Fantastik bir hikâye yazmak istiyorum fakat bu sitede biri bana melek-şeytan kullanma dedi. Sebebini sordum, sebebi İslam'a aykırı olmasıymış. Hatta bana şunu dedi:Diyelim ki sen melekleri cinsiyetli yaptın, senin melekleri cinsiyetli yapman bu böyledir demek olmuyor mu? Yani meleklerin cinsiyetli olduğunu iddia etmek oluyormuş bu. Bana çok saçma geldi. Ona bakarsan bırak fantastiği realist bir hikâye bile yazmamalıyız. Çünkü onu da kurguluyoruz değil mi?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Valla ben iki yıldır sadece yazmak için uğrastığım kitabın mitolojisii oluşturuyorum. Tanrıyı bile 10 kere baştan yaratmışımdır.
O arkadaşa söyle gelsin ben onun yobaz beynine sokarak anlatırım
Takılma böyle şeylere, bizim ülkemizde herkes fetva verir oldu.
Aynen ya, bu konu hakkında haramlıo bildiren bir Ayet yok Kuran'da. Fakat insanlar saçmalıyor böyle.
Senin gönderilerini baktım, biraz takıntılısın sanırım bu konularda, şu dinden çıkarır mı gibisinden.
Feci bir takıntı var bende maalesef 😥
Muhafazakar mısın
Çok dindar biri değilim
Ama dine ilgin var sanırım?
Herkesin inandığı dine ilgisi vardır.
İnandığın dini kimsenin etkisi altında kalmadan, daha doğrusu provakatif söylemlere maruz kalmadan araştırman ve sorgulamanı dilerim.
Teşekkürler.
Melekli şeytanlı şeyler yazma sende doğru söylüyor
Yazmak istiyorum ve yazacağım. Hem nesi doğru bunun? Kuran'da içinde melek-şeytan barındıran hikâye yazamazsınız diye bir ayet yok, hikayemde bak HİKAYEMDE, melekleri cinsiyetli yaparsam, meleklerin cinsiyetli olduğunu mu iddia etmiş oluyorum? Saçmalık!
evet bilinçaltı diye bir şey var mesela Hz Yusuf deyince insanın aklına dizideki adam tasviri gelecek ama bu günahtır anlatabildim mi yani kötü düşüncelere sevk ediyorsa bu günahtır
yazarsan yaz senin hesabın biz sadece uyarmakla mükellefiz
Yahu Hz. Yusuf dediğimizde dizide ki adamın yüzünün aklımıza gelmesinin nesi günah olabilir ya? Onun o olmadığını biliyoruz. Hem bu Kuran'ın neresinde yazıyor?
Günah çünkü İnsanların aklına yerleşiyor dedim ya Hz Yusuf deyince o adamın siması şekli akla geliyor bu edepsizliktir. Bilinçaltına işliyor bu tarz şeyler dediğin de çok tuhaf yani Kuranda bütün gelmiş geçmiş her şeyin ayrıntısı yazmak zorunda mı? böyle bir şey mümkün değil. Mesela Diriliş Ertuğrul dizisindeki Engin Altan Düzyatan'ın da heykelini yaptılar senin mantıkla herkes Ertuğrul Gazinin o olmadığının farkında ama adamın heykelini yapmışlar işte böyle şeyler olmasın diye hoş değil ayrıca Meleklerle Şeytanları mı evlendireceksin cinsiyet ne iş :D
https://www.youtube.com/watch?v=L6PC0IN4l3I bu tarz şeyler sıkıntılı yapmamanı tavsiye ederim ya da farklı şeyler yaz dini motifleri katma
Kuran ayrıntılı bir kitaptır ve her şey yazar orada. Aksini düşünüyorsan lütfen bu yorumuma cevap yazma.
Sen bilirsin ben diyeceğimi dedim yazacaksan bile başka şeyler yaz dini motif katmamanı tavsiye ediyorum. Bak bu resim halen Hz Ali diye anılıyor ama asla bir alakası yok insanlar bu resmi öpüp kutsuyorlar mesela bunu demeye çalışıyorum işte
insanın aklına Hz Ali deyince bu resim geliyor ve insanlar bu resme kutsiyet atfediyorlar sıkıntı bu bilmem anlatabildim mi tercih senin benim tavsiyem dini içerik katmadan bilim kurgu şeyleri yaz
Dini içerik katılarak hikâye yazılmasının dinen bir sakıncası yok aslında ama teşekkür ederim tavsiyen için. Bilim kurgu türleri zaten yazıyorum. Bu arada resmin kutlanması aşırı saçma o konuda haklısın.
Tamam da itikada zarar verebiliyor işte sıkıntısı bu zihnine cinsiyetli melekler yerleşmiş oluyor bu ise sıkıntıya yol açabiliyor. Dini katacaksan faydalı bir şey olmalı imani açıdan böyle şeyler dinimizce sakıncalı ben senin için dedim yoksa beni alakadar etmez günah senin boynuna olur wattpaddan mı yazıyorsun?
Wattpad'a yazmaya başlamadım daha. Hem imanı kuvvetli olan birinin zihnine cinsiyetli melek yerleşse ne olur? Bilmiyor mu onun gerçek olmadığını? Hatta iman kuvvetini bırak çok dindar olmayan biri bile meleklerin cinsiyetli olmadığını bilir. Ben hikâye yazıyorum. Gerçek budur demiyorum. Gerçek hayattaki melekleri cinsiyetli düşünmek, cinsiyetli olduğunu iddia etmek sakıncalı. Kurgusal bir evrende var olan bir meleği cinsiyetli düşünmekten bir şey olmaz.
Resim de bu yüzden günah zaten canlı resmi yapıyorsun onu bir süre sonra kutsallaştırmaya gidiyor iş o yüzden sıkıntı
Resim günah değil ki abi! Off! Şu peygamber sözleri (!) yok mu?
sen bilirsin de o dediğin o kadar basit değil işte. Ateistlerin Allah ile ilgili saçma sapan tasavvurlu soruları nereden geliyor biliyor musun? okudukları kitaplardan çizgi romanlardan izledikleri film ve dizilerden zihne yerleşiyor ve Yaratıcı tasavvuru oluşmuş oluyor Allahı film kitaptaki ilahlara benzetmeye çalışarak tenkit etmelerinin sebebi de bu.
Ateistlerin çoğunu ciddiye bile almıyorum ben. Sende alma. İzlediklerinin dizi-film olduğunu bilmiyorlar mı? O kadar mı canım mı bunlar?
Resim günah canlı resim yapmak caiz değildir
@Perillay
hayır onu demek istemedim diyorum ki izledikleri içeriklerdeki ilah tasavvuru zihinlerine işlediği için Allahı da böyle hayal etmeye çalışıyorlar mesela diyorlar ki Allah kendinden daha büyük bir taş yaratabilir mi halbuki bu Allahın Muhalefetün Lil Havadis sıfatına aykırı ama adam Zihninde oluşan İlah tasavvurunun etkisiyle böyle sorular sorabiliyor anlatabildim mi
Onlar böyle olunca biz kafir ya da günahkâr mı oluyoruz? Hem canlı resmi yapmak nasıl caiz değil? Uydurma rivayetleri hepsi.
Uydurma değil sahih kaynaklarda geçiyor. Kuranı yazan kişiler (Yazıya aktaranlar) Hadisleri de yazmıştır yani Biri yalansa otomatikman diğerini de yalanlamış oluyorsun.
yok dedigim o değil diyorum ki bu tarz içerikler İnsanın imanına zarar veriyor batıl görüşleri aklına sokmuş oluyor
O onun sorunu. Ben kafir ya da günahkâr olmuyorsam iplemem.
Hiçbir hadis vahiy değildir ayrıca. Hadislerin çoğu Kuran'a terstir. İçinde sahih denilenlerden bile ters olanlar var.
Cevap bu değil ama Hadisi yazan kişilerle Kuranı yazan kişiler de aynı biri uydurmaysa diğerine de uydurma demiş oluyorsun. Hadisler uydurma falan değildir. Hadis bir bakıma Tarih bilimine atıfta bulunur.
Sırf hoşuna gitmiyor diye hadisleri inkar edemezsiniz küçükhanım sizin demenizle uydurma olmuyor bunlar
Ben demiyorum beyefendi, Kuran diyor. İnandığın dinin kitabını oku biraz. Hadisler vahiy DEĞİLDİR, UYDURMADIR.
Sizin gibilerle çok tartıştım ben. Bakalım bu sefer kaç yaş yaşlanacağım tartışırken?
Kuran tam tersi Hadisleri de bildiriyor yani Hadisleri inkar etmiyor Kuran.
Hangi ayet ya da ayetler?
araştır görürsün Ayetlerle hadis delilleri diye www.ihvanlar.net/.../
Allah ve Resulüne itaat ayetleri.. siz sunnilerin inancınızı savunmak için çarpıttığı ayetler.. Allah ve Resulüne ile başlayan ayetlerde kasıt Allah'ın resul ile duyurduğu ayetlerdir.
Rabbimiz! Bize bir RESUL göndermiş olsaydın böylece senin AYETLERİNE tâbi olur ve müminlerden olurduk" [28/Kasas 47]
"Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan onun risaletini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni korur insanlardan. Şüphesiz ki Allah kafirler kavmini hidayete ulaştırmaz." [5/Maide Suresi 67]
www.ihvanlar.net/.../
Okudum abi o yazıyı.
Kanıt gösteriyoruz halen inkar ediyorsunuz daha ne diyek ki size inanmazsan inanma sapık fırkalardan olmuş olursun
Asıl ben sana kanıt gösterdim. Sen hurafelere inanmaya devam et. İyi günler.
Üfff yobaz alarmı. Arkana bakmadan kaç
Kfk4ıdkfnkdşlykeltnf