Türk insanı neden çok gergin?

Biliyorum, bunda maddi kaygılar ve günlük yaşamdaki stresin de payı var. Ama iyice cılkı çıktı. Haftalardır farklı farklı hastanelere gidip geliyorum. Neredeyse her gün insanların birbirlerine olan bağrışına ve çağırışına şahit oluyorum. Çok basit bir şekilde halledilecek bir şeye bile aşırı tepki göstererek çözümsüz kılıyorlar. Falancı biri neden sigarasız yerde sigara içiyorsun deyince, sigara içen kişi aşırı tepki gösteriyor. Sanki anasına sövdü. Uyaran adam da çok sert biçimde uyardı, haykırıyor resmen. Sigara içen de sanıyorum ki sigarasız alan olduğunu bilmiyordu. Bugün ultrason için sıra beklerken babam neden sıra gelmediydi, vay neden olmadıydı falan saçma sapan yere tepki gösteriyor. Diyorum baba sakin ol, sıra gelecek, acil bir durum da değil zaten. Kimse kimse bir şeyi adam gibi de sormuyor. Hastanede bakıyorum, personel kendi arasında güldüler bir şeye, espri yaptılar. Hastanın biri neden gülüyorsunuz, burada gülünür mü falan diyor. Hadi morg olsa anlarım da koskoca Çam ve Sakura Hastanesi içinde Carrefour market ve pizzacı bile var. Yani insanların gülüşüne bile tahammül edemeyen kişiler var. Aile Hekimliğine gittim, doktor kibar ve alttan alan biri olmasına rağmen adam doktora atar gider yapıyor niye randevu sistemi açılmıyor diye. Aile Hekimi sistemde değişmiştir diyor, adam yanındaki hasta kadına senli benli konuşuyor. Hadi randevun olmasa bile tedavi oluyorsun zaten, bu atar gider neye? Herkes sanıyor ki tek mutlak haklı kendileri. Hayvani içgüdü tek haklı olarak kendisini görür.
Türk insanı neden çok gergin?