Sabahtan beri balkonumda konmuş o kadar güzel ötüyor ki. Kaçmasa elime alıp sevebilsem keşke. Sesine bayılıyorum bunun, çok huzur verici.💙 #TersySoruyor #Kumru
Mahalleye çok sayıda kumru geliyor. Hatta geçen yıl kumrulardan birisi, 1 senede aynı yuvaya tam 10 yavru yaptı. Yavrularına ötmeyi öğretti. Sadece birine şahit oldum, diğerlerinde işte olduğumdan dolayı şahit olamadım. Çok güzel ötüyorlar. Çok seviyorum. Tek dezavantajı güvercinlerle yemeği paylaşamıyorlar. Malum güvercinler çok yiyor.
Bir paket bulgur veya arpa dök, güvercinler geliyorsa kumrularla güvercinleri uzaktan izle. En net apartman veya siteden üst katlardan görülebilir. Güvercinler ile kumrular bazen kavga ediyorlar. Mahalledeki kumrular "guguuk guk" diye ötmuyorlar, daha değişik "guguguguk guguguguk" ötüyorlar. Farklı cins kumrular. Annem iyi biliyor.
Bizim pencerede bir kaç nesil büyüdü ama maalesef en son kedinin biri yuvasını dağıttı yaptığım yuvayı beğenmediler, bu bahar başka bir yuva deniyeceğim. Çok severim kumruları. Zarif hayvanlar🙂
En İyi Cevaplar