Önce sabahtan başlamalı insan. Sabah namazı sünnet ve farz kılındıktan sonra. 6 rekat sabah kazası kılınabilir. Daha sonra aynı şekilde diğer vakitlerinde namazı kılındıktan sonra üzerine 6 rekat sabah kazası kılınır ise 1 günde 30 rekat sabah namazı kazası kılınmış olur. Yani 1 günde 1 aylık sabah namazı kılmış oluruz. 12 günde 1 yıllık sabah kazası kılmış oluruz. 180 gün (6 ay) da 15 yıllık sabah kazası bitiyor. Sonra diğer vakit, öğlene geç 1 yılda sabah ve öğlen bitmiş olur. 2 yılda ikindi ve akşam. 2 yıl 6 ayda bütün kazalar bitti hayırlı olsun 😇 Bu yöntem bana mantıklı geldi. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi. Siz nasıl bir yöntem uygulardınız.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİslam da böyle bir şey yoktur tabi inanıyorsanız böyle bir şeye ve zenginseniz iskat yapın. Hatta zengin olmanıza bile gerek yok aldım verdim yaparak kendinizi kandırabilirsiniz.
043 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir şey olmadığına dair dayanağın ne?
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Kuran'da gusül abdesti geçmiyor diye gusül abdesti almadan mı namaz kılıyorsunuz 🤔
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Sahih hadisler olmasaydı bugün 1) gusül abdesti nasıl alınır bilemezdik,2) namazın kaç rekat kılınması gerektiğini bilemezdik,3) Namazda hangi duadan başlamamız gerektiğini bilemezdik 4) Cuma namazının kıymetini bilemezdik ki Kuran'da Cuma namazı da geçmiyor ama gidiyoruz. Bu saydıklarımın hiç biri Kuran'da geçmiyor neden uyguluyoruz peki sence 🤔
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion
1) Kuran'da peygamberinize uyun diye ayet var. Peygambere nasıl uyulur bana açıklar mısın? Bize mı bırakmış 🤔 o zaman ben günde 2 rekat kılayım bize bıraktıysa çünkü atalarına uyda yazmıyor Kuran'da. Niye yazmayan bir şeye uyuyorsun? www.google.com/.../allahin-elcisine-uymamizi-emreden-ayetleri-aciklar-misiniz%3famp - +1 yıl
@dance_with_devotionDostum herşeyin kuraklı var mı yok mu? Soru; 82 anayasasında Kırmızı da dur yazmıyor peki neden duruyorsun. Çünkü toplumsal düzeni sağlamak için koyulan kurallara uymak zorundasın. Kpss sınavına girince neden ilk 15 dakika sonra tuvalete giderken sınavın iptal oluyor? Demek ki her şeyin bir kuralı olmak zorundaymış. Bu yüzden namazında kuralları olmak zorunda. O zaman ayakta işe sonra hemen namaza dur sen. Kur'an da ayakta işemek günah yazmıyor diye sidikli sidikli namaza mı duruyorsun? Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem de aynı trafik kurallarında olduğu gibi toplumsal düzeni sağlamak için gönderildi. Bu yüzden Allah ayette ona tâbi olun. O ne derse yapın, ona uyun buyuruyor. Artık kafanıza göre din uydurmaktan vazgeçin bu yüzden
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion dostum oruçlar tutuluyor fakirin halinden anlayan yok vb gününüz insanlar ile dini bağdaştırmak mantıklı mı sence 🥴 Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in hayatını kaç kere okudun? Hz. Ömer dönemindeki adaleti hangi iktidarda gördün? Bu insanlar peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellemin hayatını örnek alarak yaşayan insanlardı. Her insan peygamber efendimiz gibi yaşamayı örnek almalı zaten. Şimdiki insanlar almıyor diye bu onun bize öğrettiği namazın yanlış olduğunu göstermez. Vallahi dinî kafanıza göre ne güzel yaşıyorsunuz öyle. Sabah namazına kalkma günde sadece 1 rekat namaz kıl bunu da Yahudiler gibi kıl çünkü Kur'an gelmeden yahudiler de namaz kılıyordu. Al eline Kur'an'ı abdestsiz oku hatta. Kur'an da abdest alıp okuman gerektiği de yazmıyor. Bu kafayla da Cenneti beklersen çok beklersin. Cennet öyle senin sandığın gibi kolay kazanılmıyor. Her sabah uykusundan fersgat edip Sabah namazına Hatta gece namazına kalkan ve bunu 5 vakit yapan bir insanla kafasına göre günde sadece 1 defa namaz kılan insan bir olur mu?
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Kur'an da kıraat var kıraat. خ “hı” harfiyle yazılan خَلَقَ “yarattı” manasında iken; ha ile yazılan حَلَقَ “traş etti” manasındadır. Sen minşerri mahalak dersen gırtlaktan okumaz isen Allah tıraş etti dersin namazında. Kur'an da Allah' diyor ki biz apaçık Arapça indirdik. Eğer başka dilde indirseydik Arap olan birine yabancı bir dil nasil geldi, okuma yazma bilmeyen biri yabancı dili nasıl öğrendi demek ki buna başkası anlattı diyeceklerdi bu yüzden Arapça indirdik diyor. Neden Kur'an'ın arapça tek bir kelimesi bile yıllarca korunmuş hiç değişmeden gelmiş? Demek mi namazı bu yüzden Arapça kılmak gerekiyor. E Arapçada bir harfi uygun söylemezsen Allah'a hakaret bile etmiş oluyorsun. Ne diye doğru okumak varken yanlış okuyalım? Hoca sana ingilizce ders anlatırken diyor ki open the door. Sen diyorsun ki ben open door diyeceğim hocam. Hoca da sana ne der? Dil bilgisi kuralına uymaz bu cümle. Sınavda karşına çıkarsa işaretlersen yanlış olur. Ee bu sınavda bile kurala uymadın diye doğru kabul edilmezken Allah niye senin bile bile kurduğun yanlış cümlelerini kabul etsin bu dünya sınavında.
- +1 yıl
- +1 yıl
@UDixon2 @Dance_with_Devotion yorumlarınızı okuduktan sonra sizler de cevap verince siliyorum çünkü aşağılara inip yorumu bulmak sıkıntı oluyor.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion sen bana ilerisini değil saçmalığın daniskasımı öğretiyorsun kanka. 1) İslam'ın şartı 5 denilince bunları yapan herkes Cennette gitseydi eğer namazı suratına çarpılan insanlar olmazdı ki sen de bu kafayla gidersen saçma sapan din ürettiğin için Namazların suratına çarpılır. Peygamber hadis ve sünnetlerini inkâr ettiğin için imansız ölür ebedî Cehennemi boylarsın. Koskoca evliyalar sahabeler bile gece namazına kalktıkları halde hayatları boyunca imansız ölmekten korkmuşlar. Sen bana hiç bir şey öğretmezsin. Daha sen nefsinin kaçıncı mertebede olduğunu bile bilmiyorsun bana gelmiş dinden nasıl çıkılır bunları anlatıyorsun. Namazds ayağını kaldırırsan bozulmuş falan diyerek daha namaz adabını bile bilmiyorsun. Hz. Ali r. a. buyurmuşlar ki, "Eğer kanayıp ta abdestimin bozulmayacağını bilsem, sağ ayak baş parmağımı namaza başlarken yere çivilerdim. Bu İnsan Peygamber efendimizin her an yanında olan bir âlim ben onamı inanım senin saçma dinine mi
- +1 yıl
He kanka sen bu kafayla din uydurmaya devam et. Askerde bile bir nizam bir kural var. Namazda kural yok diyen biriyle daha fazla muhatap olmak gereksiz
- +1 yıl
Ben Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem ne emretmiş ise onu yaparım. O bana namazdan önce tahret yap ki namaz sırasında idrar gelip de abdestin bozulduğu için namazın geçersiz olmasın, o bana cennet annelerin ayakları altındadır dediği için anneye öf bile deme buyuruyor. O bana yetime , öksüze , fakire yardım yap diyor. O bana benim sözümün dışına çıkmayın diyor. O yüzden onun sözleri önemli benim için. Peygamber sünnetlerini araştır bilimsel olarak hepsi insan sağlığına yararlı. Mesela sofradan tam doymadan kalk diyor. Bilimsel olarak hazımsızlığı gidermek için mideye yararlı olduğu ortaya çıkıyor. Banyo dan sonra ayaklarına soğuk su tutuyor. Bakıyorsun bilimsel olarak damarlar gevşedigi için sıcak su ile ayağa soğuk su Tunca kan dolaşımı hızlanıyor. Peygamberimin bilimsel ve sağlığa yararlı Sünnetleri varken senin sağlık konusunda bana tek bir fayda bile vermeyen bilgin sende kalsın. Allah hidayet nasip eder birgün inşAllah sana da
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Dostum sen Sahih Hadis ile Uydurma Hadis arasındaki farkı anlamıyorsan orası senin meselen. Buharinin kaçtane kitabını okudunda bana gelmiş internetten bulduğun Hadisleri atıyorsun. Buhari derki kitabın da. Ben "peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor" şeklinde başlayan tüm hadislere kefilim Fakat bunun dışında hiç bir hadise kefil değilim. Bana gelmiş oryantalist hadisler atıyorsun. Bu attığın tek bir hadis bile peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor diye başlamıyor. Sen önce Sahih hadis ne bunu bir araştır sonra bana oryantalist ağzı ile konuş.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion
Son attığın hadisi anama kapasiten yoksa bu senin meselen. Evet böyle bir konuşma geçtiğini öğrendik ve bu sayede Allah'ın yazdığı iki kader olduğunu öğrendik. Birincisi İlahi (külli) kader vardır, bir de insanların kendi iradesine verilen cüzi kader vardır. Mesela senin annen ve babanı senin seçmemen cüzzi kader. Yani Hz. Adem aleyhisselam'ın yasak meyveyi yiyerek Cennetten kovulacağı zaten önceden yazılmıştı. Bu yüzden Hz. Adem aleyhisselam tevbe ederken peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem hürmetine affet demiştir. Allah sen bu ismi nerden öğrendin dediğinde Cennetin kapısında La ilahe illallah Muhammedurresullah yazıyordu ve eğer Rabbimim yanında bir isim var ise bu isim onun için çok kıymetlidir diye düşündüm diyerek Tevbe ettiğini açıklayınca Allah doğru bildin ben kâinatı onun yüzü hürmetine yarattım demiştir. Yani önceden kaderimde yazılıydı zaten diye bunu kast ediyor. Fakat Hz. Adem aleyhisselam 'ın yasak meyveyi yemesi ise kendi tercihi idi. Allah bir müdahalede bulunmadı. Şimdi diyelim ki sen benim futbol oyuncumsun ve sürekli sigara içen birisin. Bunu da ben biliyorum. Yarın ki maçta seni ilk 11 de oynatıyorum. Sonra sen oyunda iken ben senin sigara içtiğini bildiğim için bir kağıda senin yarım saat sonra yorulacağın yazıyorum. Ve sen de yarım saat sonra hocam yoruldum beni maçtan al dediğinde sana bu kağıdı göstersem. Sen bana şunu diyebilir misin? Sen bu kağıda yazdın diye ben yoruldum eğer sen yazmamış olsaydın ben yorulmazdım. Diyemezsin değil mi saçma olur. İşte bu olay üzerine biz Allah'ın yazdığı kaderin nasıl olduğunu öğrendik. Ama siz anlamak yerine din uydurmayı seçiyorsunuz. Hadisler öyle herkesin söylediği şeyi kabul etmek değildir. Aynı hadisi en az 3 güvenilir (alim) kişi peygamber ağzından duydum demesi lazım çünkü peygamber ismini kullanarak yalan söyleyemez alimler. Bu yüzden peygamber (sav) şöyle buyuruyor şeklindeki hadisler sahihtir - +1 yıl
@Dance_with_Devotion hadislere neden güvenmeliyiz 👉https://youtu. be/fKgQ4ja4V-U
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Altay Cem Meriç in hadisler hakkında ki videolarını izlersen anlarsın hadis mantığını biraz
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion kardeşim okuduğunu anlamıyorsun maalesef benim kaderim ne yapayım mı demiş orada? Allah'ın külli kaderi için beni sorgulayamazsın demiş. Diğer sorunun cevabını yçok yanıtlamış ihsan hoca
https://youtu.be/X2iPlV-VUyo - +1 yıl
Merak etme kardeşim ben bir hadisi atmadan önce o sitedeki yazıları da okuyup yolluyorum. İçerikle alakalı gram bir şey yok. Vay efendim şu nakil etmiş, aslında bu kıyametten sonra gerçekleşen bir konuşmaymış falan gibi ayetler dışında her şeyle açıklamaya çalışmışlar yine.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir.(Enfal 17) hadi bana bu ayeti tefsir okumadan ayete bakarak açıkla. Allah okçuluk yapmış , hani insan öldürmek yasaktı. Bu savaş hangi savaş neden yazmıyor Kur'an da. Bana sadece Kur'an'a bakarak başka bir ayette bu ayette Allah' nasıl ok atmış açıklasana kanka.
- +1 yıl
Birincisi konumuzla alakası nedir anlamadım.
İkincisi neden bunu benden istiyorsun?
Üçüncüsü benim bu ayet hakkında şu an bir fikrim yok ama teşekkür ederim inceleyeceğim. Ayrıca ayette ok geçmiyor parantez içindekiler yorumdan ibarettir. - +1 yıl
@Dance_with_Devotion senden istiyorum çünkü sadece Kur'an yeter diyen sensin. Hadi diyelim ki bu atılan şey ok olmasın. Allah ne atmış? Diyelim ki kum atmış. Kum atarak insanları nasıl öldürmüş sadece Kur'an'a bakarak açıkla diyorum bende sana. Madem yorum yapılmayacak bu ayetin anlamını yorum yapmadan açıkla bakalım
- +1 yıl
https://youtu.be/3kNRxgmeyN8
Dakika 03:53 - 06:43 arası
Bu atma olayı bir deyimmiş araplar arasında. Benim anlatmak istediğim hadislerle uğraşmanın mantıksız, gereksiz hatta zararlı olduğu. Amacım Kur'an'ı anlamak amacıyla diye diye hadislerin yavaş yavaş dinin özünü kaybetmesine yol açmasını engellemek. Elbette Kur'an'ı daha iyi anlamak için Tarihe, bilime, edebiyata, matematiğe gerek var. Yoksa ilkokulda bile ders kitabı olmasın herkes sadece Kur'an okusun demiyorum. Ayrıca yoruma karşı değilim, ben orada ok konusunun başka birinin yorumu olduğunu söyledim yani ben başkasının yorumunu açıklamam demem istedim - +1 yıl
@Dance_with_Devotion dostum anlamıyorsun bak bu adam bile Yahudiler ile müslümanlar arasında sözleşme vardı diyor. Kuran'ın hangi ayetinde Yahudi ve müslüman anayasası sözleşmesi geçiyor? Bugün bu attığın adam nasıl yorum yapıyor? Bu bilgileri nerden ediniyorlar hiç düşündün mü bunu? Medine ortamında indiğini nasıl öğrendi bu adam? 2) Kuran evrensel mi değil mi? Eğer evrensel ise peygambere tâbi olun diye ayet var. Ee ortada peygamber yok nasıl tabii olacaksın? Hani evrenseldi derse ne cevap vereceksin? Biraz mantıklı düşünün. Şimdi senin yorumunu sana iade ediyorum bak: yok Araplar arasında deyimmişte falan bırakın bu işleri. Bana ayetlerle gelin. Madem Araplar arasında deyimdi de Allah niye yazmadı Kur'an da. Bana Kuran'da yazmayan hiç bir şeyle gelmeyin.
- +1 yıl
Kardeşim tarih diye bir şey var. Ordan öğrenebiliriz geçmişte yaşananları. Ayrıca peygambere uyun dendiğinde bu Kur'an dan farklı bir şey var onada uyun manasına gelmiyor. Bu arada Ben tüm hadisler yanlıştır da demiyorum tekrar ediyorum ben hadislerin dinde olmayan şeyleri sokuşturmak amacıyla kullanılmasına karşıyım. Bir hadis diyebilir ki "Peygamber yetimlere yardım ederdi" eyvallah olabilir ama "Peygamber Allahla pazarlığa oturup 50 vakitten 5 vakte düşürdü namazı " dediyse orada bu Kur'anla bağdaşmıyor diyip önünü kesmemiz lazım. Allah önemli detayları eksik bırakmaz bizi başka kitaplara muhtaç etmez. Tabi Daha iyi anlamak için tarih kitaplarını okursun falan bu olabilir ama temel şeylerde bu kitabı okuyan kişi başka kitaplara muhtaç değildir. Düz mantıkla ya bu dünyada tek Kur'an var gibi davranacaksın ya da Kur'an'ı anlamak için hadisler şart arasında değil her şey.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion tarih? Tarihteki adamlar alimlerden daha güvenli yani 🤔 ya da alimleri tarihi kimlik olarak kabul etmemek ne derece mantıklı 🤔https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/mirac-gecesi-namaz-elli-vakitten-bes-vakite-mi-indirilmistir-peygamber-efendimiz-ile-hz-musa%3famp
- +1 yıl
Yardımcı kaynak olarak görülebilir bunda bir sıkıntı yok. Zaten tarihte Hz Muhammed bir çocuğu sakat bırakmış diye bir kısım olsa ona da karşı çıkarım. burada anlatmak istediğim hadisler olmasa öldük bittik kafasından çıkmamız. Kur'an da 3 vakit olarak geçiyor salat. Hadi salatı namaz olarak çevirdiniz bari vaktini doğru çevirin. İslam dini kolaylık diniydi bide. Tuvalete girerken ki okunacak duaya kadar hayatı zorlaştırmış bu hadisler yüzünden. Yaşar Nuri Öztürk'ün dediği gibi "Namaz bu ümmetin başına bela edilmiş" resmen
- +1 yıl
Namaz dinini direği. Direksiz ev olmaz. Zaten biz de bütün hadiselere inanmıyoruz. Sahih hadislere inanmıyoruz ve Kur'an ile uyumlu olup olmadığına bakıyoruz. Örneğin tahret yapmasak yani peygamber sünnetini bilmeseydik. Bugün ayakta işer işemez gidip abdest alıp namaza dururduk. İdrar gelince de namaz bozulurdu bizde bozulmadı sanarak devam ederdik. Ama bakıyorsun tahret yapmak bilimsel olarak insan sağlığına yararlı çıkıyor. Gel de şimdi bu sünneti inkâr et. Peki sünnetler nasıl geldi bize hadis kaynaklarla. Eğer hadis diye bir şey olamasaydı. Hz Ayşe hadis bırakan en çok insan olmazdı. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem sırf bu yüzden genç biri ile evlendi. Kendi öldükten sonra onun sünnetlerini. Sabah akşam ne yapar, nasıl uyur, gusül nasıl alınır kendi öldükten sonra bunları aktaracak bir zekaya ihtiyaç vardı ki zaten Hz. Ayşe annemiz hafızası ile meşhurdu.
- +1 yıl
Kardeşim eğer namaz böyle bir şeyin bozacağı gibi bir durum olsaydı Allah neden bunu Kur'an da yazmasın bana bunu açıkla? 600 küsür sayfa içinde bu kadar önemli bir şey olsaydı yazardı elbette. "Müminler idrardan sakının çünkü o namazınızı siz farketmeden bozar." bir cümle bile yeterdi bak. Ama bizim kıldığımız namazın bile Kur'an da geçtiği belli değilken biz detaylarda boğuluyoruz. Dinin içi boşaldı bu yüzden kimse asıl önemli olanı görmüyor. Sen dine şekilselliği soktuğun anda herkesin elle tutulur bir Müslümanlık anlayışı oluşur. Kadınlar başı kapalı veya açık diye damga yiyor, namaz kılanlar Müslüman sayılıyor kılmayanlar kafir, içki içen dinsiz, Hacca giden dindar sayılıyor. Münafıklar (ikiyüzlüler) bu sayede aramıza karışıyor ve bizi sömürüyor. Dinde başörtüsü yok, namaz yok salat var, içki değil sarhoşluk haram, Hac bir putun etrafında dönmek değil tartışmaktır aslında dediğimiz zaman insanlar içimizdeki iyiliği görmeye başlar. Müslüman olup olmadığını birisi sorunca 5 vakit namaz kılıyor musundan önce iyilik yapıyor musun? Sorusuyla başlar. Yemin ediyorum dünyada herkes namaz kılmayı bıraksa bir tüy bile yerinden kıpırdamaz ama salat yapsa dünya cennet olurdu. İçi boş camiler yerine salat merkezleri olurdu orada eğitim verilirdi, fakirlere yardım dağıtılırdı.
- +1 yıl
Allah'ın ezanı (çağrısı) yapıldığında gerçekten insanlar akın akın camilere giderdi. Ayrıca bize ne Hz Muhammed'in nasıl yıkandığından, nasıl uyuduğundan falan oda bir insandı her hareketi Tanrısal bir varlığın hareketi değil ki. Allah Hz Muhammedi yeri geldiğinde azarlamış bile buda onun sadece bir elçi olduğunu gösterir. Hz Muhammed koskoca dini bir insanın hafızasına emanet etmezdi. Yazı bulunmuş sonuçta yaz abi ama yazılmamış işte Hz Muhammed de biliyordu eğer kendi sözleri yazılsaydı, kendi resmi çizilseydi insanlar ona ya da onun namı kullanılarak kafalarda oluşan kişiye tapmaya başlardı. Maalesef öyle de oldu Evrenin oluşma sebebi bile Hz Muhammed'e bağlandı. Bir peygamber yarışı başladı en büyük peygamber bizimkiydi.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion askerde en büyük komutan neden Genel kurmay? Bunu kabul ediyorsun da en büyük peygambere gelince mi diliniz çıkıyor.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion yazma bilmeyen Peygambere de yaz işte demen ayrı bir saçmalık. Yazma bilen bir peygamber olsaydı kendi yazdı diyeceklerdi müşrikler. Sen bence peygamberler efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in evrensel hayatını oku önce sonra tartış benimle. Daha yazma bilmediğini bile biri ile tartışmak çok anlamsız oluyor çünkü benim için
- +1 yıl
Kardeşim ayet var o yüzden bunu söylüyorum. "... O'nun peygamberleri arasında hiçbir ayırım yapmıyoruz ve "İşittik ve itaat ettik..." (Bakara - 285)
Hz Muhammed okuma yazma biliyordu bu arada. - +1 yıl
@Dance_with_Devotion ya arkadaş valla kim size bu dini öğretiyor. Hayatınız yanlışlar üzerine kurulu. Dinden çıkmanız gayet normal geliyor artık bana. Madem okuma yazma biliyordu bana bu ayeti açıkla hadi : "Sen bundan (Kur'ân'dan) evvel hiçbir kitap okur değildin. Elinle de onu yazmadın. Böyle olsaydı (hak ve hakikatı) iptal (ve inkâr) edenler elbette şüphelere düşerlerdi." (Ankebut, 29/48)
Kendisine ilk vahiy geldiğinde ona "oku" emrini vermiş, kendisi: "Ben okuma bilmem." karşılığını vermiştir.
Peygamber (s. a. s)'in ümmî olduğu, yani okuma-yazma bilmediği Kur'an'da belirtildiği halde, müşrikler bu konuda herhangi bir itirazda bulunmamışlardır. (Bakıllânî, İ'cazu'l-Kur'an, Mısır 1951, 62). Tarihî kitaplarda neden peki müşrikler bu adam okuma yazma biliyor diye itiraz etmemişlerde bu sözleri ona başkası söylüyor diye itiraz etmişler. Bence sen boş adamaları dinlemeyi bırak. Nerden tutsan elinde patlıyor. Biraz İhsan Şenocak dinle imanın kendine gelsin. Böyle bu kafayla gidersen imansız öleceksin ve hâlâ farkında değilsin
- +1 yıl
orada bu kitabı yazmak için önceden başka kitapları okuyup ve yazıp bunu uydurmadın demek istiyor. Atıyorum bir tanıdığın var sürekli uzaylılar hakkında kitap okuyor ve birgün çıkıp uzaylılarla anılarım diye bir kitap yazıyor diyelim. Onun böyle kitaplar okuduğunu bilenler "Ya uyduruyorsun bu yazdıkların da diğer kitaplardan alıntı" diyebilir. İşte Kur'an bunu kastediyor. Yoksa ilk emirde oku denilir miydi okuma yazma bilmeyen adama. Bi kere ticaretle uğraşan birisiydi okuma yazma bilecekti elbette. Kur'an da bu Ümmi olarak geçer, ümmi kelimesinin diğer yerlerde geçtiği anlamlarına bakarsak anlarız. Yine "Ben okuma bilmem" kısmı hadislerden geliyor galiba. Tek başına bir mağarasın ve bir anda bir ses duyduğunda bunu mu dersin Allah aşkına? Korkarsın şaşırırsın vs.. ama sanki Hz Muhammed insan değilmiş gibi hemen ben okuma bilmem diyor. Ben atalarımın dinine geri dönmem bu saatten sonra ben gerçek İslam'a uyarım.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion oku denildiğinde neden okuma bilmem dedi peki? Kuran'ı kafanıza göre yorumlamayı bırakın bence. Ümmi kelimesi de senin bildiğin gibi değil
sorularlaislamiyet.com/peygamberimiz-ummi-miydi-ummi-peygamber-ne-demektir-okuma-yazma-bilmiyorsa-nasil-okuyordu - +1 yıl
Demedi işte öyle bir şey hangi ayette geçiyor? Ümmi kelimesini okuma yazma bilmiyor diye çevirmek zorlama bir yorumdan ibarettir sadece.
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion bu sana son delil artık kafana göre yorum yapmazsın umarım. Madem yazma biliyordu Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem hadi bana cevap ver şimdi. Kuran'da cariye ile mukatebe sözleşmesi var. Karşılıklı resmi evrak. Demek madem yazı yazmayı biliyordu da mukatebe sözleşmesi olmadan nasıl cariye sahibi oldu 🥴https://islamansiklopedisi. org. tr/mukatebe--fikih
- +1 yıl
Birincisi o sözleşme köleleri özgürleştirmek için yapılıyordu köleye sahip olmak için değil.
İkincisi ben Müslümanım diyen birisinin kölesi olmaz olamaz.
Nikaha imkan bulamayanlar iffetlerini korusunlar. Allah lütfedip kendilerine bir imkan verinceye dek. "Yeminle hak sahibi olduklarınızdan mukatebe yapmak isteyenlerle hemen antlaşma yapın. Eğer iyi niyetli olduklarını biliyorsanız. Ve Allah'ın size verdiği mallardan onlara verin. İffetli kalmak isteyen gençleri taşkınlığa zorlamayın; basit dünya hayatının geçici çıkarı için. Kim onları zorlarsa, bilsin ki Allah, onların zorlanmalarından dolayı onlara karşı Çok Bağışlayıcı'dır, Rahmeti Kesintisiz'dir." (Nur - 33)
Bu ayette de sözleşme yapmak isteyenler olursa yapın demek istiyor yani bu kölenin iradesine bırakılmış dilerse hiçbir sözleşme yapmadan da karşılıksız hür birisi olabilir. Hele ki Hz Muhammed gibi birisinin kölelerden ücret alacağını sanıyorsanız onu hiç tanıyamamışsınız demektir.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Mantıklıymış :D da sabah namazını bu kadar çok kılmak zorlar insanı iş günü
021 Yorumla- +1 yıl
Erken kalkmak lazım işte imsak vaktinde kalkınca kılınıyor
- +1 yıl
Zor evet ama en güzel aşk zor olandır 😀
- +1 yıl
Ben 12 den başlattım ne olur ne olmaz diye ama çoğu kişi 15 diyor
- +1 yıl
O kim
- +1 yıl
- +1 yıl
Aynen bugün fark ettim. Diyorum bu hesapta bir yanlışlık var diye. Ama her vakit arkasına 12 rekat ağır gelir bana. Çünkü Sünnetleri terk etmeden kılıyorum kazaları
- +1 yıl
- +1 yıl
@Handsomehell01
Hayır 6 rekat kılacaksın ya 1 yıllık olması için 24 gün kılman lazım 720 ediyor 10 rekat kalıyor işte son gün de 10 rekat kaza namazını vakitlere dağıtarak kılarsan 1 yıllığı tamamlamış olursun - +1 yıl
24 gün 12 rekat =yapar 6 tane kılarsan 6*2 den 12 rekat yapar 12*24=288 yapar.
- +1 yıl
Şimdi sabah 6 rekat kılmak denek 3 günlük sabah kazası demek.. öğlen de 6 rekat kıldın. 3 günde ordan geldi toplam 6 günlük 12 rekat yapar. İkindi 6 rekat kıldın 3 günlük ordan gelir. toplan 18 rekat 9 günlük kaza yapar. Akşam kıldın 6 rekat bir 3 günlükte o yapar 24 rekat 12 günlük kazaya denk geliyor. Yatsı da kıldın 6 rekat , o da 3 günlük kaza yapar hepsi toplam 1 günde 30 rekat 15 günlük kaza yapıyor. Yani yarısı. 1 günde 30 rekat 15 günlük ise 30 günde 900 rekat kılarsın 450 günlük kaza yapmış olursun. Yani 1 ayda 365 +85 yapar. 1 yıl 2 ay 25 günlük kaza kılmış oluruz.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem