Merhaba arkadaşlar benim eşim devlet kurumda sözleşmeli personel geçen gün annesine araba çarptı ama çok şükür birsey olmadı ama eşim o an şoka girmiş kendini kaybedip müdürünün odasına girip küfür etmiş müdüre etmemiş ama o an kendini kaybettiğini söylüyor ve müdürüyle 3 kez konuştu müdürü affettiğini ama tutanak tuttuğunu ve işleme koyduğunu tutanağı kaymakamliga gönderdiğini söylemiş hatta olay anında yanındaki personel de Şahit olmuş müdür tutanak tutacağım imza at işleme almayacam diyerek Şahit olan adama imzalatmis ama tutanağı işleme aldı kaymakamliga gitti tutanak sonra o Şahit olan adamı çağırdılar kaymakamliktan adam da tutanağı imzaladım ama küfür duymadım demiş eşimi de kaymakamliktan çağırdılar ifadesini aldılar eşim kendini kaybettiğini müdürüne asla saygısızlık yapacak biri olmadığını dilekçesinde yazdı kaymakama gidecek konu sizce eşim işten çıkarılır mi? Eşimin müdürü kötü biri kimse sevmiyor eşim kadrolu olsa en fazla kınama cezası verirler ama sözleşmeli sizce eşim işten çıkarılır mi?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Tartışmanın konusu neydi, bilmiyoruz ki,
Işleme konulmayacak olaya tutanak tutulmaz.
Adamın niyeti belliymiş,
Ayrıca tanzim edilen evrak rapor mu tutanak mı?
Ikisi farklı şey
Ayrıca ne yazıyor
Şu tarihte şu saatte... isimli personel bana... diye küfür etti tarzında tutanak rapor değil
O müdür bilgisiz sanırım.
Rapor tek kişinin imzasıyla üst amirlere sunulan evraktır. Disiplin suçlarında rapor tanzim edilir
Neyse şimdi rapor tutanak farkını anlatmayım.
Mudur aklınca sahiti de yanıltarak orada imzasını almış.
Şahit diyecek ki, ben küfür duymadım, tutanağı ben tanzim etmedim, müdür işleme koymayacam diye beni telkin etti, bende imzalamak zorunda kaldım. Küfür etmediğini o an müdüre de söylemiştim, olsun önemli değil zaten usulen tuttum diye beni telkin etti, amirim olduğu için o an itiraz edemedim diyecek.
Çıkacak ceza görevden atma olmaz.
Eğer fiili şiddet olsa atarlardı.
Küfür ve hakaret aylıktan kesme olabilir.
Sagolun bilgi verdiğiniz için ama şöyle bi problem var eşim kadrolu değil o kınama ve aylıktan kesme kadrolu personeller için geçerli eşim sözleşmeli sözleşmelilerde kınama aylıktan kesme yokmuş işten çıkarılıyormus eşim başka bi şube müdürü ile görüştü o demiş
Hangi kurumda çalışıyor
Gençlik ve spor ilçe müdürlüğü
Kadrosu nedir?
Spor uzmanı veya antrenör mü?
Spor eğitim uzmanı evet
Sözleşmeli personeller ile ilgili disiplin yönetmeliği yok evet, bu bir eksiklik,.
Ancak işe alınışta sözleşme imzalatılıyor, orada da disiplin hükümleri ile ilgili hususları devlet memurları kanunua atıfta bulunuyorlar, ben biraz araştırmıştım bakıp göndereyim
Disiplin Uygulamaları
Madde 20 - Çalışma Sözleşmesi yapılan personelin Devlet Memurları Kanunundaki uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezası verilmesini gerektiren fiil ve hareketlerden dolayı maiyetinde çalıştığı birim amirinin yazılı teklifi üzerine Genel Müdür onayı ile 1 aylık sözleşme ücretlerinin 1/15-1/5 oranında kesim cezası verilir.
Tekerrürü halinde cezanın azami haddi uygulanır. Buna rağmen disiplinsiz davranışlarını sürdürdüğü anlaşıldığı takdirde sözleşmesi fesh edilir.
SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ SPOR UZMANI VE ANTRENÖR ÇALIŞTIRILMASI
HAKKINDA YÖNETMELİK (1)
Yönetmeliğin adi bu
Bu da sözleşmedeki geçen hüküm
DİSİPLİN UYGULAMASI
MADDE 12 : Yönetmelik veya sözleşmedeki şartlara uyulmaması halinde maiyetinde çalıştığı birim amirinin yazılı teklifi üzerine Genel Müdürün Onayı ile bir aylık sözleşme ücretinin 1/15 – 1/5 oranında maaş kesim cezası uygulanır. Tekerrürü halinde cezanın azami haddi uygulanır. Buna rağmen disiplinsiz davranışlarını sürdürdüğü anlaşıldığı taktirde sözleşme tek taraflı fesh edilir.
Yönetmelikte geçen başka bir madde
Sözleşmenin Fesh Edilme Halleri
Madde 17 - (Değişik: RG-02/11/2001-24571)
Sözleşme imzalandıktan sonra noksan veya yanlış bilgi verdiği anlaşılan kişilerin sözleşmeleri hiçbir ihbar yapılmaksızın Genel Müdürlükçe tek taraflı olarak fesh olunur.
Bu Yönetmelik ile görev, yetki ve sorumluluk yönergesine ve sözleşme hükümlerine aykırı hareket edenler yıl sonu itibariyle, Genel Müdürlükçe EK-2 ’de belirlenen performans ve değerlendirme kriterlerine uygun çalışmadıkları, hizmet ve faaliyetlerinde verimli olamadığının tespiti veya yönetmelikte sayılan şartlardan birinin kaybında, denetim birimlerince veya birim amirlerince yapılan denetleme sonucu çalışmaları yetersiz görülenler ile 65 yaşını tamamlayanlardan süre aranmadan, ihbara ve sözleşme süresinin bitimine gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı fesh edilir.
Anladim içimi rahat tutayım o zaman çok teşekkür ederim Allah razı olsun hakkınızı helal edin o kadar araştırıp göndermişsiniz
Disiplin soruşturmaları can sıkıcı bişey.
Tedirgin olmakta haklısın.
Ama dediğim gibi,
Adli cezaların en ağırı nasıl müebbet ise,
Idari soruşturmaların da en ağırı isten çıkarmak.
Bu kadar ağır cezayı vermek için yasada karşılığı olması lazım, şube müdürünün insiyatifine bırakılmaz.
Rahat olun.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Cok yardımcı oldunuz Allah razi olsun Allaha emanet olun
Rica ederim, bilmukabele.
Merhaba eşim işten çıkarılmadı başka bir ilçeye görevlendirdiler ilginiz için teşekkür ederim tekrar
Ne güzel sevindim.
En fazla yapabilecekleri oydu zaten.
Bence eşin için de en uygunu olmuş.
Aksi halde yüz göz olduğu bir müdürle birlikte çalışmak çekilmez olurdu.
Sürekli açığını kollamaya çalışır, tabiri caizse ezmeye çalışırdı.
Yeni görev yeri hayırlı olur inşallah.
evet haklısınız çok teşekkürler
Rica ederim.
İyi yapmış. Kötü müdürle çalışmaktansa başka iş yapsın daha iyi.
Kınama cezası ne oluyor
la bişi olmaz raat ol en fazla kınama alır
Kadrolu olsa kınama alır kadrolu değil sözleşmeli o yüzden tedirgin oluyoruz
bişi çıkmaz o işten rahat ol
Insallah
Bu maddelerdeki hükümlere göre,
Eşinin suçu en fazla küfür ve hakaretten aylıktan kesme cezasını gerektirir
Sözleşmenin feshi ağır ve orantısız bir ceza olur.
Ayrıca sözleşme feshini ilçe müdürü veremez, bakanlıktan onay alması gerek. O da kolay değil
Çıkmaz kınama alir
Kadrolularda kınama var sözleşmelilerde yok direk işten çıkarma var eşim sözleşmeli
Ozmn çıkar
cıkarırlar
Belli olmaz siz herşeye hazırlıklı olun
Cikartirlar
Yok rahat ol