bir şey söylemek istiyorum herşeyden önce. Babanız size karışıyor evet ama bunu bence yapılabilecek en güzel lisanla yapıyor. Size hakaret etmiyor, hatta tane tane anlatıyor, izah ediyor. Umudunu kesmiş, evladını muhattap almayan insan böyle konuşmaz çocuğu ile.
Kilise konusuna gelirsek: Bu konuda babanızın yanlış düşündüğü kanaatindeyim. Bizler Türkiye de (müslüman olsun olmasın) turistler camiilerimizi ziyaret edince memnun oluyoruz meraklarından. Neden bizde kiliseleri merak etmeyelim? Kiliseye girmek ne günah ne de başka bir dini sakınca barındırıyor.
Oje konusuna gelirsek: Babanızın uzun tırnaklara, veya renkli tırnaklara tepkisi olabilir. Bende sevmem uzun tırnak ama daha çok hijyenik sebeplerden ötürü. burada orta yolu bulabilir, uzlaşabilirsiniz. Göze batmayan oje sürersiniz oje sürmeden yaşamayamam derseniz, olur biter. Yani beyaz parlatıcı gibi örneğin.
Geri kalan konular: Namaz gibi vs. Gelişiminizin tamamlandığını düşünüyorum. Bu saate kadar kılmadıysanız, veya kılma ihtiyacı hissetmediyseniz, babanızın yanında rol yapmaya elbette hiç gerek yok. İnanmıyorum diyorsanız hele zaten bir anlamı yok. Belli bir yaştan sonra namaz zorla kıldırılamaz ayrıca gösteriş için yapmak zaten münafıklığa girer. Bunu babanızın bilmesi lazım.
Şöyle ki, ben babanızın genel olarak verdiği eğitimden memnun olmadığını düşünüyorum. Yani size istediği şeyleri öğretmemiş olmanın pişmanlığını her hareketinizde yaşıyor. Ama maalesef yapacak bir şey yok, siz artık yetişkinsiniz. Haytlarınızın birbirnden farklı olması kadar doğal bir şey yok. Ben sizin yerinizde olsam babama biraz daha hassas davranırım. çünkü babanızın hassas anladığım kadarıyla. Sergilediğiniz hareketlerin tamamını kişisel algılıyor. Orta yol herzaman iyidir, orta yolu arayın. Gözüne hoşlanmadığı birşeyi sokup kabullenmesini beklemek, yaşlı insanlarda maalesef beyhude bir çabadır. Yaşlı insanlarla tartışmakta biraz anlamsızdır. Siz izah edin kendinizi, örneklerle kiliseye gitmenin sakıncalı olmadığını, camiiye giren insanlarında kendi dinlerinden çıkmadıklarını, hepsinin Yaradanın evi olduğunu ve geri çekilin. Ve unutmayın ki, aile herşeydir. Ailenizle aranızı açmayın. Sevgiler.
Baban dinci gerici. Ortaçağ kafasıyla yaşayan gericilerin bütün hedefi, gücü yettiklerine hayatı zindan etmektir. Sana okul okutmayı lütuf olarak görüyor. Bir efendinin köleyi insafa gelip azad etmesi gibi.
Bu heirften kurtuluşun özgürlüğün olacaktır. Bunun için de yapman gereken şey ekonomik olarak ayakları ğstünde durabilen bir kadın olmak. Umarım başarırsın
Ya sıkıntı şu ki ben babamdan kurtulmak istemiyorum. Ben onu çok seviyorum ailem en değerli varlığım. Onlar gibi değilim diye onların yokluğuyla cezalandırılmak istemiyorum. Napıcam gerçekten artık çok yoruldum tek derdim hayatıma saygı duymaları beni de böyle kabul etmeleri.
babanı üzme az da olsa onun için giyimine dikkat et kapan demiyorum ama en azından gözüne çarpacak şekilde yapma bir kız babası için çok değerli belli ki değer veriyor dindar olmak zorunda değilsin baban dinine bağlı biri o yüzden herşeyi anlatma ve gösterme eve geldiğinde uyuyorsan en azında o 30dk da çaktırma diyebilirim sonuçta yabancı biri değil
Ya tokatta giyimime zaten dikkat ediyorum koyu renk oje sürmüştüm tırnaklarım uzundu ona taktı kafayı. Ben de inat ettim silmedim 20 yaşında kızım ya benim de zoruma gidiyor karışılması. Instagramdan görmüş kilisedeki fotoğrafımı ya sadece gezdim ibadet mi ettim sanki? Anlattım dedim ki yabancıların ülkemizdeki camiileri gezmesi gibi bir şey ama yok anlamıyor. Ben ailemden her şeyi gizliyorum zaten bunu yapmak zorundayım ama onlar gibi olamadım diye neden onları kaybediyorum ki? Değerlerini benimseyemiyorum evet çünkü bana ters geliyor.
Yapacak pek bir şey yok. Ailenle farklı dünyaların insanlarısınız. Eğer yapabilirsen aileni sil, bir daha da görüşme. Yok yapamıyorum diyorsan da o zaman numaradan onların hoşuna gidecek şekilde davranman gerekebilir. Senin seçimlerin, senin hayatın.. Ama bu aile sana rahat vermez.
Cevap
8Cevap
Çok fazla uzatmadan cevaplayacağım.
Üzme ‘aileni’ herkesi üz aileni üzme orta yola getir. Bir adım sen bir adım ailen. Şimdi gezmek tozmak Özgür yaşamak çok keyifli. Ama bir zaman sonra senin yanında olacak tek şey ailedir. Umarım istediğin gibi olur her şey.
Babanı aileni seviyosan bu gibi seylere bence boyun eğsen iyi olur. Din ailen icin ilk sıradaki değer. Bende Elhamdülillah müslümanım. Ve geri kafalı olmakla eş değer asla ama asla değil. Ailenin zorlaması baskı yapması evet geri kafalilık. Benim ailemde bu sekilde ama senin baban yumuşak bile konusmus. Benim babam hakaret eder bağırır. Eger ben kendi isteğimle kapanmış olmasaydm aclmak isteseydim babam beni evlatlktan bile reddederim tehdidini ederdi. Hatta dayak vururduu. Bunun müslümanlkla alakası yok. Bunlar bi müslümana yakışmıyor. Efendimiz (a. s) kızına böyle mi davrandı böyle bir örnek babamydı? Keske gercek müslümanlğı tüm Müslümanlar yaşasa ve gayrimüslümler de "evet müslümanlk gerçekten hoşgörü dini vs" diyerek Dinimize yonlense
Aynı sebeplerle annem babam abim hepsi küs benimle benimse zerre umrumda değil onların istediği gibi olamam aileler çocuklarının bir birey olduğunun hala farkında değil yaşam tarzımıza saygı duymak zorundalar.
Sende mikropluk yapma. tamam anlayışsız geri kafalı orası anadilu ufak yer. oyle yetişmiş. oje nedir ki ama öyle orada yapacak bir şey yok gülüm he de sende. İstanbul'da sür surustur... sen aklı başında evlatsin ama anlatamassin işte.
Onlarla gecerdigin süre zarfında biraz daha hassas davran 😉
Babasını bu hale sokan birisinden ne hayır gelir ki. Yazık diyorum sana.
her ile üni açılırsa bu olur işte üniversiteler fu*uş yuvasına döndü
Çok zor böyle zır cahillerle ugrasmak herkesin dini yaşantısı kendine baban çok geri kafaliymis
Ben de muhafazakar bir kadınım ancak babanız biraz fazla üzerinize düşmüş haklısınız. Siz elinizden geldiğince onu memnun etmeye çalışın ne de olsa babadır üzerinizde hakkı var.
Ailenle oturup konuş, inancının olmadığını söyle.
Yıllarca saklamaya devam mi edeceksin
Neden zindan etsin ki baban? Zaten her istediğini yapıyormuşsun? Yazmışsın işte alkol erkekler vs
Asıl saygı duymayan baban
Son mesaj efso yalnız babanın 😂😂😂
Eglen gez toz ama babandan sakla bence üzülmesin
Erkekte değil erkeklerle Aman Allah'ım
Baban cahil yetişmiş yapabileceğin bir şey yok.
Değişmez o adam
baban haklı
Ortak yolu bulun
fake
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?