suriyeli insanlar neden bu kadar rahat sanki hepsi babasının köyündeymiş gibi tavırlar sergiliyo.
Cevabın nedir?
İnsanları dil, din, ırk ve benzer şeylere göre yargılamam. Onlarda istedikleri gibi yaşasınlar. Sonuçta onlarda insan. Biz tatile gittiğimizde yabancı olduğumuz bir yerde nasılsak, onlarda öyle olsunlar.
Ama inan artık gına getirdiler. Annem pazardan gelirken 3 tane Suriyeli kol kola girmiş pazarın ortasında anneme yaklaşıyor. Elini annemin cüzdanına atıyorlar. Annem el kaldırıp sert çıkınca, Suriyee biz Suriyeliyiz biz, para ver paraa diyorlar. Bu bir değil, iki değil. Kaçıncı kez benzer olaylar başımıza geliyor bir bilseniz. Bu yüzden tiksiniyorum. Birgün birini bunu yaparken yakalasam sokak ortasında linç edeceğim. İnsan olan insan gibi davranır. Hayvan olan ise hak ettiğini bulur.08 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin bir adabı var. İnan yargılamak gibi olmasın, insanları yargılamıyorum. Ama kendi ülkende yüzlerce kişinin önünde, yabancı bir kişi tarafından korkutuluyorsan ve bunu güpegündüz rahat bir şekilde yapabiliyorlarsa o insanlara güzel bir ders vermeli. İnan hiç aklımdan çıkmıyor.
Hatta başka bir ülkeden başka bir yabancının sana yemin ederek konuşuyorum; Ankara gibi bir yerde, Kızılay meydanının ortasında kızların üzerine nasıl yürüdüğünü, gözlerini nasıl eteklerine diktiğini, benim üzerime otobüs durağında ellerini arkasına koyarak nasıl rahat rahat geldiğini ben biliyorum. Üzerine birde utanmadan yüzüme dik dik bakıyor.
Sonra meydanın ortasında bunu linç etsen senin adın ırkçı oluyor. Bunun ırkçılıkla alakası yok. Erkekler daha iyi bilir, sadece niye baktın diye adam öldürenler var bu memlekette, ben bunu dövsem haksız mı oluyorum şimdi? - +1 yıl
genelleme yapmayın Allahinizi severseniz ya...
- +1 yıl
@fairytale06 Genelleme yapmıyorum bayan, ama gerçekleride söylemek istiyorum. Bunun aynısını sen yaşadığını düşün. Aynı hareketleri bir Türk yapsa sana, bunuda burada biri anlatsa ağzını burnunu kırmak gerekir, yaptığı terbiyesizlik diye yazarsınız ama...
Ama söz konusu kimlik yabancı olunca nedense tepki alıyoruz bu konuda...
Ben genelleme yapmıyorum. Yeri geliyor bu insanlar samimi konuşuyorum annemin pazardan gelirken torbalarını taşımalarına yardımcı oluyor, annemde çıkarıp bir elma veriyor, bir meyve veriyor. Ama bunlarda insan. İyileride var kötüleride. Ben bir iyilik gördüm, iki iyilik gördüm. Çoğunlukla hep zarar hep zarar... Kimse sakın bana yalan söylüyorsun demesin. Yemin ediyorum ki bunları yaşadık ve inan insanın zoruna gidiyor. Sürekli saldırganca bir tavır içindeler. Bizim burada da birçok yabancı insan var. Somali ağırlıklı olmak üzere. Gece saat 2 de sokak ortasında 15 tane adamın bağıra bağıra yürüdüğünü hayal et. Sebepsiz yere linç edilen insanlarımız var. - +1 yıl
Bazı şeyleri yaşamak gerekir.
Nasıl aşkı yaşamayan bir insana o acıyı anlatamazsan, parmağını hiç kesmemiş birine o şeyi anlatamazsan, üzülen bir sevdiğin olduğunda nasıl bir acı çektiğini ona anlatamazsan bunuda anlatamazsın malesef.
Bazen sadece yaşamak gerekir. Ve bunun içinde zaman gerekir...
En İyi Cevaplar
Kendi ülkemde o kadar rahat değilim adamlar sokak ortasında bağıra bağıra konuşuyorlar bazıları yol bile vermiyor.
32 Yorumla
+1 yılNasil insanlardansanız ya? Pis mis neler oluyor. Pis olan sensin kizim. Pis olan sizlersiniz. yaptiginiz ırkçılık kusura bakmayın. Onların yerine siz de olabilirdiniz. Kucak açicanizi boş boş konuşuyorsunuz. Yazıklar olsun size. Neyse, Peace in the country, Peace in the world. Eyvallah...
120 Yorumla- +1 yıl
kusura bakma ama yanı başında olanları onların yaptıklarının farkında değilsen belki pis değil ama dünyadan bir habersin istersen biraz tv açıp haber izle ya da eline bir gazate al ozaman anlarsın senin kendi vatandasın onlar için ne diyor ya da burdaki yorumları oku sesleri dinle bir istersen insanlar ne diyor.
- +1 yıl
Gazeteler, televizyonlar diyor diye hemen atlama cahil. Onlar sadece istisna, hepsi öyle olacak değil. Ne demiş Hacı Bektaşi Veli, "Dili dini ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir..."
- +1 yıl
Pardon da bir topluma pis demen de haddine değil canim benim. delircem ya resmen pis dedin ya. pis olan ne biliyor musun... o pis bakan gözlerinin içi.
- +1 yıl
:)) onları bu kadar koruyup kolluyosun onlar için cıldırıyosun acaba sana ne veriyolar bana bak kızım bu dünyada herkesin düşünce özgrlüğü diye bisey var istedgmi söler yazarım senide hiiiiç ırgalamaz ister cıldır ister kafayı ye umarım Suriyeli kardeşlerin bunları duyup sana hak veriyolardır .
- +1 yıl
düşünceni soylemek ayrı, hakaret etmek ayrı. Ben sana fikrini söyleme demedim. Söyleyeceksen terbiyesizleşmeden söyle. Soruna cevaplamak gerekirse, bana hiç birsey vermiyorlar. Ama geldikleri iyi oldu, en azından bizim bazı Türk insanlarinda insanlık diye bir şey kalmadigini ogrenmis oldum.
- +1 yıl
Senin gibileri duyunca Türklüğümden utanıyorum. Yazık ya yazık. Barış yayalım diye ugrasirken, senin gibileriyle bizim ülkemiz ileriye gitmez hiç.
- +1 yıl
baska milleti savunurken diyor ya hala... Nerede yanlis varsa onu savunurum ben. Önyargılarıni parçalarsan iyi olur.
- +1 yıl
ne oldu panpis fikir ozgurlugune? hadi senin dediğin olsun benim beynim küçük, ama aç gözlerini biraz, senin beynigin bildigin bos kizim.
- +1 yıl
kıskanma bebisim tanistiririm bir ara ahaha :). merak ettim ne okuyorsun bakim sen?
- +1 yıl
seni mi kiricam bebeğim senin dediğin olsun dedim garibim sevinsin biraz dedim..:)))
- +1 yıl
yan komşumuzun kizini bile senden daha çok seviyorum artık, ondan daha sinir bozucu bir insan olduğunu bilmiyordum, nasip bugünlereymiş :D
+1 yılYa abi yok bise
Ramazanda restaurantta tava ustasiydim
Bak daha ben acmadim orucu bunlar kapiua gelirdi bizde sulu yemeklerden verirdik onu yerlerdi ustune birde pasta isterlerdi yok boyle birsey ya00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
23Cevap
Hepsi öyle arsızlar anladık tamam zor durumdalar ama dağdan gelip bağdakini kovmak diye bir söz vardır ya :)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahatlıktan kastın ne? Bu topraklar insanlara açık. Başları önde mi yürüsünler istiyorsun misal? Lütfettik, bir de nasıl gerine gerine yürüyorlar mı diyorsun nedir? İlla ezik büzük itaatçi bir duruş bekliyorsunuz insanlardan herhalde?
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYaptıkları saygısızlığa misal istemiştim? Üstelik sen başlıkta belirttiğin üzere genelleme yapmışsın ''pis'' diyerek ve bu da saygısızlıktır, insanları aşağılamaktır. Kötülük gördün diye tüm vatandaşlarına pis diyemezsin sen bu insanların.
- +1 yıl
genelleme yaptım çünkü hepsi öyle ve hepsi karakter olarak pis ben bir mağazanın satış müdürüym gecen gün Suriyeli bir vatandaş kasiyerimizn saçndan tutup dövmeye kalktı indirim yapılmadı die bunu kendi ülkesinde yapabilcekmydi acaba ve emin ol gelenlei %90 da Suriyeli ve çogusuda böyle vebunun gibi seyler yapıyor magazmda eleman tutamıyoruz müşteri baskısından.
Cevap sahibi+1 yıl"Hepsi" deyip sonra da % 90 demek. İlginçmiş doğrusu. Onaylı mı bari bu oranlar?
"Çoğunlukla" demen gerekir ya da " genel olarak" demen... Çünkü gözlemlerinle konuşuyorsun en nihayetinde. " Hepsi" dediğin anda bu genellemeye girer ve genellemek de yanlıştır. Hele ki "pis" diyerek genellemek...
+1 yılYaw bacım ne diyon sen. Pis surıyeli felan. Sen geçerken esas duruştamı dursunlar. Millet yaşamaya çalişiyor. amaç nedir adamların evi barkı yok ne beklıyon sen.
14 Yorumla- +1 yıl
bahsettiğim konu yaşamla ya da geçimle alakası yok tabiki herkes bişeylere muhtaç herkes yasamak için uğraşıyor ama bn bir mağaza sorumlusuyum ve gelen müşterilerin yüzde 90 ı suriyli ve hepsi sanki onların kölesiymişiz gibi davranıyorlar bizimle iyi anlaşmaları gerekirken sonuçta onlarla ülkemizi hatta ekmeğimizi paylaşıyoruz.
- +1 yıl
Başlığa bakarak yorumum budur
- +1 yıl
Ama sende haklısın surıyelı olarak dediğinde hepsini kaplıyor bunu yapan sadece onlar değil. kendini bilmezler yapıyor sergiliyor bu hareketleri
bunu bir de o insanları ülkemize alanlara sormak lazım.
56 Yorumla- +1 yıl
Müslmnz mslüman...
+1 yılMüslüman muslumanin kardeşi olmalidir neden bu kadar dışlıyosunuz
13 Yorumla- +1 yıl
Napsnlar? Agzlarina bant takipmi gezsnler?
E öyle çünkü, Tayyip babaları çağırdı onun için. TC vatandaşlığıda verildi bir çoğuna, senden ne farkı var ki rahat olmasın?
12 Yorumla- +1 yıl
ayy böyle demeyin düşündükçe deliriciğim kuzum :\\\\\
+1 yılcevabını bildiğin sbi soruyu sormuşsun bence başımızda tayyip olduğu sürece nolmasını bekliyosunuz türkiyeyi teröristlerin yaşama alanına çevirdi
01 Yorumlanankörler işte ne olucak, bu öyle bir rahatlıkki haraç kesiyolar adam öldürüyolar, minnettar olacaklarına!
00 YorumlaEkmek elden su gölden yaşıyorlar işte.
Kaygıları yok adamların.00 Yorumlaİnsanları yargılamamak gerek. Ama ahlak bozuksa düzeltemiyoruz maalesef.
02 Yorumla
+1 yılHeryer s. idik mi kokmaya başladı sokaklar falan :/
11 Yorumlaulan bunlar yüzünden kendi ülkemde yabancı gibi dolaşıyorum ya suç oranı arttı bunları gene atacan suriyeye
01 YorumlaDaha pis suriyeliler gelmedi. Onlar da bir kaç aya esad ın dibinden kaçıp hatay a dayanır. O zamsn ben o esad ın itlerini caddelerde görürüm.
02 Yorumla
+1 yılaslında benim tek korkum huzurumuz kaçmasın çocuklarımız terörist olmasınlar ve ülkemizde onlar yüzünden ölüm olmasın savaş çıkmasın. Amin ::(((
00 Yorumla
+1 yılbedava maaş falan var bizden daha ayrıcalıklılar neden rahat olmasınlar?
06 Yorumla- +1 yıl
yani bizim vergimizle maaş sonuçta devlete giren çıkan yok :D
- +1 yıl
işte naparsın mülteciler :D
her ülkesinde savaş olan bize gelir artık. - +1 yıl
şimdi bişey değil yarın onlar büyüyünce asıl bizde iç savaş çıkacak. o zamanda biz kaçacak yer arayacaz
Hayatta kaybesecegin huc biswy kalmayinca dusyn biraz
Onlar gibu dusunmeyi bilince hak verirsin10 Yorumla
+1 yılSen ailenin yanında nasıl davranıyorsun ileri zeka?
02 Yorumla- +1 yıl
Ben hayvan gibi davranıyorum. Sen hangi hayvansın? Buradan eksileyenlerin de a. qü diyorum
genelleme yapmamak gerekir sonuçta hepsi aynı değil
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbok bakan vara aşımızda bitane şimdi cumhur olan şahıs onun yuzunden olabilirmi allah bir an önce alsın bu herifi:(
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynen yeter artık ya valla türkiyeden kacıp gidcm
+1 yılÇoğu kez arap ülkelerinde bulundum onların çoğu rahat ve çoğu çok iyi insanlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Bıktım sokakta adım başı suriyeli görmekten
21 Yorumla
+1 yıltayyibin kankaları işte sardılar başımıza
11 Yorumla
+1 yılDagdan gelip bagdakini kovdukları için.
01 Yorumla
+1 yılAynen aynen sinirler bir de kaba kadınları falan
02 Yorumla- +1 yıl
Yok kız az değil onlar :) parası olanlar giyiniyor baya süslüler var hem de :)
Napsınlar hazır olda mı beklesinler :S
21 Yorumla
+1 yıladım bası surıyelı oldu
01 YorumlaBen de sevemiyorum onlari
01 YorumlaAraplar yapı olarak zaten rahat insanlar...
18 YorumlaEsir gibi. mi davransinlar
07 Yorumla- +1 yıl
bence biz türk milleti olarak hiçde anlayışsız olduğumuzu zannetmyrm biz onları ne kadar kabullendiysek onlar okadar tepemize çıkmaya çalışıyorlar küçük görmek hor görmek muhtaçlara el uzatmamak bizim ne dinimzde nede ahlakımzda yoktur bu konuda kmseninde bizim milletimzn yerini tutacagınıda zannetmyrm ama yemek yedign canaga afedersn işemekte bizde yeri yoktur bunlarınki o hesap türk milleti olark zoruma gidiyor haliyle.
- +1 yıl
Ben polis memuruyum ve suriyeliler ülkemizde mekan basmaya adam bıçaklamaya başladılar arkadaşlar ne diyorsunuz siz... Tabi ki hepsi kötü değildir sonuçta insan ama gurbette biraz dingin durur insan. Sadece Suriyeliler değil Azerilerde çete gibi olmuşlar her hafta 2 tane yabancı uyruklu konusu geliyor. Kendi ülkemizde rahat yaşayamaz hale geldik.
+1 yılNe yapsınlar yaa acıyorum insanlara
11 Yorumlageldikleri yere göndermek lazım
04 Yorumla
+1 yılNe anlamda dedin bunu
05 Yorumla- +1 yıl
Adamlar bizden daha yerli oldu devlet sagulsn is yeri acaba vergide almiyolar,, biz misafiriz zaten üvey evlet
- +1 yıl
Valla. Bak benim ağızla diye bibyerden doğu turkistandsn sanirsam TM emin degilmisn göçmen arkadaşlar geldi admalara bedava ev elektisik su verildi ya;) TM verilsnde daha önce nye getiriliyor diye sorgulamak lazim;) biz bize yetmiyoz galiba
Acaba bu sitede suriyeli var mıdır
01 Yorumla
+1 yılArtık ölse üzülmüyorum
01 Yorumlasen bizim burayı görsen halep gibi oldu
01 Yorumla
+1 yılArab=petrol=para=rahatlik :D
02 Yorumla- +1 yıl
bizim burdaki suriyeliler gayet iyi insanlar hiç kusurlarını görmedim ve bize çok saygılılar :d
öleler malesef sokanlara sormak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü hepsi o* çocouğu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe olmus ki?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDur bir sakin ol boyle dusunmekte haklisin... ama hakkat soruyorum ne oldu?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsininde *
00 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği