Gizli Üye(30-35)+1 yılBende aleviyim ancak alevilik herkesin bildiği gibi bişey değil cemevine girmen için kimseyle küs olmaman
gerek zina yapmamış olman gerek içki kumar gibi şeylere bulaşmaman gerek 5 vakit namazını kılmak gerek cemevine girenler bunlara uyuyor olsa ordakilerin sayısı 10 parmağı geçmezdi dede dediklerinin sorulacak her türlü soruya cevabı olması gerek iyi bir ilim irfan sahibi olması gerek çoğu cemevi dedeleri kumarda oynuyor içki de içiyor küfür ağızdan düşmüyor sahabe ebu seleme yi sor dan diye kalıyor Kuran okumayı gereksiz buluyor bu müslüman mı şimdi? Alevilerde müslüman HZ ALİ peygamber damadı onun ehlibeyti ve onun soyundan onu seviyorlar ona layık bir şekilde davranmaları gerekirken gördüklerim beni üzüyor doğrusu HZ ALİ görse böyle sevgiye ne derdi bilmem HZ ALİ böyle miydi? Hadi Hz ALİ YE SAYGI YOK HZ MUHAMMEDE DE SAYGI YOK YA ALLAH? Ulan Allah yarattı sizi be? Herkes islam fıtratı üstüne doğar "Allah katında tek din islamdır" denildiği halde BENİM DİNİM ALEVİLİK DEMEK NASIL BİR CAHİLLİK SEN ALEVİLİĞİN ŞARTINI YERİNE YERİNE GETİRSEN ZATEN DÖRT DÖRTLÜK MÜSLÜMANSIN SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI KARDEŞİM SÖZÜM ALEVİYİM DİYE GEÇİNEN CAHİLLERE CEMEVİNDE ALEVİ İBADETİ DİYE BİR SAÇMALIK OLAMAZ ALEVİLİK BİR DİN DEĞİL Kİ İBADETİ OLSUN ORDA NAMAZ MI KILIYORSUN? YOO... GİT CAMİYE NAMAZ KIL DEYİNCE ALEVİ CAMİYE GİTMEZMİŞ CEVAP HAZIR MADEM EHLİBEYT AŞIĞISIN AÇ BİR YASİN OKU HZ ALİNİN RUHUNA...1412 Yorumla- +1 yıl
Süper cevap :) tebrik ederim
Cevap sahibi+1 yılYa benim dedem alevi dedesi bir küfür ediyor yürek dayanmaz :D Eskiden cami hocasıymış Kuranı okudum bişey anlamadım diyor şişe içki içerdi pokerde çok iyiydi alevi dedesi oldu hala aynı bir kere camiye gitti diye dedelikten kovuldu cemevine almıyorlar ben sünni ile evlendim diye düşkün olmuşmuş da 3000 bin tl bağış verip kurban kesecekmiş saçmalığa bak ulan gavurla mı evlendim tut ki evlendim sen ne günaha giriyon
Cevap sahibi+1 yılörümcek kafalı sensin gerizekalı ağzını yırtarım senin tam bilgisi olmayan kişileri kastettik öküz elbette kişilik meselesi ilahiyat sorusu cevaplayamayan alevileri kastettik heralde sana kemik atan mı oldu y*lloz seni yok ederim anladın mı yok ederim benimle doğru konuş karşında kim var bilmiyorsun benimle uğraşan soluğu kodeste alır kaybol şimdi
Cevap sahibi+1 yılsen numaranı buraya yazsana ;) layık olduğu yerde hiç değilse
Cevap sahibi+1 yılkes sesini biliyorsun senin seviyene düşmeyeceğimi çırpınma aramızda zeka farkı var hemsincim ama hemfikrim değilsin IQ düşük arizona kertenkelesi
Cevap sahibi+1 yılSana diyecek laf bulamıyorum gerçekten kafan durmuş senin demek ben dedem ne ki ben ne olayım senin soyunun nerden geldiği belli mi benim soyum horasan pirler soyundan geliyor baba tarafında böyle bir şey bu dede annemin dedesi şapşal
En İyi Cevaplar
Canim cem evine namaz ve zikir yapmak icin gidiyorsun zaten ayrıca kapali olman gerek hadisler dualar okunur soru sorup cevap alabiliyorsun ogrenmek istedigini tabi
45 Yorumla
Soran+1 yılboşverin siz diğer örümcek beyinleri bende namazımı kılan birisiyim ayrıca kapalıyım.. ayrıca bunlar bilmeden saldırıyorlar
- +1 yıl
ülkemizin buna ihtiyacı var
Kültür & Sanat konusunda 742 cevap paylaştı. @AgresifEntellektüel dinde ne cami vardır ne cem evi, allaha ibadet edilen yere sana uymuyor diye hakaret etmek sana düşmez allahın işine karışmış oluyorsun yani kendini allah yerine koymuş oluyorsun, dinin gelenek boyutu vardır haklısın, Cem evinde yöresel parça çalışmıyor bu arada, peygamber ve 12 imamlar (hz ali ve hz Muhammedin torunları hepside öldürüldü) hakkında yakarış deyişler söylemektedirler, namazın farz olan kısımları orda yapılmaktadır (rüku secde gibi), kurandan dualar da okunmaktadır, saz tamamen türk kültüründen gelen bir enstrüman ve ibadet esnasında konsantrasyonu arttıran, ayrıca kuran ayetlerinin insanlara iletilmesinde kullanılıyor, o yüzden telli kuran lafını kullanıyorlar, kadın erkek yanyana olması ise, Cem evine girerken cinsiyet yoktur herkes allahın kuludur, niyeti bozuk olan, Cem evine giremez zaten, arap kültürünün kadını cinsel obje görmesi türk kültüründe yoktur yani, bu arada namaz kılmak sekli onuda arastır Araplar İslamiyeten önce nasıl namaz kılıyorlardı, ateşe tapanlar, ya da bu şekilde sünni versiyonu namaz kılan başka dinler varmı, cevap var çünkü arap geleneği, din ile geleneği karıştırıp malesef arap geleneğini din olarak piyasaya sürüyorlar, önce kendi inancını sorgula
1033 Yorumla- +1 yıl
şu an saçmalıyorsun. dininde Cami yokmudur? Mescidler de cami değil midir zaten Camilere Gittiğimizde (ilk defa) Tahiyyetül mescid namazı kılmamız camilerin mescid olduğunun göstergesidir İbadetin kurallarında; ibadetin yapılacağı mekanlarda herhangibir Portre resim heykel varsa da bu objelerin üzerine birer örtü örtülmelidir. Hatta alanen günah yayını yapan Tv lerin ve pc lerin bulunduğu odada namaz kılmak faziletini düşürür. SİYER-İ NEBİ kitabında ve bir çok hadislerde anlatıldığı gibi erkek ile kadın bir arada namaz kılamaz Mescidi haram müstesna arada bir perde olması gerekiyor. Kendi dinimi dinimi yaşayabilecek kadar ve aktara biliyorum Allaha hamd olsun. Cem evinde ki olaylar SAPIKLIKTIR. Sapıklığı sadece cinsi münasebet sananlar Lütfen Sözlüğe bakıp Öyle Yorum yapsınlar!
- +1 yıl
Cami taş bir yapıdır, mescid her yerde olur, ibadet nerde edersen mescid orası değilmidir, allah heryerde ibadet etmeni yasakladımı sana, ille kapalı bir yapımı olması gerekiyor alevilerde cem evi kutsal değildir buarada, sadece bir mekandır, gök kubbenin altını mescid olarak kabul ederler, cami kuranda geçmiyor neye göre kutsallastırıyon, allaha ibadet etme nesi sapıklık, halay çekmiyorlar orada, semah ın mantığı evrensel bir ibadettir, herşey dönerek ibadet eder, ay güneş dünya yıldızlar, bu yüzden dönerek ibadet ederler, iyilikten kuran ayetlerinden bahsediyorlar, ve anladıkları dilden yani türkçe bahsediyorlar, kötü olan sapıklık olan ne, kadını cinsel bir araç değil insan olarak görmeleri, eşit kabul etmelerimi, bu türk geleneğinden geliyor, herşey bişey kadın hiçbişey diyen arap geleneğinden değil, resme tapmıyor kimse, zaten orda yazar, ya allah ya muhammed ya ali , yani bilginin kaynağı ve gönderim şekli, nesi sapıklık bunun
- +1 yıl
Evet allah Bizlere yeryüzünü Mescid kıldı. Ancak Kuranda Mescid ve ya hadiste mescid yokmu? Cami Mescide verilen türkçe isimdir. Kuranda geçmemesi kadar normal birşey olamaz. Ancak Kuranda ''Allah'ın mescidlerini, yalnızca Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayanlar onarabilir. İşte, hidayete erenlerden oldukları umulanlar bunlardır.'' tevbe 18 burada insanoğlunun gök kubbeyi onarabileceğinden bahsetmiyor herhalde allahu teala arapların icadımıdır Bu Mescidler? Ben arapları seviyorum peygamberin demiş olduğu bir sözden ötürü ''arapları sevin ben arap olduğum için kuran arapça olduğu için ahirettin dili olduğu için '' Hadislerde de geçiyor en sahih kaynak olarak Buhari de müslimde Mescidler onarımlar yapılan işler hakkında dilersen tek tek bulup yazarım. Cem evindekiler islama aykırı çarpıtmaya yönelik bir yapılaşma vardır ve bu sapıklıktır (doğru yoldan sapma) aşağıda atacak olduğum link ibadet midir?
- +1 yıl
95.211.168.15/.../060520140912418365579_2.jpg ibadetse hang dinde ibadettir nerede kadının tesettürü? @drgeldi?
- +1 yıl
@AgresifEntellektüel tesettür demişsin açık saçık mı giyinmişler cinselliği çagrıştıracak bişeymi var, dönerek ibadet mevlevilerde yapıyor, ve yapan birçok adını bilmediğim sünni gruplarda gördüm, zikir çekerken, bu evrensel bir ibadet görür alevilik, dünya güneşin ay dünyanın etrafında döner, uzay dönerek ibadet eder, kuranda yazan namazın farzlarını yaparlar cemde, eger onu soruyorsan, cami ile mescid aynı değildir ve mescid caminin içinde bulunur, yezid zamanında kurulmuştur, taş bir yapıdır, içinde yapılan kutsaldır, kendisi değil sadece doğa sartlarına karsı yapılan bir yapıdır, allah hiçbir yapıyı kutsallastırın ya da sadece orda ibadet edin diye bişey dememiştir, mescid evde olabilir parkta olabilir, okulda olabilir, cami sadece bir yapının ismidir,
- +1 yıl
Sen hadisleri inkar ediyorsan. Ayetleri de inkar ediyorsun. hiç kusura bakma senınle anlaşabileceğimiz bir nokta yok gibi görünüyor. De ki: Ey insanlar! Gerçekten ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın elçisiyim. Ondan başka tanrı yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyle ise Allah'a ve ümmî Peygamber olan Resûlüne -ki o, Allah'a ve onun sözlerine inanır- iman edin ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız. Hadislerde Peygamber efendimizin sözlerinin kaleme alınmış halidir ki neredeyse 3 ten fazla kaynak tarafından benzer kelimelerle kaleme alınmıştır öz olarak aynıdır. Sen bu hadislere iman etmiyorsan müslümanlığın tehlikede. Bir düşün yaptıklarını
- +1 yıl
yahu Mescid ile cami aynı şeydir. Bana kendi yazdığın mavalları okuma etimolojik sözlükten de baktım mescid ile cami aynıdır. @drgeldi
- +1 yıl
@Agresifentellektüel Allahın evini sadece bir taş duvara sınırlayan, başka taş duvarda ibadet i sapkınlık gören anlayışa ne denilebilir, kendi hikayem olmadı asla tarihi araştır, cami ya da cem evi yani toplanma yeri anlamına gelen adı farklı diye allah adına yorum yapan, hadisleri ayet gibi gören, allahın söylediklerinin hepsinin kuranda olmadığını söyleyen anlayışa bişey diyemem, önce kuranı rehber al hadisleri değil
- +1 yıl
bana yaptığınız davranışa uygun bir Ayet gösterir misin?
- +1 yıl
manaları farklı değil. aynıdır Biri Camiye gelipte mescid nerede diye sormaz en azından bunca yıllık cami avlusunda geçirdiğim vakitlerde hiçte böyle bir soru ile karşılaşmadım. En baba sorulan soru şadırvan nerede bayanlar için abdest alınabilecek biryer mevcut mu sorusu ile karşılaştım. Google'a Türkçe etimolojik sözlük yaz orada istediğin herhangibir kelimeyi yaz türkçe de olan sonrada buraya yapıştır ne olduğunu herkes gösün Mescid ile cami aynıdır.(içinde yapılan olgular ve amaç itibari ile)
- +1 yıl
@Agresifentellektüel ibadet edilen heryer mescid değilmidir öyle sorayım ozaman, camisi olmayan yerlerde mescid yokmudur, yurtlardaki okullardaki, binalardaki, evlerdeki mescid lere niye cami denmiyor sen cami mi diyorsun onlara, camisi olmayan yerlerde toplu namaz kılınmazmı , , sözlük hataları olabiliyor, yazan kişi allah yok dese inanacakmısın,
- +1 yıl
yukarıda yazdığım gibi gibi camiyi kutsallaştırdığım yok Mescid ile caminin amacı aynı olduğu için mescide cami denmesinde bir problem yok günümüzde mescid ler daha çok alakasız yapılarda dediğin gibi örneğin alışveriş merkezlerinde ibadet için ayrılmış bir bölüme verilmiş iken Cami ise Tamamı ibadete ayrılmış Mescide verilen isimdir. ve caminin Tamamı mesciddir. denk küme gibi düşün. Her cami mesciddir Her mescid cami değildir gibi de düşünebilirsin. ancak anlam olarak eş anlamlı kelimeler. bu toplumda her 2 sınınde kullanıldığı yerler yer yer değişe biliyor teşekkür/memnun olmak ile müteşekkir olmak gibi. toplu namaz muhabbetine gelecek olursak bütün namazlar temiz olan Her yerde cemaat ile kılına bilir. hiçbir mahsuru yok Cuma Müstesna. Etrafta daha büyük mescid varsa ki Türkiyede bunlar CAMİ adı altındaki mescidlerdir. Cumalar burada kılınması gereklidir nedeni ise Cum'a Toplanma demektir ve Bütün cemaatin bir arada olması gerektiği için cemaatler bölünmesin diyedir. Eğer etrafta
- +1 yıl
daha büyük bir mescid yok ise tek mescid o ise oraya toplanır herkes avlusuna hatta yollarına. Bu Cami ve Mescidler Buluşma Noktalarınıdır yani. Bu noktalar kutsaldır. noktaları Oluşturan Taşlar değil !
Ben camileri en basından beri Taşları kutsal demedim mekanlar kutsaldır ancak. Cem evlerinde ise Bu kutsallık yok Çünkü içindeki insanlar şaşkınlık içerisinde islama kurana ayet hadise uymayan davranış içerisindeler. eğer yalnış konusuyorsam içerisindeki yapılan Ritüellerden bana kurandan ayetten hadisten örnekler vererek açıklarsanız Burada Tüm sizin zihniyetinizdeki Arkadaşlardan özür dileyeceğim. - +1 yıl
Hala daha geniş bilgi istiyorsan buyur buradan devam et. www.sorularlaislamiyet.com/.../...ri-nelerdir.html
- +1 yıl
@AgresifEntellektüelGök kubbeyi insanlar ozon tabakasını delerek bozabiliyor, ya da nükleer denemeler karbon yakıt kullanımına Son vererek düzeltebiliyor, ille çatı olması sart değil, allahın isminin anıldığı, kurandan ayet okunduğu, öldürülen cennet gençlerinin efendilerinin anıldığı, yeri gelip ağlandığı yeri gelip allah aşkıyla ibadet edilen bir yeri nesini sana açıklayayım, kuran dışına çıkmıyorlar, yaptıkları herşeyi bir ayete dayandırıp yapıyorlar, islamiyetin gülen yüzüdür alevilik, insan canına asla kıymaz, hırsızın kolunu kesmez asla toplum ile ilişkisini keser, kendisini düzeltene kadar, anlamanı beklemiyorum, kuranı farklı yorumlamadan kaynaklanıyor ve hadislere dayanmıyor, güzel ahlakı sevgiyi, kardeşliği ögretiyor, aleviler arasında ırkçı çok nadir bulursun o yüzden,
- +1 yıl
@AgresifEntellektüel Musa peygamberin çobana dediği gibi sen bildiğin şekilde allaha ibadet et, allaha ibadet etmenin sadece kendi görüşüne uymadığı için sapkın demek, allah ın işine karışmaktır bu arada, ve allaha ibadet edenlere hakaret etme lütfen, İslamiyet hoşgörü dini hakaret dini değil özürü sen bilirsin allahla bir toplumun arasına girebiliyon, sen kendin karar ver
- +1 yıl
bak dediğim gibi bir ayete dayandıramadın. Süslü sözlerle beni avutmaya yönelik kelimeler kullanıyorsun. Hoşunuza gelen kuran ayetlerini okuyup hoşunuza gitmeyenleri ele almıyorsun burada. sanırım ben konuştuğum kelimeleri bir ayete bir hadise dayanarak konuşuyorum. ancak sen bana pek bir açıklamada bulunmuyorsun. dediğim gibi şeytan size yaptıklarınızı süslü göstermiş Kadınlı erkekli bir arada ortada Çalgılı kuran okuyorsunuz ve bunu islam adına yaptığınızı söylüyorsunuz bana peygamber efendimiz zamanından bir örnek ve ya hut bir hadis gösterin dediğimde ise siz bana bir kaynak gösteremiyorsunuz. Ki hadislerede inanmıyormuşsunuz zaten. siz sizin yaptıklarınız hoşunuza gidiyor kafanıza göre ayete uyup uymama lüksüne sahip hissediyorsunuz kendinizi Oruç tutmuyorsunuz. ramazanda sizlere farz değilmiş. Namazı hz ali sizin yerinize kılıyormuş. farz üstünüzden düşmüş eyvallah ancak bunları islamiyet diye bizlere empoze etmeye çalışmayın arkadaşım lütfen.
- +1 yıl
@Agresifentellektüel sana kimse bişey empoze etmeye çalışmıyor, Cemevine eğlence amaçlı kimse gitmiyor bana örnek verdiğin hadis bikere şaçma oluyor, ibadet ediyoruz namaz kılıyoruz kuranda yazdığı gibi, kuran okumak suçmu sünni lerde def ile ney ile zikir yokmu, sana nesini kuranda açıklayayım ibadet etme esaslarını mı ne öğrenmek istiyon, hz. Ali bizim yerimize namaz kılmış buda senin gibi aleviliği karalamaya çalışan bir görüşün uydurması, aleviliği öğrenmek istiyorsan güzel ahlakı öğren, insana hakaretin allaha hakaret olduğunu bil yeterli benim için bize bunları hz. muhammed soyu yani 12 imamlar öğretti, Emeviler in baskısı altında kalıp öğrenmedik, eakidende Bayan insandı Türklerde şimdide, arap Emevi kültürünün ürünü olan bayanı insan dışı sadece üreme çocuk büyütme objesi görmedik ve bu sizin ayıbınız
- +1 yıl
Onu bir geçeceksin bizlere yani müslümanlara empozeden bahsediyorum daha doğrusu dış dünyaya islamiyeti bu şekilde gösteriyorsunuz. Namazın nasıl kılındığı kuranın hangi ayetinde yazıyor arkadaşım? bana söyle hele sen. istersen 200 milyon defa oku o kuranda o namazın nasıl kılındığı abdestin nasıl alındığı yazmıyor. sonra hadislere bakacak olursan orada yazıyor evet. Ancak buradada şu durum gibi bir durum ortaya çıkıyor Peygamber efendımız buyuruyor ya Sizlere şu dağın arkasında bir düşman var desem inanırmısınız? sonra halk ta diyor evet O zaman Benım peygamber olduğuma da inanın dediklerinde iman etmıyor çoğu senın yaptığın olayda bu hadise inanmıyorsun ama namazı kılmak için hadis kaynaklarına bakıyorsun :D
- +1 yıl
Kuranı oku önce ayeti hatırlamıyorum şu an yoldayım, bir ayette rüku ve secde edin der bir başka ayet, tehlike anında yürüyerek, ya da deve üstünde kılabilirsin der, şekilden bahsetmez, ha arap cografyasına bakarsan ateşe tapanlar da o şekilde namaz kılıyordu ya da zerdüstler ve İslam dışı birçok grup, araplarda olan tapınma biçimi ni, dine alet etme lütfen o şekil yapabilirsin yeterki allahı hisset ama bir şekil olacak dersen devenin üstünde kılamazsın, Avrupayı şekille değil insanlığımızla tanıtabiliriz müslümanlığı, çok şükür alevilerde, ırkçı çok azdır, kadın erkek kadar değerlidir, okuma yazma oranı çok yüksektir, dürüstlük fazladır, hırsızlıkta çok azdır, ve dini açıdan kimseyi kimseden üstün görmezler, ibadetinden dolayı baskıda yapmazlar dışlamaxlarda, alevi toplumunu araştır önce namaz şekli tutmuyor diye allah adına küfür etme
- +1 yıl
Benim ağzımdan küfür çıkmadı Öncelikle Namazın Şekli Olan Secdelerin Diğer Sözde Dinlerde de Olması çok normal Çünkü Adem peygamberimizden Beri Bu Şekil vardı. Peygamber efendimize Cebrail aleyhisselam Namazın nasıl kılındığını gösterdiğine göre Diğer Peygamberlere de göstermiş olması muhtemel. Kuranı elimden geldiği kadarı ile Mealen okumaya çalışıyorum Tefsirlerine de göz atmak istiyorum ayrıca dilimin döndüğünce de Dikkatli bir şekilde okumaya riya gösteriyorum. Ancak Hadisleri inkara giderseniz Korkarım doğruyu göremeyeceksiniz benim şu an şarjım bitiyor. Cevap yazarım geçte olsa namaz kılın abdest alın diyor kuran ama nasıl yapılacağını yazmıyor hadisler bunu açıklıyor şimdi allahın farz kılmış olduğu bir ameli uygulamak için bir kimsenin neleri not aldığına bakıyorsun ancak aynı kimsenin kaleme almış olduğu hatta birden fazla kimsenin aynı şeyleri kaleme aldığı hadisleri inkar ediyorsun Riyakarlık olmuyor mu bu?
- +1 yıl
@AgresifEntellektüel Ben şimdi sana camide sapkın şeyler yapıyor islam alemini Avrupaya rezil ediyor desem ne hissedersin, küfür algılarsın, lütfen deme insana saygın yoksada allaha olsun, arap cografyasında olan bir ibadet, ateşe tapanlarda bile aynı ibadet şekli kullanılıyor, ve onlara Cebrail öğretmedi, islamiyetten öncede aynı şekil vardı çünkü, bu Cebrail hadisine cevap tı ve o hadislere inanmıyorum, tüm dünyada yaygın olması gerekirdi ama değil, ama adem peygamber den beri birtek Araplar kültürüne sahip çıktı diyorsan bişey diyemem, ama allaha ibadetin şekli yoktur, allah isteseydi bukadar önemli bişeyi ayet olarak kurana gönderirdi, hadis diye ortalıkta bırakmazdı, kuranda belli şekillerden bahsetmiş allaha bunları yapın diye, secde ve rüku, sadece bunlar belirtilmiş ve insanı özgür bırakmış, şekilde belirtmemiş, sadece hadis üzerinden çalğı günahtır, bizim şeklimiz dışında ibadet etmek günahtır, cami olmayan yerde ibadet etmek günah olsaydı, allah ayetlerle kurana gönderirdi,
- +1 yıl
seninle ortak noktada buluşamayacağız yaptığınız şey islam dışı diyorum sen hayır diyorsun ben ak diyorum sen kara en doğrusunu Hesap gününde göreceğiz Hadi bakalım.
- +1 yıl
kimin ne hesap vereeceğini o zaman göreceğiz erken konuşma bence
- +1 yıl
@AgresifEntellektüel Allaha gönülden ibadet edip etmediğimi allah bilir, yarattığı canlılara hoşgörü ile yaklaşıp yaklaşmadığımı allah bilir, şekli dini dili ırkı ibadeti ile ayrım yapıp horgörüp görmediğimi allah bilir, korku birtek allahı üzmekten gelir, ha şunuda söyliyeyim allah bana cehenneme gideceksin derse bu benim için şereftir sevinerek yanarım, o günden korkum yoktur, büyük konuşacak halim de yoktur sadece merak ediyorum
- +1 yıl
Hadi bakalım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKapatacaksın kafanı bu yüzden yanında bişiler götür çok dar giyme dakikalarca diz üstüne oturacaksın uyuşursun yeminlen :) sonracığıma lokma götürecek misin bilmem ama dağıtılan lokmaları al bol bol dualar et zaten gerisini orada onlar yapıyorlar dedeler falan
not: sık sık git aksatma Allah yolunu açık etsin00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
İnsanlar saldırmış baya aleviler ikiye ayrılır. Hz. aliyi peygamber gibi görenler ve hz. alinin yolundan gidenler bu bayanda ikinci secenekteki birisi yaptığı günah ya da ayıp değil. Sn dinleme bacım bunlar birsey bilmeden konusuyolar
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen tanımıyorlar çünkü
- +1 yıl
Yolda kapalı namazlı abdestli biri gorseler hemen sunni sanarlar ama o kisinin koyu bir alevi olabilecegini asla dusunemezler cunku onlara gore aleviler ickisi olan namaz kilmayan hatta kafir insanlardır ve bunları dusunenler 5 vakiti kilmaya aciz kisilerin olmasida ayri bir ironi :d
+1 yılla böyle saçma sapan mekanlara gitmeyin ya da gidin ne gibi saçmalıklar var görün ibadet haricinde ne arasan yapılıyor neredeyse
441 Yorumla- +1 yıl
ahlaksızlıktan bahsetmedim ki? müzik enstrümanlar var bunun ibadette ki rolü nedir? tamamen Keyfi Şeylerin yapıldığı bunuda adetler ve din ile harmanlamaya çalışılmış bir platform oluşturmuşlar yalnış efendim.
- +1 yıl
www.google.com.tr/url islamiyet bunun neresinde @Cmela?
- +1 yıl
ben Hz aliyi Seviyorum Ehli beytin ve sehabilerin Allah dostlarının hepsini seviyorum burada konuşulan şey Cem evinin Gereksizliği Camide ibadet etmek varken Camilere gitmeyip CemEvi yani toplantı evine gitmenin mantığını açıklarmısın sayın @Cmela? Birde Merak ediyorum hangi mezhebe göre Namazını kılıyorsun? Alevilik diye bir meshep yok Şia yım dersende onlar 3 vakit kılıyor?
- +1 yıl
Benim annem alevi babam sunni ve ben arapca okuma yazmayi annemden ogrendim. ben insanlara saygi duyuyorum ve duyulmasi gerektigine inanıyorum. ayrıca gereksiz ya da gerekli insanlar bu inancla huzur buluuodur niye saygi duymayasin. sen kimsinki insanlari ayiracak ya da siniflandiracak ya da ibadet sekkilleriyle yargiliycak be ben buna kizdim yorum yaptim
- +1 yıl
ortada ibadet adı altında boş eylence dönüyor neresi ibadet be bunun? sen geçmiş birde aleviyim diyorsun alevilik bir mezhep değildir. 5 vakit namaz kılıyorum diyorsun söyle bana hangi mezhebe göre namazını kılıyorsun. Şia mısın? Ehli sünnet mi Ehli sünnetsen buradaki yapılan olayları Normal karşılayamazsın yok böyle bir saçmalık Tamam toplansınlar insanlar ancak.'' biz burada islami bir ibadet yapıyoruz ''diyemezler @Cmela
- +1 yıl
Bir hadis vardir uzunca sana yazmak isterdim ama cok uzunca neyse bence sadece insanlikla ilgilenin insanmi degilmi ona bakin alevisi sunnisi yahudsi... vs onemli olan insan olup bocege bile saygi duymak ben bunu ogrendim bunu bilirim ben namaz kilmisim ya da gitmisim cem evine oynamis saz calmisim kime ne senmi ahirette yerime hesap verecksin biraz insan olmayi hak yememeyi yalan soylememyi yardım etmeyi ogrensek yeter
- +1 yıl
benım sorularıma cevap verilmiyor burada dedikleriniz ile konu çok uzak bir yerde birleşiyor aşağıda yazdığınız gibi cem evinde saz çalınıp oynana bilir bu günahı islamiyetin bir parçası olarak göstermeyin diyorum gösterilmesin diyorum yalnış mı sorularıma cevap verin lütfen bu ve bundan öncekiler için @Cmela
- +1 yıl
Alevi değilim ama Alevileri Türk milletinden ayırmaya çalışan zihniyeti lanetliyorum, Aleviler bu zihniyet yüzünden köklerine yabancılaşacak, zamanında Yavuz Sultan Selimle bir olup atalarını kesen kürtlere bile daha yakın hissediyorlar kendilerini, yazıktır. Ne olursa olsun, ben Alevilerin ari soylarının karşısında saygıyla eğiliyor, ''Türk'üm..'' diyen herkesi de saygıya davet ediyorum.
- +1 yıl
@serdarGnç Burada Malesef alevileri ötekileştirmiyorum Aleviler kendi Çıkarları doğrultusunda Haraket edip kendilerini Topluma açmıyorlar CEM=Toplantı demektir Cuma ile aynı kökten. Yapılacak eylemler İslamidir islamda vardır ya da bu böyledir denilip Müslümanlığı karalıyorlar Hiç Bir Müslüman mescidinde Çalgı saz eşliğinde Kadın erkek karışık oturulup yöresel oyunlar oynanabilir mi? ben buna karşıyım Yerim türküde kürdü de çerkezide ve diyer Irkları.. bunlar 2. planda olan şeyler. benim bu olgularla pek bir problemim yok. problemim islamda olmayan olguları sanki islamda varmış gibi Empoze edilmesidir. Örneğin karşı komşum ramazanda oruç tutuyoruz kadın bize farz değil işiniz zor diyor böyle birşey olabilir mi?
- +1 yıl
Öncelik islamiyet çerçevesinde burada bunu vurguluyorum sadece yalnış anlaşılma olmasın. Bir birey için öncelik soydaşın değil din daşında dır sonra eğer soydaşın senınle aynı dine sahipse soydaşın gelir bknz Kürt alim bediüzzaman dan aktarılma Türk Dindar birini Kürt dindar olmayana tercih ederim bknz Hudeybiye antlaşmasını okuyun neler en basından sonuna kadar neler olmuş anlaşmadan önce de sonra da
- +1 yıl
@serdarGnç
- +1 yıl
umarım daha geniş bir kitle de anlar bunu @keremYlçn kardeşim
- +1 yıl
Şia ile aleviliğide karıştırma tamamen farklı oluşumları, Şia Fars yorumu islamın, hz Muhammedin torunlarını kovalayanlar arap yarım adasında yaşam imkanı vermeyenler sonucu, göç edip orta Asya'da evlenip islamiyeti anlatanlar sayesinde türkler arasına yayıldı hocaahmet Yesevi ler hacı Bektasi veliler ile islamiyet yayıldı, arap kültürünü yayan Türkleri köle olarak kullanan Emevi zihniyeti ile değil
- +1 yıl
Cami ile Mescid aynıdır. arasında Hiçbir Fark yoktur içinde olan olgularında. Mescid=Cami dir. Aşağıda arkadaşlara yazdığım gibi. camilerin içinde sizin o savunduğunuz cem evindeki gibi enstrümanlar yoktur islamın yasaklamış olduğu hiçbir şey içinde uygulanmamaktadır. Peygamber efendimiz Kuba Mescidin de ne var ise bugun camilerde ona aykırı hiçbir durum yoktur. kadınların mahremleri korunmuş perde duvar ya da tente arkasından cemaate katılabiliyorlar. @drgeldi
- +1 yıl
Biz dindaşlarımızın I. Dünya Savaşında neler yaptığını idrak etmiş insanlar olmalıyız @AgresifEntellektüel, Peygamberimizin (S. A. V) gerçek sevdalısı Medine Müdafii Fahrettin Türkkan Paşa'nın kemiklerini sızlatmamamız lazım, o dönemde olanları ve Paşa'nın çektiği cefa ve ızdırabı Nihat Genç'in yazılarında okuyabilirsin. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet bahçeleri olsun, aşkla sevdiği Peygamber Efendimiz (S. A. V) e komşu olur inşallah.
- +1 yıl
Enstrümanlar nerde yasaklanmış, islam nerde yasaklamış, enstrüman kullanıp allaha ibadet, zikir yapanlar yok mu bunlar dinsizmi, Alevilerin imamları başta hazreti ali sonra hazreti Muhammed in torunları yani 12 imamlar, kuranda bunlar için ayet var, ve baskıcı bir rejimden kaçıp bunlar öğrettiler islamiyeti Alevilere, şiilerle karşılaştırma birisi türk Kültürüyle islamiyetin karışımı çünkü , allah isterse cehennemde seve seve yanarım diyen bir yol, alevilerde hurilerle kandırma yoktur, ya da cehennem azabıyla korkutma, dürüstlük te fazladır, hırsızlıkta azdır, birbirinin namusuna bakmada azdır, eline diline beline sahip ol temel felsefelerindendir yani edep li ol, aleviliği tanımadan, Emeviler in yaydığı zihniyetle eleştiriyorsun
- +1 yıl
@drgeldi Başta Hz ali değil Hz muhammed olacak yazmış olduğun cümlede Hz ali fazilet olarak Peygamber efendimizden çok aşağıdadır nitekim o sadece bir sehabi ve cennetle ödüllendirilmiş bir kimsedir Bir nebi değildir karıştırılmaması gerekir ! ayrıca çalgıların haram olduğu ile alakalı yazıları aktarıyorum.
Aletsiz, çalgısız nağmeli sese sima denir. Çalgı aleti ile birlikte olan insan sesine gına [müzik] denir. Gına haramdır. (Dürr-ül mearif)
Lokman sûresinin 6. âyetindeki lehv-el hadis ifadesini âlimler musiki, çalgı aleti olarak bildirmiştir. İbni Mesud hazretleri yemin ederek lehv-el hadis’ten kasıt, çalgı aleti ve musiki olduğunu söylemiştir. (Tefsir-i ibni kesir, Tefsir-i medarik) [İbni Mesud gibi büyük bir zata inanmayan cahillere ne denir ki?] - +1 yıl
Enam suresi ayet meali Dinlerini bir oyuncak ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felâkete dûçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları (günahlar) yüzünden helâke sürüklenmiş kimselerdir. İnkâr ettiklerinden dolayı onlar için kaynar sudan ibaret bir içecek ve elem verici bir azap vardır. Müfessirler Enam suresinin 70. âyetini, (Dinlerini [şarkı ile, musiki ile] oyun ve eğlence haline sokanlardan uzak dur) şeklinde tefsir etmişlerdir.
- +1 yıl
Ayrıca Kuran zaten yapı itibari ile pek güzel Pek hoş bir kitaptır kulağa da hoş gelir Bunu siz şeytan işi olan çalgı ile süslemeye mi çalışıyorsunuz? Kuranın sizin bu sözde güzel olaran Telli Çalgılara ihtiyacı yok.@SerdarGnç @Drgeldi
- +1 yıl
ayrıca Bu cahilliği bırakıpta Tesettür nedir onu bir araştırın kadının ve erkeğin tesettürü nasıl olmalı imiş bir görün. saçma sapan sapıklığınızdan vaz geçin artık
- +1 yıl
Kur'an'ın telli çalgılara ihtiyacı olduğunu ima bile etmedim @AgresifEntellektüel, günahımı alma, benim derdimin ne olduğunu biliyorsun, beğen, beğenme, alkolik bir akraban olsa, ona zulmetseler, korumaz mısın, müsaade mi edersin? Etmezsin, edemezsin, kanındır. Ümmetçilik adına ırkının farklı inançta olan evlatlarını yok sayma, o konu ahirette hesaba çekilecek zaten, şüphen mi var? Şamanını da, hıristiyanını da, Aleviyi de, Sünniyi de kucakla sıkı sıkı, şunu asla unutma, bir gün oldu diyelim, amerika uçak gemisini dayadı izmir'e, sünni olan hiç bir ırk yardımına koşmayacak, kürt kendi devletimi nasıl kurarım derdine düşecek, seninle omuz omuza o beğenmediğin sünni olmayan Türkler çarpışacak.
- +1 yıl
Cem evinde saz çalınırken eğlence amaçlı yapılmıyor, tamamen allaha ibadet amaçlı, mutluluk oluyorsa allahı hissetmeden dolayı, şu an ney, def ve birsürü çalğı çalıp allahı daha iyi hissetmek için yapılan hareketleri, eğlenceyi gibi. gösterip dinden çıkma kabul ediyon, bırak buna allah karar versin ibadet kalp, hissetme işidir çünkü, spor amaçlı yapılmaz, ben imamları saydım sana bunlar islamiyeti türk cografyasına yaydı, hz muhammed ile hz aliyi karşılastırmıyoruz, zaten 12 imamlar demişim peygamber değil, zaten cem evlerinde ya allah ya muhammed ya ali yazar, hz muhammed peygamberdir, imamlarımızda kuranda temizliğinden bahsedilen ehlibeytinden oluşmaktadır, peygamber le kimse imamları karşılastırmadım, alevilik , Türkleri köle yapan insan olarak görmeyen bir İslam anlayışına karşı, orta asyaya kaçmak zorunda kalan hzMuhammedin torunları tarafından öğretilmiştir, ve ehlibeyt düşmanları olduğu için o dönemki Emevi anlayışı na karşı mazlumun yanında olup ali taraftarı adını aldı
- +1 yıl
@serdargnç haklı olabilirsin. yalnış etiket kullanmış olabilirim o etiket @drgeldi ye olacaktı Irkımı hiçe saymıyorum ama Bir yerde 2 sinden birine aynı anda yardım etme imkanım yoksa ben inançlarım gereği müslüman kardeşime yardım etmek durumundayım şöyle ki sen Müslümansın. ve benım aynı anadan aynı babadan olan kardeşim kafir. ben sana daha yakınım Örnekleri hayratüssehabe de var bunların müslümanın itikadının bu yönde olması gerekiyormuş bende bu şekilde hayatımı şekillendirmeye çalışıyorum alkolik akrabama gelince neden onu korumayayım ki ya da alkolik herhangibirini ya da zinakarı buna zulum yapılıyorsa engel olurum. hiçe saymıyorum öncelik din kardeşimindir diyorum sadece
- +1 yıl
@Drgeldi bu senın söylediğin çalgı eşliğinde kuranın süslenmesi okunması allaha karşı daha yakınlık hissedilmesi olayı tamamen şu örneğe çok benziyor Haram para ile Hayır işlenip (ki nasıl işleniyorsa orasıda ayrı) oradaki insanların mutlulukları ile mutlu olman gibi birşey allah ayetlerinde belirtiyor böylesi yapılacak ibadetlerin allah indinde hiçbir kabulü yok kurbanı çalıp kesmekle ne farkı var? haram olan bir yoldan helale ulaşılmaz şeytan sizlere yapmış olduğunuz işleri süslü gösteriyor Allah Hidayeti eksik olanlara da olmayanlarada bol bol hidayet versin diyorum ve konuyu burada kapatalım artık pek konuşabilecek birşey kalmadığını düşünüyorum ancak benımle aynı fikirde değilseniz kapatmak konusunda Allah güç kuvvet verdikçe buraya post gireceğim.
- +1 yıl
Umarım devletimizin var olan huzur ve güven ortamı bozulmaz da hissettiğin gibi yaşamaya devam eder, kendini sorgulamak zorunda kalmazsın @AgresifEntellektüel. 12 ay boyunca çatışıp şans eseri hayatta kalan bir insan olarak benim bu konulara bakış açım çok farklı, Allah kimseyi o şekilde sınamasın, ama sanırım öyle bir durumda senin işin epey zor. Aylarca Alevi bir genç ile badilik yaptım, bu gün hayattaysam bunu biraz da O'na borçluyum, gerçi ''Gel İzmir'e, bana faydan olur, beraber çalışalım, sana bir de kız bulur evlendiririz..'' dediğimde beni fena terslemişti ama, olsun, canı sağolsun.
- +1 yıl
@serdarGnç dualarınıza sadece amin diyebiliyorum. sahabe Hayatını bu şekilde yaşamış. Bu olay çok garip gelsene Peygamber efendimizi canımızdan fazla sevmemiz gerektiği ya da ailemizden fazla sevmemiz gerektiği gibi birşey anlatabiliyormuyum her müslümanın itikadının bu yönde olması gerekiyormuş.
- +1 yıl
Sen Peygamberimize (S. A. V) sevgimden mi bahsediyorsun @AgresifEntellektüel, ben O'nu sevenin bile yoluna kurban olayım;
“Unuttuk İlhan'ı, Kara Oğuz'u,
İşledik seni göz bebeğimize.
Bağışla ey şefî kusurumuzu,
Bin küsur senelik emeğimize.
Nedense kimseler dinlemez eyvah!
O kadar saf olan dileğimizi.
Bir ümmî isen de Ya Resûlullah,
Ancak sen okursun yüreğimizi.
Yapamaz Ertuğrul evladı sensiz,
Can verir, Canan’ı (s. a. v.) veremez Türkler.
Ebedi hadim'ul haremeyniniz,
Ölsek de Ravza’nı ruhumuz bekler.” - +1 yıl
Ortada bir problem yok o zaman anlaşıldıysam doğru bir şekilde yeterli benim için.
- +1 yıl
@SerdarGnç
etiketlemeyi unuttum - +1 yıl
Anlaşıldın da anlaşamadık @AgresifEntellektüel, ben diyorum ki inançlarını hakkını vererek, hissettiğin gibi yaşa ama uyanıklığı da elden bırakma, ümmetim dediğin adam arkandan saldırır da seni yine inancını beğenmediğin soydaşın kollar. O şiiri kim, nerede okumuş biliyor musun? O zamanki İslam Halifesinin Ravza-ı Mutahhara’nın anahtarını İngilizler'e vermesi yönündeki emri alınca Peygamberimiz (S. A. V) kabrine ziyarete giden Fahrettin Paşa'ya refakat eden Teğmen İdris bey. Fahrettin Paşa dendi mi duracaksın, 31 ay boyunca askerleri ile bir arada açlıkla, susuzlukla, ümmetimiz dediğimiz arapların kahpece baskınlarıyla mücadele etmiş, aylarca askerleriyle bir arada yokluktan çekirge yakalayıp yiyerek hayatta kalmaya çalışmış, onca yokluğa, sözde halifenin baskısına rağmen başını hep dik tutmuş, Medine'nin anahtarını İngiliz'e teslim etmemiş mübarek bir adamdır.
- +1 yıl
eywallah sağol bilgi için. @SerdarGnç
- +1 yıl
.. son olarak.. Topkapı Sarayına gidip Mukaddes Emanetler'e bakıp Peygamberimiz (S. A. V) ı anarken bu büyük Türk'e de bir Fatiha okumayı ihmal etme, o emanetlerin 95 parçasını binbir güçlükle Şerif Hüseyin'in yağmasından kurtaran ve senin görmeni sağlayan da rahmetli Ömer Fahrettin Türkkan Paşa'dır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Sevgi ve muhabbetle, esen kal.
- +1 yıl
Senin Saçma Dediğin Yerde Anenj Yatırip ++++++ bindigin arabayı S+++ Fakir geldin Fakir Si++++ git
- +1 yıl
Bu yorumda hakaret var. Saygı duymuyorsan yorum yapma. Bilmediğin konuda atıp tutma. Zaten senin gibi bir emevi zihniyetini oraya almazlar. Sırf şekline göre içinde yüzlerce kez Allah geçen bir ibadeti yargılıyorsan sen ne insan dostusun, nede Allah dostusun. Sana Cem ibadeti dersi vermeyeceğim. Değmezsin çünkü. Allah seni hidayete erdirir ve saygı duymasını da öğretir umarım.
Kadınların kısmında oturur dedenin duasına eşlik edersin cem yapılır sende seyirci olarak o mekanda eşlik edersin. Dua ile de biter.
26 Yorumla
Soran+1 yılpeki giyim kuşam nasıl olmalı
Soran+1 yılZaten kapaliyim
Soran+1 yılSunnilik ne sen anlat bakim
Gir içeri selam ver muhabbet et ne yapıcan başka, özel giriş mi var
00 Yorumlakardeş sen bakma bu yobazlara küçüklükten öyle öğretilmişler sallıyolar bende aleviyim ama camiye gidiyorum git derim dualar okunuyo ve zikir yapılıyo
60 Yorumlaben sunniyim ancak oturdugum yerde cemevi var hep onunden geciyorum gitmek cok istiyorum ama cok cekiniyorum. Hz. Aliyi de onu seveni de cok severim. eger gittiyseniz bana biraz deneyimlerinizi anlatir misinuz bende gitmeyi dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yıl* :D gitmeyin suralara yav alevilik ney bilmeden ne derlerse yapıyonuz mk
215 Yorumla
Soran+1 yılsanane ne l*n
- +1 yıl
O kiligin ney öyle Kamil :-D
- +1 yıl
@Jesuscasus bende gülüyom la ona :D
- +1 yıl
la soru soran beyinsiz istiyosan git ama ehli sünnet ve hak bir yol değil haberin olsun ve bide alevilik ney bana bunun cevabını ver :D
- +1 yıl
Sen misin o fotodaki
Soran+1 yılbende sunniyim ve sunnilerden nefret ediyorum
- +1 yıl
evet @Jesuscasus
- +1 yıl
Niye nefret ediyon. Nerene ne soktular bu sünniler. Anlat bakalim.
Soran+1 yıl@Jesuscasus l*n bana değil ama alevilerin sana soktuğu belli
- +1 yıl
ya genç alevilik ney bana söylermisin allah aşkına :D
- +1 yıl
Alevi değilim ama Alevileri Türk milletinden ayırmaya çalışan zihniyeti lanetliyorum, Aleviler bu zihniyet yüzünden köklerine yabancılaşacak, zamanında Yavuz Sultan Selimle bir olup atalarını kesen kürtlere bile daha yakın hissediyorlar kendilerini, yazıktır. Ne olursa olsun, ben Alevilerin ari soylarının karşısında saygıyla eğiliyor, ''Türk'üm..'' diyen herkesi de saygıya davet ediyorum.
- +1 yıl
@serdarGnç sultan selimin tarihini iyi arastr oku sana bu uzun meseleyi burada anlatamam bunu geciyorum. Alevilik soyu diyon alevilik soy falan değil ve adım gibi eminim ne olduğunu bilmiyorsun sabahtan beri yukarda olursan dedim bana alevilik ne söyleyin diye bir kişi cikip söylemedi :) ne olduğu bilmediniz şeye banazca sarilin bu tutummunuz için size kocaman alkış. dd
- +1 yıl
Alevilik soyu demedim. Devletimizde yaşayan Alevi soydaşlarımız aile kurma konusundaki aşırı hassasiyetlerinden ötürü hiç bir ırkla karışmamıştır ve öz be öz Türk evlatlarıdır. Yavuz Sultan Selim'in Bozok Türkmenleri ile olan husumetini, İran seferi sırasında da bölgedeki kürtlerden oluşan birlikler yardımıyla Kızılbaş tabir edilen Türk evlatlarını infaz ettiğini (infaz ettiğini diyeyim, kesin olmamakla birlikte 30-40 bin Türkmenden bahsediliyor, rakamlar abartılı da olabilir ama 5000 olsa, 1000 olsa, 100 olsa yüreğim yanar..) tarihçiler inkar etmemiş, sen mi ediyorsun? Meşhur Ahmet Türk'ün aşiretinin temeli de işte bu İran seferine dayanır, I. Selim o kürt aşiretini ihya etmiştir.
Kültür & Sanat konusunda 436 cevap paylaştı. Alevilige iyi bakmiyorum. Namaz kilmayanlari cok bir kere :/
23 Yorumla- +1 yıl
Bundan sana-ne?
- +1 yıl
Sen Namaz Kilmayip Düzgün Olanamk Namaz Kılıp 10 yaşındaki Çocuğu Tecavüz Edene Mi İyi bakıyorsun Sen Camiden Çıkıp İnsan yakanami İyi bakıyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılstres yapma ol bol bol şarkı türkü söyleyip dedenizin karşısında dans edersiniz. :D
12 Yorumla
Soran+1 yıloff off
- +1 yıl
Semah Dans Dicek kadar Yarın akılı sen Yere Çömelip Arapca kelimeler Yapmıyoruz Yine sen bilirsin
Su bilip bilmeden otenlere cok ayarim
64 Yorumla
Soran+1 yılötenme?
cemevine gitmek isteyen bir sünni misin?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak mum söndü ye denk gelme götürürler:)))
25 Yorumla
Soran+1 yılsaçmalama!!
Cevap sahibi+1 yılNeden ki?
Soran+1 yıltanımadan konuşma
Cevap sahibi+1 yıl@Lagos yoksa yok dersin olur biter. O.. pu çıcukluğuna gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılSen tanıdın mı?
Kültür & Sanat konusunda 461 cevap paylaştı. Eşarp götür yanında bir de açık giyinme o kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBırakın ya bu boş İşleri
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİzlemeye mi?
011 Yorumla
Soran+1 yılhayır ibadetlerinede katılabilirim
- +1 yıl
cemevinde yapılan şeyler ibadet değil, gelenek görenek, kültürlerinden zikir gibi birşeydir. Siz diyorsanız ki bu bir ibadettir, siz bir din uydurmuşsunuz peygamberide hz. ali. Müslümansanız gidin camiye namaz kılın.
Cevap sahibi+1 yılOraya gittiğinde kızlarla tanışabilirsin onlar sana ne yapman gerektiğini söyler, yanlarında oturur aynını yaparsın...
Soran+1 yılzaten arkadaşım alevi ama o da bilmiyorum ne yapılacağını
Cevap sahibi+1 yılHayatında kuranı eline alıp okumamış kendi ibadetlerini bile yapmaktan aciz beş para etmez insanların sırf din faşistliği yapmak için gelip buralarda din dersi vermesi abesle iştigaldir.
Soran+1 yılFasist değilim kuranda okurum incilde tevratta ama ben farkliliklari tanimayi severim
Cevap sahibi+1 yılSana demedim anlaman gerekirdi kime dediğimi, şu sığıra dedim
Cevap sahibi+1 yılBen ateistim zaten mk cmela aynı şekilde sunniliğe saldırsaydı bir alevi yine tepkimi koyardım s** git şimdi...
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar