50 bin istiyorlar o borcu biz ödeyeceğiz. Üç gün sizi konuşurlar yemeksiz diye diyor babam. Paraları yoksa niye kalkışıyorlar düğüne diyorlar. Gereksiz geliyor bana da yemek vermek
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu düğün işleri başlık parası varken yoktu. Başlık kalktı kadını ve ailesini satın almak işleri düğün adı altında görülmeye başlandı. Sen satılık mısın?
Bunu kendine de sor ailene de sor! Ben olsam nişanlın yerinde yüzüğü boğazından geçirir giderim arkama bile bakmam
15 yaşında liseye giderken bir sözüm vardı. "İlerde, yetişkin olduğum zaman KARIM dahil hayatımdaki insanları SATIN ALMAK ZORUNDA KALMAK istemiyorum!" demiştim. 37 yaşındayım o yüzden evlenmiyorum12 Yorumla- +1 yıl
Ailemden nefret ediyorum
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. Nedir bu tabulardan çektiğimiz arkadaş? Evlenen benim size ne? İster nikah yaparım, ister yemekli düğün. Ekonomik koşullarım neyi istiyorsa onu yaparım. İlla milletin lafıyla mı hareket edicem. Sanki yarın evime gelip de borçlarımı kapatıp maddi destek sağlayacaklar her zaman. İki lokmayı da yemesinler.
10 Yorumla
bencede çok gereksiz konuşan konuşsun dursun biz kendimiz evimizde yaptık yemek işini öteki türlü gerçekten çok pahalı hem görüyoruz miletin düğünlerinde çorbanın dibi tutmuş yanık kokulu pilav diri oluyor boş ver sıkma canını yemeksiz en iyisi
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz geliyor demişsin, başlıkta da nişanlımın ailesi yapmıyor demişsin. Babana diyeceksin ki biz böyle karar aldık, ben de gereksiz buluyorum. Daha eşinin ailesini kötüleme derdindesin evlilik başlamadan, çok ilginç.
11 Yorumla- +1 yıl
Kendim istemediğimi söyledim sen ne karışıyorsun dedi
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
63Cevap
+1 yılGelenekler sizi kurtarmaz
Bu borcun altında mutsuz bir evliliğiniz olur
Ve o zaman millet sizi kurtarmaz
Ve kriz dönemindeyiz ülkece fakiriz
Evlenmek bu kadar zor olmamalı
O parayla dünyayı gezerim daha iyi
Varsın konuşsunlar
Kaçı ile samimisin
Ki olsan bile nolacak26 Yorumla- +1 yıl
Yaşın 27 ye gelmiş
Hurluk yapmıyorsun bir şey yapmıyorsun
Aileni salla ve evlen - +1 yıl
Adam bileği ile çalışıp kazandığı o parayı
Gider 100 farklı kadınla yer be
Ailenin oyununa gelme
Aklını kullan
Bu yüzden biten yuvalar
Atılan Nişanlar var - +1 yıl
Ben inan istemiyorum yemeksiz olsun dedim masraftan kaçtım hep nişanlım da biliyor. Ama benim ailem bana kızıyor bu sebepten ötürü
- +1 yıl
Ya kızsın nolucak
- +1 yıl
Hehe de geç
- +1 yıl
Duyma yani
- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılŞu elalem ne der bakış açısını keşke bir kenara atabilsek. Siz yemek verseniz de elalem arkanızdan konusucak, " o nasıl bir menüydü, önümüze iki gram yemek koydular, ay hiç güzel değildi " bla bla blaaa... O yuzden nisanlini gereksiz bir yükün altına sokma, ailene ben de istemiyorum de onları ikna etmeye çalış
20 Yorumla
+1 yılHerkes durumuna göre bir planlamaya Girmeli.. kaldıramayacağı biz yükün altına girmek sizleri yorary ve bu işler her zaman maddiyata bakmamali.. Evet düğün için para önemli fakat yemek verilmedi diye ailenin bundan hoşnutsuzluk duyması, birbirini seven iki insanın bu sebepten dolayı ayrı düşürmemeli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaban yarisini versin bakalim o paranin razi geliyormu ne demek parasi yoksa demek baban seni satiligami cikarmis 50 bin. borclanacaginiza birakin uc gun konussunlar yemekli yapip 50 bin verincede konusacaklar merak etmeyin bizim halki diyursanda tikabasa yine memnun olmazlar
10 Yorumla
+1 yılÇok meraklılarsa kendileri yapsın yemeği, kızıyorum böyle şeylere. Eskiden aileler evlenen çiftlere el verir destek olurdu. Şimdi masraf yaptırıp borç aldırmak için her yolu deniyorlar. Direnin siz, en masrafsız yol için direnin. Yemek vermek güzeldir tabi ama öyle zengin yemeği değil. Bütçenize göre verin gitsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ben olsam direkt nikahla evlenirim yemek olsa menüye burun kıvırırlar pasta meyve suyu olsa markaya burun kıvırırlar niye paramla rezil olayım param cebim de kalır bi borcumuzu öderiz yükümüz hafifler
13 Yorumla- +1 yıl
Erkek yaparmış düğünü. Yatak odamı bile kendi almıyor kınamı da ben yapıyorum
+1 yılIlla yemek olmak zorundami ailen bahane arıyor sanki problem çıkarmak için nişanlına destek ol bu devirde birde düğün yapmak zor çocuğun psikolojiside kötüdür.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet sürekli bahaneler arıyorlar
Yemekli düğün cok sqçma değil mi yani bence cok gereksiz ama sizin ailede öyle sanırım ama yemeksiz olduğunda bir sorun olucağını sanmıyorum kimse yemekli yapmıyor ki zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Ben istemiyorum yemekli
niye adam darphanemi evlenmeye kalkışmak için parasımı olması lazım insanın.
kusura bakma da baban biraz art niyetli.12 Yorumla- +1 yıl
Sürekli öyle diyor evlendiremiyorlar madem niye ortaya çıktılar deyip duruyo
+1 yılBabana selamımı söyle çok parası varsa kızının düğünün yemeğini karşılasın demekki çocuğun ailesinin durumu yemeği karşılamıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Beş kuruş bi şey almıyor bana hep kendim aldım çalışıyorum
- +1 yıl
Yahu ekonomik kriz ortada düğünemi yetişsin sanamı yetişsin neye yetişsin bu çocuk
Çırağanda bile yapsanız davetliler yine konuşur :) siz neden başkalarını memnun etmeye çalışıyorsunuz? Düğün günü şeref konuğu gelin ve damattır davet kuralları gereği. Gelenler sizi memnun etsin. Mutluluklar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılBence de gereksiz düğünde yeterince masraf çıkıyor evlenınce bunun borcu harcı size kalacak siz geçineceksiniz. Müstakbel eşin borca girecek ikinizede yansıyacak bu evde. Daha evliliğin başında tartışmalar çıkacak sonrada. Bunları konuş bence.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Canım benim onun ailesi onu demiş senin ailen bunu demiş onları bi kenara bırakmak gerekiyor burada senin mutluluğun önemli onlar zaten başta çok dedikodu çıkarırlar zamanla unutulur gider hiç kendini üzme bu konular için her şey oluruna varır
10 YorumlaPasta yeter ya napcaklar yemeği. düğün salonuysa ben yemekli düğün salonuna pek denk gelmedim. Otel falan değilse takılmayın pasta yeter zaten corona var. Yemeklerin çoguda ziyan oluyor zaten boşverin.
10 YorumlaBaban versin o zaman parasını. Azıcık düşünceli olmak çok mu zor baban için.
12 Yorumla- +1 yıl
Bana beş kuruş bi şey almıyor kendim çalışıp alıyorum
Yemekli düğün mecburi mi sanki.
Benim şimdiye kadar ki gittiğim düğünlerin hiçbiri yemekli değildi. Arkalarından da konuşmadık hiç...
Babana onların değil, senin istemediğini söyle. En azından nişanlının ailesine karşı bu kadar tepkili olmaz.10 Yorumla
+1 yılYine bir toplumun kanayan yara durumu bu durum da senin yapacak bir şeyin yok bacım. Aileler arasın da çözecek. Büyükler kendi araların da çözmezse siz zarar görürsünüz
10 Yorumlaİstemiyosan boşa masraf olarak görüyosanki öyle yapmayın az bir miktar değil size borç olucak illa yemekli olması şart değil ailenin düşüncesi yanlış el âlemi düşünmemesi gerek
10 YorumlaValla biz bu sorunu nişanlım ile beraber çözdük. İkimiz de düğünü bulunduğumuz dönem ekonomisinden dolayı para tuzağı olduğunu, istemediğimizi belirttik sorun çözüldü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBir saat eğlenecekler diye biz neden 3 yıl boyunca borç ödeyeceğiz, 3 gün bizi konuşup unutmaları daha mantıklı diyerek nişanlınıza destek olsaydınız ailenizde ısrar etmez.
10 Yorumla
+1 yılNasılsa babanın cebinden çıkmıyor para ister tabi. Bir düğün yapılana kadar ne kadar masraf ediliyor üç kuruşluk insanların üç gün konuşması çok önemliydi zaten.
10 YorumlaDüğün erkek tarafının misafirlerinin daha çok ağırlandığı kiňa da kız tarafının o yüzden baban kınanı yemekli yapsın kendi tarafından söylenti istemiyorsa
22 Yorumla- +1 yıl
Güzel izah ettin aynen öyle
- +1 yıl
Kınamı kendim yapıyorum para vermiypr babam sadece kuruyemiş vereceğim
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılIlle yemeklimi olmasi lazimmis olsa guzel olur ama okadar ne yemegi kac kisiye verilcek o kadar bütçeli.
20 Yorumla
+1 yılNe istiyorsanız onu yapın aileleri veya baskalrini boşverin dediğiniz gibi o masrafları siz odeyeceksiniz
10 Yorumla
+1 yılDüğüne gelenler ihtiyaç sahibi değil birine yemek vereceksem gider hayır yapar kurban keser ihtiyacı olana yediririm akbabalara degil
10 Yorumla3 gün konuşsunlar.. Sen o borcu 3 günde ödemeyeceksin..
Mantıklı olan sizsiniz.
Hic gerek yok.
Aç karnını doyurmaya gelmeyecek millet..10 Yorumla
+1 yılBirilerini memnun etmek için uğraşma. Hele ki borcu sonra siz ödeyeceksiniz. Düğünde yapılan harcamaların çoğu fuzuli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu zamanda yemekli düğün çok gereksiz bir masraf o kadar para verip millete yemek yedirmeye gerek yok o parayla kendinize bişey alın yeni evleneceksiniz altın ne kadar olmuş kimse bişey takmaz düğünde size
10 YorumlaYa düğün bile fuzuli bunun altını var balayi var kınası var bi ton masraf herkes evinde yiyip gelsin abartmayın yemek olsa olmasa ne ya bu adet de yeni cıktı eskiden cenaze evi acılı diye komşular onlara yemek götürürmüş şimdi düğünde cenazede hava
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı. Paraları yoksa evlenmesine mı baban cok yanlıs butceye gore yapılır dugun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Ailen ne karışıyor ya? Düğünü erkek tarafı yapar, istediği gibi de yapar
10 Yorumla
+1 yılÇok önemliydi sizi konuşmaları. Yemeksiz olsun ne olacak.
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüm böyle düşünen bir ailen olduğuna bizde nikah yapıcaz gereksiz masraf hele ki şundönemde
10 Yorumla
+1 yılBencede gerek yok 50 bin pesin ver taksitle borc ode
10 YorumlaGereksiz tabi bu saçma kültürden nefret ediyorum böyle coğrafyanin koordinatlarını seveyim.
10 YorumlaDünyanın en büyük hapishanesi Elalem ne der sözüdür.
10 Yorumla
+1 yılAilen haksız, ne gerek var 3 gün konuşsunlar 50000 lira ödemekten iyidir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Kararlı ol bu zamanda yemekli düğün mü olur... basin nikahı bitsin
10 Yorumla
+1 yılNeden bu kadar fazla para vereceksiniz yazim günah ne yemeği. Kendinize kalsın o para.
10 YorumlaSanırım bir benim ailem sallamıyor böyle şeyleri yemekli düğün ne ya.. gitsinler evlerinde yesinler
10 Yorumla
+1 yılyuh bu ne fiyat benim babam asla böyle yorumlarda bulunmazdı niye anlayış göstermiyorlar ya
10 YorumlaAilene kibarca zıkkım yiyin diyebilirsin bence sjjs saçmalamayın
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yav ne gerek var yemeğe bende bunu anlamıyom gitsinler evlerinde yesinler
10 YorumlaZaten her türlü dedikodu yapacaklar bunu da demeleri bir şey farketmez kurabiye pasta kuruyemiş nelerine yetmiyor yemekli düğün yapacağına evine harca daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılE o kadar çok biliyorsa baban yapsın kadın erkek eşitliği diye konuşmayı bilirsiniz alın size eşitlik😄😄
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Böyle saçmalık mı olur insanlar bir tabak tavuklu pilav yicek diye siz neden 1 yıl borç ödeyesiniz yemeksiz olsun ne olacak yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSiz evlenecek misiniz? Milleti mi doyuracaksınız? Amaç ne?
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. boş ver abla borca girmeyin. İnsanlar 2-3 saat eğlenecek diye siz 2 sene borç ödeyeceksiniz. Gitsin evlerinde yesinler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 886 cevap paylaştı.
+1 yılNiye yemekler altından mı ki 50 bin istiyorlar biz aşiret düğünü yapıyoruz 2 gün düğün yapıyoruz bizde okadar gitmiyor ma bu ne oldu 50 bin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılyemeksiz derken pasta verceklerdir heralde :D limonata falan hani :>)
02 Yorumla- +1 yıl
Kuru pasta yaş pasta meyve suyu
- +1 yıl
tamam işte da daha ne olsun :D kebap dürüm söylicek haliniz yok ya :D
ailene uygun dille anlat diyeceğim de sana patlamalarından korkuyor bu sefer yani. Allah yardımcın olsun düğününüz de yuvanız da hayırlı olur inşAllah. iyi akşamlar
Aile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı. Ne kadar anlayışsız gösteriş budalası insanlar var.
02 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ailem böyle
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yıl:)))))))
valla onemli olan sizin istekleriniz tabiiki ailelerde hersey guzel kusursuz olsun ister ama imksnlar dahilinde :)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemeksiz dügün olmaz , herkes ac gidiyor sonucta yemeksiz dügün görmedim ben
Ve tek taraflida olmaz orta yolu bulmaniz sart hep onun dedigini yaparsan dinlersen Ömür boyu öyle gecer Unutma Kavgada etme güzelce konus ama Erkek tarafi hala istemiyorsa birak Aileler halletsin konussun dicem.. bilmiyorum zor ALLAH yardimcin olsun01 Yorumla- +1 yıl
Ben kendim istemedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla düğün kadar boş beleş bir şey yok şu hayatta. Fuzuli masraf
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMillet yesin icsin sizde senelerce yemegin borcunu ödeyin misss s
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Kusura bakma da ailen şan şöhret peşinde, devir ekonomi devri.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerak etme kimse sizi konusmaz yemeksiz oldu diye
Zaten kimsenin altın takacağına da iinanmıyorum. enflasyon yüksek
Dügünler artık eskisi gibi değil10 YorumlaAile & Toplum konusunda 368 cevap paylaştı. mervooo005 valla bu zaman da senın gıbı dusuncelı kız bulmak zor tok gözlusun baban vermeyıp turşunumu kurcak kendı kararını kendın ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇoğu gelen yemeğini yer kalkar gider be. çn hep böyle gördüm. Akrabalarda bile düşün.
Kimse konuşmaz ayrıca. Pastasını yiyen otursun yemek çok gereksiz.00 YorumlaSende nişanlı a kızsın oda kendi ailesine böyle sıra ile birbirinize kızın
00 Yorumla- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlımın ailesi düğünü yemekli yapmıyor diye ailem bana kızıyor, ben ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım