Kürtler Kurtuluş savaşında yardım etti mi?
etti
etmedi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şehit listesi bu, inceleyip karar verebilirsiniz.
Adana (365), Adıyaman (20), Afyon (425), Ağrı (1), Aksaray (133), Amasya (261), Ankara (913), Antalya (339), Ardahan (22), Artvin (26), Aydın (204), Balıkesir (40), Bartın (143), Bilecik (192), Bayburt (18), Bingöl (3), Bitlis (10), Bolu (541), Burdur (157), Bursa (351), Çanakkale (28), Çankırı (334), Çorum (526), Denizli (541), Diyarbakır (44), Edirne (11), Elazığ (55), Erzincan (40), Erzurum (108), Eskişehir (289), Gaziantep (412), Giresun (324), Gümüşhane (40), Hakkâri (0), Hatay (3), Isparta (293), İçel-Mersin (405), İstanbul (179), İzmir (59), Kahramanmaraş (150), Karaman (182), Kars (13), Kastamonu (758), Kayseri (264), Kırıkkale (114), Kırklareli (8), Kırşehir (171), Kocaeli (203), Konya (780), Kütahya (228), Malatya (33), Manisa (51), Mardin (13), Muğla (208), Muş (5), Nevşehir (216), Niğde (201), Ordu (434), Rize (48), Sakarya (295), Samsun (405), Siirt (3), Sinop (399), Sivas (307), Şanlıurfa (51), Tekirdağ (6), Tokat (340), Trabzon (251), Uşak (25), Van (10), Yozgat (351), Zonguldak (358).
Yani
bartın & zonguldak <3
yani savasmıstır. hiçbir tarih bilgin yok burada birkaç insanın savasmamıstır lafı seni tatmin ediyor ve sen eic seçiyorsun yazı kyazık git biraz araştır oku belki birşeyler ögrenirsinde bu ülkeye senin azıcık bir yararın dokunur
tamamen yalan, doğu cephesinde ermenilere karşı verilen mücadelelere bile katılma sözü veren kürt aşiretleri 1 adam bile göndermemişlerdir kuvai milliyeye, bu şuanda açılım süreci denilen tamamen yalandan ibaret olan bir oy çalma politikasının parçasıdır.
senin ne tarih bilgin var ya gelmiş burada bos bos konuşuyorsun gereksiz saçma bilgilerini kendine sakla
https://i.hizliresim.com/ynPbry.jpg bence siz kendi tarihinizi okuyun
o verdiğin resmin kaynağı nedir bir insan bıu kadar basit olabilir :D
Kardeşim nedir bu kürtlerle alıp veremediğiniz sizin hergün bir başkası soruyo kürtler savaştı mı savaşmadı mı yeter be
O zamanlar size karşı savaşanları bile kardeş kabul edip aranıza aldınızda biz kürtler neden hala gözünüze batıyoruz anlamıyorum
Tarihleri boyunca Türke ihanet eden Türk düşmanlarının Türk devletinin başında oturma çakallığı yapılmasın...
@ErolMuratli puhahahahha kanki iyimisin malazgirte Anadolu'daki türklere yardım eden kürtlerdi
osmanlı-safevi savaşlarında osmanlıya yardım eden kürtlerdi
Rus-osmanlı savaşında Kafkasya cephesinde Ruslara karşı savaşan kürtlerdi
Anadoluda, ırakta v. b yerlerde osmanlıya karşı çıkan isyanlarda osmanlıya yardım eden kürtlerdi
Sarıkamış harekatında ordunun yarısından fazlası kürtü ve ayrıyeten kürtlerde Ruslara karşı savaşmıştı
Kurtuluş savaşında ermeniyi ve fransızı Anadolu'dan atan kürtlerdi ve Atatürk'ün en sevdiği ve en güvendiği insanlardan biri kürt dersimli diyap ağa
He senin şu terör ögütüne gelicek olursak şuanki PKK mesala PKK amacı asla Kürdistan olmadı tek hedefi Türkiye'yi bölmek oldu ve PKK başarılı olursa bunu bilki Kürdistan falan kurulmayacak ama daha kötüsü Suriye gibi bir ülke olucaz
he o kürt dediğin PKK git bak bakalım destek veren ülkeler: Amerika, Fransa, birleşik krallık, Almanya, Rusya gibi ülkeler git PKK ordusu'na bak 1 tane kürt görmezsin
Türkiye'nin başına kürtler değil müttefiğimiz dediğin NATO ve Rusya gibi ülkeler yardım ediyor ama kürt türk birleşirse yenemeyeceğimiz kimse yok tarihtede öyle oldu biraz araştır sonra gel cahil
Ettiler. Bu yüzdende Antep "Gazi", Maraş " Kahraman", Urfa "Şanlı" unvanını aldılar. Güney Cephesinde yaptıklarını da ilkokulda bile anlatıyorlar.
Oranın insanları Türktür kuzum
Nerden biliyorsun?
Antep, Maraş ve Urfanın ezeli Türk topraklarıdır kürt olduğunu nerenizden çıkardınız...
Cevap
48Cevap
en iyi cevabı seçen akıl yoksunu soran. bilgi amaçlı soruyorsun güya. tarih bilen söylesin diyorsun birde utanmadan. bu soruyu neden gizli sordun? yoksa aşık olduğun kürt görmesin diyemi? bu soruda gizlenecek ne var? cinsellik değil itiraf değil. tarih sorusunda neden gizlenilir? bu bile senin kötü niyetinin ispatıdır.
tarihi bilgi isteyene vereyim. doğuda ermenilere karşı savaşan ve ezici üstünlük sağlayan kürtlerdir. bunu milliyetçi tarihçiler bile söylüyor. söylemeselerde ispatlıdır kanıtlıdır. hamidiye alayları vardı siz bilmessiniz alem çocukları. Abdulhamit hanın en güvendiği alaydır. güneydoğuyu düşmana mezar etmiştir hamidiye alayları ve bunlar buradaki kürt ağalarının komutasında kürtlerden oluşan alaylardır. benim anlattığım hikaye değildir devletin arşivlerinde isim isim mevcuttur. benim büyük dedem de bu savaşta şerefiyle onuruyla komutan olarak savaşmış ve gazi olmuştur. fransayı buradan süren kürtlerdir. doğuda ruslara karşı savqaşan yine kürtlerdir. osmanlı devleti milletlerden oluşmuşmuş bir mekanizmaydı ve bu mekanizmanın batıdaki en büyük dişlisi orduydu. doğuda da Kürtlerdi. siz faşistler kendi atalarınza ihanet etmekten kemiklerini sızlatmaktan başka bir iş yapmıyorsunuz. hepiniz güya savaştığınız adamlardan farksız olmuşsunuz. buradaki müslüman kürda düşmanlık besliyorsunuz. hepinizin canı cehenneme. ALLAH biliyor o yeter. eğer ben yalan konuşuyorsam Allah benim belamı versin gün yüzü görmeyeyim. eğer bu en iyi cevap s4eçilen şahıs ve onun gibi düşünenler yalan söylüyorsa ALLAH onların belasını versin gün yüzü görmesinler. hadi hodri meydan bu duama amin deyin. ben diyorum aminnnnn
Kürtler tarihin belgesi ile kürdüstanı kurmak karşılığı ingilizlerin fransizlerin rusların köpeği olmayı üzerine anlaşmışlar, dolayısı bu hainliğin hesabını vermelidirler, en büyük kanıt ise Türk kurtuluş savaşını kazanır kazanmaz kudurmuş köpek gibi hemen isyanlara başladılar ağaları ingilizler onlara kemiği gösterince.
tarih boyunca burada hüküm sdürmüş imparatorlukların himayesinde kalıp köleliği seçmişlerdir sonradan yahudiler kendi çıkarları için buraları izin bak deyip kışkırtmıştır sonradan deffetmek için kullanmıştır kullanıyordurhalen gelişimin tamalamamış pkk yetmeleri TÜRKLER burada 1923den beri vardır diyecek kadar eziktir cahildir blinçsizdir... malesef faydalarından çok zararları dokunuyor ettikleri iyiliklerden fazla zararları dokunmaya başladı amerikanın nekaadr ufak okadar kly lokma politikasıda bizi bölmeye ufaltmaya çalışıyordur dünyada büyük topluluk bırakmak istemiyorlar daha kolay diş söz geçirmek için ve bu oyuna gelenler malesef çokkk bana ihanet eden müslümandan çok zararı dokunmayan kollayan aleviyi hristiyanı ateisti severim bu tür sorular hep sonradan kaldırılıyor geçenlerde zihinsel özürlü birisi 4 üni bitirdiğini iddia ediyordu pkklı malın önde gideni her gizli cinsellik sorusu soranı aynı kişi sanacak kadar cahildi izmirle ilgili bir soruda newyse bu sorununda sonu öyle olaack gibi hassas konular
Hiç yok demek bu vatan için şehit olanlara ayıp olur. Var ama çok çok az. Kurtuluş Savaşı şehit dağılım haritasına bakarsan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan %10'u bile geçmiyor. Evet varlardı ama sadece çok azı. Zaten aşiretleri ne derlerse onları yapıyorlardı. Aşiretlerin neredeyse hepsi sadece isyan çıkartmaya yaradılar bu vatanda.
Puahhahahahaha haritanın gerçekçiliği bile yok biri götten uydurmuş gerçekte 80-100k arası kürt vardı
Trenlerle doğuda batıya gençler getirildiği kitaplarda yazar. En önemli konu kurtuluş dönemi bağımsızlık devlet vaadlerine karşı müslümanlık bağlılığı ile ihanet etmediler. Ama cumhuriyetten sonra devletten vaatlerini alamadılar, haksızlığa , isyanlar başladı, sonra kıyımlar, derken şuanki kürt sorununa kadar tarihi uzun
çok doğru söylemişsin. @Bıkkın48
amamen atmaca kuyruklu yalan, Antep, Maraş ve Urfanın ezeli Türk topraklarıdır kürt olduğunu nerenizden çıkardınız... bir kürt göster bana benim dedem ingilizler ile ya da fransizler ile ya da ruslar ile ya da ermeniler ile çatışır iken şehit olmuş söylesin ,,, ama Türkler ile çatışmada öldü diye binlerce kürt çıkabilir...
katıldılar ama sayıları oldukca azdı yuzde 5 belki.. allahın bıldıgını kulundan saklamaya gelmez osmanlı zamanındada kurtler vatanı seven ınsanlar degıldı, bır kürt ülkesi kurma hevesleri asırlardır var.. yvuz sultan selim bile illallah etmiş cesme yaptırmış ustune sunu yazdırmış..
bu cesmeden it içsin kurt içsin ama kürt içmesin!!
vatanını seven kürtlerin ayagının altına paspas olurum ama vatan haınlerınıde paspas ederim, bızde böyle..
Kürtler tarihte hangi beylik ve devletleri kurdular bir araştır istersen. Gariptir hepsi Türk olarak anlatılır. Ayrı bir Kürt kimliği kullanmaz tarihçiler. Yani savaşmışsa bile savaşmadı diyenler tamamen işin çakallığındalar. Günümüz Kürt olaylarına politik yaklaşmadan başka bir şey değil bu.
ulu türk ırkı medeni soykırıma karşı duracak.. töreli bir oğuz türkü olarak derim ki bunlara kız vrmeyin kızda almayın.. alışverişte yapmayın bunlar iran çingenesidir.. iran kovdu zamanında butarafa kaçtılar siktimin pers halkı.. ezidi güneşi güneşe tapıyolar.. ah bende müslümanım deiyenlerde varda müslümansan git kendi topraklarına orda yaşa dinini..
said nursi'nin kürt olduğunu biliyoruz. olmasaydı sizce doğu bölgesi turkiyenin elindemi olurdu? şimdi ye rusyanın elinde olurdu. kahraman maraş bölgesini kim kurtardı? gaziantep bölgesini? şanlıurfa yı. neden türk bölgelerinde bir kahraman il yokki? kıt düşünüp ayrımcılık yapmayın iki tarafta kardeş. kalleş olan ayrımcılık yapıp laf atanlardır. kurtuluş savaşında kürtler savaşa girmeseydi. bugün kürt bölgesi türkiye yerine rusya olurdu.
Tamamen atmaca kuyruklu yalan, Antep, Maraş ve Urfanın ezeli Türk topraklarıdır kürt olduğunu nerenizden çıkardınız... bir kürt göster bana benim dedem ingilizler ile ya da fransizler ile ya da ruslar ile ya da ermeniler ile çatışır iken şehit olmuş söylesin ,,, ama Türkler ile çatışmada öldü diye binlerce kürt çıkabilir...
Katildilar elbette. İçlerinde çok kani bozuk isyan cikardi İtilaf devletleriyle ortak oldu ermenilerle is birligi yapti ama bir o kadar da has vatan bilinci sevgisi olan kürt cephede dusmana dur dedi
Sorun sadece kendi içlerinde Türkten daha Türkü de var aralarında gavurdan daha gavuru da
Çok basit bir hesap babadan evlada geçtiğine göre mesela içlerinde ne kadar Türk düşmanı PKKli HDPli var ise o kadar haindirler demek doğru olur her halde.
Kızım osman pamukoğlunu aç bak adam diyoki kıskaca Doğu ve Güneydoğu 900 şehit vermiş bunun 600 den fazlası antep antep eskiden full türktür. geriye kalan 300 tanede sadece kürt değil içlerinde araplan vardı yani kısaca kürtler savaş çıktığında bir bok yapmadılar zatwn eskiden dağlarda kalıyorlar. çanakkalede 250 bin şehit verdik kürtlerden 500 kişi ölmedi onlar hain
O yıllarda herkes birdi, şimdi ataları zamanında yardım etti diye bu topraklar bizim diyorlar.
Yardım etse ne olacak, torunları pislik yapıyor şimdi, ha kürt ha ingiliz
ha yahudi ha türk dersem ne diyeceksin bana beyinsiz. empati yoksunu
Sizin kafanizmi guzel lan!! Kurtulustan oncede malazgirtte 20 bin atli kurt asker turklere yardim etti kurtulus savasini turkler kendi basina mi kazandi saniosunuz kendi tarihinizi bile tam bilmiyorsunuz yazik!!
Tabi ki Türkün zaferi Türkün eseridir bunu bilmiyor isen kürtün çakallığı yaptığı Türk düşmanlarına sorabilirsin veya KAYNAKLARINDA OKUYA BİLİRSİN TABİİ Kİ AKLIN BASABİLİYOR İSE...
Doguda ermeni rus isbirligi varken kurtler birlikte mucadele ettiler... evet dostum kurtulus savasinda ozgurlugumuz icin turkiye icin savastilar. birlikte öldük kazandik ve birlikte yasayacagiz... bölücü olmayan kurt kardeslerime selam olsun...
Boş hayaller kurmayalım, bir kürt göster bana benim dedem ingilizler ile ya da fransizler ile ya da ruslar ile ya da ermeniler ile çatışır iken şehit olmuş söylesin ,,, ama Türkler ile çatışmada öldü diye binlerce kürt çıkabilir...
@ErolMuratli puhahahahh tanıdığım çoğu kürtün dedesi şehit oldu ve kaynaklarda bile geçerken senin inkâr ettmen çok cahilce
Çanakkalede verdiğimiz şehitlerin sayısı ve her birinin kökeni bellidir git araştır o zaman görürsün kürtlerin kurtuluş savaşında bize destek vermediğini
Osmanlı kurulumunda bu yana hep türkler savaşmıştır. Geldiğimiz nesli incelerseniz boylarımızın hep Türk boyu olduğunu ve onların askerlerinin savaştığını görürsünüz zaten.
l*n nasil yardım etmedi dersiniz milli mücadelede ilk kurşun nerde sikıldi git de çanakkaledeku mezarlara bak kaçı kurt o zmnlar kurt turk yoktu osmanlı devleti vardı
Alçak Çözüm sürecinde üretilen tamamen atmaca kuyruklu yalan
O zamanlar Türk-kürt yoktu. Türkiyeli vardı, müslüman vardı.
türkiyeli değil anadolulu vardı osmanlılı vardı. türkiyeyi mkamal icat etti kardeş.
C ŞIKKI ETMEDİ. HATTA BİZ TÜRKLERİN YOLUNA KAYA OLMAYA KALKTILAR, LAKİN UFAK Bİ ÇAKIL TAŞI OLMAKLA YETİNEBİLDİLER SADECE. EY VATANPERVER TÜRK, LAZ KARDEŞLERİM BUGÜN MUSUL, KERKÜK BİZDE DEĞİLSE, BU kürdün YÜZÜNDENDİR.
Harp tarihine bakarsan Kürt'lerinde Kurtuluş savaşında oldugunu görebilirsin rahatça.
doğu illerinden az katılım olmuş. Ve isyancı seyiti hatırlatalım. Bu nedenle bir yararları dokunmadı hepsi planlı soysuzu miilek gösterme çabaları.
arkadaşlar o dönemde türk arap kürt yoktu ATAMIZ DİL DİN IRK AYRIMI YAPMAMIŞTIR BİZDENDE BUNU BEKLER HER CEPHEDE MÜSLÜMAN OLARAK YAHUDİLERE KARŞI SAVAŞTIK TÜRK ARAP KÜRT YOKTU SON DÖNEMLERDE ÜLKEMİZ BOZULUYOR VE BU ÇOK ÜZÜCÜ DURUM
Kurtulus savasini yapan osmanlilardir Osmanlilarda boyle bir ayrim yoktu herkes osmanli vatantasi olarak kabul edilirdi cunku osmanli onlarca farkli ulustan olusmustur kurtulus savasinda belki yunanlida savasmisttir arabta kurtte bunu bilemeyiz
Biraz tarih oku olur mu. hamidiye alayları falan :)
O kadar canakkale gecilmez izledin hic kurt figuru gormedin mi
ışıd şu an dağdaki kürtleri öldürüyor zaten g. tleri tutuştu türkler bize yardım etsin çünkü biz size yardım etmiştik diye bahane buldu bunlarda
@yasdas033 sen çok yandaş medyayı takip ediyorsun gereksiz. ben sınıra yakınım ypg işidi vuruyor tc sınırına sıkıştırıyor. tc askerleri işidi içeri alıp diğer taraftan geri bırakıyor kurtarıyor. dün trenlerle silah gitti devlet işid zulmüne yardım ediyor destekliyor. ben buna uzun süre inanmadım ama artık kanıtlandı. işid sadece sivil halka işkence yapıyor. eli silah tutanın karşısında duramıyor.
ettilerse ne olmuş etmedilerse, mevcut zamanda ne gibi değişiklik yapacak? zamanında istiklal mahkemeleri neden kuruldu onu da bir sor/ daha iyisi öğren o zaman o dönemi daha rasyonel anlayabilirsin?
Bir kürt göster bana benim dedem ingilizler ile ya da fransizler ile ya da ruslar ile ya da ermeniler ile çatışır iken şehit olmuş söylesin ,,, ama Türkler ile çatışmada öldü diye binlerce kürt çıkabilir... Düşmanlığı en tepe önceliklerine yerleştirenle toprağını bölüşemezsin ,,,,,,
devleti değil dini seçtiler. din için savastilar. kurdistan için değil. kürt tarihinide çok rastlanan bir olay. helal olsun :)
O zaman ki kurtler yardim etti ve onlar daha iyiydi bunlar it gibi surekli havliyolar
sen çok cahilmişsin. şanlı urfa gazi antep gavur İzmir sence bu şehirlerin hangileri halk olarak savaş mıştır
kürtlerin %2 si katilmiştir digerleri düşmanlarimiz ile anlaşip bize ihanet etmiştir soysuzlardan kardeş olmaz
çanakale savaşında o çevreye yakın olan bölgeler çok şehit verdi en çok balıkesir kürtlerinde doğuda ermenilerle savaştığını okudum
ayrım yapılmaksızın kürtlerde öncü birlikler arasındaydı. Yok diyenler tarihi yalanlamış olur
ir kürt göster bana benim dedem ingilizler ile ya da fransizler ile ya da ruslar ile ya da ermeniler ile çatışır iken şehit olmuş söylesin ,,, ama Türkler ile çatışmada öldü diye binlerce kürt çıkabilir... Düşmanlığı en tepe önceliklerine yerleştirenle toprağını bölüşemezsin ,,,,,,
Dogu cephesinde hep kurt. Ben kurdum. kendi buyuk dedem 4 yil askerlik yapti o donemlerde.
kürt diye bir kavram yoktu o zaman
simdiki gercek kurtler etmistir dedesi ninesi olanlar bilir
su anki kürtlerin bazilari oyle degil tam TERSİ !!!
ettı tabıkı! Sehıtlıklerde gorursun.
Şu anda İşid den Turkıye yı koruyan kım dersın Kürt savascılar.
Hahahahahha
Ez qurbana xudewe bım
@rojinn3 sen burada pisliğe düşmüş bir altın gibi kalıyorsun. değerin eksilmez.
şer şere çı jıne çı mere
Kastamonu. . Canım memleketim. . En fazla şehidi biz vermişiz. ..
ulubatlı hasan diye biri yokmuş haberınız olsun soylemek istedim
Bilmiyom hacı ben savasa katilmadim ettilersede geri aldilar zaten yardimlarini
Irkçılar sarmış burayı pofff
kürtler savasmamıstır diyen alçaktır namussuzdur.
kürtler çerkezler lazlar hepsi yardım etti.
Cesaretin varsa Irkçılığını git onların içinde yap
yiyorsa tabi gelir ağası babası sülalesi gelsin.
okadarını yapmaya g*tü ve a*ı yemez
başka derdin yok mu senn
Anlamadım
Snki savaşa insan savasmasa insan değil bu hep boledir turkler bile kndi arasında ayrilio sen neyin derdndesn git kafanı başka seylre yor herkes insan herkes Allah in kulu
O zamanlar ayrim yapilmiyordu
gö* korkusundandı gö* korkusu tek güçsüz kalacaklardı ya şimdi böyle dönekler nasıl türedi anlayamıyorum..
Dedeme babası ettiler diye anlatmış
etti
arkadaş sitede ne çok kürt varmış
yüz yıllardır beraberiz etmez olurlarmı
Tarih Bilgisi olmayanlar da yardım etti
Kara fatma bizzat kurttur mesela
Tabi ki etti bu ülkeyi sadece türklermi korudu
Evet
Hadi git işine siyasetle alakan yok senin
sokaktaki köpekler düşmanlara havlamış olabilir.
Irkçılık yapmayın
ırkçılığa hayır
Hayır etmedi. ..
Ya yapılan şu oradaki kürt aşiretlerini kandırdık para ve toprak vaad ettik bu mallarda inandı o şekilde bunları kullandık yoksa kesinlikle gelmeyeceklerdi...
* kürtlerın
hele gel bir girelim bir odaya kilitleyelim. bakalım çıkarken kimin ismi değişecek. varmısın l*n köpek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar