Şu hale bakar mısınız insanlar ne ara bu kadar iğrenç kötü oldu. Hiç mi vicdan merhamet yok ya cidden artık dünya yaşanılır bir halde değil. Dilerim yasattiklarindan daha beter şeyler yaşarlar böyle pislik namussuz insanlar.
Dilersen idam ver, bundan 100 sene önce tecavüze, cinayete idam vardı. Caydırıcı oldu mu? Olamaz, imkansız. Suç potansiyeli taşıyan insanlar sonunu düşünmezler, cezadan korkmak bile akıl gerektirir. Aklı olmayan insanları cezayla tehdit ederek suçtan uzaklaştıramazsın!
Katılmıyorum soylediklerine. Şöyle örnek vereyim birini öldürmek istiyorsun ama sonra durup dusunuyorsun bu adamı öldürdükten sonra bu kadar ceza Alicam en azından insanı bir korku sarar öyle değil mi? Dediğin gibi cezayı düşünmeyecek yaratıklar da var. Ama cezadan korkacak pislikler de var
Cinayet gibi, şiddet gibi durumlarda zaten akıl mefhumun gider. Öfke anında yaparsın, suç potansiyeli taşıyan biri öfkelenmeden önce ''ben bunu öldürsem şu kadar sene yerim, en iyisi öldürmeyeyim'' demez. Zira suç potansiyeli taşımayan insan tartışmaya bile girmekten çekinir, tartışmanın finalinin nereye gideceğini hesap eder. Suç potansiyelli tipler ise işin ucunun nereye gideceğini düşünebilecek kapasiteye sahip olmadıkları için, finalde ne kadar ceza alacaklarını düşünmezler. O yüzden cezaların caydırıcılığı sadece aklı olana hitap eder, aklı olmayana ne cezası verirsen ver o suçu işleyecektir. İnsanın olduğu her yerde akılsızlar olacağından, insanlığın soyu tükenmeden ne hırsızlık biter, ne tecavüz biter, ne cinayet biter. Bunu böyle kabullenmek evladır
Tamam haklısın ama şöyle de bir şey var. Son birkaç senedir kadına, çocuğa, hayvana şiddet tecavüz daha çok artmış durumda. Suclulular elini kolunu sallayarak dışarda geziyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Burdan sonra her şey başlıyor aslında. Bu sefer içlerinde kurdukları kötülükleri dışa vuruyorlar. "Ben bunu yapsam ceza almam bana bir şey olmaz" demeye başlıyorlar. Çoğu katilin pisliğin ağzından çıkan cümle bu.