Sayfada bazı kişiler vardı, Almanyada her sey 2 katı 3 katı oldu vs baya safsata yapıyordu 😂 buna itafen bu postu paylaşma ihtiyacı duydum. Umarım okuduktan sonra kafanızda bir soru işareti kalmaz...
Şimdi ben Almanya-da köln'ün merkezinde 139m2 akıllı ev sistemiyle donatılmış bir eve 1300€ kira ödüyorum. Evde iki kişiyiz ve bana 650€ kalıyor!
Elektrik faturam dün almanyada enerji fiyatları 2 katı 3 katı olmuş diyen arkadaşa gelsin!Bu son faturam ve 179kw elektrik kullanmışım! Türkiye'de kadar eder bilmiyorum. Şimdi gelelim doğalgaz fiyatına...Doğalgazda hiç tasarruf vs hicbirsey yapmıyorum! Evde 3 büyük peter 2 orta boy petek 2 tane de küçük petek var. 7/24 çalışıyor. 1 tane küçük petek hariç hepsi sürekli çalışıyor. Evden çıkınca kısıyorum, eve gelince 60 dereceye alıyorum 😅 evde yarim kollu ile geziyorum 😊
Malum bir kanal varmış. Almanyada enerji fiyatları 2 katı 3 katı oldu diyormuş. Bu hangi enerji hicbir bilgim yok. Elektrik geçen sene den bu yana 1 kere zamlandı %15 olması lazım. %100de zamlansa pek bisey anlam ifade etmez.
Ama bir konuda haklılar! Geçen sene 45€ya arabanın deposunu dolduruyordum. Dün ibre kırmızıya gelince istasyona gittim ve 91€ lük benzin aldım! Yani depo 1 günlük maaşımın %38i gibi bir paraya doluyor!
Ne iş yapıyorsun diyenler için burada bir muhasebe şirketinde muhasebeciyim sabah 8 akşam 4 çalışıyorum. 4800€ maaşım var. Başka sorusu olan varsa yorumlarda sorabilirsiniz! Herkese iyi günler dilerim 😊
Güncellemeler
+1 yıl
Inanmayan olursa özelden kira dekontumu maaş bodromu da atabilirim 😅
Yurt dışında kira, elektrik, su, doğalgaz fiyatlarını hiç merak ettiniz mi?
Boşuna yaşıyorum resmen 😑 sabah 8 akşam 7 çalışıyorum hayvan gibi 😡 aldığım para 4800tl! Günlük 180tl anca kazanıyorum. 5 günlük maaşım ile depoyu fulleyemiyorum 😡😡 resmen boşuna yaşıyoruz...