Hala bir şeyler hissedebiliyor muyum diye kontrol etmek için sormak istedim. Bakalım yeterince tetikleniyor muyum djssjw Size kolaylaştırmak adına birkaç şık sunuyorum, değerimi bilin;
Kürtaj kadının hakkıdır, neden aranmaksızın fetüs belirli bir büyüklüğe ulaşana kadar yaptırılabilir.
Kürtaj sadece adli olaylarda ve bazı tıbbi gerekliliklerde yapılması gereken bir durumdur.
Kürtajın her türlüsüne karşıyım, kadın her bebeği doğurmak zorunda
Nedenleri ile birlikte yazmayan sitenin arka sorularında sıkıştırılıp sevilecektir!
Kürtaj konusunda fikirleriniz neler, neden öyle düşünüyorsunuz?
Sık sık kürtaj olmak kadının anatomisini bozar, bunun için gebelikten korunmak esas olandır. Sadece bunun için de değil. Fazla çocuk sahibi olmak istemeyen, anneliği babalığı kendine göre görmeyen cinsel birliktelik yaşayan her bireyin gebelikten korunması gerekir ama doğum kontrol yöntemlerine rağmen düşük de olsa gebe kalma durumu söz konusu olabiliyor. Kadın hazır değilse anne olmaya, istemiyorsa, kendisine liman olacak bir erkeği yoksa (çocuğu sadece kadın yapmıyor, bu bakımdan geleceğini de düşünmeli), çocuk bakacak yetiştirecek maddi ve manevi gücü kendilerinde görmüyorlarsa, birbirlerine kanat olamayacaklarsa, anne babalık yolculuğunda üstlerine düşeni yapamayacaklarsa o çocuğu dünyaya getirip de günahına girmesinler diyeceğim ben günaha gireceğim bu ifademle. Yurtlara verilen annesi, babası belli olmayan ya da çocuğa bakmak istemeyen kişiler varsa ortada bu durumda kürtaj en iyi fikir değil mi? Kendine bile bakamayan, sorumsuz ve sorunlu kişilerin ebeveyn olmasındansa kürtaj olmak en iyisi değil mi? Tabiki son çare olmalı olacaksa da. Allah'a inancı olan bir insanım ama maalesef gerektiğinde kürtajı savunuyorum. Eşi kendisini satan bir kadın eşinin akrabasından hamile kalıyor. Kadın da denmez çocuk, yaşı küçük. Kendisine bile bakamıyor, psikolojik durumu iyi değil. Aynı hataları defalarca yapıyor. Evden kaçıyor hep. Böyle bir insanın anne olması ne kadar etik? Kendisini satan eşinin yanına gidiyor ve onunla barışıyor kendi ailesi onu yanına almışken, ortada kalmamışken. Annesi kızının çocuğu aldırmasını istedi ama doğuracak sanırım. Esra Erol'a çıkan Fatma'dan bahsediyorum. Hiçbir çocuk bir kadının ve erkeğin şehvetinin kurbanı olmamalı? Hangi çocuk tecavüz çocuğu olmak ister? Hangi çocuk kendisine bakamayan, bakmayan anne/babanın çocuğu olmak ister? Hangi çocuk mutsuz bir aile ortamında büyümek ister? Hangi çocuk gayrimeşru olmak ister? Hamile olmasına rağmen sigara içen, içmeye devam eden bilinçsiz kişiler var, hamile olmasına rağmen çocuğunun babasından dayak yiyen kişiler var. Bazı şeylerin sonu başından bellidir. Hamileliğine rağmen sigara içen bir kadın ne diye hamile kalır, daha başında belli bu kadının çocuğunu koruyamayacağı. Hamile olmasına rağmen hayatındaki erkekten dayak yiyen kadının durumu daha başından belli, o çocuk o dünyaya gözlerini açtığında şiddetle tanışacak, mutsuz olacak. Herkes anne, baba olmamalı. Herkes layık değil buna. Resmi nikahı olduğu halde başka bir adamdan hamile kalan kadın çocuğunu doğurduğunda ne olacak? O çocuk dünyaya geldiğinde kimin çocuğu olacak? Resmi nikahlı eşinin. Gerçek babasının değil yani. Evlenmeden hamilelik yaşanırsa ve sonrasında adam kadını da dünyaya gelmemiş bebeği de istemezse ne olacak? Çocuğun bir nüfus cüzdanı bile olmayacak? Kendi kökünü bilmeyen, sevilmeden büyüyen çocukların iç dünyası travmalarla dolu olmayacak mı? Günah olsa da Allah beni affetsin gerekli durumlarda kürtaj olunmasından yanayım sonrasının çok daha kötü olmaması için. Halbuki herkes sorumluluk sahibi, fedakar, anne baba olsa herkes olsa kürtaja da gerek kalmazdı. Çocuk bakmak ve onu yetiştirmek adanmışlık ister. Herkesin harcı değildir anne, baba olmak. Korunmadan gebe kalanlar ve günah diye kürtaj olmayanlar, maddi manevi olarak bakamayacakları çocukları büyütüyorlar. Hangisi daha doğru acaba.
Nedensiz kürtaj isteği yoktur, keyfe keder hamile kalınıp keyfe keder iptal edilmez. Korunamaz aldırmak ister, tecavüze uğrar aldırmak ister, kocası tutturur sonradan düştü der aldırmak ister, sakat olacaktır aldırmak ister, korkar aldırmak ister. Neye göre alınacağını kanunlar belirler ki söz konusu bir canlıdır. Ha bana sorarsan, o canlıya sorulmadan dünyaya getirilmesi başlı başına sorun. Her zaman bizim yerimize tercihler yapılmıştır, kürtajı mı sorgulayalım.
Keyfe keder kürtaj diye bir şey yasal yalnız ülkemizde. Hiçbir korunma yöntemi %100 korumaz ayrıca ve bu korunma yöntemleri kadınların istekleri dışında partlerleri tarafından manipüle edilebilir.
Kürtaj kadının hakkı değildir. Eğer tecavüz ya da zorlama bir ilişki yoksa. Çünkü kadının yumurtası tek başına bebek olsaydı her ay olurdu. Erkeğin spermi olduğu için erkeğin de hakkı vardır. Kürtaj yapan kadın öncelikle bebeğin dünya gelme hakkını yer, daha sonra erkeğin hakkını yer. Feminizm adı altında iyice bo*unu çıkardınız.
Bebeğin kadın bedeninde yetiştiğini biliyorum. Dediklerimi çarpıtma. Kendini çok zeki sanıyorsun. Bebeğin kadın bedeninde yetişmesi tamamen ona ait olduğunu mu gösteriyor. O zaman git Allah'a şikayet et bu durumu neden böyleyim diye. Mastürbasyon evet günahtır ama aynı şey değildir. Birinde döllenmiş yumurtadan bahsediyoruz. Diğerinde dışarı atılmış daha fetüs olmamış spermlerden. Sein saçma görüşüne göre. Yarışı kaybeden 300 milyon sperm de cinayet. Ben burada fetüsten bahsediyorum. Senin bedeninde yetişiyor diye senin olmuyor kardeşim zorlanıyorsyn git taşıyıcı anne bul
Kendimi çok zeki sanıyorum çünkü çok zekiyim sjskakaka Mastürbasyon cinayettir derken senin kürtaj konusundaki fikirlerine binayen söylediğimi bile anlamamışsın. Süper skskakala
Fetüs belli bir gelişime kadar canlı olarak sayılmıyor ve o kadının bedeninde yani karar kadınındır ancak erkeğe de sorulması gerekir diye düşünüyorum ama tecavüz çocuğu veya kadının sağlığını tetikleyecek bir durum söz konusuysa sadece kadının kararı olmalı erkek eş karar sahibi olmamalıdır.
Kişinin kendi hürriyetine bırakılmalı diye düşünüyorum. Günahını sevabını kişinin kendisi belirler. Burada bence tüm sorumluluk kadına yükleniyor gibi. Aldırsa dert, aldırmasa dert.
Kürtaj bir öldürme şeklidir ve bu nedenle çok büyük bir insanlık suçudur bana kalsa. Kürtaj cinayettir ve masum, çaresiz, doğmamış bebeklerin öldürülmesidir. Öldürmenin en kötü şeklidir ve yasaklanmalıdır.
Bakmak istemeyeceği kadınlar demek... Ne kadar narsistçe. Ebeveyn olmasalardı o zaman doğurmadan önce tekrardan düşünselerdi. Hastalıklı düşünceleriniz takdire şayan gerçekten.
Kürtaj zaten doğurmadan önce tekrar düşünmek demek kelimenin tam anlamıyla sjskakkaakak Yetersiz etik anlayışlarınızla oluşturduğunuz basmakalıp düşünceleriniz böyle ilk soruda patlıyor sonra lol
İlişkiye girilmeden önce de karar alınabilirdi. Bilirsin ki çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk ister. Bunu idrak edecek bir ebeveynin akılları bile yoksa en azından destek kuruluşları var. Benim en azından etik anlayışım vicdana dayalı ya sizinkine ne demeli? Kürtaj madem doğurmadan önce tekrar düşünmek ise (ki sizin kürtajı meşru kılması için uydurduğunuz aklı mantığı olmayan bir literatür LMAO), ilişkiye girmeden önce de mi düşünemiyordu asgsdghsdfhsfsdg.
Ya kıyamam 🥺🥺🥺 Sen hiçbir şey mi bilmiyorsun korunma yöntemleriyle ilgili djskskk Ay öğreteyim sana, rahim içi araçlar da dahil hiçbir korunma yöntemi %100 koruma sağlamaz. Kadının isteği dışında partnerleri korunma yöntemlerini manipüle edebilir. Prezervatif delmek/çıkarmak gibi.
Ayrıca fetüs aldırmayı pazardan iki kilo elma almak sandığın da o kadar belli ki, bir kere daha kıyamamm. Küretaj kadının rahim içinin tamamen kazınmasıdır. Zaten kelime anlamı da buradan gelir, küremekten. Oldukça ağrılı bir işlemdir. Kanser riskini arttırır. İlerleyen gebeliklerin başarısını etkiler. Yani kimse senin sadece filmlerde gördüğüm gibi “Aman korunmayalım, bir şey olursa aldırırız.” demiyor kuzucuk.
Bu çok iyi bir soru ve sık sık geliyor. Bir erkeğin prezervatif gibi içine boşaldığı ve kadının hamile kaldığı doğrudur, ancak "korunamayacağı" doğru değildir.
Kürtajın doğru olmamasının ilk nedeni, kürtajın bir insanı öldürmesi, cinayet gibi.
İkinci neden, kürtajın çocuk olabilecek bir insanı öldürmesidir.
Üçüncüsü, tesadüfi bir hamilelik ile kürtaj arasında ahlaki bir fark vardır; bu, ilkinin kadının kontrol edemediği bir şey, ikincisinin ise kadının kontrol ettiği bir şeydir.
Dördüncü sebep ise, kaza sonucu hamilelik durumunda hem bebek hem de anne masumdur.
Beşincisi, kadının masum olduğu kadar da çocuk da masumdur. Ancak doğum kontrol hapı başarılı olmasa bile kürtaja neden karşı çıktığımı anlatayım. Öyle olduğuna inanıyorum. Birkaç sebep var. Birincisi, kürtaj bir insan hayatının doğrudan sonlandırılmasıdır. İnsan, ömrü ne kadar küçük olursa olsun, öldüğünde insan olmaktan vazgeçmez. İkincisi, kürtaj prosedüründe embriyo, parçalanarak ve ezilerek veya rahimden çıkarılarak yok edilir. Embriyonun, hayatta ne kadar küçük olursa olsun, insandan başka bir şey olarak ele alınması için hiçbir neden yoktur. Üçüncüsü, rahatlık, para için veya tecavüz durumunda masum bir insanın canını almak her zaman ahlaki olarak yanlıştır.
Kürtaj haktır. Ama sadece kadının değil hamile kadının hem de partnerinin ortak kararı olmalı aksi halde yasak olmalı kürtaj yasak olduğu durumlarda zorla doğan çocuk her türlü psikolojik şiddet ve baskı görecektir.
Ortada baba yok ama sen bi baba bulacaksın öyle kğrtaj yapacağız diyorsun. Çünkü çok eminmiş gibi bir fikri savunurken en kocaman açığını bile göremiyorsun fikrinin. Teşekkürler bu altı aşırı dolu harika fikrinden dolayı
Kaşarlar deli değildir. Yaptıklarının ve bunların sonuçlarının Tamamen farkındadırlar. Ben de fikrimin farkındayım. bazen gereksiz yaratıcılık peşindesiniz belki de sizin gördüğünüz o açık sizin en büyük açığınızdır. Çünkü göremiyorsunuzdur. doğmamış çocuğa zulme dayanamam. En azından diyorum etik olsun iki tane anne ve babanın ortak kararı olsun. Her neyse ben kendime özgü bir şekilde doğruyu söyledim. Sen de kendine özgü bir şekilde boş yapmaya devam edebilirsin.
Çok eşli hamile bir kadın olmak cinsellik yaşamak mı? Sağ gericiler eksikti bir de siz sol gericiler çıktı. Mevzuyu iltihap oluşmuş bir beyin gibi kavramayı bıraksanız güzel olacak. Kendi kafandan çıkamıyorken, başkasıyla olmak epey zordur.
Çocuk hayat noktasına geldi ise ve anneye sağlık problemleri yaşamayacak bir durumda ise kürtaja karşıyım. Anneye zarar verecek ise her durumda anneyi kurtarmak adına bebekten vazgeçilmeli diye düşünüyorum.
Evli olmayan kadın 10. haftaya kadar sadece kendi rızası ile, evli kadın kocası ve kendisinin rızası ile 10. haftaya kadar. Tecavüz gibi adli olaylarda 20. haftaya kadar kürtaj haktır.
Hatta kadının kürtaj isteyip kocasının istememesi boşanma sebebi olup boşandıktan sonra kadın uygun haftalar içerisinde kürtaj yaptırabilir.
2827 No’lu Nüfus Planlaması Yasası, ben akademik olarak bunun eğitimini alıyorum lol