AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
irani bi halktır kürtler gibi ama kürt değiller çoğunluğu genelde alevidir
Kürtler Kürdistan hayalinden dolayı zazaları persleri medleri falan Kürt olarak görüyor ama gercekci değil. İraniler büyük ihtimal
allahın salağı kürtler ne zaman persleri kürt olarak görmüş. medler zaten kürtlerdir. diyarbakır'ın orjinal kürtçe isim anlamı da a-med tir a kürtçede aitlik ekidir. yani a-med (medl'erin med'lere ait) medlerin kürtler olduğunu da ilk olarak milattan önce yunan bir filizofun ortadoğuya gelip burada yazılar yazmasıyla başlar. medler kürtlerdir der ve med kürt kralı diyakles der. diyakles'de tüm medleri yani kürtleri birleştirip kürtleri asuri zulmundan kurtarmış kişidir. ayrıca farsların kendisi de kürtlerle benzer soydan geldiklerini ama farklı bir ırk olduğunu kabul eder. ayrıca persler tek soydan olmasına rağmen kürtlerin soyunda soranlar, zazalar, ezidiler, kakailer, nusayriler, zobar, zazalar yani var oğlu var yani kurmanci soyundan türemiş çok lehçe vardır bu lehçelerden biri de kürtçedir
Yav he herkes Kürt, sosyal medya Kürtleri hep bu kafada. Neymiş efendim Medler Kürtlermiş Yunan bir filozof söylemiş o zaman doğru b *k doğru başka kaynaklar da da İran'i diyorlar ne yapalım. Yunan filozof dedi diye doğru mu kabul edelim. Türk kompleksinizi yıkın Allah'ın gutileri.
Behistun yazıtlarında Zazalar hakkında yazı var ve yaşadığı yer geçiyor neden Kürt geçmiyor madem o kadar büyük bir topluluksunuz krallarınız var. 😂 Anca hikaye. Ne kadar Zaza tanıdıysam hiç biri kendini Kürt kabul etmiyor. Anca siyonistlerin çakma tarihçilerinin yalanları ile su Kürt bu Kürt dersiniz. Biz Türkler sayesinde bir devletiniz oldu
Vikipedi Med adının Yunanca olduğunu ve İran'i bir halk olduğunu yazıyor. 😂 A - Med olunca bu ismi Kürtler vermiş bu devlet Kürtlerin oluyor öyle mi ahahahs ulan ne komik hikaye. Adamların tarihini araklamak için bir de farslara yakınız ama farklıyız falan masalı anlatın siz. 8-10 çocuk yapmasanız adınız bile duyulmazdı. Amacım aşağılamak değil gerçekler bunlar
şerefhanın şerefnamesindede tüm ortadoğu halkından bahsedilirken zazacadan bahsedilmiyor. allahın beyinsizi ilk kaynak yunan filozofundan geldi m. ö 1000li yıllarda dedim bundan sonra gelen kaynakların çoğu aynı şeyleri tekrarlıyor ortadoğu halklarından araplar farslar ermeniler asuriler kürtlerin farklı bir kavim olduğunu kabul ederken 3 kelimesinden bir tanesinin başka bir dilden çalındığı göçebe türkler gelmiş yok siz bu değilsiniz bu diyorsunuz. lan türkler kim ki kompleks besleyelim onlara karşı. aklınız sıra zazaları farklı bir millet gösterip kürtlerin haklarını isteyen toplulukları bölüp güçsüzleştireceksiniz. senin tanıdığın kaç tane zaza varsa seni... pkk'nin türkiyedeki en büyük kampı %97'si zaza olan lice ilçesindedir HDP'nin diyarbakırda en fazla oy aldığı yerler lice ve silvan ve zazaların %85'ini oluşturduğu dicle ilçesidir. ulan asıl siz siyonistlerin uşağısınız 100 yıldır hizmet et et yorulmadınız
Medlerin, Kürtlerin atalarından olduğu konusunda başta erken dönem olmak üzere birçok dönemde tarihçiler ve seyyahlar arasında fikirler vardır. Medler ve Kürtler arasındaki bağı ilk gösteren tarihi belge, Kâr-nâme'de yer almaktadır, I. Erdeşîr'i Papakan (MÖ. 242) Kürtlere karşı verdiği savaşta, Kürt Med kralı diye bahsetmektedir.[31][32][33][34][35]
Nitekim Orta Çağ dönem kaynaklarında (Hicri-5. Yy)'da yaşamış olan Ermeni tarihçi Heyton (Hethum) şöyle der: ”Sonunda Araplar Mısır’ın yönetimini kaybettiler; ve Medler; “Ki onlara Kürtler deniliyordu.” Mısır’a egemen oldular.”[36]
Orta Çağ'da bazı tarihçiler Kürtlere, Med demiş Kürtlerle yapmış oldukları savaşları, Med işgali olarak yorumlamışlardır.[36][37][38] Med Dili tıpkı Kürtçe gibi Batı İran Dilleri sınıfına girer, 15. yüzyılda 7 dilde yazılmış kutsal bir metinde Medce de yer almaktadır.[39][40] H. W. Bailey, Henning, Shanidze ve David Neil MacKenzie gibi bazı bilim adamları metni incelemiş ve metnin Kürtçe olduğunu iddia etmişlerdir.[41]
18. ve 19. yüzyıllarda birçok tarihçi ve seyyah; kitaplarında, Kürtlerle Medlerin aynı halk olduğunu iddia etmişlerdir. Medleri başta Kürtler olmak üzere tüm İranilerin atası olarak ele alan görüşler de bulunmaktadır.[42][43][44][45][46]
Rus tarihçi ve dilbilimci Vladimir Minorski, şu anda Kürtlerin çoğunluk oluşturduğu topraklarda yaşamış olan Medlerin modern Kürtlerin ataları olabileceğini öne sürdü. MÖ 8. yüzyılda bölgeyi işgal eden Medlerin dilsel olarak Kürtlere benzediğini de belirtir.
kaynak vikipedia işte sizin olayınız bu cahilsiniz sadece birkaç kelime ayıklayıp o aşağılık kompleksinizle şarkısından topraklarına kadar çaldığınız bu toprakların gerçek sahibine eehuu senin dilin yok ehuu senin ırkın yok ehuu senin devletin yok diye ağlıyorsunuz biz sizin kadar ağlamıyoruz allahın devşirmesi
sen kimsin olum bana 3 kuruşluk bilginle kafa tutacan gidip 3 cümle okuyup buraya gelip ehüü ben biliyorum diye konuşacan hadi ordan git twitterda vatan kurtar
😂 bak bak olayı PKK ya getirmiş, Bingöl akp Elazığ akp Zaza yoğunluğu olan iller bunlar niye oradan örnek vermiyorsun? Anca masal anlat. Diğer yalanlarına cevap verdim zaten. Kürtlerin gutilerden gelen ufak bir topluluk olduğu kabul edilir.. bu bizim büyük tarihimiz var zirvalari da HDP den sonra ôcalandan sonra çıktı aklınca senin gibi saf insanların beynini yıkayacak 😂 kürdün tarihsel olarak anlayabileceği tek şey bizimle cephede savaşmak olabilir. Baska yok
https://youtu.be/uoLyeyyCf8o
niye olay medlerden kaydı? gülücük atarak psikolojik üstünlük kuracak aşağılayacak ya devşirme ya göçebe. sana senin tarihini anlatmakla uğraşmayacağım çünkü senin amacın anlamak değil aşağılamaktır. aşağılık biri olduğun için yaşına bak takıldığın yere bak vatanı kurtarmaya çalıştığın yere bak. internetten 5 kelam araştırıp hemen gelip ehüüü ama bura da böyle diye saçmalamana bak. bingöl ve elazığ korucuların yoğun olduğu bir bölge bu da bir strateji önce açlığa mahkum et sonra da kurtuluş olarak kendi kucağını göster. lan git bi bak atatürk ingilizlerin tüm şartlarını kabul etmeden önce batıdaki hangi şehir işgal edilmemişti. düşman türkiyenin batısına diz çöktürmüşken doğuda antep urfa maraş gibi kürt kentlerinin tek bir tanesi bile geçit vermedi taa libyadan kalkıp türkiye sınırına dayanmış fransız ve ingilizlere. bırak sizin gibi istanbulu izmiri ankarayı eskişehiri antalyayı vermeyi düşman kürtlerin başkenti olan diyarbakıra yaklaşamadı bile. ülkeyi sattınız buna karşı çıkana da hain dediniz bak bakalım mehmet akif ersoy kürtler gibi isyan etmiş mi etmemiş mi emekli maaşına el konulup sürülmüş mü sürülmemiş mi açlıktan ölmüş mü ölmemiş mi. bugün güç ve toprak sahibiyseniz o da kürtlerin düşmanlarının sayesindedir
sana burada sabaha kadar ders veririm parmağımda seni oynatırım çakma filozof internetten arayarak olmuyor böyle şeyler. siyonistmiş yahudiymiş allahtan korkun olsa 3 gün önce Ankara'da israil bayrağının resmi geçit töreninde açılmasını türkiyede 52 tane nato üssünün olmasını konuşurdun. köpeklerle daha fazla muhattap olmayacağım başımı ağrıttın
twitter.com/.../1157002931000029184
Lan ahaha 😂😂😂 muhattap olamazsın ki zaten. Koskoca medleri a - Med diye Med yapan bir cahilsin
inkar ettiğin dil türkçeden zengin bir dil bildiğin şarkıların yarısı kürtçeden çalıntı ölürüm türkiyemden ankaranın taşına bak şarkısından mevlam bir dert vermişten neşet ertaşa kadar. sana wikipediadan tarihi belgeler gönderdim arap rus fars yunan tüm ortadoğu halkları medler kürtlerdir diye bahsetmiş bir tane ne idiğü belirsiz twitter linkini atıp hala tartışmayı sürdürmeye çalışıyorsun
https://youtu.be/IYargxkwims
Ölürüm Türkiyem çalıntı 😂
sana bunun sebebini de anlattım. a kürtçede aitlik belirtir a-med. (med-in) amed'ten önceki isim amida. neden a-med'a (med-lerin) değil de amida niye med olarak değil mid olarak yazılmış. zaten kürtçede yazılışa şapkalı e dir bu 1. 2. si a-med-a başka bir anlam da çıkarıyor bizimkileri verdi anlamı da çıkar o yüzden a-mid'a medlere ait anlamı taşır benden bu kadar kes yazmayı
hala gülücük atman ne derecede spastik bir özürlü olduğunun belirtisi çok büyük bir şeyi iddia ederken bile gülerek konuşman niyetini ve zekanı apaçık ortaya koyuyor allah sana belanı vermiş benim seni laflarla yerin altına sokmama gerek yok zaten ordasın
Ben senin yalanlarına baş edemem 😂 bak hala a - Med diyor ulan yunanlar vermiş bu ismi Medler yazınca cikiyor zaten.. koskoca Medler Kürt olacak ve tarih boyunca onun bunun boyunduruğu altına gireceksin ha? Ne yalanci adamlarsınız. Ben gulmiyim de kim gülsün
ayrıca sana bir bilgi daha. kürtler iranidir demek kürtler farstır demek değil çünkü iran'ın tanımı şu oluyor. 2. dünya savaşının temel nedeni de hitlerin aryan ırkın üstün olduğunu her şeyi onların icat ettiği, kalan ırkların kopyaladığını, yahudilerin çaldığını iddia etmeseydi hitlere göre de aryan ırkının en üstünü alman halkıydı. iran'ın adı niye persian falan değil de iran çünkü farsçada okunuşu aryan. kürtler iranidir demek kürtler aryan'dır demekle eş değerdir ki zaten medlerin doğuş yeri bugün medya diye adlandırılan yer de iran içindeki zagros sıra dağlarıdır
Vallaha kardeşim okumadım ben görüşümü belirttim senin görüşüne de saygım var ama gercekci gelmiyor.. kırdıysam kusura bakma Allah'a emanet ol.
yahu böyle konuş fikirlerimiz zıtsa bile sana saygı duyarım saygıyla cevap veririm dalga geçmen hoş değil. hakkım varsa helal olsun senin de hakkın geçtiyse helal et.
Helal olsun.
İrani ama iranlı sayılmaz
zaza zuza boş ver turk iyidir
Zazanizm
kürt galiba
Google ve