Meraktan sorulmuş bir soru değildir, sadece bir sorudur. Bu sebeple ''Kimsenin dinî görüşü kimseyi ilgilendirmez.'' gibisinden laflar etmezseniz bu kardeşinizi çok bahtiyar kılarsınız. :)
Dinî görüşünüz nedir ve neden bu inanca sahipsiniz?
Nedeni ise, İslam karmaşası. Önce ayetleri sorgulamaya başladım, tabii o zamanlar müslümanım hemde ateist, agnostik, deistlerle atışan biriyim. Sözler köşkü, son liman vs. kanalların ağır takipçisiyim.
İşte araştırmalara başladım. Adam ayet atiyor eyw diyip araştırıyorum savunmasını falan koyuyorum önüne ama açıkçası şu laf hiç tatmin etmezdi beni "o kelimenin anlamı o değil" gibi ama atardık işte.
Sonra derine inmeye başladım bu sefer diğer inanca sahip kanalları da izlemeye başladım.
Ama ne zaman kurandan araştırma yapsam net bir sonuç çıkaramıyorum, 10 tane meal var diyelim, 10 tane mealin binlerce savunucusu ve aynı zamanda "o kelimein manası o değil" diyen binlerce reddedeni ve bunların hepsi müslüman.
Kafam o kadar doldu ki bir ara araştırmayı bıraktım, sonum iyiye gitmiyordu. Neyse korku hikayeleri izlerdim ben, kanalın adını söylemeyeyim. Bir baktım adam din videosu atmış, tuhaftı çünkü adam baya müslüman gibiydi. Konusu hadislerdi, adamı dinledikçe hak verdim. Çünkü bende o deizm olayını yaşamış biriydim bir zamanlar, hadis konusu kafamı iyice karıştırdı, onda da detaya indim. Sonucunda ise hadisleri komple reddettim kuran müslümanı oldum. Fakat açıkçası kuran müslümanı olduktan sonra da kurandan bazı olayların zorlama çıkarılığını ya da kuranın dediği gibi apaçık olmadığını düşündüm. Baya bu şekilde kalmış, imam + müftü ile konuşmuş, bunu 15-20 kişinin önünde yapmış biriyim, bu hadis konusunda çok kolay eziliyorlar walla daha hadis içeriğine girmeden hadislerin gerekli olmadığı konusunda bile ezdim baya
Neyse sonrasında kuranın bu açıklanamazlığı bana fazla geldi ve birkaç hafta kadar önce diyebilirim, deizm inancını seçtim.
Kurandaki bazı mucizelere hala hafif inancım vardır fakat kendime sordum "inanmak istiyor musun" diye "hayır" cevabını aldım..
Bir hafta kadar önce de baya huzurla namaz kılmayı denedim, kafamı boşaltmıştım baya, ama yok içimde kalmamış bu inanç. Sonrasında da zaten şuanki halimleyim.
İntihara kadar gidiyordu yolum o kadar diyeyim. Kısaca nedenim, Kuranın asla açıklanamayacak oluşu ve açıkladığını sananların samimiyetsizliği.
Tefsir okuman gerek knk yoksa ztn kuranı okuman hiçbir şey anlamadığını gösterir bunun için tefsir yapılmış peygamber gönderilmiş kuranı açıklayıp doğru yolun bulunması için
@1Alone__ Risale-i nur falan okumuştum zaten çok da tatmin etmiyorlar artık, ya benden dolayı ya onlardan ha müslümanlara sorsan zaten sorun bendedir o yüzden din işlerine kapalıyım artık, teşekkür ederim yorumun için
Knk aşağıda dini islamiyet dışında olan birkaç arkadaşa islam ile ilgili ve hayatımdan küçük bir parça bir şeyler anlattım okumanı tavsiye ederim belki yardımcın olur aklına yeni fikirler getirir yine de kendin bilirsin :)
@1Alone__ Okudum. Dediklerinizi zaten biliyorum, dediğim gibi zaten bilgili kişilerce de konuşmuşluğum var bu tür konuları. Ama benimkisi direkt inanmama, ben nasıl inanırım ancak, "rüya, bilinçaltı, gerçek değil" gibi bahanelere sığınamayacağım bir şekilde doğaüstü bir olayın olması.
Başka bir şekilde inanmam, bende insanım, insani kaynaklara başvurdum sonucu bu, inanın çok istedim normal bir müslüman olmayı, hatta bazen keşke araştırmasaydım da öyle saf/taklidi kalsaydım derim de işte araştırınca sonucu bu, lisedeyken bile okulun oradaki imamı soru bombardımanına tutardım, imam artık soru getirme dedi, nasil imamsa artık
Ben denedim içim rahat o yüzden, bundan sonrası dinine hakaret olarak algılama fakat allahın ve muhammed peygamberin suçudur.
elhamdülillah müslümanım çok şükür, benim de pek çok genç gibi sorgulamaya meyilli olduğum bir dönem gelmişti bir de benim ayriyetten bi kötü adam kompleksim vardı, (şu bad boy mudur, * erke midir işte o dalgalar var ya işte her kez bütün arkadaşlarım bütün tanıdıklarım bana öyle muamele yapıyordu, benden korkanlar vardı yani birazcık lucifer muamelesi görüyodum suçlu ama suçu belli değil gibisinden) e buda beni zaten cehennemlik mişim de ne yapsam boşmuş gibi hissettirdi sonra birtakım olaylar ve öğrendiğim bazı şeylerden sonra gördüm ki ben aslında kötü değilmişim sadece kötüleri cezalandırıyor muşum bunu gördükten sonra içimde masumlara karşı olan şefkatte büyüdü ve şimdi hem hak edenlere cezalarını veren hemde masumları koruyup kollayan rabbime her zaman inandığımdan bile daha çok inanıyor, güveniyor ve sığınıyorum ve bu ilginç şekilde bütün bunalımlarıma çözüm oldu artık sanki ne olursa olsun yalnız değilmişim de hep beni koruyan yeri gelince beni bunlardan ders çıkarayım ve güçleneyim diye sınavlara tabi tutan ve günün sonunda er seferinde bana bu sınavları aşıp öncekinden daha güçlü geri dönmemi sağlayacak gücü ve iradeyi veren bir koruyucum var gibi hissediyorum.
Herkesin sınavı farklı. Kimisi sınavından ders çıkarır doğru yolu bulur kimisi aynı sınavdan defalarca geçer fakat doğru yolu bulmayı akıl etmez, mlsf :))
@1Alone__ doğru, gönül isterdi her kez bunu başarabilsin ama belki de o başaramayanlar da başara bilenlere ibreti alem olsun diyedir, derin mevzular bunlar.
Ateistim, çünkü Kuran dahil diğer kutsal kitapları okuduktan sonra hepsinin akıl ve mantık dışı olduğunu gördüm. Önce deist oldum. Sonradan bir tanrı kavramının da kendi içerisinde tutarsız olduğunu fark ettim.
Tefsiri okudun mu bilmiyorum ama günümüzdeki bütün ateist ya da diğer dinlere geçen insanlar sadece kuranın mealini okuyarak din geçimine geçmiştir. Oysaki meal tek yetmez. Bununla beraber tefsir, bir açıklama da gerek. Meal başlı başına anlaşılması zor olduğu için birçok insan buna saçma diyor ve bu nedenden ötürü bile din değişimi yapabiliyor. Yani demem o ki her ne kadar her şeyi araştırdım hepsini dinledim, okudum vs. yaptım diyen kimse İslamiyetin gerçekliğini henüz tam çözememişken din değişimine geçmiştir ve şunu sana söyliyim hayatım boyunca birçok şeyle karşılaştım birçok sınavdan geçtim ve şuna inandım her ne olursan ol her kimsen kimse ol, neye inanırsan ona göre yaşarsın. Bu ister yaşadığın doğru bulmadığın kötü bir şey olsun ister iyi doğru bir şey olsun, sen yine de onu yaşarsın sadece ama sadece neyin doğru neyin yanlış olduğunu (doğru yolu) çözmen için zekan aklın söyler her şeyi mantığın söyler kalp ondan sonra onu tekrarlar ama bazen de doğru yolu bulmak için kalp hisseder mantık daha sonra onu kabul edip yaşar. Benim görüşüm bu... :))
@1Alone__ Kuranı 2 farklı dilde okudum, anlamadığım noktalarda farklı tefsirlere de başvurdum. Birçok kabul edemeyeceğim şey var, ve özellikle bir kadının kabul etmesini de hayretle karşılıyorum.
Nisa ve Azhap suresini baştan sona okuyun, tefsirini de okuyun. Kabul edilebilir şeyler yazmıyor bana göre, ve toplumun yazanlardan haberi de yok.
Ben vicdanıma göre yaşıyorum inancıma göre değil. Vicdanıma ters düşen şeyleri de kabul edip inanmam mümkün değil.
herhangi bir dine ait değilim. neden bu inanca sahibim konusu ise zamanında bazı şeyleri çok düşündüm, felsefesini yaptım ve sonunda hiçbirine ihtiyacım olmadığını anladım. insanın yaşamak için dine ihtiyacı yok. dinlere inanmak için sebebi de yok. zaten hepsinin insan uydurması olduğunu düşünüyorum. he diyecekler "kardeşşşim bu dağları bu yeri göğü kim yaprak" diyecekler, tabi haklılar bende merak ediyorum. :d yoktan var olmadıklarını düşünüyorum yani ama bu sefer o var edeni kim yarattı yani insan beynimle ulaşamayacağım bi dolu soru geliyor aklıma. soruların doğruluğundan bile emin değilim üstelik.
Elhamdülillah Müslümanım. Nedenine gelince bu dünya bir tesadüf eseri yaratılamaz, Allah var ve gönderdiği Peygamberler onun kulu ve elçisidir. Sadece Allah'a inanıp onun Peygamberlerine inanamak bana akıl dışı geliyor...
#SelammGençlikk 🍀 Nasipliymişim ki sonsuz şükürler olsun amin; sade ve günahkâr olsam bile elhamdülillah Müslümanım. Sade ve günahkâr bir Müslümanım. Bu tamamen Allah'ım ile benim aramda. Bir de şunu farkettim, insan bir kavrama inanacağı zaman deli gibi ikna edilmeye ihtiyaç duyuyor, mukni deliller arıyor fakat Allah'a elinize hiç bir delil geçmese bile sadece kalbinizi dinleyerek dosta hissedilen sıcaklığı hissediyorsunuz. İlla delil arayanlar da hayatlarını inceleseler sonsuz mantıklı delil bulabilirler. Zırcahil bir insan bile Allah'a ulaşmayı eğer nasibinde varsa başarabilir.. #TubaSueda 🍀
Müslüman bı ailede doğdum. Kendimce hala bazı müslümanları cozemesemde İslam dinine kurallarına hakimim bu yüzden mantıksızlık gormeyip benimsedim. Tevrati ve incilinde bir kismini okudum saçma ve birbiriyle uyumsuz çok yer gördüm. Ama kuran tam bir mucize ve harika bir pusula. Bu yüzden bu dindeyim hala.
Tevrat ve İncil zamanında insanlar tarafından değiştirildi bu nedenle içindeki bilgiler çelişki içinde saçma gelebilir fakat kur'anı kerim insanların değiştirilmesine izin verilmeyerek günümüze kadar ulaştırılımıştır ve herhangi bir çelişki veya saçma canım bir bilgiyle karşılaşması olası bir durum değildir. Anlaması güç olduğundan, günümüzde tefsirini okuyup anlaşılması daha kolay ve muziptir :))
Müslümanım İslâm Kur’an’dır. Dolayısı ile ilahi ve safi bir dindir. Bu yüzden her insan doğru ve hakikatleri bulma noktasından İslam’a muhtaçtır. Yoksa soyut akıl ve batıl inançlar insanı doğruya ve hakikate ulaştırmaz, aksine çıkmaz sokaklara mahkum eder. Ekser insanların ahvali buna şahittir. Bu hususta söz ve hüküm Allah’ındır:
Eskiden çoğu kişi gibi bende muslamdim. Namaz kilar , oruc tutar, hatta hacce filan gitmeyi çok isterdim. Ama kuranı okumamış. Sadece bazı hocaları dinlerdim. Bir gün kuran okumaya başladım. Ve her şey boyle başladı. Başda her şey iyi giderken sonra işler değişti. Bir müddet inancımdan olmayayim diye, kuran okumaya ara verdim, her namazda dua eder Allahım bana güc falan ver derdim. Sonra kurana okumaya devam edip 1 yila yakın bir araşdırmadan sonra agnostik oldum. Bence her kes istedigine inanmakta azatdir, ve bu hic kimseni alakadar etemez. İster musulman ister ateist her kesin bir düşüncesi var. En önemlisi bir-birimize saygili olmalıyız. Teşekkür ederim
Muslumanim neden sorusuna gelecek olursak mantikli geliyor. Bir zamanlar arayis icerisindeydim hatta baya sorguladigim bir donemdeydim sonrasinda psikoloji ogretmenimizin konusmasiyla ( kendisi katolik hristiyanken musluman olmus) icinde bulundugum belirsizlikten kurtulmus oldum. Iman insanin icinden gelen bir sey oldugu icin inancla birlestigininde butunluk kazaniyor.
Agnostiğim. Bir tanrının varlığına inanmıyorum ama Ateizm'i de çok mantıklı bulmuyorum. Ateistlerin bazı inançları ile benim inancım çok farklı olabiliyor. Bu yüzden kendimi Agnostik olarak tanımlıyorum.
Elhamdülillah Müslümanım. Ailem dolayısıyla önceden taklidi Muslumandim. Daha sonra dinimi daha çok araştırinca tahkiki imana sahip oldum. Musluman olduğum için mutluyum
Ateistim. Dinler inanılmaz saçma geliyor ve doğru düzgün açıklayamayınca "Bakınız şimdi arap dilinde o kelime hem bakire hem de turşu anlamında kullanılıyor" gibi şeylerle karşılaşıyorsunuz.
Dini görüşüm içimdeki ses. O ne derse onaylıyorum. Bir şeyin uygun olmadığını düşünüyorsa uygun değildir herhangi bir sakınca görmüyorsa uygundur. İçimdeki ses çoğu insandan daha gerçekçi ve objektif.
Neden bu inanca sahibim:son din, İsa peygamberin ;benden sonra gelecek olan peygamber sizlere benim öğretilerimin devamını iletecektir, onun adı Ahmet’tir (Hz. Muhammet (s. a. v) ) Elhamdülillah müslümanım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Inancsizdim eşim Müslüman inanıyorum artık ama dini görevleri yapmıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç bir görüşüm yok. Dinleri veya tanrıyı umursamıyorum
okumadan inkar ediyordum sağdan soldan duyduğum şeyler ile mantıksız geliyordu bir de ailem bana İslamı yanlış öğretiyordu sonra kuranın mealini okuyup araştırmaya başladım müslümanım su an
Müslüman olanlar ne güzel izah etmiş çok şükür iyi ki Müslümanım vs ateist ve deistler din diye bir şey yok bazıları çok arada kalmış yazık Müslümanlığın güzelliklerini görmüyorlar kıyıdan köşeden ayetler öne sürüp istedikleri yere çekiyorlar