Yurt dışında kira, elektrik, su, doğalgaz fiyatlarını hiç merak ettiniz mi?

Köln'de herkese selam dostlarım 👋

Sayfada bazı kişiler vardı, Almanyada her sey 2 katı 3 katı oldu vs baya safsata yapıyordu 😂 buna itafen bu postu paylaşma ihtiyacı duydum. Umarım okuduktan sonra kafanızda bir soru işareti kalmaz...

Şimdi ben Almanya-da köln'ün merkezinde 139m2 akıllı ev sistemiyle donatılmış bir eve 1300€ kira ödüyorum. Evde iki kişiyiz ve bana 650€ kalıyor!

Elektrik faturam dün almanyada enerji fiyatları 2 katı 3 katı olmuş diyen arkadaşa gelsin!
Bu son faturam ve 179kw elektrik kullanmışım! Türkiye'de kadar eder bilmiyorum. Şimdi gelelim doğalgaz fiyatına...
Doğalgazda hiç tasarruf vs hicbirsey yapmıyorum! Evde 3 büyük peter 2 orta boy petek 2 tane de küçük petek var. 7/24 çalışıyor. 1 tane küçük petek hariç hepsi sürekli çalışıyor. Evden çıkınca kısıyorum, eve gelince 60 dereceye alıyorum 😅 evde yarim kollu ile geziyorum 😊

Malum bir kanal varmış. Almanyada enerji fiyatları 2 katı 3 katı oldu diyormuş. Bu hangi enerji hicbir bilgim yok. Elektrik geçen sene den bu yana 1 kere zamlandı %15 olması lazım. %100de zamlansa pek bisey anlam ifade etmez.

Ama bir konuda haklılar! Geçen sene 45€ya arabanın deposunu dolduruyordum. Dün ibre kırmızıya gelince istasyona gittim ve 91€ lük benzin aldım! Yani depo 1 günlük maaşımın %38i gibi bir paraya doluyor!

Ne iş yapıyorsun diyenler için burada bir muhasebe şirketinde muhasebeciyim sabah 8 akşam 4 çalışıyorum. 4800€ maaşım var. Başka sorusu olan varsa yorumlarda sorabilirsiniz! Herkese iyi günler dilerim 😊
Güncellemeler
+1 yıl
Inanmayan olursa özelden kira dekontumu maaş bodromu da atabilirim 😅