Bazı ülkelerin IQ puanları şöyle : Yunanistan 92 Ermenistan 93 İran 94 Gürcistan 93 Suriye 87
Türkiyede bölgesel olarak en yüksek IQ seviyesi Batı Marmara olarak ölçülmüş.
4 farklı şirketin yaptığı araştırmaların ortak sonucu budur. Zeka seviyemiz çok düşük değil mi ya... Doğurganlık hızı ve bebek ölüm hızı yükseldikçe zeka seviyesi düşük ölçülüyormuş. Kaynak :vikipediÜlkelere göre IQ ortralamaları
Ülkemizde iq ortalaması 90 puanmış. Zeka seviyemiz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu tür araştırmalara asla inanmam..! Bunlar yönlendirme verileri. İnsanlara neyi inandırırsan, ona inanırlar. Oysa biz görünüşte basit bir anlaşma olanFulbright Eğitim Komisyonu nun yıllardır uğraşmasına rağmen dünyanın en zeki milletlerinden birisiyiz.
. Bunlar gerçek. Dünyada pinpon topu ile araçlarda merkezi kilit sistemini bozmayı akıl eden 13 yaşındaki bir çocuk Türk. Hekır (Türkçe yazayım) mevzularına çok şaşırırsın ki dolandırıcılık davalarını gördüysen neler var, savcı olduğunu iddia eden telefondakiler yabancı dil bilse Avrupa neleri kaybederdi. Üstelik İcat sayfalarına baksan neler var neler, beğenilmiyor şaşarsın🙂 Zekâ sorunumuz yok, bence en büyük sorunumuz, o zekâyı iyiye yönlendirme sorunumuz var. Ben bu milletin zekâsından hiç şüphe etmem Atatürk boş laf söylemez🙂
Toplumlar zeki olmaz genelde. İtatkâr olurlar, başlarındaki insanlar zeki ise o toplum şahlanır. Meselâ Kore, Japonya. Çok zeki insanlar var içlerinde ama öyle saçmalıkları da var ki, orada yaşasam tahammğl etmekte zorlanırım. Batı da da öyle seçimler ile işleri olmaz, genelde krallıklarla yönetilirler, iddia edildiği gibi demokrasi yoktur, lafı çoktur ama bu günkü zenginlikleri, acımasız sömürülerinden ileri gelir. Bizim seçimlerde doğru kişi seçmeye değil doğru insanlar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Kimi seçersek seçelim, önceliğimiz ahlâk olmadığı müddetçe yetiştirdiklerimiz dinsiz bile olsalar, ahlâklı olmaya mecbur olarak yetiştiremedikçe, seçtiklerimiz ahlâklı olmaz. Bu gün hangisi parti, lider ama hangisi olursa olsun seçelim, ahlâkları geri planda kalacak maalesef. Çünkü toplum olarak ahlâkımız geri planda. Bizim toplum olarak zekâya değil ahlâka ihtiyacımız var.
Ben çok daha düşük olduğunu düşünüyorum.. Çünkü Türk aile yapısı ve yetiştirme tarzına göre, çocuklara fırsat, imkan ve değer verilmiyor.. "Sen bilmezsin, hadi oradan, daha yaşın kaç, sütünü iç, yat ali yat" :D Amerika gibi bazı ülke çocukları daha küçük yaşta saygı görüyor ve özgürce bir çok şeyi yapabiliyor.. Dolayısıyla yetişkin birey olduğu zaman da geçmişten gelen tecrübesine göre işlerini büyütebiliyor... En basit diğer bir örnek; Türkiye de kaç kişi bir şeyi gerçekten öğrenmek için okuyor, kaç kişi sadece diploma almak için okuyor? :)
Doğurganlığın ve bebek ölümünün yüksek olduğu ülkeler gelişmemiş ülkelerdir. Gelişmemiş ülkelerde halk eğitimsizdir ve eğitim zekayı geliştirir bu yüzden normal öyle olması.
Geri kalmış ülkelerde doğurganlık fazladır sağlık gelişmemiştir o yüzden erken yaşta ölüm fazladır Ama bilinçli insan bir ya da iki çocuğum olsun düzgün okumuş ve yararlı olsun der
Beslenme doğal olmazsa ölümlere de yansır tamamen doğal beslen bakalım tuzludur ama ne kadar yaşadığını gör. Doğurganlıkla değil beslenme ile alakalıdır