zor yoldan ilerleyip kendi ayaklarının üzerinde durman gerekiyor tercihlerini özgürce yaşayabilmen için. Kimse sana bir hayat ve gelecek bahşetmek zorunda değil baban da dahil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılmini etek giyince modern mi olunuyor ozhur mu olunuuor yani sizin kafanızda hep şu var modernlik teşhircilik ile alakalı sanıyorsunuz
modern nedir sana anlatayım
bilgi sahibi kültür sahibi saygılı
insanlarla empati kurabilme yeteneği
her zaman işleri cozebilme yeteneği
ilişkilerinde ortak kararlar alan
aile bağları ile güçlü olanlar
kendisi gibi insanları yargılamaya
ailesine bbbbookkk atmayan
ama tr deki kızlar modern anlayışı
bikini giymek erkeğin salyasini akıtmak
mini etek giymek
teşhirci olmak
sabahlara kadar sarhoş olup bar tuvaletlerinde tuvallette seks yapmak size göre modern bu
k bakma ama modern insan nedir biliyorsunuz dişiligini kullanan hiçbir kadın modern olamaz
MODERN KADİN KİŞİLİĞİNİ KONUŞTURUR..60 YorumlaBabanızın dünyası
Sen beni elalame rezil mi edeceksin!!
Sizin dünyanız
Bu durumu arkadaşlarıma anlatsam beni reklam okula reklam ederler!!
İkinizin de rezil olma endişesi var babanız haklı sizde haklısınız babanız öyle görmüş öyle yetişmiş yaşam kültürü öyle bu silsile usulü gelen bir şey burada kırılma zamanı olacak ama kaçıncı kuşakta orasını bilemem aynı şekil İzmir'de ya da İstanbul da yaşayan biri de sizin o modern dediğiniz şekilde yaşamiz bir babayı düşünün o da silsile usulü öyle görüp öyle yaşamış o kültürde yaşayan birinin kızı da kara çarşaf giymez sözün kısası babanizi değiştiremezsiniz değişmesini de beklemeyin o tarz yaşam kültürü zihnine bedenine yerleşmiş onu değiştirmek için modern dediğiniz şehirlerde yaşayıp asimile olması gerek bütün gerçek bu00 Yorumla
+1 yılMini etmek giymek modernlik mi oluyor?
Yanlış anlama giymene bir şey demiyorum ve babanın ne olursa olsun küfürlerine katılmıyorum fakat bunun modernlikle alakası yok günümüzde pek çok insan modernliği açılıp saçılma, göstermedik yer bırakma sanıyor.
Tiksinç ötesi..40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabanın yanında eğer ki kısa etek giymediysen ve baban yanında yokken giymişsen
Babanın tepkisine hak veririm
Üniversiteye gidip hemen değişiklikler oluyor ve bu sırf kimse bana ters ters bakmasın benim giyimimd laf etmesin diye oluyor
Kendin bile yazmışsın bunları arkdşlarıma anlatsam neler derler
Kendi halinden utanıyorsun. Korkuyorsun onların senin hakkında konuşmasını.
Mini etek giyeceğine
Doğru arkdşlar edin derim.
Hayatında başarılar
Baban bşy diosa kulak ver derim.
Boşuna kızmıyordur.00 Yorumla
+1 yılGörüşlerde ahlak bekçiliği yapanlar uçmuş yine. Din Allah kitap diye gidiyorlar, 1 saat sonra cinsellik konuşmadan duramıyorlar. Yahu omurganız olsun biraz. Kıza laf edeceğinize gidin kendinize çeki düzen verin.
Eski kafadaki insanları değiştiremezsin bu arada soruyu soran arkadaş. Ya köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin, ya da bunun üstesinden bir şekilde geleceksin. Hayat acımasız ve bu acımasız hayatta bazı aileler daha da acımasız. Adına üzüldüm. Umarım bir gün düzelir.10 YorumlaHerkesin babası aynı değildir ve kendi babanı da başkaları ile kıyaslama. Ve modern olmak giydiğin kıyafete göre olmuyor , umarım bir an önce bu saçma kafadan çıkabilirsiniz."""Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; Desenize hayvanlar bizden daha medeni!.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaban siirtli yani guney dogulu orf adetler adi altinda din adi altinda yobazlik cahillik yapiyorlar sizler okuyup devran degistikce bir 300 sene sonra sizin oralarin halkida modernleseceklerdir tabiki bunu siz ve cocuklariniz torunlariniz gormuyecektir
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılMart ayındayız, sen de giyme mini. Şort olsa belki bu kadar tepki gelmezdi. Bir şeylere bahane arıyorsunuz siz, kusura bakmayın da. Okula gidip ilim öğren diye yolluyor okula adam seni, onun gözünde evet ders dışı takılmış gibi oluyorsun. Bu zamana kadar aranızdaki iletişime dikkat etmiş olsaydın giyimine eteğine dikkat ettiğin kadar, belki şu an tavrı da düşüncesi de bu yönde olmazdı. Eskilere boomer deyip geçmek kolay, siz peki çok da matah mısınız?
10 Yorumla
+1 yılPardon da? Modern olmak ne zamandan mini etek giymek ile oluyor? Ne yani ben şimdi oranı buranı açmıyorum diye modern olmuyor muyum? Baban haklı. Ne yapsın gurur mu duysun seninle, yarın öbür gün başına iş alınca anlarsın adamın ne demek istediğini.
60 Yorumla
+1 yılBu geldiğin yere göre değişiyor, önemli bir sözü var sevdiğim bir insanın Avrupa kültürünü medeniyetler sanmakla Arap kültürünü İslamiyet saymak aynı hatadır diye ki şu dönemde Türkiye'nin haline bakılırsa tecavüz ve taciz artmış bir biçimdedir. Senin kötülügüne söylediğini düşünmüyorum, sadece ilgi çekmesi istememis olabilir. Düşüncem budur.
02 Yorumla- +1 yıl
Arap kültürü müdür İslam? Değil biz ona İslam kültürüdür!
- +1 yıl
Yazdığımı tekrar okumanızı istiyorum, beni doğru ve iyi anlamanızı sağlamak için.
+1 yılTürkiye'de sadece doğuda değil hemen her yerinde böyle aileler çoğunlukta. Bir tanesi de benim ailem. Eteği bir şekilde hallediyorum da bir erkekle kahve içsem ortalığı birbirine katıyolar. Babanın dediği lafların aynısını bende duyd bir kahve içtim diye. Onların kafasını degistiremezsin mecbur suyuna gidiceksin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. Kanıksanmış tabularımızı yıkamadığımız için ailelerimiz böyle. Çünkü görmediler ve yaşamadılar böyle bir hayatı. Sıradan dar yaşam biçimi içinde yaşam sürdüler büyüklerimiz ve öyle de devam etti. Bir de sosyo kültürel alanlar da kısıtlı olunca sana öyle bir baba denk gelmiş oldu.
00 Yorumla
+1 yılModernlik şort mini etek veya modern kapalı olmakla olmuyor bence modernlik kavramının iyice araştırmanı tavsiye ederim.
Baban sana yazılı olmayan örf ve adetlere dayanarak birşeyler anlatmaya çalışmış.
Hele ki şunu hiç unutmayın bir anne veya baba hiçbir zaman çocuklarının kötülüğünü istemez.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMini etek neden giyilir neden kendini iyi hissetmek için mi yoo güzel olduğun için mi hiç sanmıyorum eee baksınlar diye demek ki başka açıklaması var mı bunun bence yok bacak gösteriyorsun frikik veriyorsun erkeklerde sulanıyor yani ne diye giyiyorsun giyme gitsin okuluna bak ora okuma yeri sapık supuk kaynıyor etraf gerek var mı boş ver gitsin mesleğini eline al derslerine odaklan ha pantolon ha mini etek okunaya gidene fark etmez baban küfür etmemeli sana ama yani giyme sende ne olacak
010 Yorumla- +1 yıl
Köylü müsün abi
- +1 yıl
Sizin gibi zihniyetsiz kadınlar yüzünden o sapıklar türedi sizler açıyorsunuz onların önünü. açık giyinmek ahlaksızlık değildir ahlaksız olan tek sey sizin bu düşünceniz mide bulandırıyosunuz
Cevap sahibi+1 yılSensin zihniyetsiz
Cevap sahibi+1 yılSizin gibi herkesin koynuna mı girelim sizin gibi namussuzlar yuzunden dunyanin civisi cikti sapiklar türedi
Cevap sahibi+1 yılAileniz edep öğretememiş ondan ona ondan ona herkesin yataginda kucaginda olmak mi medeniyet sonra tekmeyi yiyince erkekler kotu dersiniz
- +1 yıl
İnsanın fikri neyse zikri de o olurmus
Cevap sahibi+1 yılMini etek giymek medeniyetmiş niyeti belli bu kizin
Cevap sahibi+1 yılOkumaya giden bunlara takılmaz
Cevap sahibi+1 yılGot acmak ne zamandan beri medeniyet
- +1 yıl
Got kapamak ne zamandan beri ahlak? İnsan ayıracaksak kapalı açık diye etrafta namussuz (!) olan kimi görsem hep kapalılardan cıkıyor ona bakılırsa
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin mini etek giymen o.. rusbuluk yapan modernlik olmuyor baban haklı sen okumaya değil o.. rusbuluk yapmaya gitmişsin bur halt yiyon yedigin halt yanlış bari savunma ya bosuna demiyorum bu türk kızlarının kanı mayası bozuk diye
10 Yorumla
+1 yılAhhh be abi bu yobazlik be cehalet ne zamsn bitecek. Bu millet kadinin da bir birey olduğunu kadinin da bir hayati bir cinsel hayati olabilecegini istedigi gibi giyinebilecegini yasayabilecegini sitedigi meslegi yapabilecegini ne zaman anlayacak yaa
10 YorumlaBabana kızıyorsun, bence haklısın fakat babandan ne eksiğin var? Modernlikle kıyafetin ilgisini anlamayacak kadar geri kalmış bir insansın. Yazık...
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılTmda eski kafali dusuncelerini deyistiremesin ve sende bunlari bildiyin halde olacaklarinida biliyordun daha dikkatli olsana evden cikarken normal giyin sonra git biyerde minimi giyecen ciplakmi gezecen gez
00 Yorumla Diş hekimliği okuyosun ama mini etek ile modernligi bağdaştıryosn ha , üzücü
53 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılModern olmanın kıyafetle ne ilgisi var, ikincisi üniversiteye okumaya mı gidiyoruz yoksa başka amaçlar için mi
31 Yorumla- +1 yıl
Füze
+1 yılNecip Fazıl ne güzel söylemiş medeni olmak açmaksa bedeni hayvanlar sizden Daha Medeni
40 Yorumla
+1 yılvalla haklı ama bende gitmiyorum öyle zaten eski okulda da yasaktı
41 Yorumla- +1 yıl
haksızsın çünkü
Mini etek giymeyi modern olmak sanan bir kızı olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğramıştır (hernekadar kendisi haksız da olsa bu senin zeki biri olmadığın gerçeğini değiştirmez)
00 Yorumla
+1 yılbunun MODERNLİKLE alakası yok canım dinle alakası var benim ailem de öyle kapanmam için ellerinden geleni yaptılar ablama da yaptılar ablam kapanmadı şimdi annem kısa tişört bile giymesine karışıyor izin vermiyor hatta ağlıyor bile ben seni böyle mi yetistirdim diye yani bir insan ailesinden nasıl gördüyse çocuklarına da öyle davranıyor babanın koyduğu tavır kötü ama sende özür dile biseyler yap okul etegiydi altında çorap vardı vs vs de bişeyler uydur yani
00 YorumlaEvden ayrıldıktan sonra hemen değişmem ile alakalı bir durum bu. Eğer evde de bu cesareti gösterebilseydin bu tarz bir tepki ile karsilasmazdin. Kurt veya Türk ırkı ile alakasız yani bu durum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılüzücü gercekten ya :( ne var yani kac yasina gelmissin nasil giyincegini sen daha iyi bilirsin. acaba cok mu miniydi? kilotlu corap falan yokmuydu ki neden bu kadar agir konusmus :( üzme tatli canini sinirle söylemis olabilir
30 Yorumla
+1 yılBaban haklı oku diye göndermiş sende dikkat et kıyafetine endişe ediyor adam
30 YorumlaTatlim oncelikle modernlikle kilik kiyafetin bi alakasi olmadigini idrak et. Sonrasinda ise babanin yasadigi ve geldigi toplumu dusun ve empatik olmaya calis. Onlarin yasadigi donemde saci acmak coook buyuk gunahti dusun artik..
20 Yorumla"Biz neden modern olamıyoruz" bu sorunun cevabı yıllardır bulunamıyor.
20 YorumlaModernmiş , başkalarının kalıplarına özenen bir zavallısın.
20 Yorumla
+1 yılParasız kaldığına göre o.. luk yap gitsin. En azından gerçekten yapmış ol
222 Yorumla- +1 yıl
Ciddi söylemedim
- +1 yıl
Sdfghjkld
- +1 yıl
Beyler sakin
- +1 yıl
Peki sjsjsj
- +1 yıl
Ya bi susun artık
- +1 yıl
Gülmicem gülmicem gülmicem, puhahahshajhkGHhgdgjKPŞJFLAHLKJSAHDKJSKhbsag<jKGVKJLFGJKLAS HLKJs
kb @migrenimtuttuyine bildirim getirttim şimdi de dayanamadım askjldhas
Mini etek giymek modernlik mı? Anne babalar bilse çocukları neler yapiyor onları zincire vurur
20 YorumlaŞimdi modernlik mini etekle mi oluyor :) Üniversiteye akpli amcalarının sayesin de mi yerleştin kuzum sen :)
00 Yorumla
+1 yılbabana hak vermemekle beraber sana da hak vermiyorum..
mini etek ile modernliği aynı cümlede kullanman mantıksız..
babanın da o ağır söylemleri mantıksız..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılFizigin duzgunse mini ya da straplez neden sorun olsun ki.. Tabi yore tutumları ve elalem ne der paniği onlara hakim olmus
00 Yorumla
+1 yılBaban ile ilişkini kes bence çünkü hala irticai düşünceler içinde
10 Yorumla
+1 yılAçık giymek ne zamandan beri modernlik oldu ikincisi bu soru muhtemelen trol
10 Yorumla
+1 yılKızını kollamayı gözetirken para göndermeyi bırakması çok tezat
10 YorumlaYuhh benim babamda aşırı derecede tutucu ama hiç böyle laflar etmedi üzüldüm adına
10 Yorumla
+1 yılOncelikle sunu belirtmeliyim ki modernlik kilik kiyafetle olmaz ama evet bu isyanda cok haklisiniz
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede yaşayan insanlar olarak yabani ve cahiliz namusu kadının giydiginde arıyoruz ye iç gez hayatını yaşa babanda olsa takma bir daha gelmiyceksin bu hayat hata daha mini giy hırslarından kudursunlar.
215 Yorumla- +1 yıl
Hrlal olsun valla da... parasız okmuyor o işler
- +1 yıl
Biliyorum bide ülkemizin bu sorunu vardı dimi
- +1 yıl
Ülkemizde hangi sorun yok ki.. ulkenin
Her şeyi sorun. - +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
1 ömrümüz var o da bu ülkede harcanıp gitti bee
- +1 yıl
Sürünmeye devam ediyoruz
- +1 yıl
Sende mi bürütüs?
- +1 yıl
Memeleket olarak hepimiz :D
- +1 yıl
Ama belli ki sende money 💵 var. 💵 si olana her sey serbest bu ulkede. Fakir Mini etek giyer yollu olur zengin giyer şık olur cekici olur.
Fakir evlenmeden seks yapar o***pu olur zengin yapar çapkın olur , özgüvenli olur. - +1 yıl
maalesef evliyim ve benim eşimde aynı zihniyete bir insan. Erkeğim yaparım kadınsın yapamazsın.
- +1 yıl
Al işte bir de evlenmeden cinsellik yasamaya gezmeye tozmaya kullanilmak dersiniz. Asıl kullanılma neymiş şimdi görmüşsündür.
- +1 yıl
Yo öyle bir şey yaşamadım kulanılmak olarakta düşünmüyorum herkesin hayatına saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Tebrik ederim kız seni nasılda 7 di dislike almışsın kimse sana katılmamış 😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Ahahhah 😂
Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. Ne kadar açık giyinirsen o kadar modern mi oluyor muşsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 607 cevap paylaştı. Yanı sonucta oranında orf adetleri gelenek göreneklerı vardır baban sikinti yasar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılNe yapmayı düşünüyorsun şimdi? Bence eskisi gibi giyin babanla arani bozma ne kadar haksız olsada.
00 Yorumla Parayla insan terbiye eeebilecegini zanneden dar zihniyetler cok maalesef.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsende haklısın o da haklı sen özgur olmalısın o da oyle gormus degişmesi zor
00 Yorumla
+1 yılBana doğru söylemiş.. Modern olmak için o*puluk yapmana gerek yoktu.
06 Yorumla- +1 yıl
@Aycaa_a Soru böyle gelince aynı ayarda cevabı hak ediyor... Siirtliymiş.. mini etek giyince modern olmuş.. babası kızı sokakta bırakmış... para göndermemiş.. kısaca o*puluk yap demiş.. Sen de bunların hepsine inandın.. Biraz kafanı çalıştır... trol soru... toplumla alay ediyor o küçük beyni ile.
- +1 yıl
@Aycaa_a Beklediği cevabı mı vermem gerekiyordu... ? O bunu istiyor... Öyle hissetmek istiyor.. Toplumla alay eden bir soruyu insanlık dışı görmemen ilginç.
- +1 yıl
@Aycaa_a Sen uyumadın mı? :) Evet zaman zaman komik, ironik ve ya sert oluyorum. Şartlara ve ortama bağlı :D
+1 yılModern olman için para yollamamış. Daha çok ve daha kısa giyebilmen için.
00 Yorumla
+1 yılKültür farkı ama sen takma bence kendin çalış Özgür ol
00 YorumlaBüyükleri anlamak imkansiz.
Onlarında çocuklarını anlaması imkansiz00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYüzlerce erkeğin karşına mini etekle çıkmak modernlik mi oluyor? Günümüzde eskortluk da yaygınlaştı, eskort olmak modernlik mi?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaban doğrusunu etmis Nur giyiyorsun mini etek? Bakre misin sen değilsen baban öğrense ne eder çok merak ediyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle düşün
Sen çocuğunu kendince modern yetiştirip dindar olmalısını istemiyorsun ve çocuğun tarikata katılıyor. Baban aynı böyle hissetmiş.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEtek ne zamandan beri çıplaklık oldu? İç çamaşırı gözükmediği sürece bir sorun yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKı*çını açmak modernlik mi? 🤔 Desene hayvanlar daha medeni
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılModernlik ne alaka 3000 yılına da gelsek Allah’a gideceğiz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabana hak vermekten ziyade Allah'ın emirlerini yerine getirmektir örtünmek sen babanı böyle görerek zaten babana en büyük kötülüğü yapmışsın Allah ıslah etsin
00 YorumlaBen yardımcı olayım siirtin her yerini bilirim
#Hükümdar00 YorumlaModernlik böyle bir şey değildir ki? Araştırmalısın.. Ama babanın algısıda çok yanlış onu bundan sonra düzeltmek zor olabilir.
00 Yorumla
+1 yılbnde üniversite okudum, neler neler gördüm, yaşadım. Baban haklı, devir kötü ama yapacak bişey yok, günahınla baş başa bırakmalı, yargılayacak olan Allah'tır. Mini etek abartı olmuş
00 Yorumla- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat