Ev sahibi çıkmamı istiyor ne yapmalıyım?

1700 lira kira veriyorum şu an. 4 5 yıldır aynı yerdeyim 1 gün dahi eksik veya geç yatırmadım. Ev sahibi ben taşıncam şu an olduğum bölgede (bağcılar) kira 7 bin oldu diyor ki yalan çünkü orada bi apartmanı var direkt. Kirada falan niye otursun. 1700 den 3800 teklifi yaptım red etti. Sözleşme geçen sene babam yenilememiş ama zaten 2 tarafta devam ediyorsa sözleşme otomatik yenilenmiş oluyormuş. Adamdan bari bi güzellik yapmasını hiç param olmadığını dışarı kiraya cıkarsam 2 depozit 1 peşin 2 emlakçı olacak şekilde 4 bin den 20 bin yaptığını ve en azından bana 5 bin lira destek cıkmasını veya kaporamı geri vermesi + şu çıkacağım son ay kira almamasını istedim fakat ben martın sonunda geliyorum anahtarımı hazır alıyorum evin badanasında eksik varsa kaporayı da vermem dedi. Herhangi bi ihtiar çekmedi ve net bir şey de söylememişti şimdiye kadar. Hatta whatsapp dan attığım mesaja bile tam 1 ay sonra cevap verdi. Güya yeni görmüş ama hep çevrimiçi idi. Şimdi ne yapmam lazım yol gösterirseniz sevinirim.
Ev sahibi çıkmamı istiyor ne yapmalıyım?