İş arkadaşımı görmeye tahammül edemiyorum, ne yapmalıyım?

Kendisi benim eski iş yerimden arkadaşım olur baslarda biraz samimi gibi olur olduk tatli dilli diye düşünürdüm ama baktım ki onu her iş çıkışı bir erkek arkadaşı almaya geliyor o yüzden bir tilt oldum herneyse yargilamiyorum sonucta arkadaşı ama itici geldi sonra eski is yerinden ayrilirken hamile bir kadina sirf çıkarları çatıştığı için kafir vs ve bebeğine beddua ettigini duydum iyice tiksindim her ne olursa olsun onlari dememeliydi. hareketleri böyle fok balığı gibi konusmasi da öyle bir ruj sürüyor allahina kadar yani herseyi mi abarti olur bir insanin kendiyle ciddi sorunlari var bir sohbet ediliyor ben kendimi düşünürüm yok bu hayatta sadece ben önemliyim yok ben herkesi herseyi elestiririm felan halbuki gram beyni olsa bilir ki herseyi her yerde soyleyen insan istemedigini işitir ama anlayacak kapasite yok onda sürekli bencil egoist hareketler herkes onu kiskaniyomus gibi davranışlar fok balığı gibi inanın. Yeni iş yerine gelirken çoğu insanı benden sonra tanıdı örneğin is arkadaşımın adı DERYA olsun Deryam demeye başladı felan yok yalakaliklar aman aman yani. Herkesin kendini kiskandigini saniyor surekli ahlak dersi veriyor tiksindim yani. En son da benden bisi istedi bende yapmadım arkamdan is cevirdi simdide selam bile vermiyor aman yani allah uzak etsin böylesini.
İş arkadaşımı görmeye tahammül edemiyorum, ne yapmalıyım?