İnsanlar neden bunu anlamıyor sizce?

İnsan neden başörtü takar? keyiften takıyorum diyenlere hiç inanmam en büyük nedeni

1-Aile akraba mahalle toplum baskısı

2-Muhafazakar parti baskısı politikaları örnek vermeyeceğim herkes biliyor
3-Namusu başörtüde aramak evlenmek adı altında

Bahsettiğim 3 seçenek bir örnek başörtü de herhangi bir örnek varsa açıklayın bakın insanlarımız o kadar cahil ki anlamıyor kardeşim bir kitle var buna özgürlük diyor kardeşim başörtü özgürlük olamaz bunu anlamıyorsunuz kafanız basmıyor tamam laik ülkede yaşıyoruz başörtü bir Kadında insan ona engel olmak laikliğe haykırı fakat şunu anlamıyorsunuz başörtü eski gelenektir bu çağa uymuyor düşünmeleri lazım eğer ben denize bara içkili yerlere gitmek istiyorum ama gidemiyorum neden o şeyden dolayı birileri bana müdahale ediyor yazın tam kavrulmuş güneşinde onu takmak zorunda kalıyorum sürekli ve bu bir eziyet dayatma bir bir işkence mesela sen yazın ortasında mont giyebilir misin giysen sıcaktan öleceksin işte aynı hesap bu bir baskı kısıtlanma insanlar bunu farkına varması lazım ben kısıtlanıyorum benim kafamdan sana ne ben Türkiye Cumhuriyeti Laik bir ülkede yaşayıp Cumhuriyet Kadınım ben başkaların kültürü ile yaşamak istemiyorum İslam devleti altına yaşamıyorum ben özgürüm Atatürk boşuna Kadınlara seçme seçilme hakkı verdi adama bin defa şükür edin siz Arap ülkesinde ki Kadınlar gibi çarşaf giyilmesin diye sizi o kültürden kurtardı ama nedense biz hep geriye gittik gitmeye devam ediyoruz yazık cidden yazık
İnsanlar neden bunu anlamıyor sizce?