Facebook, Ruslara karşı geçici olarak ırkçılığın serbestçe yapılacağını açıkladı. Böylece, kullanıcılar Rus halkına karşı dilediği gibi hakaret edip, aşağılayıcı paylaşımları yapabilecek. Sizce, geçici olarak ırkçılık serbest bırakılabilir mi? Böyle bir medeni anlayışı nasıl değerlendirirsiniz? Mesela, geçici olarak tecavüz serbest olabilir mi?
Geçici ırkçılık, medeniyet olarak kabul edilebilir mi?
Geçici olarak hırsızlık, yağma, adam öldürme, tecavüz, toplama kampı kurma, toplu mezarlar açma hepsi serbest olabilir. Bunun adına da savaş diyoruz zaten. Savaş halinde tüm ahlak kuralları çöpe gider. Irkçılık Batıya ait bir düşünce zaten.
Hayır Batı ölmek istemeyecek kadar ırkını çok seviyor. Senin benim gibi milliyetçiliğin farkında olmayanları terörle iç karışıklıklarla, istikrarsız komşularla yok etmeye çalışıyor. Batı için milliyetçilik sadece kendisi, kendi halkı için yapıyorsa ona hümanizm der ama bunu sömürmek istedikleri yapınca onun adı faşizm, faşist kemalistler olur.
İnsanların ölmesine hepimiz üzülüyoruz ancak Rus halkına dünya tarafından yapılan tutum çok saçma. Bazı ülkelerde Rus yazarlar yasaklanmalı diyorlar falan. Dostoyevskiyi tolstoyu edebiyattan nasıl çıkartabilirsin? Saçma sapan hareketler
Olay aslında savaşmadan savaşı bitirmek. Kimse tabii ki bahsettiğin yazarları çıkaramaz. Ancak geçici olarak bu yaptırımların uygulanması hem Rus halkını iktidara karşı tavır almaya teşvik ediyor, hem de Rusya'ya amacına ulaşsa bile kalıcı olamayacağını gösteriyor. Hepsi geçici şeyler zaten.
Ben batı doğu olarak bakmıyorum hocam. Rusya devlet başkanı zaten deli. Ama böyle de insanlar ayaklansın diye bir şey yapılmaz bence. Kaldı ki kendi halkına da çok iyi davranan biri değil
Facebook Ypgnin paylaşımlarını silmeyip Türkleri aynı söylemlerden dolayı siteden yasaklama cezası vermeye başlayınca en sonunda sildim hesabı. 2006-2018 Zaten site Türkçe olup teyzeler amcalar girince bitmişti :)
Aynen öyle. Hemde beklediğimden çok daha fazla çirkinleştiler. Gerçek yüzleri çıkıyor ortaya. Dünya kendi tekelinde sanıyorlar. Hiçbir sosyal medya hesabım yok. Bilgi toplamak için ajanlığa gerek yok artık. Sosyal medya , google , whatsapp kullandığımız OSlar hepsi özeline kadar biliyor. Kimi kaç kere aratmışsın , profiline bakmışsın , ne konuşmuşsun...
Dünyayı istediği gibi idare etme hevesinde olan siyonist aşağılık deyyus köpek için her şey mübahtır... En iyi bildikleri şey vatanına ihanet edecek * çocuklarını bulmaktır.
Saçmalık. Bütün müslümanlar terörist mi? Bütün almanlar soykırımcı mı? Bazılarının gerçek slav fantezisini bütün halka yüklemek aptalca. Bu kadar bilinçsiz ve cahil insanlar genel kitleye yön vermemeli 🤦🏼♀️
Hayir. Gecmis yillarda insan hayvanat bahcesini yapip, insanlari bir hayvan gibi sergileyen insanlardan ne hayir gelir ki. Bunlarin medeniyeti bile medeniyetsiz.
Yok kral sana niye diyeyim)) ırkçılık nedir ya? İşinde gücünde olan eline silah bile almamış milyonlarca insan var.. Onların suçu ne? Gerçekten bu bir insanlık ayıbıdır. Sinirlendim kusura bakma)