Yaratan Kuran’da her şeyi güzelce anlatmış işte neden böyle beyin bulandıran sorular soruyorsunuz hayır secde et sonsuzluk vereyim diyor daha ne istiyorsunuz anlamıyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hata derken? Müslüman mısın bilmiyorum eğer öyleysen kullandığın kelimelere dikkat et. Soruna gelirsek, sence Allah onları yarattığında bunu yapacaklarını bilmiyor muydu?
Ha bir de Allah neden yarattı falan demişsin insan istediği her şeyi elinde imkan varsa yapar eder, koskoca kainatın yaratıcısı bizi neden yarattı diye sorgulamak bana saçma geliyor istedi ve yarattı yani sorunun cevabı aslında bu kadar basit...
Ama şunu söyleyeyim, bazı konular yaratıcının iradesine kalmıştır ve sorgulanmazlar, sorgulanmazlardan kasıt da "sen bu tür sorular soramazsın" değil, bu konu için de olabilir belki bilmiyorum fakat Allah'ın bu şekilde yaratması tamamiyle kendi iradesi ve isteği ile ilgilidir diye düşünüyorum
Ben de şöyle düşünüyorum. Diğer kutsal kitapları inceleyip hikayeyi birleştirdiğin zaman, Adem ve Havvayı yaratan tanrı, öyle her şeyi bilen gücü yeten bir tanrı değil. Adem ve Havva hikayesi ilk tevratta geçiyor.
Daha kendi yarattığından haberi olmayan bir tanrıya inanmam knk
Fakat tanrı her şeyi bilir, her şeyi bilen bir tanrının her şeyini sorgulayamazsın knk, bazen ailelerimiz bize o çocukla görüşme, şunu yapma bunu yapma gibi şeyler derler biz ilk zamanlar anlamayız ama uzun süreli olduğunda yararını görürüz gibi gibi tabii örnekler çoğaltılabilir.
Bu konu bence inanmamaya sebebiyet verebilecek bir konu değil, daha tutarlı konular üzerinde çalışmalısın bence
Bu aslında kaderle ilgili bir şey, kaderin ne olduğunu bilmeden Tanrı hata yaptı demen saçma. Galiba şöyle bir şey, biz iyi ya da kötü bir şeyi seçtiğimizde o zaten kadermizdi, yine de biz seçtik en nihayetinde. Bu sadece bir tahmin.
ben gel özele tanışalım demiyorum farkındaysan. kaldı ki kadın mıyım erkek miyim bilmiyorsun bile. bana din üzerinden saçma sapan fetva verip ahkam keseceğine kendine dön bak
ben erkeksem etrafta kadın kıyafetleriyle gezmiyorum burası sanal dünya adı üstüne her şey sanal yani gerçek dünyadan bağımsız apayrı. önce bunu idrak edebil sonra kafa kesersin afganlar gibi
O zamanda Tanrı yarattığı varlığın iyi veya kötü olduğunu bilemez miydi? Ve neden cehennemde acı çeksinler diye kötücül varlıklar yaratsın ki bu onun saf iyi olmasına ters diye düşünüyorum.
İslamiyet kapsamında konuştuğumuzu düşünerek şu ayeti bırakayım: "Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." (Araf 179)
Böyle bir seçenek en baştan sunmayabilirdi. Ki sunmadı da zaten. Tamamını kendisi yaratıyor, yasak elmayı yiyecek bir canlı yaratıyor yani. Sonra yasak elmayı yedi diye ceza veriyor :d
Bu şunun gibi bir şey. Bir tane pitbull üretip bir kümese atıp tavuk yedin diye cezalandırmak.
Bak bu mantığı devam ettir , o zaman bizi direk cennet ve cehenneme koyması lazım Allah (c. c) bunun a bir sürü cevabı var. Biraz da araştır böyle mantık kırıntılarıyla da hata falan deme komik bile olmuyosun.
Nasıl sebep sonuç ilişkisi oluyor? Sebep sonuç ilişkisi için bir olayın zıttının mümkün olması gerekir. Bir şeyi yaparsan olur, yapmazsan olmaz. Ama Allah zaten yapacaklarını biliyordu. Diğer ihtimal sıfırlanıyor.
Ortada bir sebep yokken dünyaya göndermesi başka. O sebebi ortaya koyarak göndermesi başka anladın mı? Direkt dünyaya yollasa neden yolladı diye sorulur. Şimdi sorarsan sebebi zaten belli.
Cennette göndermiyor zaten. Rivayet o dur ki Adem ve Havvayı ortada yaratıyor zaten, sonra melekler ve şeytandan secde etmesini istiyor. Şeytan hariç hepsi yapıyor. Şeytan kendisinin üstün olduğunu dile getiriyor ve Adem ve Havvaya Allahın orada yasak ettiği elmayı yediriyor. Buna karşılık Allaha meydan okuyor insanları senin yolundan çıkaracağım gibi... Allahta dünya gezegenine yollayıp süre veriyor kıyamete kadar. Gelecek nesillerin ibret alması için de bu olay olmuş olabilir. Bizim algılamamız ve irademiz sınırlı her şeyi şu an algılamayız normal insan olarak. Ya ermiş olman lazım ya da öteki tarafta zaten anlarsın neyin ne olduğunu.