30 yaşındaki kadına çöken diyenler ergen küçük görünmeyince kadın çökmüş olmaz çökmek ne ya
Evde kalma lafı neden var?
30 yaşındaki kadına çöken diyenler ergen küçük görünmeyince kadın çökmüş olmaz çökmek ne ya
Kadına en büyük kötülüğü yine kadınlar yapıyor. Bahsettiğin sınıflamaların çoğunun hemcinslerin tarafından canlı tutulduğu gerçeğiyle yüzleşmelisin.
Hem gerçek hayatta hem de burada "olgun erkek seviyorum" diyen 18 lik hanım kızlar erkeklere bu cesareti veriyor. Bu gerçeği de görmelisin.
Eğer yaşça büyük bir kadın, genç bir erkeğe karşı ilgi duyarsa bunu en çok ayıplayan da yine kadınlar değil mi?
Çocuğu yetiştiren, karakterlerinin oturmasında aslan payına sahip olan annelerdir. Anneler oğullarını nasıl yetiştirirse, oğulları öyle bir adam oluyor.
Aynen erkekler değil demi her zaman her şeyde suçlu kadın çünkü erkek her zaman küçük demi?
18 yaşındaki çoçuklar öyle diyor diye koca adamların yaptığı doğru mu?
Kadınlar demiyor evde kaldın diye biz 28 yaş üstü kadın sevmeyiz diyen erkekler gördüm kadınlar değil. Her kadın erkekte aynı değil
Babaya zaten asla laf yok erkek okumamış küçük yaşta evlendirilmiş öyle yetiştirilmiş kadın çoçoğunu nasıl yetiştirsin? Çoçok yetimde değil baba da yetiştirmeli ve tek aile değil çevresi gezdiği arkadaşları da önemlidir
Asla her zaman suçlu kadınlar demedim.
"Canı yanan ama bundan ders almayan" kadınlar dedim. Sürekli mağdur olan, mağdur olmasına rağmen oğullarını "şikayet ettiği adamlar gibi" yetiştiren kadınlar dedim.
Kızlarını "nefret ettikleri" etiketleri kabul etmek zorunda bırakan kadınlar dedim.
İkinci soruna gelecek olursak.. Asla doğru değil. Bu konuda net bir tanımım bile var. 20 yaşa kadar maksimum 1-2 , 20-30 arası maksimum 3-4 yaş fark olmalı. Fazlası hoş değil.
20 yaşındaki kızlar 30 yaşındaki erkek olmaz çok büyük fark var
Zaten bilim adamları en fazla 4 yıl diyor
Erkek çoçuklar genelde babaya benzer bir yerde okumuştum şiddeti de babadan öğrenir. Ama tersi de oluyır iyi ailesi olup kötü olan kötü ailesi olup iyi olan insanlar da var. 20 yaşındaki erkek reşit olgun olmalı yaptığı şeylerin normal olup olmamasını bilmeli okuyarak kendini geliştirmeli. Erkek bir şey yapınca hep anneye laf geliyor yeter gerçekten
O kadınlar da öyle yetişmiş kadınlar neden böyle yetişiyor erken yaşta evleniyor bunu biliyor musunuz? Ben biliyorum
:)) tamam özür dilerim
Ben sadece evrende ki tüm canlılarda sabit olan gerçeği ifade ettim.
Aslanlarda avlanmayı, Ceylanlarda av olmamayı öğreten annedir.
İnsanlarda da insan olmayı öğreten anne oluyor.
Bu durum adil mi? Değil
Değiştirilebilir mi? Değil
Bu sebeple içgüdüsel olarak sahip olduğunuz "yetiştirme sorumluluğunu" yerine getirirken hemcinslerinizi zora sokmayacak tutumlar edindirmelisiniz.
Falancanın kızı 30 yaşına geldi evde kaldı demezseniz veya kendi kızınıza seni kimse almaz evde kalacan demezseniz sorun kalmaz.
Veya oğullarınıza “Erkektir benim oğlum yapar” demek yerine “İnsandır benim oğlum, yapmaz!” dereniz yine sorun çözülecek.
Bunlar son cümlelerimdi. İyi geceler
Bunu diyen kadınlar değil ataerkil toplum erkekler bunu kadınlara öğreti evde kalmaya vs ama artık öyle erkekler kadınlar azalıyor nesli tükeniyor. Tamam kimse okulada gitmesin anne öğretsin her şeyi demi o kadınlar küçük yaşta evlenmiş oluyor daha kendileri bile bunun yanlış olduğunu bilmiyor. Empati kurun biraz
Annesi olmayan çoçuk ne yapsın anneyle alakalı değil bu baba neden var peki
Neyse tartışmak istemiyorum iyi geceler
Bu evde kaldın lafı da bir tek bizim ülkede var. Bunu söyleyen insanlar da genelde cahil insanlar. Sanki evlilik kutsal bir görevmiş gibi millete dayatıyorlar.
Aynen ben hiç yabancılarda böyle şeyler duymadım.
30 yasima kadar evlenmeyi dusunmuyorum sahsen. Bu hayata sadece evlenip cocuk yapmak icin gelmedik. Kendimizi gelistirebilecegimiz cok alan var. Ayrica evlilik oyle basit bir is de degil. İnsan ilk once kendi icinde problemlerini cozmeli kendine bir seyler katmali ki evlendigi zaman esiyle saglikli bir iliski yurutup gelecek nesile duzgun miraslar birakabilsin. Mirastan kastim terbiye manasinda. Kendi yarari olmayan insanlar cikip evleniyor sonra da istenmeye seyler oluyor. Bir insanin evlenip evlenmemesi kendisi ve esi olacak kisi disinda kimseyi alakadar etmez.
Küçük genç kızları evlendiriyorlar sonra kadının çocuğunu iyi eğitmesini bekliyorlar çoçuk sevmeyen evlilik nedir bilmeyen bana bakıcılık yapsın diye evlenmek isteyen erkeği evlendiriyorlar sonra baba sevgisi görmemiş çoçuklar oluyor. 20 yaşlarında evlenenler evliliğin ömür boyu süreceğini sanıyor sanırım uzun süren belki vardır ama yaşta hayali gelinlik giymek olmamalı yoksa çok üzülür pişman olur bence.
Saçma. 30 yaşındayım.. Bekarım. şu an kardeşim dışında bana ne zaman evleniyorsun diyen yok. Diyemezler de. Yemez. Kimseye kalmadı benim ne zaman evlenip evlenmeyecegim. Sen de takılma. Elalem ne der, millet ne düşünürle hayat geçmez.
Cevap
5Cevap
her şey evlilik değil ki sen 25 yaşında evlensen hayatının yarısından fazlası evlilikle geçicek saçma bence
Ben gençliğimi yaşama dan evlenmek istemem çünkü genç yaşta evlenen çevremden her kadın pişman şu an ve evlenirsem de en fazla bi çoçuk yaparım
Zaten doğrusu da o biz hayata sadece evlenmek için mi geldik bu yaşlara birdaha gelemicez kıymetini bilmek lazım evlilik o kadar önemli değil sadece toplumun dayattığı bir şey
Bu soru biber acıdır hayatta acı demekki biber hayattır mantığıyla sorulmuş😄
Sen millete göre mi yasican millet neler diyor daha hepsi çöp
Hayır tabikide ben değil çok kız bu yüzden erken yaşta evleniyor sonra pişman oluyor
Kime göre neye göre evde kalınıyor? Erkek evlenmeyince tercih etmiyor kadın evlenmeyince evde kalmış oluyor 😂 komik. Kimse evlenmek zorunda değil. Herkesin kendi tercihi. Aşırı gereksiz bir laf.
Yani kader kısmet ya bu İşler mutlu olmadığın bi evliliktense bekarlık iyi olabilir
Kalıplaşmış saçmalıklar kisasi
Boş ver insanları dinleme
Herkesin bir alıcısı vae
çünkü burası Türkiye
çok haklısın
Evliliğe hayır !
O dediklerinin erkek içinde geçerli kadın ruspu damgası yiyorsa erkekte öyledir bu tartışmaya kapalı konudur
Peki neden cinselik yaşadığını parayla cinselik yaşadığını rahatça anlatıyor bazıları? Bazıları aldatığını bile rahatça anlatıyor
O onların genişliği söylenmemesi lazım onlar adabı öğrenmedikleri için öyleler bende parayla cinsellik yaşadım fakat kimseye anlatmıyorum
Parayla cinselik yaşadığını evleneceğin kadın bilmeli
Ama o tipler birde bakire istiyor en sinir olduğum şey
Kadınlara evde kalırsınız diyerek erken yaşta kimseyle cinselik yaşamadan evlenmesini isterler bu yüzden evde kaldın lafı var
Tabi eş sorunca söylemelisin evet bende ayar oluyorum her haltı yiyipte bakire kız isteyenleri şahsen benim istemeye hakkım yok eşim bakire olursada bilemem kendi tercihi evde kaldın lafını erkeklerde maruz kalıyor artık halbuki evde kalmak diyede bir şey yok saçma sapan iş
Erkekler daha çok evde kalır bunu bi ilişki uzmanı biri demişti. Evde kalma diye bir şey yok
Evlenmeden önce anlatmalısın her şeyi bakire birini kabul etme bence
Evde kalır derken en çok erkek evde kalma korkusu Yaşar demek istedim
İster bakire olsun ister olmasın ben takmam cinsiyet ile alakası yok kadınlarda korkar evde kalmaktan erkeklerde detaylı anlatmam tabide yaşadığımı bilsin yeter
Hayat kadınıyla olduğunu bilmeli
Yani parayla cinselik yaşadığını bilmeli
Sende kadının tüm geçmişini bilmek istersin demi?
Bakir olsaydım evet tüm geçmişini sorardım ama sormaya hakkım yok ayrıca detaya da gerek yok ilişki yaşadım derim tamamdır oda öyle yapsın eşitlik olur herkesin özeli kendine
Sen sorma o zaman
Hayır anlatman lazım
Sormam zaten detaylı anlatmaya gerek yok ilişki yaşadığımı bilsin yeter oda benim özelim nasıl olsa evleneceğim kişiden önce yaptığım bir şey
Bakire olmayanı bul bari
Tamam öyle olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?