Herkes her şeyi burada sormuş, nasıl bir site anlamadım açıkçası. Neyse ben de bunu sorayım. İnstagram hesaplarında çocuğum aç falan diye para isteyen insanlara inanıyor musunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Sadece bez mama yemek malzemesi falan isteyen kişilere güvenmek mantıklı mı sizce?
İnstagram hesabında para isteyen kişilere inanıyor musunuz?
Haklısınız. İlk başlarda çok inandım ama şimdi hem birkaç kişiye yardım ettikten sonra yazanların artması hem de sonrasında engellemiş olmaları biraz garip geldiği için inanmıyorum. Umarım yalandır. 🤷🏼♀️
Kesinlikle yalan öylelerine bende çok denk geldim... yardım yapmak istiyorsan yakınındakilere yapmalısın araştırmadan yardım yapma.. parana yazık olur... paranı alırlar birde enayi yerine koyarlar...
Mesele verilen para değil bunu alışkanlık haline getirip rant kapısı olarak kullananların insanları kullanmaya çalışmasıdır... sen güzel niyetle yardım etmek istiyorsun bunu anlıyorum ama karşındaki kötü niyetliyse verdiğin parayla yanlış şeyler yaparsa olmaz... çocuğum var yardım edin diyip o parayla uyuşturucu bile alabilir...
Haklısınız. Bir anne olarak etkileniyordum ister istemez çocuğum aç falan denince ama çoğu kez garip hareketler yapılınca ben de inancımı yitirdim diyebilirim. Umarım gerçekten ihtiyacı olan kişileri atlamıyorumdur.
Zaten onların amaçları vicdan sömürüsü yapıp para koparmak herkese inanmayın. İhtiyacı olan kişileri atlıyor olsanız da bu sizin suçunuz değil. O kadar dolandırıcı doluştu ki İnternete artık kim dürüst kim yalancı ayırt edemez olduk. Bos verin direk engelleyin geçin
Haa öylesine zaten inanmamak gerci dediğin gibi insan bilemiyor niyeti Ama bazılarının ciddi anlamda ihtiyacı oluyor su kandiranlar yüzünden de ciddi anlamda ihtiyacı olanlara yardım edemiyoruz maalesef
Çocuğum aç falan diyorlar o zaman vicdan yapıyorum ama dolandırılmış hissetmek de beni üzüyor açıkçası. 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ Ben de bilmiyorum ne yapılması gerek.
Şimdi ihtiyaci olanlar evet oluyor ama ben boyle bir yardım yapacaksan kimseye belli etmeden hatta yardım yapacağım kişinin haberi olmadan yardım yaparım zaten
Bana sürekli mesaj atıyorlar sürekli düşünüyorum sonra birkaç kötü tecrübe yaşadığım için vazgeçiyorum aslında üzülüyorum da o yüzden kararsız kalıyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hayır inanmıyorum birçoğu acitasyon yapıp insanları kandırıyor... insanların iyi niyetini suistimal ediyor...
Öyle ama insan vicdan da yapıyor. 🤷🏼♀️
Onlarında amacı size vicdan yaptırıp paranızı almak...
Haklısınız. İlk başlarda çok inandım ama şimdi hem birkaç kişiye yardım ettikten sonra yazanların artması hem de sonrasında engellemiş olmaları biraz garip geldiği için inanmıyorum. Umarım yalandır. 🤷🏼♀️
Kesinlikle yalan öylelerine bende çok denk geldim... yardım yapmak istiyorsan yakınındakilere yapmalısın araştırmadan yardım yapma.. parana yazık olur... paranı alırlar birde enayi yerine koyarlar...
Evet sorun şu ki kendimi kötü hissediyorum yoksa o parayla zengin de olmam fakir de. 🤷🏼♀️
Mesele verilen para değil bunu alışkanlık haline getirip rant kapısı olarak kullananların insanları kullanmaya çalışmasıdır... sen güzel niyetle yardım etmek istiyorsun bunu anlıyorum ama karşındaki kötü niyetliyse verdiğin parayla yanlış şeyler yaparsa olmaz... çocuğum var yardım edin diyip o parayla uyuşturucu bile alabilir...
Haklısınız. Herhangi biri için var ama bence bu risk. Orası benim kontrolüm dışı.
Asla tabikide.. gitsin devlete basvursun. Sokakta alenen dilenenlere bile para vermiyorum
Devlet yardım etmedi falan yazıyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama.
O kadar çok dolandırıcı türedi ki gerçek ihtiyaç sahiplerine bile şüpheyle bakıyoruz artık
Aynen öyle.
yalan hepsi inanmayın gerçekten aç olan kaymakamlığa sosyal yardımlaşmaya başvurur...
Bilmiyorum bu konuyu eğer öyle bir şey varsa iyiymiş.
Onlarda senin hassas noktanı bildikleri için baya duygu sömürüsüne gidiyor bence düşmemelisin
Haklısınız. 🤷🏼♀️
Bana hiç o kişiler denk gelmedi.
Bana sürekli mesaj atıyorlar veya gönderi altına yorum bırakıyorlar.
Inanma bu dönemde herkes dolandırıcı
Şunu düşünüyorum eğer ihtiyacın varsa ve o kadar açsan yiyecek bulamıyorsan paran yok, o zaman nasıl internet alıp instaya girebiliyorsun
Yani doğru aslında.
Vicdan yapıp her yazana inanma.
Haklısınız. Bir anne olarak etkileniyordum ister istemez çocuğum aç falan denince ama çoğu kez garip hareketler yapılınca ben de inancımı yitirdim diyebilirim. Umarım gerçekten ihtiyacı olan kişileri atlamıyorumdur.
Zaten onların amaçları vicdan sömürüsü yapıp para koparmak herkese inanmayın. İhtiyacı olan kişileri atlıyor olsanız da bu sizin suçunuz değil. O kadar dolandırıcı doluştu ki İnternete artık kim dürüst kim yalancı ayırt edemez olduk. Bos verin direk engelleyin geçin
Hepsine değil ama doğru olanlar var
Nasıl ayırt ediyorsunuz ki?
Çok basit
Nasıl?
Biraz stalk işi çözüyor
Herkesin tek tek hesabına bakmak sıkıntı bence.
Neden
Kaç tane mesaj geliyor hepsine nasıl bakayım?
Hayırsever işadamı kurumu değilsin herkese yardım mi ediyon
inanmak istiyorum ama başaramıyorum gibi
Ben başarıyorum da. Sadece sonrasında engellemeseler ya da çoğalıp aynı metnin benzerlerini sıralamasalar daha iyi olacak.
Evet ihtiyacı olmasa istemwz
Bilmiyorum haklarına günahlarına girmek istemem ama birkaç kişiye yardım ettim ve sonrasında engellediler o yüzden güvenemiyorum artık.
Haa öylesine zaten inanmamak gerci dediğin gibi insan bilemiyor niyeti
Ama bazılarının ciddi anlamda ihtiyacı oluyor su kandiranlar yüzünden de ciddi anlamda ihtiyacı olanlara yardım edemiyoruz maalesef
Aynen böyle de üzülüyorum gördükçe ama ne bileyim dolandırılmış hissetmek de beni mutlu etmiyor.
Haklısın valla
Hayır niye inanıyim
Çocuğum aç falan diyorlar o zaman vicdan yapıyorum ama dolandırılmış hissetmek de beni üzüyor açıkçası. 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ Ben de bilmiyorum ne yapılması gerek.
Şimdi ihtiyaci olanlar evet oluyor ama ben boyle bir yardım yapacaksan kimseye belli etmeden hatta yardım yapacağım kişinin haberi olmadan yardım yaparım zaten
Tabii ki yardımlarımızı yapıyoruz farklı kurumlar aracılığıyla ama birebir isteyen kişiye ne yapmam gerek onu bilmiyorum.
Bunu bende bilmiyorum
hiç denk gelmedim
Bana sürekli mesaj atıyorlar sürekli düşünüyorum sonra birkaç kötü tecrübe yaşadığım için vazgeçiyorum aslında üzülüyorum da o yüzden kararsız kalıyorum.
inanmayın ama
İnsan çocuğum aç diyince vicdan yapıyor ister istemez ama haklısınız çoğu zaman doğru çıkmayabiliyor.