Camide ibadet ederken ölmek de var, meyhânede kafa çekerken ölmek de... Helâlinden rızkını kazanmak için çalışırken iş başında ölmek de var, başkasının malını aşırırken ölmek de... Allah diyerek ölmek de var, etrafa küfürler yağdırarak ölmek de. Sâlihler meclisinde ölmek de var, fâsıklar arasında ölmek de.. İnsanlar kıyâmet gününde, öldükleri hâl üzere diriltileceklerdir.” (Müslim, Cennet, 83) “Allah Teâlâ bir kavme azâb etmek istediğinde, orada bulunanların hepsine azap isâbet eder, sonra her biri amellerine göre diriltilir.” (Müslim, Cennet, 84) Kişi yaşadığı hâl üzere ölür ve öldüğü hâl üzere haşrolunur.” buyrulmuştur. (Münâvî, Feyzü’l-Kadîr Şerhu’l-Câmii’s-Sağîr, V, 663)
Yakılmak isteyen sensin ayrıca senin gibi çakma Türk olmadığım için gururluyum. Çünkü hiç bir Türk'ün örf ve adetinde yakılarak ölmeyi istemek yoktur. Sen önce git benim ırkımın örfünü ve âdetini öğren. Ya da Hindu ırkına dön yakılmak için hemen
Türklerin asıl dini Tengridir. TARİHTEN GEÇMİŞTEN BERİ TENGRİ DİNİNE İNANIRLAR. Arapların dini müslümanlıga inanıyorsun arapların peygamberi hz muhammede inanan sensin Sen bir araplarım dinine ve arapların peygamberine inanıyorsun. Bence sen gerçek bir türk degilsin. Cahilsin ögren.
Sana göre o zaman Fatih Sultan Mehmet Türk değil;) İslamiyet öncesi kalma Türk olsaydın bile yakılmayı değil eşyalarınla gömülmeyi isterdin o yüzden Türk olmadığını bu kadar belli etme her yerde:)
Şehit olmak herkese nasip olmuyor ya. Ben de hep öyle dua ediyorum ama savaşta şehit olmak için Allah yolunda cihat etmek lazım. Şimdi ki savaşlarda ölen askerlerin şehit olup olmadığından emin değilim. Allah hepsine rahmet eylesin. Arkadaşım de Rus uçağının attığı bombada Suriye de savaşırken öldü. Ama 5 vakit namazlı biriydi umarım şehit olmuştur.
@Handsomehell01 şehitlik sadece savaşla olmuyor camide ölsen de şehitsin sohbet meclisinde ölsende şehitsin. Uykunda ölsen de camiye giderken ölsen de ya da hastalıktan ölsen de buradaki ana kriter. İslam üzere yaşamış olmak.
@UDixon2 kanka yorumda sadece savaşta ölenler şehit oluyor diye bir şey mi yazmışım? Şehitliğin ayrı ayrı mertebeleri var. Savaşta ölen cihad şehiti, suda boğularak ölen su şehidi vb. Arkadaş savaşta şehit olmak istiyorum demiş. Camide denemiş. O yüzden böyle yazdım
Hz. Ömer (v. 23/643) şöyle diyordu: "Mü'minin üzerinde günahlarından hayatta iken -iyi amelleri ve tövbesiyle silinmemiş- bir şey kalacak olursa, Allah ona sekerat-ı mevti şiddetli kılar. Böylece ruhu cennete ulaşır. Kâfir de dünyada iyi bir iş yapmışsa, onun karşılığı olmak üzere, Allah ona ölümü kolaylaştırır ve yaptığı iyiliğin karşılığını dünyada almış olarak onu cehenneme atar." Ömer b. Abdulaziz (v. 101/720) de şöyle diyor:"Bana ölüm sekeratının kolaylaştırılmasını istemem, arzu etmem. Çünkü o, mü'minin günahlarını örten ve derecesini yükselten son kefarettir."(İbn Hacer, Fetfu’l-bari, 11/365)
Yani acı çekerek ölmek daha iyi. Çünkü acı çektiğin için Allah günahlarından siliyor. Ne diyor Mevlana; Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil tozunu almaktır. Allah da musibet (acı) vererek günahını alır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben ölürsem beni yaksınlar. Defnetmesinler ya
Türkiye'de bu imkansız. Yakılmak istiyorsan Hindistan bunun için en uygun ülke
Ben türküm neden gideyim? Gitmek istiyorsan gideceksin benim sülalem türk lan bedevi
Yürü
Yakılmak isteyen sensin ayrıca senin gibi çakma Türk olmadığım için gururluyum. Çünkü hiç bir Türk'ün örf ve adetinde yakılarak ölmeyi istemek yoktur. Sen önce git benim ırkımın örfünü ve âdetini öğren. Ya da Hindu ırkına dön yakılmak için hemen
Türklerin asıl dini Tengridir. TARİHTEN GEÇMİŞTEN BERİ TENGRİ DİNİNE İNANIRLAR. Arapların dini müslümanlıga inanıyorsun arapların peygamberi hz muhammede inanan sensin Sen bir araplarım dinine ve arapların peygamberine inanıyorsun. Bence sen gerçek bir türk degilsin. Cahilsin ögren.
Cahilsin cahilligini başkalarına bulaştırma.
Sana göre o zaman Fatih Sultan Mehmet Türk değil;) İslamiyet öncesi kalma Türk olsaydın bile yakılmayı değil eşyalarınla gömülmeyi isterdin o yüzden Türk olmadığını bu kadar belli etme her yerde:)
Acı çekerek hiç bir acı şu anki çektiğim duygusal acı çok daha fazla ölüm acısı 10 dakikalık bir şey
Sohbet meclisinde ölmek
Mantıklı en azından başında Kur'an okuyacak birileri olur sekarete girersen
Uykumda ölmek isterdim bide savaşta şehit olmak
Şehit olmak herkese nasip olmuyor ya. Ben de hep öyle dua ediyorum ama savaşta şehit olmak için Allah yolunda cihat etmek lazım. Şimdi ki savaşlarda ölen askerlerin şehit olup olmadığından emin değilim. Allah hepsine rahmet eylesin. Arkadaşım de Rus uçağının attığı bombada Suriye de savaşırken öldü. Ama 5 vakit namazlı biriydi umarım şehit olmuştur.
@Handsomehell01
şehitlik sadece savaşla olmuyor camide ölsen de şehitsin sohbet meclisinde ölsende şehitsin. Uykunda ölsen de camiye giderken ölsen de ya da hastalıktan ölsen de buradaki ana kriter. İslam üzere yaşamış olmak.
@UDixon2 kanka yorumda sadece savaşta ölenler şehit oluyor diye bir şey mi yazmışım? Şehitliğin ayrı ayrı mertebeleri var. Savaşta ölen cihad şehiti, suda boğularak ölen su şehidi vb. Arkadaş savaşta şehit olmak istiyorum demiş. Camide denemiş. O yüzden böyle yazdım
Acısız ölmek isterim
Hz. Ömer (v. 23/643) şöyle diyordu:
"Mü'minin üzerinde günahlarından hayatta iken -iyi amelleri ve tövbesiyle silinmemiş- bir şey kalacak olursa, Allah ona sekerat-ı mevti şiddetli kılar. Böylece ruhu cennete ulaşır. Kâfir de dünyada iyi bir iş yapmışsa, onun karşılığı olmak üzere, Allah ona ölümü kolaylaştırır ve yaptığı iyiliğin karşılığını dünyada almış olarak onu cehenneme atar."
Ömer b. Abdulaziz (v. 101/720) de şöyle diyor:"Bana ölüm sekeratının kolaylaştırılmasını istemem, arzu etmem. Çünkü o, mü'minin günahlarını örten ve derecesini yükselten son kefarettir."(İbn Hacer, Fetfu’l-bari, 11/365)
?
Yani acı çekerek ölmek daha iyi. Çünkü acı çektiğin için Allah günahlarından siliyor. Ne diyor Mevlana; Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil tozunu almaktır. Allah da musibet (acı) vererek günahını alır
Sen öyle öl ben acısız ölmek isterim
Allah inşAllah acısız bir ölüm yaştır da gönlüne göre verir umarım o zaman 🤲