Eski kocam oğlumun velayetini alabilir mi?

Merhaba 29 yasindayim 2 yasinda bir oglum var eşimle boşandik. Eski esim türk degil yabanci ve aramizda inanilmaz bir anlaşmazlık vardi onu hâla seviyorum ama barisma söz konusu degil.

şu an da Turkiyede yasiyor ama ülkesine dönme ihtimalide var. Ben oğlumla yalniz yasiyorum annemlerle ayni sitedeyim. Is yerinden arkadaslarim geliyor arada, gecen aksam yine geldiler biride erkekti eşimde cocuğu almaya geldi , sonra kapida benimle tartisti oğlumun oldugu yerde adamin ne isi var? diye sonra arkadasim kendini anlatmaya calisirken sert davrandi ona neredeyse yumruk yumruga gireceklerdi zor ayirdik, beni rezil etti cunku normal arkadasim ve yalnizda gelmedi gelse bile artik karisamaz. Sonra onlar gitti, girdi iceri cocugun velayetini alabilirim bu yaptigindan sonra , yakinda ulkeme gidecegim oğlumuda yanimda goturmemi istiyosun dedi agladi birden sonra da gitti ama aklima cok takildi oglumun velayetini alma ihtimali soz konusu olamaz degil mi? Hemde türkte degil ki kendi ulkesine hic goturemez sanirm moralim oyle bozuk ki ne yapicam bilmiyorm cok mutsuzum.
Eski kocam oğlumun velayetini alabilir mi?