Selamlar.. Neden her şey 7.. Pamuk prenses’in cüceleri niçin 7.. James Bond niye 007.. İstanbul niçin 7 tepe.. Türkiye niye 7 bölge.. Dünya niçin 7 kıta.. Zindan niçin 7 kule.
Peki; Soyumuz niye 7 göbek.. Gül neden 7 veren.. Dünya’nın neden 7 harikası var.. Oteller niçin 7 gece.. Ejderha neden 7 başlı.. Mevlana’nın öğüdü neden 7..Neden 7 ?Peki; Gökyüzü neden 7 kat.. Yeryüzü neden 7 kat.. Cehennem neden 7 kapı.. Hafta niçin 7 gün.. Gökkuşağı neden 7 renk..
Peki dinde; Eski ilk dinlerde 7 neden kutsal.. Haa birde şunlar var.. Hristiyanlık ve Müslümanlıkta uyurlar neden (Ashab-ı Kehf) 7 kişi..
Yahudilikte kutsal şamdan neden 7 mum.. Kabe’de tavaf niçin 7.. Merve safa arası niçin 7.. Şeytana atılan taş niçin 7.. Kuran’ın kapısı kabul edilen Fatiha’nın ayet sayısı neden 7.. Neden 7 düvele meydan okuruz..Hem neden... Büyük Ayı-Küçük Ayı takım yıldızlarının sayısı neden 7.. Niçin müzikte nota sayısı 7 Haa... Birde 7 kocalı hürmüz var.. Evet ne var bu 7 de...
Gerçekten önemli ve uğurlu bir sayı olduğuna inanılır 7 nin. Benimde uğurlu rakamimdir aynı zamanda. Diğeri ise 12. Sebepsiz.. 😊
Peki senin uğurlu olduğuna inandığın sayın var mı? Neden?
Ben de katılıyorum sana, ben aynı zaman da sözlük yazarıyım, ilginç 7 sayısı hakkında ben de böyle bir yazı paylaşmıştım.. Sizler de paylaşmak isterim. Ama benim uğurlu sayım 6.:))
Hafta 7 gün, Gökkuşağı 7 renk, Düyanın 7 Harikasi kabul görmüş, Soyumuz 7 göbek, Düyada varsayılır 7 kapı, Dünyanin etrafinda 7 gezegen, Büyük Ayı 7 yıldızlı, insan 7 çakları, Nota sayısı 7, islam dinine göre Kainat 7 sahfada yaratıldı, Kabe'nin etrafi 7 kere tavaf edilir, Manevi bilgeliğin rakamı yine 7, Katoliklerde 7 sakrament esas, Yahudilerde kutsal samdan 7 mumlu, Eski Yunan Uygarliginda 7 akıllı adam varsayılmış, Mitolojide ise 7 esas Tanri varsaymislar, Misir'da Güneş Tanrısı RA 7 ruhlu, Tibet'te 7 Buda, Cin'de kutsal 7 element varmiş, Feng Shui'de iletisim sayısı 7, Tamamlanmış olmak eşittir 7, Afrikalıların Kwanza Bayrami 7 sembollu, Zulu süsleri 7 renkli, Eskimolarda kar 7 isimli, Hürmüz bile 7 kocalı, Dinlenmek haftanin 7. gününde, Çiçeklerden 7 veren gül, 7 Tepe üstünde Rio, 7 Tepe üstünde Roma, 7 Tepe üstünde İstanbul , James Bond bile 007, Yüzde 7 nokta (açık) var. (agız, kulak 2, burun 2, göz 2), Dünyada var olmuş 7 kıta, Denizlerin figurativ sayısı 7, Kızılderililere göre mevsimler 7 tane, Avustralya yerlileri Aborjin ve Kulin'lere göre de mevsim 7 tane, Tüm Japonlarda rakamların en uğurlusu 7, Tarot falinda 7 zafer, Pamuk Prenses ve 7 cüceler, ilkokulun baslangici 7 yaş, Gökyüzü 7 kat.
Kanaatimce; Cenab- Hakk'ın 7 sıfat-ı subutiyesine işaret eden bir sayı olmasıdır.
Bilindiği üzere, Eşari’ye göre, Allah’ın; - ilim, - kudret, - kelam, - sem’(işitme) - Basar (görme), - hayat, - irade adlı 7 subûtî sıfatı vardır. Bu sıfatlar hem kâinat hem de insanlık âleminin nizam ve intizamına bakar.
Teşbihte hata olmasın, güneşin 7 renkli ışığı her tarafta parladığı gibi, Şems-i Ezelînin (Ezelî Güneş olan Allah'ın) de yedi sıfatı her tarafta parlayıp durmaktadır..
Çocukluk ve gençlik yıllarımda 7 sayısının uğurlu olduğuna inanırdım. Hatta kadin medeniyetlerin tarihine ve mitolojilerine baktığımızda da 3, 7, 12 ve 40 sayılarının çok kullanıldığı ve uğurlu olduğu düşünülmüştür. Ancak bugün herhangi bir sayının uğurlu ya da uğursuz olduğuna inanmıyorum
ne yer 7 kattır ne de gök 7 kattır. bunun bilimsel bir dayanağı yok. 7'nin kutsallığı pagan kültürden bize miras. her toplumun kendi pagan inancı vardı lakin pagan inançlar büyük benzerlikler paylaşırlar.
7 mantıklıymış hiç düşünmemiştim, yalnız 19 Mucizesi diye Cenk Koray’ın bir araştırması vardı. Benim sevdiğim şanslı düşündüğüm rakamım 4 ve 14, çok üzerinde durmam ama soruyu görünce söylemek istedim…
En İyi Görüş